Şimdi Ara

Nikon, aynasız fotoğraf makinelerine odaklanmak için DSLR’ların üretimini durduruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nikon, aynasız fotoğraf makinelerine odaklanmak için DSLR’ların üretimini durduruyor



    Aynasız fotoğraf makineleri son on yılda sektörü kasıp kavurdu. Akıllı telefonların kameraları da giderek daha yetenekli hale geliyor ve sıradan tüketiciler artık ayrı bir fotoğraf makinesi satın alma gereği duymuyor.



    Ayrıca Bkz.Sony gözünü karartı: Akıllı telefonlar DSLR kameraları geride bırakacak



    Aynasız fotoğraf makineleri daha fazla satıyor



    Aynasız fotoğraf makineleri mekanik olmadıkları için SLR’ların deklanşörleri gibi yıpranmıyor. Ayrıca karşılaştırılabilir SLR’lardan daha hızlı çekim yapabiliyor ve görüntüleri daha hızlı işleyebiliyor. Bir diğer artısı daha az yer kaplayacak şekilde tasarlanmış olmaları ve daha kompakt olmaları. 2020’de aynasız fotoğraf makinelerinin satışının 2.93 milyon adet, SLR satışının 2.37 milyon adedi geçtiği de biliniyor.



    Nikon, aynasız fotoğraf makinelerine odaklanmak için DSLR’ların üretimini durduruyor



    Akıllı telefon kameralarıyla rekabet edemiyor



    Nikkei, Nikon’un fotoğraf makinelerinin giderek daha güçlü kameralara sahip olan akıllı telefonlara karşı kaybettiğini belirtiyor. Nikon, daha benzersiz özelliklere sahip ürünler sunarak akıllı telefonlara karşı üstünlük kurmayı hedefliyor.



    Canon’un da önümüzdeki birkaç yıl içinde SLR fotoğraf makineleri üretimini bırakması bekleniyor. SLR’lardan elde edilen yaklaşık %30 gelirle, aynasız fotoğraf makineleri Nikon’un görüntüleme işi gelirinin yarısını oluşturuyor. Nikkei, Nikon’un görüntüleme sektörünü yaklaşık 1.3 milyar dolar seviyesine getirdiğini belirtiyor. Mevcut Nikon SLR’ların üretimi ve dağıtımı şimdilik devam edecek.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/nikon_will_reportedly_stop_making_dslrs_to_focus_on_mirrorless_cameras-news-55029.php



  • Adamlar gelişen ve değişen ortama ayak uyduruyor hemen. Değişime ayak uyduramayan yok olur gider :)
    D5100 makşinemi yenileyecektim, şimdi aynasız bir Nikon bekleyebilirim artık :))

  • Haber bana pek gerçekçi gelmedi. Bazı markalar SLR üretimini sonlandırabilir ama nikon'un bunu yapacağına pek inanmıyorum. Bazen her şey hafiflik ve teknoloji değil, bazı şeylerin duyguları var. 1970 te daha hafif, daha accurate çalışan quartz mekanizma devrimi oldu ve İsviçre saatçiliği bitme noktasına geldi, fakat bugün hala lüks saat markaları daha hafif, ucuz ve accurate çalışan quartz mekanizma yerine mekanik mekanizma kullanıyorlar ve İsviçre saatçiliğinin temeli buna dayanıyor. SLR makinelerin de böyle bir ruhu olduğuna inanıyorum ve asıl fotoğrafçıların bu ruhu bırakacağına inanmıyorum.

  • Seneler önce Sony ile dalga geçerlerken kendilerinden çok eminlerdi ama :D

  • Vizörden bakıp kim foto çekiyorki artık. Pro adamlar hariç alanlar sırf artizlikmolsun diye alıyor. Büyük makine iyidir matığı hep :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Crop sensörlü serilerin üretimi durur.
    Ama profesyonel serilerin üretimi devam eder. Bu makineler, alt seviyeler kadar satamasa da adamlar yedek parçadan dünya para kaldırıyor. Canon'nun EOS 5D, 5D Mark II gibi modelleri hala fotoğrafçılar tarafından kullanılıyor. En yenisi bile 10+ yıllık makine bunların. Makinenin ömrü boyunca aşınan parçaları ister istemez değişiyor. Bunların yedek parçaları da firmalar için iyi bir gelir kapısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 5 Eylül 2022; 15:42:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süredir fotoğraf makinelerini takip etmiyordum geçenlerde bir piyasaya baktım girişten en üst seviyeye kadar neredeyse full aynasıza dönmüş zaten.

