Şimdi Ara

netlimitsiz 8mb şikayeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben bayadır netlimitsiz 8mb kullanıyorum fakat 4mb sabitlemişler 6mb sabitlemişlerdi 5mb geliyordu ban modem arayuzunu yapıstırıyım buraya bana bi yardımcı olurmusunuz


    Alım Hızı Gönderim Hızı
    SNR Seviyesi : 12.3 14.2 db
    Hat Zayıflaması : 44.6 28.9 db
    Veri Hızı : 4283 797 kbps



  • 444 0 375

    sebebini bir sor bakalım
  • Bu değerlere göre gayet normal alıyorsunuz zaten. Daha önceden yüksek değerler aldıysanız şimdiki düşürülme nedeni santrale öncekinden çok yüklenilmesinden kaynaklanıyordur. Durup dururken düşüreceklerini sanmıyorum. Yinede içiniz rahat etmesi için müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz tabii ki.
  • bunlara göre normal zaten internet
  • bu ara demek ki herkese yapmışlar benimde 4 mbit sabitlemişti yaklaşık 2 haftadır bir gariplik var netim yavaşladı baktım neredeyse 1,5 mbit olarak alıyorum önceden 3.5 mbit rahat alıyordum benimkinide 2 mbit sabitlemişler bende aramayı düşünüyorum
  • Bene tarifeye ilk geçtiğimde 7 mbps kullanabilirken kopmalar sonucu arıza kaydı bıraktığımda 4 mbps 'e sabitlediler ve 1 sene kadar 4 mbps kullandıktan sonra yine kopmalar başlayınca aradıktan sonra 2 mbps 'e sabitlediler ve 1 yıldır böyle kullanıyorum..bakalım birdaha kopma olursa komple kesecekler sanırım.
  • gerçekten şaka gibi bi durum arkadaşlar bende üstteki arkadaş dedigi gibi 7mb alıyordum kesintisiz 4 e dusurduler 2 ye dusurmuslerdı aradıgımda bız hız deısıklıgı yapamıyoruz dıyıp kapatmıslardı telekom arayıp derdımı anlattıgımda ılgılenıp 4mb sabıtlemıslerdı ve sonra tekrardan arayıp 8 e sabıtletmıstım 7mb alıyordu yaklasık 3 4 aydır 4mb olarak kullanıyorum bakalım sonuc nolucak
  • Arkadaşlar bunların sebebi bağlı olduğunuz santrallerle ilgilidir. Santraller olduğu gibi kalmaz, hepsinin belli bir sınırı vardır ve yeni kullanıcılar eklendikçe bu sadece sizi değil diğer bağlı kullanıcıları da etkiler. Buna takiben doğal olarak kopmalar yaşarsınız, hızınız düşürülür. Zaten Türk Telekom "8mbite kadar" derken bu duruma sığınıyor. Tek çare daha yakında bir santral olup olmadığını öğrenmek, varsa geçmek için başvurmak.. Müşteri hizmetlerinden veya merkezlerden öğrenebiliyordunuz sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeroTürk

    Bene tarifeye ilk geçtiğimde 7 mbps kullanabilirken kopmalar sonucu arıza kaydı bıraktığımda 4 mbps 'e sabitlediler ve 1 sene kadar 4 mbps kullandıktan sonra yine kopmalar başlayınca aradıktan sonra 2 mbps 'e sabitlediler ve 1 yıldır böyle kullanıyorum..bakalım birdaha kopma olursa komple kesecekler sanırım.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candreva87 -- 24 Şubat 2011; 9:52:34 >
  • Mod: ADSL2+
    Hat Kodlaması: Trellis On
    Durum: No Defect
    Hat Güç Durumu: L0

    Alınan Gönderilen
    SNR Sınırı (dB): 23.1 16.9
    Sinyal Genlik Zayıflaması (dB): 48.0 25.2
    Çıkış Gücü (dBm): 12.4 16.3
    Ulaşılabilir Hız (Kbps): 5920 1153
    Hız (Kbps): 2048 797




    modemdeki değerler bunlar.hızımı 2 mb e sabitlemişler.dün müşteri hizmetlerini arayıp hızımın 2 mb e sabitlendiğini söylemiştim.arıza kaydı bıraktılar yaklaşık 2 saat sonrada telefon geldi.maiksumum alabileceğim hız 2 mb dedi.ben ısrarla 4 mb te sabitlenmesini istedim ama santrala çok uzak olduğumu söylendi.sizce bu değerlerle 4 bm hız alamazmıyım?
  • ttnet arama kardeş 4 5 mb rahat alır o deyerlerle sanırım benımkınden farkı yok bılerek yapıyorlar turktelekom arıyıcaksın dırek nerde oturuyorsan oranın santrelını ordan soylıceksın 4mb sabıtleyın dıye dırek sabıtlıyorlar turktelekom ttnetten daha cok ılgılenıyor bekletme yapmıyor hıc bır zaman bende suan 4mb kuıllanıyorum bende aramayı dusunuyorum
  • bu durumda magdur olan arkadaşlar aönerim santralden port değişimi dilekçesi verin portunuz değiştirilsin
  • bende aramayı düşünüyorum zaten 4 mbit sabitlenmişti ama hızı düşürmüşler tam 2 mbite degil modemde 3264 olarak gözüküyor hız testi yapıyorum 2 mbit biraz üstü çıkıyor normalde 2 mbit sabitlemiş olsalardı çok daha düşük hızla alırdım sizce hızı geri en azından 4 mbit sabitletmek için nasıl bir yol izleyeyim
    bulundugumuz ilin santral numaralarını nereden bulabiliriz
  • Merak ediyorum,TTNET hangi yetkiyle bizlere 8 mbit sözleşmesini imzalattırıp sonradan 2-4 mbitlere kafasına göre hızı sabitliyor ?

