Şimdi Ara

Netmaster modem çekmeme problemi ve wi-fi adapter

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Turksat ın verdiği herkesin dilinde sakız olan kötü netmaster modemlerden 1 tanesine sahibim. Modeli cbw-383z4. Modem wi-fi üzerinde hızını 10-15mb kadar düşük veriyor. Bu sinyali wireless router ile arttırabilir miyim ve wireless router a kablo ile başka bir bilgisayar bağlayabilir miyim? Cevap evetse bu iş için en iyi seçeneğim ne olabilir? Başka bir önerisi olan olursa da olabilir. Yardımcı olabilecek olan var mıdır acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cukkaSG -- 15 Şubat 2015; 2:01:09 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: cukkaSG

    Merhaba. Turksat ın verdiği herkesin dilinde sakız olan kötü netmaster modemlerden 1 tanesine sahibim. Modeli cbw-383z4. Modem wi-fi üzerinde hızını 10-15mb kadar düşük veriyor. Bu sinyali wireless router ile arttırabilir miyim ve wireless router a kablo ile başka bir bilgisayar bağlayabilir miyim? Cevap evetse bu iş için en iyi seçeneğim ne olabilir? Başka bir önerisi olan olursa da olabilir. Yardımcı olabilecek olan var mıdır acaba?


    Sayın Kullanıcımız,

    Kablosuz yayın yapan cihazların performansını etkileyen pek çok etken bulunmaktadır. Binada kullanılan inşaat malzemelerinden ve çevrede aynı frekanstan yayın yapan diğer cihazlardan etkilenirler. Örneğin beton duvar %40, alçıpan %50 civarında sinyal kaybına neden olur. Aynı şekilde, oyun konsolu, mikrodalga fırın, telsiz telefonlar da enterferans yaratarak kablosuz sinyal gücünü olumsuz etkiler.

    Bütün bu koşullar içerisinde herhangi bir arızası bulunmayan kablosuz cihazların performansını iyileştirmek için yazılım güncellemesi, konum değişimi, kablosuz yayın kanalı değişimi gibi yöntemler izlenmektedir.

    Bunların yeterli ya da mümkün olmadığı durumlarda ise kablosuz ağ donanımı cihazları (AP-Router, kablosuz adaptör, powerline cihazları) kullanılarak Wi-Fi ağı genişletilebilir. WDS-300 Kablosuz AP-Router ürünümüzü inceleyebilirsiniz. Bu ürünle modemden kablolu ya da kablosuz alacağınız yayını yine ister kabloyla, ister wireless olarak bilgisayar ve mobil cihazlara iletebilirsiniz.

    Konuyla ilgilihttp://netmaster.com.tr/p/10/kablosuz-sinyal-katilleri yazımızı ya da aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

    http://www.pclabs.com.tr/2009/07/22/daha-basarili-kablosuz-ag-baglantisi-icin-ipuclari/
    http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-vista/Troubleshoot-low-wireless-signal-quality-problems
    http://www.chip.com.tr/makale/kablosuz-aginiza-doping-5-sinyal-karmasasina-dikkat-edin_18590_6.html

    Tüm soru ve sorunlarınız için 0216 366 66 96 NetMASTER Destek Hattı'nı arayabilirsiniz. Destek hattımız her gün 08:00 - 22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Sayın netmaster yetkilisi, piyasada bulunan 1000 lerce modem, mikrofalga fırın, telsiz telefon, oyun konsolundan etkilenmiyorken netmaster modem etkileniyorsa; bu, modeminizin oldukça kötü bir kablosuz performansa sahip olduğu anlamına gelir. Bu mesajıma karşılık olarak, sağlık bakanlığı tırıvırısını kullanacaksınız, boşa zahmet etmeyin, ben sizin yerinize yazdım. Piyasada bulunan 1000lerce modemden sadece netmaster ürünü sağlık bakanlığı prosedürlerini uyguluyor sanırım, bu yüzden kablosuz çekim seviyesi çok düşük. Modem gayet iyi bir konumda, etrafında sinyal bozucu özelliğe sahip hiçbir şey yok, hatta etrafında kablosuz çalışan, uzaktan kumanda dışında hiçbir şey yok. Modemin 10-15 cm civarında, 25mbps lik internetimi 21mbps olarak kullanabiliyorlen modemden 1 metre uzaklaşınca 17-18 mbps ye düşüyor ve arada duvar, poster, kapı vs. yok.

    Hadi bunları kabul ettik, sağlık bakanlığı gerçekten sadece sizin modeminizi kısıtladı, kablosuz sinyal bozuculardan sadece siz etkileniyorsunuz. Peki kablosuz router ınız neden sağlık bakanlığı kısıtlamalarına takılmıyor, kablosuz sinyal bozuculardan etkilenmiyor?

    Uzun lafın kısası artık şu modemin kablosuz problemi olduğunu kabullenin ve madurlarınız için bir çözüm yolu arayın, daha fazla itibarınızı sarsmayın. Oldukça düzgün bir hizmet sunarken neden bu modemde bu kadar direttiniz hala anlayabilmiş değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.