Şimdi Ara

NetSpeed Arıza Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 9 aydır netspeed kullanıyorum. Son 2 aydır birçok sorun yaşadım. Hadi neyse dedim. Hindistan konumlı ip atıyorlar, hız sınırlaması yapıyorlar. En son geçen hafta çarşamba internet gitti, arıyoruz genel arıza var dediler. Cumartesine kadar gelmedi. Şikayetvara yazana kadar da ilgilenen olmadı doğru dürüst. Oraya yüksel perdeden yazınca ne hikmetse 2 saat sonra bağlantı sorunu çözüldü. Bu hafta da cuma kesildi. Hala internet yok. Arıza var dediler telekomla alakalı, ben de arıza referans numarası istedim, bizde referans numarası yok dediler. Burdan yazıyorum firma çok kullananları haftasonu bu şekilde kitliyor resmen. Ne sorsak sorun telekomdan diyorlar. hindistan ipler için de aynısını yaptılar. Orda da üsteleyince ipimi zorla yenilediler. Bence artık uzak durmak lazım. Memnun olduğunuz uygun fiyatlı başka firma var mı? Fiber altyapı var, direk bina içerisine kadar.








  • Aynı ve benzer sorunlardan dolayı ben de Netspeed aboneliğimi Turknet'e taşıdım. Bilinçli olarak hız sınırlaması yapıyorlar, kullandığım uygulamalar nasıl oluyorsa engelleniyordu. tivibu go uygulamasını da engellediler ben de yıllardır kullanıp sorun yaşamadığım zam yaptıkları için iptal ettiğim turknet'e geri döndüm.

  • Ismailb kullanıcısına yanıt

    tivibu go'yu neden engellediler? sanırım normal olmayan kullanıcılar grubunda yer alıyorsunuz.   bunun için olağanüstü download mı yapıyorsunuz? upload değerlerinizi de merak ettim şimdi. bu soruna gerçekten suni diyorsanız eğer, galiba netspeed size kibarca aboneliği bıraktırmaya çalışıyor. buna bir nevi mobbing diyebiliriz sanırım. kullanıcıyı bilerek rahatsız etmek anlamında.  

  • Ben mesela 500GB Download civarındayım, upload 30-40GB arasi. Buna da mobbing uygulamıyorlardır herhalde :)

  • 1 aydır aynı problemlerle uğraşmaktayım 1 haftadır da tamamen internet yok. Ve sürekli yaptıkları şey "Sorun bizde değil T.Telekom'da" demek ve sorun çözülmüş gibi davranmak.

  • Aynen ve ne hikmetse hep haftasonuna denk geliyor. Cumartesi arayınca telekom 13:00den sonra mesai bitiyor diyorlar. Telekomu arayıp bilgi alamıyoruz ki. Ne söylese yeriz :) Belki hattımı dondurdular bilemiyorum ki. Komşularımda internet hizmeti var, ama sorsan genel arıza. Hala bana mesaj atıyorlar. güniçerisinde tamamlanacak diye. Hergün aynı şeyi yazıyorlar

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Standart bir kullanıcıdan fazlasını kullandığımı düşünmüyorum 500GB civarı indirme oluyordu. Sıfır bir dairede oturmaya başladım ve ilk zamanlar uydu sistemi kurulu değildi, ben de tivibu go ile tv kanallarını izliyordum bir hafta kadar sonra baktım ki televizyondan açamıyorum uygulamayı. Telefondan denedim wifi ile bağlanamıyorum hücreselde sorun yok. Telefonun internetini tv ye bağlayıp denedim yine sorun yok. Destek kaydı oluşturdum ve bir kaç gün sonra düzeldi sorun ama bir hafta kadar sonra tekrar engellendi erişimim. Cep telefonundan da çoğu uygulamaya girişte sürekli sorun yaşıyordum. Hepsiburada n11 getir uygulamalar çoğu zaman wifi ile bağlandığımda logo ekranında kalıyordu artık bu uygulamalarda işim varsa mecbur önce hücresele geçip işimi halleder duruma gelmiştim.


    Altyapı olarak bir sorunum yok eve kadar fiber yeni bina hattı ilk kez ben kullanıyorum zaten. Iptv erişiimimi zaten abonelikten 1 ay sonra engellemişlerdi. netspeed üzerinden ip tv izleyemiyordum, hücresele geçip izlemek zorunda kalıyordum. En son cuma akşamı turknet'e bakınıyordum sanırım yanlışlıkla aranma talebinde bulundum peşinden müşteri temsilcisi aradı abonelik işleminiz yarım kaldı falan dedi aslında turknet'e geçsem mi diye düşünürken olan oldu diyip turknete geçiş onayı.





  • Dikkat ederseniz yıl sonunda genelde patlıyor bu durumlar. Dediğim gibi yıllık kotalar mı yoksa başka durum mu bilmiyorum. Ama bezdirme politikası var gibime geldi. O yüzden her sene düzenli değişrtirmek lazım ISS. Ben şimd poyrazNete ön başvuru yaptım. Bakalım belgeleri yollarım hemen açıyorlarmış. 200Mbit 170 TL modem kirası dahil. En azından hızmız olsun :)

  • serkanc kullanıcısına yanıt

    Acele etmeyin çünkü sabahtan beri benzer bir sorunu ben poyaznette yaşıyorum. Aynen yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi, internet var, bazı sayfalar açılıyor ama bazıları açılmıyor. Şimdiye kadar böyle bi sorun yaşamamıştım ilk kez oluyor. Başka iss'lerde de benzer bi sorun var mı diye tesadüfen gidip bakınca okudum şimdi yazılanları. Dün girebildiğim bir çok web sayfasına bugün giremiyorum. N11 açılmıyor mesela. google ve donanımyhaber sorunsuz açılıyor. Ama google'da arattığım sayfaların çoğuna erişemiyorum. Garip bi sorun. DNS problemi gibi sanki. Bakalım çözülecek mi? İşim gereği girmem gereken web sayfaları da açılmıyor ki en kötüsü de bu.

  • Bahsettiğniz bu sorun şu an hava koşullarıyla alakalı. Benim internet sinyali yok gpon cihazında cuma gününden beri. Şu an bağlantı sağladığım TurkNet iştyeri hattımda da yavaşlama ve bazı site giriş sorunları var. evdeki netspeed durumu farklı.

  • serkanc kullanıcısına yanıt

    Ne alakası var hocam? Yağmur yağıyor diye bazı sayfalar açılır bazıları açılmaz diye bir şey dünyanın neresinde görülmüş? Senelerdir böyle bir şey yaşamadım. İlk defa sizden duyuyorum. Kesilirse komple kesilir yağmur yağdı diye. Böyle yarım yamalak niye kesilsin?

  • Sakin olun önce. Fikrimi yazdım. Benim internet bağlantım cuma günü kesildi, bugüne özgü bir durum yaşamyorum. Ben evimdeki sorunun farklı önceden başladğını vurgulamak istedim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.