Şimdi Ara

Netspeed kullananlar yorumlarını yazabilir mi? (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.828
Cevap
29
Favori
217.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kim ne derse desin. Çevremdeki tüm netspeed kullanıcıları sorun yaşıyor birçoğuda farklı isslere geçerek sorunlarını çözdüler. Ben hala o 1 sene önceki Netspeed kalitesini bekliyorum şaka gibi. kendilerini düzeltirler yatırım yaparlar felan filan. ama olmayacak 1 aya kalmaz bende bırakırım muhtemel.

    Adamlara sorun var diyorum internet gidiyor günde en az 10 kere gidiyor bazen bir başlıyor 10 dk de bir gitmeye çileden çıkartıyor. Millet uploadlarını arttırmaya başladı biz hala internet gelsinde down olmayalarım diye uğraşıyoruz. rezillikten başka birşey değil.
  • VDSL'de upload'ı yükselen varmı? Fiberde 8 olmuş birisi VDSL'de yükseldi yazmış bende hala 4
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusobreak

    Bu mesaj silindi.
    "Takilmayin bu, firmalarla sorun yasayanlara satasanlara." demisim, eger satasmiyorsan ne diye ustune alinip cevap veriyorsun? Cevap verirken bir de hakaret ve kufrediyorsun? Sikayetini gonderdim, once yasadigin ulkenin kanunlarina sonra da yazdigin forum kurallarina uymayi ogren. Bugun sikayet forum yonetimine olur yarin EGM'ye.

    Bir de demedigim bir sey soyliyeyim, netspeed calisani demedim kimseye. Okumaktan bahsederken komik duruma dusmek de boyle olsa gerek.

    Buradan sonrasi konuyla ilgili genel yorum icerir:

    Netspeed calisanlari, Turknet calisanlarina gore 10 kat ustundur. Aradiginda hem karsinda muhatap bulabiliyorsun hem de hemen o an mudahale edip sorunu cozebiliyorlar. Turknet gibi "ic kablolarinizda sorun var elektrikci cagirin" demiyorlar(di, su an ulasilabilirse bolgede calisma var deyip geciyorlar). Yine Turknet'ten iyi ama her gun her gun ayni sorun artik insanlari biktirmaya basladi, herkesi de kendiniz gibi ergen sanmayin, insanlar evlerinden is yapiyorlar. O an Skype uzerinden patronla veya musteriyle konusurken zirt pirt internet kesilince veya dosya alip, gonderirken baglanti kesilince isler aksiyor. Oyunu en kotu yeniden acar oynarsin, is oyle degil, islerin teslim tarihleri aksiyor, musteri memnuniyeti dusuyor, firmanin musteri kaybetme, calisanin da isini kaybetme riski var. Her oyun oynayana da ergen demiyorum, simdi onu da yanlis anlamasin kimse.

    Bin yildir internet kullaniyorum bugune kadar baglanti kopmadan, interneti keseni ilk defa goruyorum. Modemi yeniden baslatmanin da sorunla ilgisi yok, cunku zaten baglanti var. Mahkemeye versen firma loglari gosterip kullanici 1 aydir bagli, hic kopma yasamamis diyecek.
  • Banladım seni yazmaya bile değmez yazdığın mesajı tekrar gözden geçir kendi yazdığını yalanlayacak kadar kafan karışmış senin hadi bye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusobreak

    Banladım seni yazmaya bile değmez yazdığın mesajı tekrar gözden geçir kendi yazdığını yalanlayacak kadar kafan karışmış senin hadi bye
    "Firma tarafindan tutulmus" ile "firma calisani" arasindaki farki anlayamamis. Yasina veriyorum ama gel hadi anlatayim sana. Firma calisani firmada sigortali calisan, ay sonunda maas alanlar demek. Firma tarafindan tutulmus demek para karsiligi veya fazlaca bos vakitten gonullu olarak firmanin dediklerini dogru veya yanlis bakmaksizin yazan ve firmayi savunan, insanlara bu ugurda hakaretler ve kufurler etmekten geri durmayan, bu yuzden de once mesajlarinin sonra da hesaplarinin yerlerinde yeller esenler demek. Tanidik geldi mi? ;)

