Şimdi Ara

Netspeed Uyarmıştı, Turknet Onayladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
7.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom'un bu yeni tarifeleri Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) tarafından onaylanırsa, diğer operatörlerin de yeni yıldaki paketlerinde gözle görülür bir zamla karşılaşacağız. Görünen o ki kullanıcıların tahammül edemeyeceği kadar abartılı fiyatlar sunan Türk Telekom, rekabette yukarıda kalabilmek için uygun fiyat sunan rakiplerinin fiyatlarını da yukarı çekmeye çalışıyor. Anlayacağınız 2019 yılı internet için devrim olacak derken çok daha sancılı bir sürece doğru adım adım gidiyoruz.

    Netspeed daha önce tarifelerini açıklamıştı ancak büyük ihtimalle yaptığı tarifelere Telekom'dan uyarı ve baskı geldi.
    Telekom 1 Ocak'tan itibaren altyapıya zam yapacak yani buda tüm İSS'lerin zam yapacak olması anlamına geliyor. Telekom bununla birlikte kendisine gelen fiyat baskısının diğer sağlayıcılara yapılmasını sağlamak istiyor.

    Netspeed tarife sayfasında bu açıklamayı yapmış
    Altyapı sağlayıcı operatörün 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle altyapı maliyetlerinde fiyat değişikliği yapması beklenmektedir. Yapılacak olan fiyat değişikliği oranı öngörülemediğinden tarife fiyatları 27.12.2018 tarihine kadar geçerli olacak şekilde revize edilmiştir.

    Netspeed Uyarmıştı, Turknet Onayladı


    Link : https://www.netspeed.com.tr/tumtarifeler/

    YENİ BİLGİ EDİT: Telekom İSS'lere yazı göndermiş mevcut port fiyatlarında %50 zam yapabileceklerini bildirmiş. Eski Port ücretleri bu şekildeydi

    Netspeed Uyarmıştı, Turknet Onayladı

    ----------------------------------------------------------------------------------------
    TURKNET aynı yönde açıklama yaptı

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan, TurkNet'in Bireysel İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinan Kurmuş şunları söyledi:

    "Türk Telekom, yeni hat kiralama bedellerini eski müşterileri için düşük hızda yüzde 66, yüksek hızda ise yüzde 4.6 artırdı. Üzerine vergileri de koyunca operatörlerin yapacakları zam oranı bu rakamların çok daha üzerinde olacak. Alternatif operatörün 16 Mbps hızındaki internet için KDV dahil Türk Telekom'a vereceği para 43 TL civarında. Satarken hiç kâr etmese, başka hiçbir masrafı olmasa bile 58 TL'ye satması gerekiyor. Ancak satış, destek, altyapı masraflarını ve yüzde 25.5 KDV ve Özel İletişim Vergisi'ni koyarsanız vatandaşa satışı 80 TL'yi bulur. Bu da yüzde 86 zam demek."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YirmiDortUzeriiki -- 19 Aralık 2018; 20:25:14 >







  • Netspeed, Telekom'un politikalarını yakından takip ediyor ve hiç beklemiyor. Altyapı Telekom'un olunca da...

    Telekom önce Akk kalkıyor, kota + ek paket geliyor dedi, Netspeed aynısını yaptı. Mevcut müşterilerine 2 katı akk kotası verdi.

    Telekom sonra bundan vazgeçti, herkese akk kalkacak, dedi; netspeed de aynısını yaptı. Eski-yeni tüm müşterilere akk'yi kaldırdık, dedi.

    Telekom'un şu yeni tarifelerinden sonra sessiz kalmaları beklenemezdi.
    Türk Telekom hadi bakalım ben size zam yapıyorum dememeli. Bunu dese bile nedenleri ile BTK hangi nedenler ile zam yaptığını bunun son kullanıcıya nasıl yansıyacağının muhasebesini yapmak zorunda. Sen devletsin sen benim Hakkımı korumak zorundasın adil ve adaletli olduğun zaman güçlüsün.
    Türk Telekom port ve transmisyon ücretlerine kendi paketlerini unutturmak için yapabildiği kadar zam yapacak mesele BTK nın bu işin neresinde duracağıdır.
    Ben de bu fotoğrafı paylaşacaktım az önce face paylaşmıştım burada da paylaşacaktım siz paylaşmışsınız çok yaşayın

