Şimdi Ara

NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM (206. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.753
Cevap
89
Favori
213.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt
    Role değil thermostat ayarlarının içinde var, elbette istediğin yerden değiştirebilirsin uzaydan biile :)
  • Elrohir kullanıcısına yanıt

    Mantik olarak su sekilde; modulasyonlu olan bir nevi dis hava sensoru gibi calisiyor. Yani sen hicbir sekilde kombiyi ellemiyorsun, dot onu dis havaya gore ayarliyor. Dot + ot kullandiginda = modulasyonlu netatmo gibi calisiyor olarak dusun. Normal sartlarda sadece ot kullandiginda, sicakligi kendi vucut isina gore ayarliyorsun, dot kullandiginda ise disarisi 10 derece olmus, kombiye girdigin parametreler ile kendi kazan sicakligini ayarlayip, ot icin set ettigin degere gore alev boyunu arttirip dusuruyor olarak dusun. Umarim

    anlatabilmisimdir :)

    Forum icerisinde 5₺ ye mal edilmis dis ortam sensoru yapanlar var. Genelde ekonomik ve tasarruf istediginde dot + ot ile kullanmayi oneriyor herkes. Hatta kombiyi sadece dot ile kullananlar bile var.

    Modulasyonlu netatmoyu legrand onermedi bana, onun yerine vana alsaniz daha ekonomik ve konforlu olur dediler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar, 2020 Mart aylarında satın aldığım Netatmo Termostat(Homekit Sürümü[ne farkı varsa]) ile aranıza katılıyorum. Alacağım zamanlarda da sizlere danışmıştım. Bu ay ilk kez kullanma imkanım oldu. Oturduğum ev sıfır yeni bina, 2+1 dubleks, 5 katlı binanın 4 ve 5. katı benim sağ ve solumdaki dairelerde oturan yok, ev yerden ısıtma tesisatına sahip daylux eco km2-24ce 24 kw'lık kombi kullanmış müteahit.Kombi alt katta, ikinci katta da rejenerasyon pompası var. Bilgileri aktardığıma göre asıl konumuza geleyim :D 




     Isıtma sistemini 18 Ocak pazartesi akşam 22.30 gibi açtım, netatmo uygulamasından baktığımda dış hava sıcaklığı 1C, ev içi sıcaklık 13 dereceydi. kombiyi 55 derece kazan sıcaklığında çalıştırdım, termostatta da 22 derece olarak ayarladım. 3 gün geçti ve ev içi sıcaklığı ancak daha 17.7 derece olarak görünüyor. 3. günün gecesine bu kombinin konfor ve eko modları varmış, bunu konfor moda aldım. Kazan sıcaklığını zorla 70 dereceye getirdim yerler ısınıyor ev ısınacak tam kombi sıcaklığı 55e çekip yavaş yavaş yanmayı tercih ediyor haliyle ısınan su 55e kadar hemen düşüyor ve kaç gündür ısıtmıyor bir türlü. Termostattan max değere çektim istenilen ısıyı, kombi salaklamaya başladı bu seferde, reset yapınca 70e çıkıp sonra düşüyor. Hatta başlarda resetleme yaptıktan sonra 100c olup arızaya düşüp, bir kaç kez bunu tekrarlıyordu. Servisini çağırdım baktı, bunda birşey yok yavaş ısınır zaten dedi gitti. 



    Bunca geçen günler sonunda evim bugun 24cye kadar ısındı, ve istenilen ısıyı 24c olarak ayarladım, gece 2.30 - 09.15te gece modu 23c olarak ayarladım. 2.katta ki pompayıda çalıştırmadan 2.katı ısıtabiliyorum.


    19 ocak sabah 9'da 25m3 olan doğalgaz sayacı an itibariyle 88m3 gösteriyor. Tabi buna sıcak su, ocak kullanımı da dahil.


    3 hafta daha evde olacağım bakalım nasıl bi fatura ve ısınma performansı beni bekliyor :D

  • Amazon yurt dışından getiriyor termostatı ve tr fiyatı ile aynı bence Tr den almak mantıklı çünkü herhangi bir sorun olursa 2 yıl da garantisi mevcut olmuş oluyor satın almak isteyen olursa legrand tr de upsoled den görüştüğüm arkadaşın telefonunu paylaşabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Absinthe. A kullanıcısına yanıt

    Eviniz yerden ısıtma olduğu için kombi sıcaklık ayarının 55 derece üzerine çıkarılması tavsiye edilmiyor. Yerdeki parke, fayans v.b. tesisata zarar verdiği söyleniyor. Aynı zamanda sizin sağlığınız içinde zararlı olduğu söyleniyor. O yüzden bence kombi sıcaklık derecenizi düşürmeniz gerekli.

