Şimdi Ara

New York'taki enerji santralinde fazlalık enerjiyle Bitcoin madenciliği yapılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Doğalgaz kullanarak elektrik üretimi yapan santrallerde, talep düştüğünde elektrik şebekeye verilmeye devam edilemediğinden boşa gidiyor. Bu duruma çözüm bulmak için Dresden, New York’ta bir enerji santrali, fazlalık elektrikle Bitcoin madenciliği yapmaya başladı. Greenidge Generation, santralin sahibi firma yaptığı açıklamada fazlalık enerjiyi harcamak üzere kurulan 7 bin madencilik sistemi günde 5,5 BTC’ye kadar üretim yapabiliyor. Bu miktar, şu anki verilere göre yaklaşık 268 bin Türk Lirası yapıyor.



    Atlas Holdings ile madencilik konusunda partnerlik kuran enerji santrali, buradan elde ettiği kazancı hem santral için hem de toplum için bir fayda olarak gösteriyor. Teoride santralin gelir elde etmesiyle birlikte daha fazla istihdam alanı açılır ve vergi ödemesi artarken ekolojik açıdan ise fazlalık enerji çöpe girmek yerine geleceğin para birimi olacağı düşünülen kripto paraları destekliyor.



    Ayrıca Bkz.Bitcoin sert düştü piyasa allak bullak oldu



    Kripto para madenciliği, doğalgaz santralleri için uygun bir fazlalık enerjiyi kullanma yöntemi olsa da aynı durum popülerleşen yenilenebilir enerji santralleri için geçerli değil. Örneğin güneş enerjisi santrallerinde, şebekenin ihtiyacından fazlası üretildiğinde bunun depolanması, güneş ortadan kaybolduğunda kullanıma izin vererek fosil yakıt tüketimini azaltabilir. Böyle bir seçenek varken bu enerjiyle kripto madencilik yapmak pek de mantıklı değil. 




  • Çok ilkel bir çözüm bulmuşlar. küresel ısınmayı azaltmayan bir çözüm, çözüm değildir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    Çok ilkel bir çözüm bulmuşlar. küresel ısınmayı azaltmayan bir çözüm, çözüm değildir.
    açılın 14 yaşındaki baran çözümü beğenmedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: estf

    açılın 14 yaşındaki baran çözümü beğenmedi

    Alıntıları Göster
    evet beğenmedim ama beğenmeme sebebimi söyledim. 14 yaşındaki bu kardeşinin görüşünü neden beğenmedin. bir sebep söyleseydin bari.
  • Ulan ne Bitcoin miş milleti keriz gibi bedavadan düdüklüyorlar 80 tane dükkanım olsa birinden Bitcoin ile zırnık satmam.

  • O paralar nereye gidiyor peki? Hangi savaşların damarlarını besliyor acaba gizli olarak. Kesin bir basın mensubu yakalayıp haber yapmıştır sonra böyle bir sunum ile savunmuşlardır kendilerini.

  • Bitcoin kazmayan kalmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    Çok ilkel bir çözüm bulmuşlar. küresel ısınmayı azaltmayan bir çözüm, çözüm değildir.
    Doğalgaz çevreyi en az kirleten fosil yakıttır. Yorum yapmış olmak için yapmışsın resmen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

    Doğalgaz çevreyi en az kirleten fosil yakıttır. Yorum yapmış olmak için yapmışsın resmen.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşım. doğal gaz çevreyi en az kirleten yakıt demişsin. doğayı kirletmeyen yakıt demediğin için seninle anlaşabiliriz. eğer ihtiyaç olmadığında doğal gaz tüketimini azaltacak bir sistem yapsalardı o zaman bir çözüm olmuş olurdu.
  • Bitcoin önemli

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.