Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.805
Cevap
49
Favori
290.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni modem hayırlı olsun.



    fiyatı 175tl olacak muhtemelen...

    Edit: arkadaslar gorseli bilerek kaldirdim calisan arkadasim urun henuz cikmadigi icin rica etti kendisini zor durumda birakamam. Yakinda siteye eklenecek zaten

    edit 2 arkadaşlar tekrar ekliyorum fotoğrafı artık modem çıktı :) Netmaster Infinity 401 yeni modem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darthskywalker -- 22 Aralık 2016; 11:52:23 >







  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Yeni taşındığımız evde superonline fiber altyapısı olmadığı için mecburen Kablonet abonesi oldum.

    Gelip kurulum yaptılar ancak birkaç sorun var.

    1- Domates kasası büyüklüğünde bir modem verdiler. Hayatımda gördüğüm en büyük modem.
    Kurulum ekibi kutudan çıkarınca bütün sokağı Wifi ile kapyalacağını düşünmüştüm.
    Evimiz sahile yakın. Hatta bir ara giderim sahile ordan bile bu modeme bağlanır diye hayaller kurdum.
    Ancak kurulum bittikten sonra bu modemin maalesef Wifi yi kendi bulunduğu oda dışında hiçbir yerden çekmediğini gördüm.
    Kurulum ekibi de başını öne eğerek evet böyle bir sorun var, router kullanmalısınız dedi.

    Bu kazulet modem dışında kendim gidip satın alarak kulanabileceğim bir modem var mı?


    2- Tasarımcılar "dur modem yeterince büyük olmadı şuraya da büyük bir ayak takalım, hatta bu ayak sabit olsun kullanıcı iyice bir eziyet çeksin" demiş olmalılar. Wifi çekim sorunu için dik tutun diyorlar, dik tutunca büyüklüğünden ve ayağından dolayı bu sefer TV ünitesinin altındaki rafa sığmıyor. Şimdilik dik bir şekilde televizyonun yanına koydum. Eve gelen misafirler oooo CD-Romlu kasalı bilgisayar mı aldın, der gibi bakıyorlar

    Bu modemin mülkiyeti bize mi ait oluyor. Ayaklarını kesersem dik bir şekilde alt rafa sığacak.
    Ama mülkiyeti bize mi ait bilemiyorum.


    3- 2000li yılların başında Frontpage ile tasarlanan web sitelerine benzeyen bir arayüzü var. Son derece kullanışsız ama her gün kullanmayacağım için dert değil. Yıllardır VPN kullanıyorum. Arayüzünde VPN diye bir bölüm var ama sanki son kullanıcı için değilde IBM mühendisleri için yapılmış. VPN server mü, yoksa Client mi bilmiyorum. VPN servisleri tarafından verilen bilgileri girecek bir alan yok.

    Bu modeme bilinen VPN servisleri ile VPN kurulumunun nasıl yapıldığını bilen var mı? Bunu başarabilenlere büyük ihtimalle madalya verecekler.


    4- Internetten güncellemesidir, kullanım klavuzudur v.s diye bakınca sadece Türkiye netmaster sitesi ve bu forum çıkıyor.
    Yabancı sitesini, yani üreticisini bulamadım. Yoksa bu yerli mi? Yerlimiz buysa yandık. Eğer bu yerliyse, ısrarla heryerde savunduğum, öncelikle tercihimizi yerliden yana olsun, yerli kullanalım, destek olalım söylemlerime bugünden itibaren son veriyorum. Bir dk, tekrar düşüneyim, evet son veriyorum. Eminim, çünkü bu herkesin katlanabileceği bir eziyet değil.


    Herkese teşekkürler, sağlıklı günler ve yüksek hızlı internetler diliyorum.

    M.
    Modem bu arkadaşlar

    24 Kanal Downstream, 8 Kanal Upstream bulunuyor. Wifisi oldukça güçlü 5 db lik anteni var çekim sorunu yok eski modemlerdeki gibi sıkıntı çıkmıyor wifide arada 2 oda varken 47 mbit gördüm.

