Şimdi Ara

Nikon D5100, artı şeklinde 5 piksel işgali yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Makineyi pazar günü aldım daha yepyeni ve şu sorunla karşı karşıyayım
     Nikon D5100, artı şeklinde 5 piksel işgali yardım!

    Fotoğrafı yaklaştırınca 5 piksel harcayan ve artı şeklinde olan bu görüntüyle karşı karşıya kalıyorum, karanlık bi yerde çok belli oluyor ancak hafif açık yerlerde de durum aynı
    Mediamarktan almıştım, daha 1-2 hafta bile geçmedi hemen götürmeli miyim ciddi bir sorun mu bu? İnternetten okuduğuma göre sensörde ölü piksel olma durumu varmış.
    Acil yardım edin beyler, görünce hevesim kursağımda kaldı



  • Garantisi varsa hiç ama hiç bekleme bildiğim kadarıyla kısa sürede götürürsen değişim yapıyorlar yoksa servisle uğraştırırlar
  • Hocam akşama kadar çekim denemesi yaptığımda bir şeyler çıkıyordu, şimdiyse çıkmıyor. Ne garip bir şey anlamadım, yüksek isoda da denedim sadece o herkeste çıkan hotpixel denilen şeylerden çıkıyor.
    Şimdiyse yok, zaten bir tane ve farkettim raw formatındaki fotoğrafı adobe işlerken bu pikseli kendi kendine ortadan kaldırıyor.
    Değişim yapacak kanıtım da kalmadı, sanırım böyle devam edicek çünkü kayboldu nedense :D
    Sensör temizleme seçeneğini tıkladım bir kaç kere ve uzun perdeleme yüksek isoda çekimler yaptım bunların etkisi olabilir mi?
  • hiç bir fikrim yok ben senin kafanın rahat olması açısından söyledim bi hevesle makine almışsın (hayırlı olsun bu arada) oda kurağında kalmasın
  • Kayboldu hocam nasıl olduysa onlar. Beyazdı ama hotpixel sanırım nasıl olduysa, bazı fotoğraflarda o piksel aynı yerde yeşile dönük olarak çıkmış.
    Raw muhabbetini öğrendikten sonra da artık raw olarak çekiyorum, teşekkür ederim ilgin için sağolasın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.