Şimdi Ara

Netspeed'den Millenicom'a Geçilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 yıldır Netspeed kullanıyorum ilk 3 ay sorunsuz kullandım ama ondan sonra her gün internette 30 saniyelik kesinti oluştu. Online oyun oynadığım için internet gidince oyun yenilgi sayıyor. Millenicom'un sitesinden altyapımı sorgulattığımda en fazla 80 Mbps'ye kadar alabileceğimi öğrendim. Ben 75 Mbps istiyorum ama siteye girince sadece 16,35 ve 100 Mbps var. Benim hangisini seçmem gerek? Bir de Netspeed'deki gibi kesinti oluşuyor mu sürekli? Kullananlar memnun mu?



  • 100mbps seçin. Firmayı test etmedim. Ama geçilir.

    Yakın ücrette FixNET var, denediğim için tavsiye ederim. Ama sıfır kurulum yapmayın, boşa kurulum ücreti çıkmasın. Hangi firma olursa olsun churn/geçiş yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 4 Temmuz 2020; 14:41:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben netspeed 75 mb den geçiş yaptın bir günde geçiş sağlandı şuan memnunum
    Netspeed'den Millenicom'a Geçilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netspeed kullanırken sende de kesinti oluyor muydu?
  • Soykan Soycan kullanıcısına yanıt
    yok hocam gayet iyiydi zam yaptılar ondan mileniye geçtim
  • Geçiş yapmadıysanız kesinlikle geçiş yapmayın hocam. Ben yaptım, yandım siz yanmayın.

    Öncelikle sentetik testlere aldanmayın. (Speedtest vs). Sentetik testlerde sürekli 90 mbps üstü hız alıyorum. Altyapım fiber.


    Önceden 2 yıl netspeed kullandım dediğiniz gibi son zamanlarda kopmalar yaşadım online oyunlarda ben de milleniye geçtim. Öncelikle şunu söyliyim, altyapım 1 yıldır fiber. Ve tabiri caizse gıcır gıcır bir altyapım var. Her şeyin sorunsuz olmasını bekliyorum normal olarak.

    Geçişimin 3.günü internetim kesildi ve o sürede projelerimi yetiştirmem gerekiyordu. Sonraki 3 günde toplam 12 kez aradım. Tek cevap ekipleri yönlendiriyoruz oldu. Ne gelen oldu ne giden. Sonuç olarak 100 liranın üstünde telefon faturası ödedim bunlar yüzünden.

    Kesinti olabilir dedik kabul ettik. (ki kabul etmemem gerekiyor, çünkü geçişte altyapınız çok sağlam denildi). Müşteri hizmetlerinde çalışanların bilgisi gerçekten 'vasat' düzeyde. Ezberlenmiş birkaç laf ve geçiştirmek harici tek bir cümle kurmuyorlar. En son çok ısrar ederseniz modemi kapatıp açın diyorlar

    Netspeedde çok az sorun yaşadım. Sorun yaşadığımda da ekipler aynı gün evime gelip çözdüler. Hiç 72 saatlik kesintim olmadı.

    Kısacası sorununuz varsa yapabileceğiniz tek şey dua etmek. Defalarca arasanız da ekipleri yönlendirdik demekten öteye geçmiyorlar. Yönlendirilen ekipler de 3.günün sonunda evimi buldu sanırım :D


    Tüm bunlar haricinde az önce de konusunu gördüm. Ben sorunu kendimde sanıyordum ancak öyle değilmiş. Youtubeda 1080p video izlerken videoyu ileri sardığınızda 5 10 saniye bekliyorsunuz. Video yüklenmiyor. Mobilden girince videoyu 10 saniye ileri sarınca 7 8 saniye bekliyorsunuz zaten. Hiçbir anlamı kalmıyor ileri sarmanın.

    Twitch aynı şekilde. Yayın 720p üzeri ise 3 4 saniyede 1 donuyor. Kısacası izleyemiyorsunuz. 100mbpslik fiber internette youtube ve twitch bilinçli yavaşlatılıyor. Network kullanımına baktığınızda youtube a girdiğiniz anda hızınızın 4 5 mbps olduğunu, ancak Speedtestte yine 95 mbps hız aldığınızı görüyorsunuz. Ve müşteri hizmetleri yine bunu yalanlıyor tabi ki.


    Kısacası ufak kesintiler yüzünden geçtim. Bin pişman oldum. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Alternatif firmalara bakın ya da son çare fazla ödeyip telekoma geçin. Ama bunlara bulaşmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 Adet Millenicom aboneliğim var, biri 100/5MBPS FTTH Daireye kadar fiber (Ev kullanımı), diğeri 35MBPS VDSL (Ofis kullanımı) Ev interneti ile fast.com, speedtest.com'da yaptığım testlerde 120-300MBPS arası almam gerekenin de çok üzerinde hızlar görmeme rağmen YouTube, Netflix ve Twitch'de hızlar leş ötesi, Allah'ın belalarına derdini de anlatamıyorsun çünkü karşında kreş terk çalışanlar var. Temel düzeyde okuma yazma bilen herkesi işe alıyorlar sanıyorum.
    Hız bu bahsettiğim sitelerde 6MBPS geçmiyor, 720P üzeri video izlerken sorun yaşıyorsunuz, ben Netflix 4K paketini kullanıyorum ama 720P izliyorum, 110 lira ödüyordum sanıyorum ona da zam yapmışlar bu aydan itibaren 125 lira olmuş, Türk Telekom'a geçmeyi düşünüyorum.
    Hem orada bu musluk kısma olayı olmuyor, hem 12 ay tahhüt verip fiyat artışlarından kaçınmayı planlıyorum hemde bi sorun olduğu zaman muhattabın oluyor, müdürlüklerle falan görüşüp en azından bi çözüm bulduruyorsun ve işten anlayan mühendisler vs var Twitter'da yazınca çok güzel ilgileniyorlar bu olay daha önce yoktu, ben Millenicom müşterisi olduğum hâlde 2 defa sorunumu Türk Telekom'un Twitter desteğine bakan hanımefendi çözdü Allah razı olsun. 125 lira Milleninin leş internetine vereceğim 20 lira daha ekler adam gibi 100MBPS Türk Telekom Fiber'e geçerim, elimde ki modem ve ont cihazı da Türk Telekom'a ait, bi sorun olunca da Türk Telekom ilgileniyor bence bu hizmet kalitesi için 20 lira farkı hak ediyor.




  • Bu son 2 yanıtı görünce geçmekten vazgeçtim
  • TTNET den geçiş yaptım. fiyatı hızı memnunum, TTNET den daha iyi (bilen bilir garip ama öyle).

    1 ay bedava kod : 62ABC1DE
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    churn geçiş nedir acaba?
  • tolilow kullanıcısına yanıt
    Hizmet aldığınız firma da devre numaranız var, o numara ile yeni firmaya geçiş belgesini dolduruyorsunuz. Bu yöntem ile mevcut portunuz kapanmadan sadece sinyaliniz değişiyor. Kurulum vs. bağlantı gerekmiyor yani. Mevcut bağlantıyı (kullanıcı adı ve şifre değişirek) kullanmaya devam ediyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.