Şimdi Ara

Nine Chronicles: Play to Earn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Bir süredir blockchain teknolojileriyle ilgileniyorum ve gördüğüm kadarıyla NFT (dönüştürülemeyen token) üzerinden yaratılan yeni bir oyun dünyası bizleri bekliyor diyebilirim. Nine Chronichles'a geçmeden önce bu yeni dünya ile ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. Bu tip oyunlarda genel amaç playerlara oyun oynarken para kazandırmaktır ancak bazı play to earn (para kazanmak için oyna) oyunları önce para yatırıp oyunda bir gelişim elde ettikten sonra playerlarına para kazandırırken bazıları da free to play (oynaması ücretsiz) olarak sunuluyor ve hiçbir maddi yatırım yapmadan oyun içinde ilerleyerek oyundaki kazancınızı maddi kazanca dönüştürebiliyorsunuz. Bu tip oyunların çeşitli borsalarda işlem gören coinleri mevcut oluyor ve oyun içinde kazanılan para bu coinlerin borsalarda satışı yoluyla itibari paralara (dolar, tl vb) dönüştürülebiliyor. Burada hangi oyuna yatırım yapıp vakit&nakit harcamayı göze alacağımızı ise oyunların ortak oldukları şirketler ve listelendikleri borsalar belirliyor diyebilirim.


    Nine Chronichles


    Bu oyun, oyuncular tarafından desteklenen tamamen merkezi olmayan (decentralized) bir RPG'dir. Oyun şuan steamde "erken oynanış oyunları" arasında yer almaktadır ancak henüz resmi olarak satışa (indirmeye) açılmamıştır. Yani hala geliştirilme aşamasındadır diyebiliriz. Oyunda yapılan her işlem Ubisoft işbirliğinde Planetarium adını verdikleri blockchain ağı üzerinde kaydedilmektedir ve böylece herhangi bir merkeze bağlı olmak yerine oyun merkeziyetsiz bir yapıdadır. Oyunun resmi para birimi NCG coinidir ancak oyun kendi blockchain ağını yazdığı için oyundaki coinin borsaya geçişi Ethereum Ağı üzerinde oluşturdukları WNCG coin ile yapılmaktadır. Oyun henüz steam üzerinde resmi olarak satışa çıkmadığı için oyunun indirme linki kullanıcılara özel bir portal üzerinden referans koduyla elde edilebiliyor. Yazının sonunda paylaşacağım referans koduyla oyunu bilgisayarınıza indirebilirsiniz ve oynamaya başlayabilirsiniz. Referans kodu sayesinde karakteriniz 20 Lvl olduğunda portal üzerinden 4 NCG Coin kazanıyorsunuz. Yine bu portal üzerinde yapacağınız sosyal medya görevleri sayesinde başka hiçbir ön koşul olmadan yaklaşık 10 dolar değerinde NCG Coin kazanabiliyorsunuz.


    Nine Chronichles'ta oyun iki ana kulvar üzerinden ilerlemektedir; Birincisi PVE (Player vs Environment), yani oyuncuların oluşturulan stage'lerde bilgisayara karşı oynayarak exp ve materyal toplayabildikleri bir yer haritadır ve İkincisi; PVP (Player vs Player) oyuncuların birbirleriyle savaşarak coin kazandıkları bir platform olan Arenadır. Oyunda bir Shop (İtemlerin coin olarak alınıp satıldığı market), Workshop (İtem craft etme ve Upgrade etme bölümü), Arena (6 saatte bir toplam 5 maçın atıldığı savaş alanı) ve PVE'ye açılan bir kapı vardır. Oyundaki temel amacımız PVE'de ilerleyip karakterimizi geliştirmek ve Arena'da savaşarak NCG coin elde etmektir. Ayrıca elde ettiğimiz materyalleri craft ederek geliştirip Shop'ta satarak da gelir elde etmemiz mümkündür.


    Oynayış ve Karakterler


    Oyunda 4 karakter mevcut ancak şuan sadece Warrior seçilebiliyor. Digerleri geliştirme aşamasında. Karakterimiz oyuna 120 Enerji ile başlıyor. Oyun kendi kendine oynadığı için karakterin hangi stage'te ilerleyeceğini veya arenada hangi playerla savaşacagını seçmek dışında yapmamız gereken bir şey yok. Her stage'te 5 enerji harcanıyor ve stage'lerde başarılı olunursasa bir sonraki stage'in kilidi açılıyor. Stage'ler ilerledikçe toplanan materyaller değişiyor ve aynı zamanda yeni item kilitleri açılıyor. Bize verilen enerji bittiğinde Prosperity Meter adı verilen iksirin dolmasını bekliyoruz ve o dolduktan sonra tekrar 120 enerji elde edip oynamaya devam ediyoruz.


    Portal, Sosyal Medya Görevleri ve Referanslı İndirme Linki



    onboarding.nine-chronicles.com
    Nine Chronicles - An Open Source Idle MMORPG
    https://onboarding.nine-chronicles.com/?ref=eed2ee7a4cfb4b18b209cb46b7b48e11

    Bu link üzerinden oyunun indirme linkine ulaşabilirsiniz. Yine bu portal üzerinde yapacağınız sosyal medya görevleri (Discord'a katıl, Twitter'dan bizi takip et vb) sayesinde yaklaşık 10 dolar değerinde NCG coin kazanabilirsiniz, kendi referans linkinizle arkadaşlarınızı oyuna davet edebilirsiniz ve arenada elde ettiğiniz madalyalara göre dağıtılacak ödülden ne kadar alacağınızı görebilirsiniz. Ben 1 haftadır oynuyorum ve geç katılmış olmama rağmen Arena Sezon'undan 40 NCG ödül alacağım ve bu portal üzerinden yaptığım görevlerden de 10 NCG kazandım. NCG coinin borsadaki değeri şuan için 1.15$'dır. Kazanılan bu coinlerin çekilebilmesi için karakterimizin 50 lvl'e ulaşmış olması gerekiyor ancak 2-3 günlük bir oynanışla rahatlıkla yapılabilecek bir şey. Şuanda bu oyundan elde ettiğim 1 haftalık kazanç 50$ civarında. Umarım birlikte daha çok kazanırız. Herkese iyi forumlar.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.