    Modemin arayüzü yeşilli bir şekil almış heryerde infinity 401 yazıyor. Ayarlar detaylandırılmış Modem üzerinden MAC ve DNS değiştirebiliyoruz artık bunun dışında güvenlik duvarı ayarlarında iyileştirme yapılmış.

    Arayüzden Wifi anten gücünü ayarlayabiliyoruz 2.4 yada 5 olarak ayrıca eski 383Z4 lerdeki gibi modem saçmalamaları görmedim. ve bu yeni modem ısınmıyor resmen oldukça stabil beni şaşırttı doğrusu

    Dün kablonetten teknik arkadaş geldi. hiç elini cihaza falan sürmeden abi bu 2.4ghz anten artık 3mb'ı geçmiyor sağlık ile alakalı belli ayarlar yapıldı, eski cihazlar 5ghz bağlantı yapamıyor ya sadece onun için duruyor dedi. 5ghz antende kullan dedi. Modemi koridora yakın yere al falan dedi. adamı dinlerken 5dk kulaklarımdan kan aktı gerçekten. Adam gidince girdim arayüze, önce 5ghz anteni kapattım, sonra 2.4ghz antendeki n modun otomatik ayarını kapalı yaptım.

    Şimdi paşalar gibi 2.4ghz anten ile 22-23mb hızlara ulaşıyorum. 5ghz anten mutfağa bile ulaşamıyorken masaüstü bilgisayarın ve tplink repeaterın olduğu odada çiçek gibi ping ve hız değerleri alıyorum. Repeaterın bağlantı seviyesi eskiden düşüktü şuan normal seviyede.

    Uydunet teknik arkadaşına teşekkürler, o 5dk kulaklarım kanamasa şuan masaüstünde internetim yoktu.
    Devlet sırrımı kablosuz ayarın yapılandırılması için destek hattı arayınız diyorsunuz her şeyde sanki destek hattınız çok iyi hizmet veriyor şimdiye kadar 5 civarı aradım hiç birinde de tatmin edici cevap ve hizmet alamadım anca turksatı arayın demesini biliyorsunuz bu zıkımın wifi için özel bir ayarı varsa sitede paylaşın herkes bilsin yoksa ne diye millete durmadan teknik desteki arayın diyorsunuz modeminiz sizde kabul edin 5 kuruş etmez 2 duvar ötesinde wifi % 5 oysa diğer iss lerin modemi aynı alanda % 50 lerde geziyorve millet modeminizi isteyerek değil mecburiyetten kullanıyor
    Bu konuda şikayeti olanlar listesine beni de ekleyin o halde.



    Birden fazla kez teknik servis ile görüşme yapmak zorunda kaldım ve her seferinde ‘bu sorunu kara delikler de dahil paralel ve kuantum evrenler üzerinde yaşayan başka canlı türü yok’ gibi yanıtlar verdiniz.



    Hayır var, Infinity modeminizde ciddi bir firmware sorunu var. Ps3, ps4, apple macbook, apple imac dahil hiç bir cihazda var olmayan sorunu windows 10 ile yaşıyorum. Bilgisayar açıldığında erhernet bağlantısından modemi görmüyor. 383 modem kendi kendine reset attığı için Infinity 401 modem kiralamıştım, bu sorun modem geldikten tam 20 dakika sonra başladı ve 2 aydır 10 açılışın 7’sinde aynı şekilde bu sorunla devam ediyor.



    Çözümü ayarlar/ağ bağdaştırıcı ayarları sekmesinden ağ bağlantısını devre dışı bırakıp yeniden aktif hale getirmek. 5-6 denemeden sonra windows 10 yüklü bilgisayar IP almayı başarıyor.


    Ethernet kablosuyla ilgili bir sorun olduğu iddiasında bulunmayın, 33 senedir bilgisayar kullanıyorum, cat5 ve cat6 olarak evimde her daim yedek kablo bulundururum. Sorun kablo kaynaklı değil.