    Konuya donelim, bugun kesinti yasayan oldu mu? Upload'larin katlanmasi Netspeed'e de gelmis.
  • Bir suredir yazmiyorum, baglatali 3 ay oldu. Ben asiri derecede menunum. Iptv calismaz diye dusunurken gayet iyi. Superonline fiber de donma sorunu yasiyordum ama netspeed te yasamiyorum. Tabiki kablo ile bagladigim ile de alakasi var yani wifi ile baglanmiyormum.
    Pubg vs de problem yasamiyorum. Ps de oyun indirmede problem yasamiyorum, dedigim gibi donma vs olmuyor. Kopma bende hic olmadi, olduysada evde yokken olmustur belki.
    2 gun once telefon edip vdsl portu sordugumda (en son 2 ay once sordum bos port yoktu) vdsl portu bos yakaladim ve uyeligimi vdsl e cevirdim. 66₺ oduyorum adsl e su anda, 76₺ vdsl dediler. Ok ledim. 48 saat icinde gecersiniz dediler. Bugun 48 saat doluyor ama calisan varmi bilmiyorum :).
    Bu arada bu baglanti sorunu yasiyanlar icin bir sey soylemek istiyorum; bence sizin kopma sorununuz porta olan uzaklik olabilir, kablodaki bir sikinti olabilir, modemdeki bir sikinti olabilir ki bu benim basima airties modemi router olarak kullanirken basima geldi. Yukari kata giden kabloda sikinti var alt katta yok diye dusunurken problem daha 4 aylik yeni aldigim modemde meydana geldi. Mantik olarak x bir firmanin alt yapisini kullanan bir firmada olusmus olan kopma vs sorununu bir tek o firmaya baglamayin. Alt yapisini kullandiginiz firmada da kopma problemleri yasaniyordur diye dusunuyorum. Porta olan uzakligi sorun (benimki 270-273 metre, ki ben o kadar oldugunu dusunmuyorum, cok daha yakin gibi geliyor bana) daha sonra birisini cagirip ev icindeki kablo sinyalinizi bir olcturun. Bunlari yapipta saglam herseyim dort dortluk diyenler bence problemi firmada arasin.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikiy -- 18 Nisan 2020; 12:9:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt
    Şöyle diyeyim 12 yıla yakın TTNET kullandım, açtığım şikayet kaydı 2-3 tane vardır yoktur. Bir tanesi zaten en son İllallah ettirmişlerdi, eniştemin sosyal medya hesaplarından yaptığı baskıyla çözümlenmişti hatta. Netspeed'e geçme nedenim çoğu kişinin gibi hesaplı olması. TTNET'ten geçmeden 16mbit pakette 15mbit bağlantı alıyordum.
    Santrale uzaklığım 500+ mt, hattım da 18mbit desteklemesine rağmen değerlerin kötü olması yüzünden VDSL önerilmedi. Eyvallah dedim, 16mbit olarak geçiş yaptık Netspeed'de. İlk 1 ay kullandım, hiç bir şekilde 12mbiti geçmedi, bir kez ulaştım yoğunluktan kaynaklıdır o sorun olmaz alırsınız maksimum hız dediler. Ama alamadık.
    O gün bugündür 11-12 arası gidip geliyor, ama 13ü görmedi bile. Ucuz etin yahnisi dedim, siğneye çektim.
