Şimdi Ara

Nike ayakkabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz yazın başlarında flo mağazasından nike marka bir ayakkabı aldım. Ayakkabıyı satın alırken görevlinin uyarısı üzerine bir de deri koruma spreyi aldım. Ayakkabının derisi çok kısa zamanda aşınmaya başladı ve kenarlar açılmaya başladı (3-4 ay). Ben de çok umutlu olmasam da ayakkabıyı garantiye verdim.

    32 gün sonra garantiden haber geldi ben de ayakkabıyı teslim almaya gittim. Değişim yapılmadığını söylediler kutuyu açtığımda ayakkabının ıslak olduğunu ortadan ikiye katlanarak şekil bozukluğu olduğunu ve derisinin bir çok yerde baloncuk yapıp soyulduğunu gördüm. Ayakkabıyı teslim almadım ve tekrar inceleme için bıraktım. 2 gün sonra cep telefonumdan arandım ve ayakkabının benim tarafımdan makinede yıkandığını deterjan koktuğunu ve garanti dışı kaldığını söylediler. (Güya nasıl yıkamışsam 35 günde kokusu çıkmamış hala ıslak)

    Öncelikle sorum şu olacak. Ben hiçbir şekilde ayakkabıyı bu şekilde teslim almak istemiyorum tüketici hakem heyetine başvurmak istiyorum bilgili kişiler beni yönlendirebilirse sevinirim.

    İkinci olarak normalde garantide kalma süresi ürün ne olursa olsun 20 iş günü değil midir yani doğal olarak benim ücret iadesi almaya hakkım yok mu?

    Yardımcı olursanız sevinirim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.