    İnatlaşmak isterseniz hâlâ evimde duran 383 modemle nasıl sorunsuz çalıştığına dair videolar çekip youtube üzerinden dağıtarak firmayı rezil etme yolunu seçebilirim. Sonuçta belediye otobüsü şoförlerinin bilişim uzmanı olarak atandığı bir ülkede ‘bilgisiz’ yerine konulmaktan haz etmiyorum.



    Özetleyeyim ki iyice anlaşılır olsun: Siz kabul etmek istemiyorsunuz ama Infinity modeminiz windows 10 kullanan bilgisayarlara IP veremeyecek kadar dandik.



    Çözüm bulmanızı bekliyoruz, evrende bu sorunu yaşayan 2 paranoyak / şizofren değiliz.





    Saygılar (lazımsa).
    Sayın atraban,

    Mesajınızda belirttiğiniz tüm hususlar yanlıştır.
    1. Netmaster modemler yerli üretim değildir. Bugüne asla böyle bir beyanımız olmamıştır. Netmaster, %100 yerli sermaye ile kurulmuş olan Teknotel Bilişim A.Ş.’nin tescilli markası olup, ürünleri anlaşmalı üreticilerinde üretilmektedir.
    2. Netmaster modemler Çin’de üretilmemektedir. Anlaşmalı üreticimiz Tayland’da bulunmakta olup, ürünlerimizn ambalajında da Made in Thailand ibaresi yer almaktadır.
    3. Netmaster bir tekel oluşum değildir. Şirketimiz operatörlerin açtığı ihalelere katılmaktadır. Bu ihaleler sonucunda kazandığı projelere modem satmaktadır. Bu ihaleleri açan/gerçekleştiren/satın almayı yapan kurumlar teknik ve idari şartnamelerini şeffaf olarak yayınlamakta olup yeterlilik sağlayan tüm firmalar ihalelere katılmaktadır.
    4. Pandemi dolayısı ile ürün sevklerinde yaşanan gecikme firmamız açısından kısa süreli idi. Tüm dünyada çok daha kötü sevk problemleri yaşanmaktadır. Cümlenizde de belirttiğiniz üzere yaşanan durum “PANDEMİ”dir.
    5. Teknotel Bilişim A.Ş. herhangi bir kuruma bağlı olmayıp, herhangi bir sosyal sorumluluk projesini de sahiplenmemiştir. Kar amaçlı bir şirket olarak herhangi bir sosyal sorumluluğumuz bulunmamaktadır.
    6. Çeşitli dedikodular üzerinden yapılan yanlış bilgilendirmeler nedeniyle edindiğiniz bu kanıdan dolayı üzgünüz, ancak konunun çıkış noktası da sonucu da bizimle ilgili değildir. Bilgi almak istediğinizde direkt olarak tarafımıza soru sorabilirsiniz. İletişim kanallarımız daima açık olup, binlerce kullanıcımızla bu kanallardan sürekli iletişim halindeyiz.
    7. Sonuç olarak Türksat’a sevk etmiş olduğumuz binlerce modeme rağmen halen modem stok sorunu yaşanması da mümkün değildir. Bilgi edindiğiniz kaynakları tekrar sorgulamanızı tavsiye ederiz.

    Saygılarımızla,
  • ayrıca isim değişiyor eskisi gibi kablonet olacak :) bu sefer modem işini çözdüler diye düşünüyorum, hepimize hayırlı olsun...
  • Zaten uydunet ismi kadar saçma birşey yoktu millet uydudan internet zannediyordu...
  • 3 anten 5db