    10 ay zaten sorunsuza yakın kullandım. Ama ne olduysa oldu bir Cumartesi gecesi planlı çalışma yapıldı. O günden sonra 4-5 gün artçı sıkıntılar çekildi, düşük bağlantı, ard arda kopmalar vs. Sonra düzelir gibi oldu, hatta 66 TL olarak yeniledik tarifeyi falan. Bu aralarda Twitch sıkıntıları oldu, hafta 4-5 kez kesintiler oldu falan bir şey demedik. Bu lanet virüs yüzünden eve kapanma olayı da çıkınca iş çığırından çıktı iyice. Günde 2-3 kez sabit kesiliyor. Bazen 1 dakika içerisinde gelmiyor, bazen 10 dakikayı buluyor. Geçen ki sokağa çıkma yasağında yarım saatlik kesinti de oldu. Akşam 7den sonra 11-12 ye kadar Twitch hak getire. Allah'tan Netflix de falan sorun olmuyor da oradan bari soğumuyoruz.
    Şimdi ben bunları Bahçelievler-İstanbul'dan yaşıyorum. Aynı şekilde Esenler'de yaşayan da mevcut, İçerenköy'de yaşayan da. Bu kişilere öneren bendim, düşünün aldığım vebali.
  • Ben Antalyadan yaziyorum, lara bolgesi. Bir onceki yorumlarimda da belirtmistim, ev mustakil oldugu icin fiber baglanmiyor yani daha dogrusu su ana kadar kimse fiber olsun diye yirtinmamis. Herkes adsl ile idare etmis. Mesela bizim site 12 ev. Sitenin duvari disinda kalan her yerde fiber alt yapi var :)).
    Dedigim gibi benim hic bir sorunum yok, ciddi anlamda memnunum. Netspeed in maasli sosyal medya elemani olsam bu kadar pozitif yorum yazamam herhalde :).
    Soyle bir sey yapalim, bu konu sonucta netspeed kullanicilari icin, kimler hangi sehirden yazsin, bakalim sorun yasayan baska kimler hangi sehir ve semtten gorelim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8 Kasım 2018'den beri kullanıyorum. İlk kullandığım yerde alt yapı olmasına rağmen en ucuz paketi seçmiştim öğrenci olduğum için. Ailemin evine döndüğümde ise alt yapı olmadığı için yine aynı pakette kalmak zorunda kaldım. 8 mbit kullanıyorum, bugüne kadar tek bir sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum. YouTube'da 1440p videoları bile donmadan izlerim. Modem bana baya bi uzak olmasına rağmen. Ben bu firmadan baya memnunum açıkcası. Ha yüksek hız alsam sorun yaşar mıydım bilemiyorum. Alt yapı VDSL destekliyormuş artık ama boş port olmadığında geçemiyorum.
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt
    Netspeed ile 1 yil hatirladigim kadariyla ben de sorun yasamadim, sonrasinda cikan sorunlar da Telekom kaynakliydi ve Netspeed azami olcude ilgilendi her sorunla. Bu karantina baslangiciyla tanistigimiz sorun ise kullanicilardan kaynaklaniyor olamaz. Yani her baglanti kopmasi yasandiginda insanlar hem bu basliga hem de diger ana basliga "gene gitti", "gitti geldi" gibi yorumlar yaziyorlar. Yani her kopma yasayanin kablo, port veya modeminde sorun ayni ana denk gelemez. Boyle bir olasilik hem de her gun denk gelemez. Bana Turknet'in son zamanlardaki musteri temsilcilerini animsattiniz. Onlar da ic tesisatinizda sorun olabilir diye kapatiyorlardi her ariza kaydini. Biz de her gun ayni saatte baslayip ayni saatte biten ve yuzlerce, binlerce kullaniciyi ayni anda etkileyen sorunun kullanicilardan kaynakli olmayacagini anlatmaya calisiyorduk.