    Benim demek istediğim de tam olarak bu işte. Eğer bu soyguna BTK denen kurum seyirci kalır Kullanıcıları şirketlere ezdirirse ise o kuruma da yazıklar olsun.
    Biz hem vergi veren vatandaş hem de mal satın alan müşteriyiz. Kimse hayrına birşey vermiyor bize.
    Eğer bu şekilde biz zam olayına girerler ise alırım paketimi 4 haneye bölüştürürüm. Herkese 25 tl'ye 20 mbit internet veririm. Bir Sen akıllısın değil mi Türk Telekom ?
    75 mbit Sınırsız tarifedeyim 76 tl ödeyeceğim bu ay üstteki Arkadaşımın dediği gibi senede 3 defa zam olur mu? Türknet tarifesini 2016 da çıkardı 2 sene de 5 tl zam yaptılar adamlar.
    Şimdi 27 Aralık ı bekliyorum eğer bir zam daha yaparlar ise dakika durmadan Türknet e geçerim akşamları ha düşmesi oluyor diye netspeed'e geçmiştim.




    Sene başında türk Telekom ile bir görüşme daha yapılacak bildiğim kadarı ile servis sağlayıcı olan firmalar akn kalktığı ve maliyetler artığı için tarifede değişiklik (indirim) isteyecek.



    Türk Telekom (türk kelimesine takilmayin) çıkardığı paketler ile müşteriye hangi gözle baktığını hepiniz tahmin ediyorsunuzdur.

    Yani arkadaşlar ortalık toz duman bilgi çağında uğraştığımız şeylere bakın.
    BTK'nın görevi Pazar analizleri yapmak ve analizlerin sonucuna göre ilgili pazarda etkin piyasa gücüne sahip işletmecileri belirlemek ve bu işletmecilere getirilecek yükümlülükleri tespit etmek, aynı ve/veya farklı pazarlarda etkin piyasa gücüne sahip olan işletmeciler arasında yükümlülükler açısından gerektiğinde farklılaştırma yapmak.

    BTK'nın üzerinde düşen görev İSS'leri Telekoma ezdirmemektir. Telekom fiyat artışı yapmazsa İSS'ler ucuz paket verebilirler bunun dışında yapabilecekleri hiç bir şey yok.
    Telekom altyapıya zam yaparsa isslerin maliyeti artacak bunu abonelere yansıtacak.

    Bazıları telekomun açıkladığı tarifeler ile altyapıyı karıştırıyorlar o iş başka bu iş başka.

    Telekomun tarifeleri perakende fiyatlar ve sadece TTNET'i ilgilendiriyor.
    Ancak bu bahsettiğimiz şey toptan port ve transmisyon ücreti bu tamamen ayrı bir şey.
    Siz anlamiyorsunuz heralde.

    Orada burada her yerde netspeed iyi yawhh hehhee turknet super yauw hehhe 60tlye 1gigabit veriyorlar hehehe.

    Sorgulayin bakalim beyninizi. ALT YAPI kime ait. Adam internetinizi istedigi an dusurebilir kısabilir. Onarim bakım çalışması var diyebilir. O da olmadi ALT YAPIyi kullanan firmaya ben zam yaptim kardesim. ALT YAPImi kullanacaksan bu kadar odemek zorundasın diyebilir.

    Otun bakalim simdi. Netspeed netspeed turknet turknet diye.

    Adamlarin ALT YAPI adamlarin.
  • ayak yapıyorlar baktılar herkes fiyatları bol keseden sallıyor. bizde 3-5 artık ne kadar fazla koparırsak kârdır misali milletin tepkisini ölçüyorlar. uyumaya devam edersek bu operatörler bizi fena yolacaklar. 1 ocaktan sonra gidişat böyle devam ederse kullanıcılar olarak büyük eylemler yapmamış şart oldu.
  • Şuna geçeriz buna geçeriz diyenlere göstermek lazım bunu. TT de fiyatlar artarsa diğerleri de el mahkum artıracak, maliyetleri aynı kalması mümkün değil zaten. Kendi altyapın varsa istediğin fiyatı uygula yoksa büyük oyuncuların fiyat politikasından etkilenirsin. Fiyatlara çeki düzen verilmez ise 35 hızları 100 liradan aşağı kullanmak hayal olur.
  • Telekom batığını abonelerden çıkaracaklar bu anlaşıldı. kayyum bankaların işine benziyor bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K4RT4L

