Şimdi Ara

..::NIKON D90 SENSÖRÜNDE ÖLÜ PIXEL SORUNU::..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar, nikon marka d90 model makinada yüksek isolarda çekim yaptığımda parlak yeşil, düşük isolarda çekim yaptığımda beyaz renk görülen örnek fotoğraftaki gibi ölü pixeller mevcut. fotoğrafı bilgisayara attığımda o noktalar yine görülmekte, yani sorun makinadaki LCD ekranda değil. makinayı 2010 ocak ayında teknosadan 2 yıl karfo-karacasulu garantili aldım. ben makinamı servise göndersem değişim mi tamirat mı yaparlar, bu sorunu garanti dahilinde mi çözerler. daha önce böyle bir şeyle karşılaşan, gören veya duyan olduysa bu konu hakkında bilgilendirirse ona göre hareket ederim, şimdiden teşekkür ederim.

     ..::NIKON D90 SENSÖRÜNDE ÖLÜ PIXEL SORUNU::..







  • Garantiden yararlanırsınız. Ancak 2 yıllık sürenin neredeyse sonuna gelmişsiniz. Bu durumda makinayı değiştirmezler ama yazılımla ölü pikselleri kapatmaya çalışırlar diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semb

    Garantiden yararlanırsınız. Ancak 2 yıllık sürenin neredeyse sonuna gelmişsiniz. Bu durumda makinayı değiştirmezler ama yazılımla ölü pikselleri kapatmaya çalışırlar diye düşünüyorum.


    nasıl kapatacaklar, program mı yoksa fiziksel tamirat mı yapacaklar, görüntü kalitesinde herhangi bir kayıp olmaz umarım, bir de Ankara'daki nikon servisine göndereceğim, İstanbul'dakinden bir farkı yoktur değil mi?
  • Geçenlerde forumda konuşuldu bu konu. Yazılımla ölü pikseli yanındakiyle örtüyorlarmış. 2. yöntem olarak da ölü pikselin en uçtaki köşelere aktarımı yapılabiliyormuş. Servislerin farklı olacağını sanmıyorum. Şikayetvar.com'dan bakın isterseniz yine de...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semb

    Geçenlerde forumda konuşuldu bu konu. Yazılımla ölü pikseli yanındakiyle örtüyorlarmış. 2. yöntem olarak da ölü pikselin en uçtaki köşelere aktarımı yapılabiliyormuş. Servislerin farklı olacağını sanmıyorum. Şikayetvar.com'dan bakın isterseniz yine de...


    bilgilendirmenizden ötürü teşekkür ederim, yarın ilk iş ankaraya arkadaşa kargolayayım makinayı, o da servise elden bıraksın, umarım cumartesi günü çalışıyordur servis.
  • Ölü piksel için servislik olmaya hiç değmez kaatimce. Milyonlarca pikselin içinde 1-2 tane ölü olsa ne olur. Onları zaten fotoğrafı % 100 boyuta getirmeden görmeniz çok zor. Olur da göz zevkinizi çok bozar o zaman PS ile silersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 8 Eylül 2011; 22:28:33 >
  • ISO kaçtı örnekte? exifte iso yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

    ISO kaçtı örnekte? exifte iso yok


    o fotoğrafta en yüksek iso değerinde çektim tam belli olsun diye. iso değerlerinin hepsinde oluyor o şekil, iso 1000 değerinde en parlak beyaz halini alıyor, 1000 den sonra yeşil olmaya başlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.