    Kapsama alani arttiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek oluyor ki AC destekli lacivert modem ... 2.4 GHz'de tek başına trafiğe sahip çıkamıyorken hem 2.4 hem 5 GHz aynı anda nasıl trafiği yönetecek çok merak ediyorum açıkçası.Normalde 2.4 GHz enterferansta sağdaki soldaki engellere 'Buyur abi geç sen benden öndesin' diyebilen bir donanım bence AC ile kendi dalını kesmiş gibime geliyor.
    İlk kullananan ve test edeip dönüş yapan olursa soracak 3-5 sualim var ;)
  • cuma günü yeni tarifeye geçtim, modemi bağlamaya henüz gelmediler. acaba bundan mı getirirler yoksa ZN mi getirirler sizce? modem merkezden gönderilecekti, öyle demişti müşteri temsilcisi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Métropol

    cuma günü yeni tarifeye geçtim, modemi bağlamaya henüz gelmediler. acaba bundan mı getirirler yoksa ZN mi getirirler sizce? modem merkezden gönderilecekti, öyle demişti müşteri temsilcisi.

    aralık ayında satışa çıkacak dostum
  • Yılbaşından sonra isim komple değişecek demek ki. Uydunet kimin aklına gelmişse zaten çok komik. Yeni yılla beraber yeni tarifeler gelecek. Belki en düşük hızı 20 mbps yaparlar. Adil kullanım noktasını btk sağlayıcılara bıraksa aslında oradan da bir rekabet olurdu. Şu turk telekomu satmasalardı şu an belkide dünyanın en hızlı internet kullanan ulkelerınden biri olacaktık. 4.5 g hızları da kat ve kat ıyı olacaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darthskywalker


    quote:

    Orijinalden alıntı: Métropol

    cuma günü yeni tarifeye geçtim, modemi bağlamaya henüz gelmediler. acaba bundan mı getirirler yoksa ZN mi getirirler sizce? modem merkezden gönderilecekti, öyle demişti müşteri temsilcisi.

    aralık ayında satışa çıkacak dostum

    Hocam satışa çıkacak derken acaba aralık ayında uydunete abone olacaklara bu cihazdan mı verirler yoksa eskisini mi bilginiz var mı?
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Kablonet adı sanırım tescilliydi. Bu sebepten kullanamıyorlardı.
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    hocam modemi sormak lazım. abone olurken özellikle infinity 401 istiyorum derseniz getirirler diye düşünüyorum
  • CBW-383ZN den farklı olarak birde şu gözüme çarptı CBW-383ZN 8 downstream 4 upstreamdi bu cihaz 24 downstream 8 upstream pratikte fark olur mu yada nasıl fark olur onu denemeden bilmek mümkün değil tabiki umarım güzel bir cihaz olur da milletin çilesi bir nebze azalır.
  • eski kullanıcıları ipleyen yok biz hala 383z4
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    1 Gb hız verebilecekler sanırım bu modemle... Fiyatı ne olur tabi bilemem...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Üstadım teknik olarak koaksiyel kablo ile mümkün mü bu hızı verebilmesi? bilmediğim için soruyorum eğer böyle bir altyapı hazırlığı varsa pusuda beklemeye devam ediyim abonelik için ondan sordum:)
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    Evet mümkün hatta şu anda bile verilebilir ama planlamalarda ne zamana verilir bilemem...
  • hadi bakalım hayırlı olsun diyelim inşallah wifi çekim gücü sorunu çözülür vs kopma olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SysEdit

    Evet mümkün hatta şu anda bile verilebilir ama planlamalarda ne zamana verilir bilemem...

    Aynen dediğiniz gibi DOCSIS 3.0 ile 1 Gbit mümkün.

    Netmaster Infinity 401 yeni modem
  • GobliN kullanıcısına yanıt
    Teorik olarak mümkün görünüyor tabloda da gayet net zaten veriler ama benim garipsediğim koaksiyel kablo ile 1 gbit hız nasıl verilir pekçok yerde 1gbit hızı sadece fiber optik kablonun verebileceği yazıyor çünkü
  • Hocma birde merrak ettim cihaz sizin elinizde olduğuna göre uydunet çalışanımısınız acaba?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.