    Şuna geçeriz buna geçeriz diyenlere göstermek lazım bunu. TT de fiyatlar artarsa diğerleri de el mahkum artıracak, maliyetleri aynı kalması mümkün değil zaten. Kendi altyapın varsa istediğin fiyatı uygula yoksa büyük oyuncuların fiyat politikasından etkilenirsin. Fiyatlara çeki düzen verilmez ise 35 hızları 100 liradan aşağı kullanmak hayal olur.
    Zaten ucuza mal ediyor bunlar. Millenicom röportajını izlemedin mi. Devlet bunlara teşvik veriyor. Zamlardan o kadar etkilenmiyorlar. Netspeed kendi ayağına sıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Teşvik verildiğini biliyorum. Hizmet alımı için 3 değil 5 isterse sağlayıcı mecbur fiyatlara yansıtmak zorunda. Benim demek istediğim bu fiyatlar sadece TT lilerin sorunu değil bu anlaşılsın.
  • Netspeed'in masum olduğunu düşünen felan varmı? Türk Telekom'un yaptıklarını neden eleştirmiyorlar? Bu adamlar BTK'a neden Türk Telekomu şikayet etmiyor? 1 senede 3 defa zam nasıl olur? Kusura bakmasınlar pek iyi niyetli olduklarını sanmıyorum. Kullanıcıların yanında olsalar zaten çıkıp biz sizi destekliyoruz üzerimize düşen neyse yaparız felan derler. Yada neden söylesin? Niye para kazanmak varken hakkımızı savunsunlar? Uyanın artık!
  • Netspeed, Telekom'un politikalarını yakından takip ediyor ve hiç beklemiyor. Altyapı Telekom'un olunca da...

    Telekom önce Akk kalkıyor, kota + ek paket geliyor dedi, Netspeed aynısını yaptı. Mevcut müşterilerine 2 katı akk kotası verdi.

    Telekom sonra bundan vazgeçti, herkese akk kalkacak, dedi; netspeed de aynısını yaptı. Eski-yeni tüm müşterilere akk'yi kaldırdık, dedi.

    Telekom'un şu yeni tarifelerinden sonra sessiz kalmaları beklenemezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10 Numara -- 13 Aralık 2018; 20:22:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 75 mbit Sınırsız tarifedeyim 76 tl ödeyeceğim bu ay üstteki Arkadaşımın dediği gibi senede 3 defa zam olur mu? Türknet tarifesini 2016 da çıkardı 2 sene de 5 tl zam yaptılar adamlar.
    Şimdi 27 Aralık ı bekliyorum eğer bir zam daha yaparlar ise dakika durmadan Türknet e geçerim akşamları ha düşmesi oluyor diye netspeed'e geçmiştim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada herkesin atladığı bir konu var Telekom tüm sağlayıcılar için altyapıya zam yapıyor bundan tüm sağlayıcılar etkileniyor hepsi zam yapacak yani. Telekom gelen tepkilere dayanamadı madem böyle benim altyapımı kullanan tüm sağlayıcı firmalara zam yapıyorum diyor sıkıysa ucuza versinler anlamında bir hamle yaparak tepkiyi diğer sağlayıcı firmalara yönlendirmek istiyor. Bu netspeed ile ilgili bir konu değil telekomun 1 ocakta altyapı maliyetlerine zam yapıyorum konusu.
  • tahhüt vermedik yaparsa zammı burdanda gideriz 1 tl neresi ucuz verirse oraya giderim artık
  • BTK bunu durdurmaz ise Ocak 2019'dan itibaren tüm sağlayıcı firmalar altından kalkılamaz şekilde zam yapmak zorunda kalacak netspeed 50 olan fiyatı 55 yaparsa aynı şekilde turknet 65 olanı 70 yapacak millenicom 80 olanı 85 yapacak olay bu kadar basit anlaşılmayacak bir şey yok.

    Bunun tepkisi veya baskısı BTK'ya yapılabilir gerek İSS lerin gerek kullanıcıların BTK ya bu gidişatı durdurması için harekete geçmeliler.
  • BTK açıklaması bu şekilde yani yeni fiyatları BTK onaylaması gerekiyor ilk satırlara baktığımızda bu anlaşılıyor.

    Netspeed Uyarmıştı, Turknet Onayladı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YirmiDortUzeriiki

    BTK açıklaması bu şekilde yani yeni fiyatları BTK onaylaması gerekiyor ilk satırlara baktığımızda bu anlaşılıyor.