  • mgufer M kullanıcısına yanıt

    Şuan kazan 55c'de çalışıyor. Dün gece ilk kez netatmo benim istediğim sıcaklığa geldi, gece için 23,5c ayarlamıştım sabah 23c ile uyandık, gün boyu 24c'ye getirmek için kazan çalıştırdı. Anlayamadım, algoritmayı kurmak için böyle çalıştırıyor diye düşündüm.

  • Absinthe. A kullanıcısına yanıt
    Yerden ısıtma konusunda tecrübem yok ama alt üst sağ solum daire ön arka cephem yalıtım olmasına rağmen geçtiğimiz günlerdeki aşırı soğuklarda yarım derece seti yükseltmek için 55 derecede saatlerce çalışıyor.
    Bence günlük program yapmak fantaziden ibaret hele hele tepki süresi kat be kat daha düşük olan yerden ısıtma sistemlerinde.
    ( gece yarısı ve sabah arasına mecburen yarım derece fark koydum, cihazı resetledim hızlı öğrenmesi için, yoksa sabit set kullanıyorum ve tüketim programdan belirgin daha az )
    Cihaz evinizi öğrenir ileri algoritmaya geçerse en az 15 günlüğüne sabit set kullanın hiç ellemeyin ve kazan ısısını bence 50 ile sınırlayın
  • Gece - gündüz sabit 24c yapmayı düşündüm bende. Bu geçtiğimiz 5 günde set ayarını baya çok kurcaladım, öğrenmeyi geciktirecek bu durumda. Sabit ayarlayıp, sıfırlamak mantıklı olabilir.

  • Absinthe. A kullanıcısına yanıt
    Hocam sabit settede çok uzuyor öğrenme işi, ne zaman ileri seviyeye geçeceğini beklemek sinir bozucu keşke bi ilerleme göstergesi olsa
  • benim cihaz da ileri moda geçti ayarlarda en düşük ısıtma süresi , 2 dakika olarak gözüküyor, bunu değiştirmeli miyim?

    bu mod petekler soğumadan çalışma değil miydi? 23 e ayarlı durumda, petekler soğuk ve 22,9 da devreye girmedi kombi.

    @kayıboyu11 @Teknoline2002

  • dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen cihazınız güncellenmemiş, hatalı versiyondaki davranışını hatırlattı bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Muhtemelen cihazınız güncellenmemiş, hatalı versiyondaki davranışını hatırlattı bana

    cevap için teşekkürler, dediğiniz olabilir, versiyon, 210 / 72, destek güncelleme yapmamakta ısrarlı, bu şekilde kullanacağım mecburen.

    mesajı yazdıktan sonra devreye girdi, 23,2 de kesti.

    @kayıboyu11

  • dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Israrla isteyin güncellemeyi, yada iade alın falan deyin 0.2 salınım dehşet kötü, şuan öğrenmede öyle çalışıyor görüyorum
  • destek ekibine dediğiniz gibi yazdım, güncelleme başlatıyoruz dediler, sadece röle güncellendi, termostat için bekliyorum ne kadar sürer tahmini, bu arada çalışma şekli 0,2 salınımlı devam ediyor.

  • dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Bikac saate termostat güncellenir. Ondan sonra grafik otoban gibi olacak
  • dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Termostada röle aktarıyor yazılımı, sinyal seviyesine göre değişir ahım şahım bir süre olacağını sanmam, önemli olan röleye gelmesiydi
  • termostat da güncellendi, düzgün çalışan ileri modu gördük.

    @neduda @kayıboyu11


    cihazın çalışmasında aşağıdaki sorunları yaşayanlar destek ekibinden güncelleme talep etmeliler.

    1. öğrenme modu - ileri moda geçiş normalden uzun sürerse
    2. ileri modda 0,2 derece salınımlı çalışması
    3. ileri modda ayarlanan sıcaklığın altına düşünce çalışması


    güncelleme sonrası aşağıdaki versiyonlar yüklendi.

    röle versiyonu: 222

    termostat ver: 75





    @neduda

  • dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın hocam tadını çıkarın
  • dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Bundan sonrasını artık netatmo halleder. Salınım olmayacağı için (nadiren oluyor başka ısı kaynaklarından sebep) konforlu bı ısınma olacak. Petekler her daim ilik
  • Az once yerini degistirdim. Duvar aparatini takip duvara monteledik. Tabi arkasini cikarttigim sirada pilin bir tanesi disari cikti. Daha sonra grafikte oldugu gibi cihaz kafayi yedi
    Bir anda 24.1 den 24.6 ya hemen sonra 24.7 ye ve ardindan 25.3 e cikti. Ben dereceyi yukselttikce (ornek set degeri 25 e cikarttikca, termostatta 25.6 oldu) derece cikmaya basladi. Set degeri yukselttim, sonra termostati disari cikarttim, 22.5 a kadar dustu. Tabi bu sirada roleyi resetledim ama tekrar kurdugumda grafik cizgisi geri geldi ve boyle cilgin bir grafik kaldi. Grafigi tekrar sifirlamam icin nasil resetlemem gerekiyor ?

    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.