    Sizin sorun yasamiyor olmaniz muhtemelen buyuksehirlere oranla nufusu cok daha az bir sehirde hizmet almanizdan kaynaklaniyor olabilir. Size de digerlerine onerdigim seyi soyleyeyim, siz sorun yasamiyorsunuz diye kimse sorun yasayamaz diye dusunmeyin. Ayni anda farkli farkli bolgelerde insanlarin baglantilari kopuyorsa, bu konu DH dahil, sozlukler, sikayet siteleri ve diger forumlarda da yaziliyorsa sorunlarini yazanlara "sorun sende, git baglantilarini kontrol ettir, elektrikci cagir, hemen firmaya cemkirme, tum bunlari yap sonra gel firmaya suc at" gibi cikisan herhangi bir kisinin firma ile baglantisinin olmadigini dusunmek guc oluyor.

    Sunu da bir netlestirelim, bu baslik "Netspeed kullananlar yorumlarını yazabilir mi?", "Netspeed kullanip sorun yasayanlari elestirelim mi?", "Netspeed'e laf atanlari linc ediyoruz!!!" degil. Ayrica sunu da unutmayin, bir mal veya hizmeti satan veya veren firma sozlesmede belirttigi sartlari karsilamak zorunda cunku bunun icin para aliyorlar. Ben son kullanici olarak odedigim paranin karsiligini alip almadigima bakarim. Ve normal sartlarda zaten memnuniyet belirtilmez. Mesela belediye otobusu soforu araci cok iyi kullandi, yolculuktan cok memnun kaldik diye bir yorum almaz belediye ama sofor cok hizli kullanmis ve yolculari rahatsiz etmisse bununla ilgili sikayet yazilir. Sikayetler her zaman memnuniyet sayilarindan fazladir. Veya baska bir ornek vereyim, Superonline'a normal sartlarda cok iyi hizmet veriyor diye yorum yapmanin bir anlami yoktur cunku sozlesmedeki sartlari yerine getiriyordur ki bunu getirmekle de yukumludur. Gectigimiz haftalarda upload hizlarini 4'e katladilar karantinada daha rahat goruntulu konusma yapilabilsin diye ve bunun icin ek bir ucret istemediler. Memnuniyetin dile getirilmesi bu ornekte artti, cunku sozleme disinda musterinin fayda saglayacagi ek bir hizmet sunmus oldu. Buradan da su sonucu cikarmayin, memnunsaniz bunu yazmayin demiyorum, bir mal veya hizmette sorun cikmazsa kullanicilarin %99'u zaten ben memnunum diye belirtmez, sorun yasarsa sorunu belirtir.

    Normalde de bu kadar yazmam cunku belli ki sorun yasayanlara satasanlar troll'dur. Sizi troll olarak gormedigim icin konuyu aciklamak adina yazdim.
  • Arkadaşlar merhaba. Birkaç sayfa bakayım dedim ufak tartışmalar olmuş inanın hiçbir firmayı övmeye gerek yok paramızla hizmet alıyoruz bedava hizmet almıyoruz. Ben Netspeed'i 1,5 senedir kullanıyorum, genel olarak memnunum. Bu ara bende hiç kopma olmuyor, sadece bazen akşamları ping oluyor o da bazen ama sürekli değil twitch de donma gibi olaylar olmuştu. Geçen sene kopma olayları daha çoktu paket kaybı fazlaydı mesela bu virüsten önce hiçbir sorunum yoktu herkes eve kapanmadan önce yani. Zaten anlattığım olaylar da karantina'dan sonra olmaya başladı.

    Benim önerim Netspeed firmasının kapasitesini daha fazla arttırması. Ayrıca geçen sene ben direkt firmaya yazdım bng/ssg cihazları doğru konfigüre edilmemiş, Gayrettepe hop noktasındaki cihazda başlıyor. Gayrettepe-Eskişehir-Ulus omurgasında. Teknik ekibe söylemiştim sonra birden düzeldi, ama Netspeed'in yapması gereken şeyler var daha müşteri odaklı bir firma olmak istiyorlarsa, bu kopmalara ya da paket kayıplarına çare bulmak zorundalar yoksa yok olur giderler. Şunu da belirtmek isterim ki; bence Netspeed; Türknet ye da Millenicom gibi firmalardan daha iyi.
  • firmayı övmek için tutulmuş kişiler kesinlikle var,

    önce bağlatın sonra Facebook grubuna katılın ki internetiniz gittiği zaman herkes gitti gitti yazıyor yalnız kalmazsınız.

    forum adminleri sağolsun, çöp haline döndü troller yüzünden.

    sorunlu bir iss. cgnat olayı ayrı saçmalık, fiyat olarak bir uygunluğu da kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun bende bir problem yasadim aslinda dun aksam basladi. Problemde denemez aslinda. Adsl kullanirken (yukarilarda da belirttigim gibi hicbir sikinti yasamadim) vdsl portunun bos oldugunu ogrendim. Hemen vdsl’e gecis yaptim. Dun aksam vdsl’e gecis islemi tamamlandiginda evin alarmi uyari verdi, neyse gecisten kaynaklidir diye onemsemedim, 1-2 saate duzelir dedim. Fakat aksam 10-11 civari baktigimda hala internet yoktu. Netspeedi aradim, sorunum var vs vs dedim, DSL isigi yanmiyor dedim, telefondaki kisi bana ama internet sinyaliniz var gorunuyor dedi, anladigim kadariyla bir “atlatma olmus portta” ve tt netspeed’e suc ati, netspeed tt ye atti Vs derken mecbur ese dosta rica etmek zorunda kaldim. Neyse isim goruldu az once. Buda az once yaptigim test sonucu... :)



