Şimdi Ara

Netflix'in yerli dizi ve filmleri ekonomiye yarım milyar TL katkı sağladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Netflix'in yerli dizi ve filmleri ekonomiye yarım milyar TL katkı sağladı



    Türkiye’de dijital platformlara ilgi her geçen gün artıyor. Son yıllarda pandemiden dolayı evde geçirilen zamanın sürenin artmasıyla birlikte kullanım oranları artış gösterdi. RTÜK’e göre TV seyircilerinin yüzde 24,4’ü dijital platformlarda içerik tüketmeye başladı. Dijital yayın kullan kişi sayısı son 2 sene içerisinde 4 kattan fazla artış gösterdi. Türkiye’de dijital yayın denince akla ilk olarak Netflix geliyor. ABD ve Avrupa’da Netflix’in HBO Max, Disney+ ve Hubu gibi güçlü rakipleri olsa da Türkiye’de daha çok yerel yayıncılarla rekabet ediyor. Netflix, yerel yayıncılarla rekabet ettiği için Netflix yapımı Türk dizi ve filmlerine de ayrı önem veriyor.



    Netflix tarafından yapılan araştırmaya göre Netflix'in Türk yapımı orijinal içeriklere yaptığı harcamaların yarattığı toplam ekonomik etki 583 milyon TL'yi aştı. Bugüne kadar 10’dan fazla Türk yapımı içerik yayınlandı. Yayına giren içeriklerin kreatif ekosisteminde 1.700’den fazla kişi çalıştı. Bu ve gelecek yıl yayına girecek içeriklerde de 1.600’den fazla kişiye iş imkanı sağlanacağı tahmin ediliyor. Bu da yayına giren ilk Netflix Türkiye dizisi Hakan:Muhafız’dan bu yana Netfix’in 3.300’den fazla kişiye iş fırsatı yarattığını gösteriyor. Bu sayıya sadece kreatif ekosistemde yer alan kişiler dahil. Diğer iş kollarıyla birlikte çok sayıda kişiye iş fırsatı yaratıldı.



    Netflix'in yerli dizi ve filmleri ekonomiye yarım milyar TL katkı sağladı



    Netflix’teki yerli içeriklerin ekonomimize katkısının yanı sıra Türkiye’nin tanıtımı açısından da çeşitli faydalar sağladı. Örneğin Hakan: Muhafız dizisinin uyarlandığı Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi adlı romanın satışları arttı. Goodreads’deki yorum sayıları kıyaslandığında 3 katlık artışa neden olduğu belli oluyor.



    Dizilerde ve filmlerde Türkiye’nin çeşitli güzellikleri sergileniyor. Bu durum, yabancıların Türkiye’yi ziyaret etme isteğini artırıyor. İstanbul Ekonomi Araştırması tarafından 2020'de yapılan bir anket, Hakan: Muhafız’ı izleyenlerin, izlemeyenlere göre Türkiye'ye seyahat etme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Örneklem genelinde, Hakan: Muhafız’ı izleyenlerin Türkiye'ye seyahat etmeyi isteme olasılıkları, diziyi izlemeyenlere göre ortalama üç kat daha fazla.



    Ayrıca Bkz.7. Koğuştaki Mucize yönetmeninin yeni Netflix filmi Beni Çok Sev yayınlandı



    Netflix’in 90’lı yıllarda geçen Aşk 101 dizisinde duyguları yansıtmak için yerli şarkılar kullanıldı. Barış Manço, Levent Yüksel ve Mor ve Ötesi gibi birçok sanatçının yurt dışında yeniden gündem gelmesini sağladı. Netflix’in Spotify'daki profilinde Türkçe şarkılardan oluşan çalma listelerine yer verildi. Bu çalma listesi 35 bini aşkın kişinin ‘beğenilen çalma listelerine’ girdi.




    Kaynak:http://www.ranini.tv/haber/46132/1/netflix-dizileri-turkiyede-ekonomik-etki-yaratiyor







  • Yesilcam in vasatligini da gosteriyor...

  • Böyle haberleri görünce devlete aktarılan vergi ve o verginin gittiği yerleri düşünüyorum istemsiz...

  • 500 milyon TL para mı? 50 milyon dolar bile etmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dolara çevirince bir şey etmiyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 500 milyon TL niree 128 milyar dolar nire.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence böylesi dandik diziler için iyi para. birde niçin neksfiliz diyenler vardı şimdi bu işten topladıkları vergileri yiyorlar :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gain, Blu gibi çok iyi Türk yayın platformları çıktı, iyi ki bu yolu açtı Netflix

  • Zuko kullanıcısına yanıt
    yok yanlış oldu chpli vekilin kankasına peşkeş çekilen 4 milyar tl ne oldu diyeceksin! adamlar hakkını veriyor, zıplayan otobüs yapmış

  • Bu para yurt içinde kazanılan para sanırım tl cinsinden yazdıklarına göre yurt içinde dönen para ekonomiye katkısı nedir onu anlamadım ha derseniz türk dizi ve filmleri yurt dışında o parayı kazanıp yurt içine aktarıldı ozaman derimki ekonomiye katkı sağladı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sarayın bir günlük gideri 10.000.000tl üstün'de Netflix'in yerli dizi ve filmleri ekonomiye yarım milyar TL katkı sağladı 50 günlük masraf parası




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 23 Kasım 2021; 12:39:7 >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

    Milyon TL miktar hocam. 500 bin TL değil.

  • Mion kullanıcısına yanıt

    Soralım hesabını. Bugün 4 milyar TL yaklaşık 360 milyon dolar felan yapıyor.


    Adam sana 128 milyar dolar soruyor , sen ona karşılık 360 milyon dolar diyorsun. Senin para birimlerinden haberin var mı çok meraktayım? Bir de ünlem kullanmış , şaka gibisiniz ya.

  • Bizim dandik dizi sektörümüze katkı sağlamış adamlar.Beş para etmez oyuncularımızdan bukadarı oluyor işte.Atiyenin 2. sezonunda bir sahne var gülmekten öldüm yemin ediyorum hiçbir dizide koşmadıkları için ilkdefa koşma sahnesi yapmışlar durum tam fiyasko Oyuncuların leş olduğu buralardan belli oluyor.Dedim o nasıl koşma.:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler

  • antizero kullanıcısına yanıt

    128 milyar doların ne olduğu açıklandı siz istanbul tekfuruna sorabiliyor musunuz 4 milyar tl nerde diye?

  • Acaba Türkiyedeki veya Türk kullanıcıları Netflix'e 1 yılda ne ödedi? Onu da hesaplasalarmış keşke.

  • Mion kullanıcısına yanıt

    Neredeymiş 128 milyar dolar söylede bilelim?

    Biri laf söyleyince hemen x partili sanma. Emin ol her yanlış her hata sorgulanmalıdır. Her kurusun peşine dusulmelidir. Bu hangi parti hangi şahsiyet olursa olsun.


    Ama siz öyle bir parti tutuyorsunuz ki aklınız kirlenmiş. 128 milyar dolar ne demek hala farkında değilsin hala.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.