    Sanırım hafifliklerinin ve daha iyi video yeteneklerinin epey etkisi oldu.

  • Yurtdışında büyük fotoğraf ajansları olimpiyatlarda, etkinliklerde aynasız kullanmıyor :) Canon yada nikonun en üst seviye wifi aparatları ile profesyonel lensleri kullanılıyor. Giriş orta seviye DSLR makinaları sonlandırırlar ancak pro tarafta öyle bir hamle yapamazlar. Kendi ayaklarına sıkarlar. Aynasız tarafı ufak çaplı işlerde yada hobi amaçlı kullanımda iyi işler çıkartıyor.

  • ezimuse kullanıcısına yanıt

    Ufak çaplı işler derken ?

  • Maçlarda kullanılan 600mm gibi prime lenslerin fiyatları yüksek oldugundan kafalarına göre değişim yapamıyor olabilirlermi acaba ?


    Aynasız tabir edilen makinelerin netleme hızı ve netleme takip yetenekleri aynalı dslr makinelere göre fersah fersah önde.

  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt

    Ben vizörden bakmanın verdiği duyguyu seviyorum. Size komik veya gereksiz gelebilir ama zevk meselesi...

  • Valla hocam ben Canon Eos RP 24-105 + 50mm aldım. Hem hafif hemde müthiş renk tonajı ve kareler yakalıyorum. Devir aynasız devri artık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ^ çok normal çünkü objektif sensöre daha yakın. Objektif sensörden ayna için ~50mm uzakta kalıyor, bu da renk aktarımını azaltıyor. Makina biraz kalınlaşıyor ama objektifin büyüklüğü iki kat artıyor. Aynı büyüklüktükteki bir obkjetif aynasız sensöre göre ayarlandığında ise çok daha hızlı ve berrak bir ojektif oluyor.


    Aynasızları talep eden gruplardan biri stüdyo profesyonelleri. Hızın kaliteden daha önemli olduğu, kutlama / portre çeken profesyoneller için büyük farklar yok ama ürün / reklam fotoğraflarında, yayındaki en iyi kare, 'büyüyebilen' görüntü gerektiğinde SLR her zaman bir adım geride. Zaten stüdyoda görüntüyü direkt büyük monitörden takip ediyoruz, büyütmeden hiç bir şey belli olmuyor.


    Manzarada da geniş açı objektifte, küçük diyaframla aynasız fark yaratıyor. Özellikle 50mm'den daha geniş açılarda odağı 50mm öteye göndermek için gereken ek düzeltici/açıcı mercekler ışığı biraz daha azaltıyor (SLR'da geniş açı objektifler bu yüzden büyük çaplı oluyor, en baştan daha çok ışığa ihtiyaçları var)


    SLR'ın avantajı, sekansı yakalamak... konuşan kişilerin portreleri veya spor çekimlerindeki kritik an için dijital vizördeki tazeleme hızı yetersiz kalabiliyor. Bu konu da gelişiyor ve SLR sadece Voigtlander Bessa, Leica M gibi nostaljik sebeplerle üretilmeye devam edebilir. SLR'ın artık gerçek bir artısı kalmadı. Portrede bile, stüdyo flaşlarıyla çalışırken karanlıkta SLR'ın pentaprizma vizöründe bir şey görmek daha zor, dijital vizörde odağı kontrol etmek daha kolay. SLR, poza kendimiz karar verirken büyük avantajdı. Artık ISO 800, ISO 1600 ile kabul edilebilir karekler çıkmaya başlayıp karanlıkta kullanımın da artması SLR vizörü için negatif oldu.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Gece çekiminde düşük isoda uzun pozlama yapacaksan yine aynalı gerekir. Düşük isoda dijital vizörde hiç bir şey gözükmezken optik vizörde çekeceğin kadrajı görebilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.