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 2 yıldır netspeed kullanıyorum ben de biraz tecrübelerimden bahsedeyim. İstanbul Alibeyköy santraline bağlı Adsl kullanıcısıyım. 12 Mbit maksimum hız destekliyor. 8 Mbit tarifedeyim 44 TL idi önce, sonra zam geleceğini face grubundan görünce aradım 12 aya 48 TL taahüt verdim 2019 mayısta. Geçiş işleminde bağlantı kurulum vs. uğraşmadan modem arayüzünden kullanıcı adını değiştirerek halletmiştim. Ping sürelerini online oyun oynamadığım için önemsemedim. speedtest 8-10 ms civarı genelde. vie.valve.net tracert komutunda yoğun olmayan saatlerde 50-60 ms arası ama akşam 100 küsürlere fırlar bazı hoplar. Modem DHCP kısmında dns sunucu 1.1.1.1 ayarlı ve sosyal medya yavaşlatması yapıldığı zamanlarda etkilenmiyor.

    Son aylarda dsl ışığı sönmeden internet 2-10 dk arasında kesilir oldu ama bunu farketmediğim de oldu günde 5 kere denk gelmişliğim de. Bağlı olduğum santralde altyapı oturmuş ki şansıma onunla da uğraşmıyorum. Olursa da telefon internetiyle online işlem merkezine girip teknik destek kısmına yazarım önce, olmadı ararım.

    Özet olarak online oyun oynamayan, ping gerektirmeyen işler yapan, ttnet kullanıp hiçbir sıkıntısı olmayanlar netspeeede geçip deneyebilir taahütsüz diye çünkü aynı altyapı. Bağlı olduğun trafik toplama merkezlerinde sıkıntı varsa sorun yaşarsın ki o zaman geç başka firmaya. Onun için geçmeden önce gruplarda sormak gerek aynı bölgede kullananlara. Fiyat avantajı varsa değerlendirilmesi gereken bir firma.
  • regular6 kullanıcısına yanıt
    Bu 1.1.1.1 olayi nedir aciklarmisin biraz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgi burada var.https://1.1.1.1/tr-TR/dns/
  • Yeni gordum mesajinizi. Dediginizde haklisiniz. Dedigim gibi netspeed mis milenicom muydu neydi yani bu taahhutsuz internet servisi veren firmalar tercih etmemde 2 sebep vardi. Birtanesi fiyati, ikincisi taahhut olayi. Dedigim gibi Antalya Lara da oturuyorum, portuma olan uzaklik 270 kusur metre. Tabiki bunun da faydasi vardir diye dusunuyorum. TT den de hizmet alsam, bu hizi onda da alacagima eminim. Adsl den vdsl e gecis yaptim gecen haftalarda. Memnunum, ama bu, bu sekilde devam ederse iyi, devam etmez de diger arkadaslarin sorun yasadigi gibi 3-5 ay sonra sorun yasamaya baslarsam tabiki o zaman secimim TT veya Superonline dan yana olacaktir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bağlatacağım yere yakın bu hizmeti kullanan var mı diye sormuştum daha önce 100 gb kotalı 16 megabit paketi bağlattım cumartesi öğleden sonra başvuru yaptım pazartesi ttnet ekipleri geldi aynı gün evrakları imzalayıp kargoladım ekibin gelmesine gerek yok dedim aynı gün şifreyi gönderdiler ve kurulum esnasında da yardımcı oldular. ilk yaptığım testte 10 megabit hız aldım ama upload 1-2 megabit arasında değişiyor tplink modem kullanıyorum şu ana kadar hiçbir problem yaşamadım anladığım kadarıyla netspeed biraz şans işi bana şans güldü diyebilirim bu açıdan günlük kullanım için çok iyi ama oyun oynamak isteyenler için ping sorunu yaşatabilir gibi duruyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b-white -- 9 Mayıs 2020; 2:1:38 >
  • b-white kullanıcısına yanıt
    upload nasıl 1-2 arasında değişiyor? adsl de upload 0.7mbit değil mi? nperf ve fast ten hız testi atabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • netspeed 8 ve 16 mbps fiber abonelerin de upload hızını da 3 mbps ye çıkarmış.
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.