    Netspeed Uyarmıştı, Turknet Onayladı

    Ben de bu fotoğrafı paylaşacaktım az önce face paylaşmıştım burada da paylaşacaktım siz paylaşmışsınız çok yaşayın

    Benim demek istediğim de tam olarak bu işte. Eğer bu soyguna BTK denen kurum seyirci kalır Kullanıcıları şirketlere ezdirirse ise o kuruma da yazıklar olsun.
    Biz hem vergi veren vatandaş hem de mal satın alan müşteriyiz. Kimse hayrına birşey vermiyor bize.
    Eğer bu şekilde biz zam olayına girerler ise alırım paketimi 4 haneye bölüştürürüm. Herkese 25 tl'ye 20 mbit internet veririm. Bir Sen akıllısın değil mi Türk Telekom ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_demir87 -- 13 Aralık 2018; 21:46:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Netspeed Uyarmıştı, Turknet Onayladı



    Sene başında türk Telekom ile bir görüşme daha yapılacak bildiğim kadarı ile servis sağlayıcı olan firmalar akn kalktığı ve maliyetler artığı için tarifede değişiklik (indirim) isteyecek.



    Türk Telekom (türk kelimesine takilmayin) çıkardığı paketler ile müşteriye hangi gözle baktığını hepiniz tahmin ediyorsunuzdur.

    Yani arkadaşlar ortalık toz duman bilgi çağında uğraştığımız şeylere bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BTK'nın görevi Pazar analizleri yapmak ve analizlerin sonucuna göre ilgili pazarda etkin piyasa gücüne sahip işletmecileri belirlemek ve bu işletmecilere getirilecek yükümlülükleri tespit etmek, aynı ve/veya farklı pazarlarda etkin piyasa gücüne sahip olan işletmeciler arasında yükümlülükler açısından gerektiğinde farklılaştırma yapmak.

    BTK'nın üzerinde düşen görev İSS'leri Telekoma ezdirmemektir. Telekom fiyat artışı yapmazsa İSS'ler ucuz paket verebilirler bunun dışında yapabilecekleri hiç bir şey yok.
    Telekom altyapıya zam yaparsa isslerin maliyeti artacak bunu abonelere yansıtacak.

    Bazıları telekomun açıkladığı tarifeler ile altyapıyı karıştırıyorlar o iş başka bu iş başka.

    Telekomun tarifeleri perakende fiyatlar ve sadece TTNET'i ilgilendiriyor.
    Ancak bu bahsettiğimiz şey toptan port ve transmisyon ücreti bu tamamen ayrı bir şey.




  • Türk Telekom hadi bakalım ben size zam yapıyorum dememeli. Bunu dese bile nedenleri ile BTK hangi nedenler ile zam yaptığını bunun son kullanıcıya nasıl yansıyacağının muhasebesini yapmak zorunda. Sen devletsin sen benim Hakkımı korumak zorundasın adil ve adaletli olduğun zaman güçlüsün.
    Türk Telekom port ve transmisyon ücretlerine kendi paketlerini unutturmak için yapabildiği kadar zam yapacak mesele BTK nın bu işin neresinde duracağıdır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa_demir87

    Türk Telekom hadi bakalım ben size zam yapıyorum dememeli. Bunu dese bile nedenleri ile BTK hangi nedenler ile zam yaptığını bunun son kullanıcıya nasıl yansıyacağının muhasebesini yapmak zorunda. Sen devletsin sen benim Hakkımı korumak zorundasın adil ve adaletli olduğun zaman güçlüsün.
    Türk Telekom port ve transmisyon ücretlerine kendi paketlerini unutturmak için yapabildiği kadar zam yapacak mesele BTK nın bu işin neresinde duracağıdır.
    Evet durumu anlamış ve güzel izah etmişsiniz.
    Ancak milletçe sorunun başı yerine kuyruğundan tutmayı sevdiğimiz için vatandaş BTK veya TELEKOM yerine issleri linç edecek yani Telekom oturduğu yerden İSS'ler ile Vatandaşı birbirine düşürüp kendi yaptığı ****liği unutturacak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YirmiDortUzeriiki -- 14 Aralık 2018; 0:17:29 >
  • Yılbaşından sonra kazıklar geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YirmiDortUzeriiki

    Evet durumu anlamış ve güzel izah etmişsiniz.
    Ancak milletçe sorunun başı yerine kuyruğundan tutmayı sevdiğimiz için vatandaş BTK veya TELEKOM yerine issleri linç edecek yani Telekom oturduğu yerden İSS'ler ile Vatandaşı birbirine düşürüp kendi yaptığı ****liği unutturacak :)

    Alıntıları Göster
    Ortalıkta aşırı bir bilgi kirliliği var



    Netspeed Uyarmıştı, Turknet Onayladı



    Umarım yalan haberdir. Netspeed kampanya bitiş tarihlerini 27 Aralık olarak belirtmiş.

    Birkaç güne neyin ne olduğu ortaya çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.