    TTNET'e sözleşmeye uymayınca tazminat hakkını çatır çatır istiyor,vatandaşa vaad ettikleri 8 mbite kadar verdikleri hizmeti kısıtlama hakkını bu firmaya hangi kurum yada kanun veriyor birisi açıklasın ?

    TTNET'in yaptığı açık açık kurnazlıktır,keyfince aklına gelen aboneyi 2 yada 4 mbite sabitlemek ama 8 mbit tarifesinden ücretlendirmek,hiç bir matığa sığmıyor !

    TTNET o zaman keyfince aklına geldiği gibi istediği abonebnin hızını sabitlesin,bu ne saçmalıktır !!!!!!!!!

    Tüketici derneklerinede yazıklar olsun,bu firmaya karşı hiç birşey yapamıyorlar Vatandaşın hakkını arayacak ALLAH rızası için bir kurum dernek yokmudur 84 Milyonluk bir Ülkede !

    Pes Artık !!!!!!!!!!!!!!!!!11
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remilyan

    Arkadaşlar an itibari ile 1 mbit limitsiz (49tl) paketten netlimitsiz paketine geçtim "online işlemler merkezi"ni kullanarak.

    Şuan download hızım speedtest.com'da 3.68 mbit olarak görünüyor.

    Modemimin arayüzüne bakıldığında ise 4mbit'e sabitledikleri görünmekte:
    quote:

    DSL Speed: 800/4128kbps


    Hat bilgilerim ise şu şekilde:

    quote:


    Connection Status Connected
    Us Rate (Kbps) 800
    Ds Rate (Kbps) 4128
    US Margin 16
    DS Margin 3
    Trained Modulation GDMT
    LOS Errors 0
    DS Line Attenuation 26
    US Line Attenuation 15
    Peak Cell Rate 1886 cells per sec
    CRC Rx Fast 0
    CRC Tx Fast 1
    CRC Rx Interleaved 0
    CRC Tx Interleaved 0
    Path Mode Fast Path


    Şuan yoğun saatler sayılır, bir de geçiş yapalı 10 dakka oldu, yarına kadar bekleyeceğim, 8mbit'i görmezse aramayı düşünüyorum.

    Sonuçları buradan bildiririm.

    Ha bu arada santarale olan uzaklık download hızını belirlemez, modeminiz de çok önemlidir, eğer modeminiz adsl2 plus'sa 8mbit'e çok kolay ulaşabilirsiniz. İnternette link link dolaşan popüler bir liste var hani, o listeye göre santrala olan uzaklığı yüzünden 8mbit'i desteklemeyen hatlar ne hikmetse 8mbit download yapabiliyor(!). =S

    Adamın biri yazmış, "ttneti aradım, bana santarale olan uzaklığımdan dolayı 8mibte ulaşamazsınız denildi oysaki üst kat komşum 8mbit download yapıyor" diye... Daha ne diyim, santrale olan uzaklık hikaye...

    İngilteredeki babamla cep telefonuyla 3 saniye içinde telefon bağlantısı yapıp konuşuyorum da, santrale 200 metre fazla uzağım diye 8mbit download mı yapamicam bilader..




    DS Margin yazan yerdeki değeri okuyabiliyormusun? sadece 3 yazıyor. 8 mbit alabilmen için o değerin -10 yada -15 falan olması lazım. sonuç olarak alabileceğin maksimum hız 1 mbit.




  • banada olmuştu bir keresinde benm ağım paylaşımdaydı sorun komşu ağdan çıktı. öyle birşey sendede öyle bişey olabilir dostum paylaşımlımı kullanıyorsunuz interneti?
  • bende 8mbs e kadar net limitsiz paketindeyim fakat modemden bakınca 4mbs gozukuyor sebebı ne olabılır bunlarda degerler.

    Gönderme Alma
    SNR marjin : 18.3 16.0 db
    Hat Zayıflaması : 27.0 14.9 db
    Veri Oranı : 4095 797 kbps
    Maksimum hız : 12652 1109 kbps
    Güç : 18.8 11.3 dbm
    CRC : 0 0
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.