Şimdi Ara

Nikon D5600 için hafıza kartı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hafıza kartlarının belli fotoğraf makinesi markaları için daha uygun olduğunu duymuştum. Böyle bir durum var mı? Eğer varsa Nikon D5600 için hangi hafıza kartını almalıyım? (Sandisk, Lexar vs.)



  • Hayırlı olsun. Ne zaman aldınız, sıfır mı aldınız ve lensiniz nedir ?
    Öyle bir şey yok. Bu tip ürün üretebilmenin belli temel koşulları var. Dünya standardı yani. Dolayısı ile herhangi bir markanın modeline özel bir kart gibi bir olay imkansız. Ancak fotoğraf makinası üreticisi ürettiği gövdede iyi/kötü kart okuma imkanı veren bir arabirim kullanmış olabilir. Tabi SD kart üreticisi de ürünlerinde standartlar dahilinde alt/üst seviyelerde tüketici bütçesine göre yelpazesini yapıyor.

    Nikon D5600 için alabileceğiniz en iyi SD veya mini SD kartlar için şuraya bakınız https://www.cameramemoryspeed.com/nikon-d5600/fastest-sd-cards/
    .
    İyi günler...




  • Makineyi henüz almadım, araştırma aşamasındayım. Sıfır almayı düşünüyorum. Attığınız linki inceledim. Yararlı oldu benim için. Cevabınız için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: completeforward

    Makineyi henüz almadım, araştırma aşamasındayım. Sıfır almayı düşünüyorum. Attığınız linki inceledim. Yararlı oldu benim için. Cevabınız için teşekkür ederim.
    Birkaç foto paylaşayım
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=72&t=3583
  • Nikon D3200 için aşağıdaki kartı kullanıyorum.
    https://www.amazon.com.tr/Lexar-16GB-Professional-UHS-1-Class/dp/B07JZG44L8/ref=asc_df_B07JZG44L8/?tag=googleshoptr-21&linkCode=df0&hvadid=374772108662&hvpos=1o1&hvnetw=g&hvrand=14418908982939469335&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012783&hvtargid=pla-827122430363&psc=1

    Burst modda foto çekerken 6. RAW+JPG fotodan sonra hafif takılıyor sistem, ama nedeni kart mı kamera mı bilemiyorum. Daha hızlı kartla denemedim.




  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Hafıza kartı markasının önemi vardır belki de Güvendiğim bir fotoğrafçıya tekrar gidip sormayı düşünüyorum. Net bir cevap alırsam buraya yazarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: completeforward

    Hafıza kartı markasının önemi vardır belki de Güvendiğim bir fotoğrafçıya tekrar gidip sormayı düşünüyorum. Net bir cevap alırsam buraya yazarım.
    "Fotoğrafçı" buradaki hobistler kadar iyi bilmeyebilir. İşini yapanlar işini görecek aletleri alıp işini yapmaktan pek güncel bilgileri edinecek zaman bulamayabiliyorlar. Ben Nikon Coolpix L340 ile stüdyoda foto çekip geçimini sağlayan birovozyonel votrafçı gördüm. Üstelik kuyruk vardı !..
    . https://www.vatanbilgisayar.com/nikon-coolpix-l340-bridge-lcd-ekran-dijital-kompakt-fotograf-makinesi.html




  • completeforward kullanıcısına yanıt
    Markanın farkı kartın yazım ömrü ile olabileceğini düşünüyorum. Class10 olduğu sürece her kart iş görecektir ama ben fotoğraflarımı riske atmayı sevmediğim için kaliteli bir markayı tercih ettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.