Şimdi Ara

NFT platformları kara para incelemesine alınabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NFT platformları kara para incelemesine alınabilir



    En popüler döneminde 2 trilyon dolar değerin üzerine çıkan kripto para dünyasında NFT segmenti de milyarlarca dolarlık hacme ulaşmıştı. Oluşan hareketlilik haliyle düzenleyici kurumların dikkatini çekti.



    NFT platformlarına kara para aklama incelemesi



    Pek çok ülke kripto paraların düzenlenmesi gerektiğine inanıyor ve bazı ülkeler ilk kanunları çıkardı. Avrupa Birliği de şirketlerin lisanslanması ve aktarımların kimliklendirilmesi için bir çatı kanun konusunda anlaşmıştı.



    Ayrıca Bkz.Kripto Kraliçesi’nin başına ödül kondu



    Ne var ki Yeşiller Partisi ve sol milletvekilleri yeterli kontrolün sağlanmadığını düşünüyor. Özellikle NFT platformlarının kara para aklama incelemesi altına alınması ve kişisel kripto cüzdanları ile DeFi platformlarının düzenlenmesi isteniyor.



    Taslağa göre OpenSea gibi platformların kara para aklama işlemlerini tespit edebilmesi gerekiyor. Ayrıca müşterilerin kimliklerini de bilerek herhangi bir ambargoda devreye girmesi gerekiyor. Özellikle NFT platformunu ciddi şekilde kuşatacak olan bu yeni taslağın kısa süre içerisinde komisyona sunulacağı ifade edildi.




    Kaynak:https://www.coindesk.com/policy/2022/07/04/nft-platforms-should-be-caught-by-eu-money-laundering-overhaul-lawmakers-say/



  • Valla çok geç bile kaldılar. Aklayan akladı parasını bir güzel.

  • İyi niyetle tasarlanmış bir sanat eseri piyasası olabilir ama bazılarına neden bu vasat jpegler için neden binlerce dolar ödeniyor o bu dolarlarla ne yapıyor veya kimleri bu piyasaya sokmak için dümen çeviriyor belli değil. Bir vasat maymun suratına Mona Lisa tablosu kadar para vermek akıl sağlığına ters bir kere. Çok pis işler dönüyor buralarda.

  • Başka bir amacı yok zaten, sağ tık farklı kaydet yapılan bir şey şeye binlerce belki milyonlarca dolar ödemenin bir mantığı yok.

  • biraz erken oldu sanki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Günaydın

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.