Şimdi Ara

NES ve Famicom, neden Türkiye'ye gelmedi ki (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R136a1

    Ben diyorum ankara bu diyor neyse..

    Ulan grafik donanımından bahsediyorum ben. Sence Commodore'un kişisel bilgisayar olduğunu, Amiga gibi rakiplerinin olduğunu bilmeyecek miyim?

    Oyunsal şeyler haricinde NES'ten daha iyidir zaten ama oyun grafiği Atari 2600'den hallice.
    Commodore da programlama var onu da biliyorsun. Ama işte bakış açısı biz oyun oynarız oyun yapmayız. Değil mi kardeşim, sonrada oyunlar pahalı deriz hele bir oyun yapta görelim demek lazım değil mi artık?
  • Varmoiztur V kullanıcısına yanıt
    Kıyaslaman pek doğru olmamış. Commodore oyunları oynanış olarak hiç de güzel değildir. Dönemin şartları öyleydi fakat NES ile kıyaslarsan oyunlarda NES ezer geçer. Tabi Commodore'un da nostaljik değerini es geçmemek lazım.

    NES, oyunları ile dönemi içerisinde inanılmaz akıcıydı. Oynanış çok rahat ve zevkliydi. Dönemin MS-DOS oyunları da oynanış olarak berbattı. PC oyunları MS-DOS ile çöküşteyken, NES ise bildiğin ayrı bir gezegendi, dönemi için rüya gibiydi. Konsola çıkan neredeyse bütün oyunlar mükemmel tasarımlara ve oynanışlara sahipti.
  • Snes ülkemizde vardı. İzmir konak ykmden annemle ilkokula giderken baktığımızı hatılıyorum. 1989-1994 arası okudum ilkokulu. O yıllar arasında bu konsolu satın ykmden satın alma eşiğine gelmiştik ama yüksek fiyat sebebi ile direkten dönmüştük. Yine izmir kemeraltındaki bir elektronikçi dükkanı babama kaset masrafı olmadığından dolayı ısrarla atari 2600 satmıştı ve 1993 yılında sünnet olduğumda hediye olarak bu konsol alınmıştı. Sega ve nintendoların görüntü kalitesi çok cazip gelsede kasetlerin pahalı olması babamıda ikna etmişti. Atari 2600 de yaşadığımız en büyük sıkıntı kolları heyecandan kırıyorduk. Quickshot cobra alarak o işide halletmiştik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snes zaten vardi...hic yok degil..isteyene kemeraltinda rolex te var ama kac kisi alabilir orasi mechul...cankayada ismet yazar isimli dukkan vardi mesela alsancakta karsiyakada cokca yerde bu konsollar satilirdi bu dukkanlarin sahipleri hala faal ama neden bilmiyorum artik konsol oyun yerine telefon kilifi guvenlik kamerasi gibi seyler satiyorlar..eskiden bu seyleri disaridan almak daha kolaydi gumrukten gecirebiliyordunuz es dost akraba gurbetci arabalar dolu agzina kadar birer tane alirdi herkes kucagina simdi o kadar kolay degil....simdi tezat olustu diyeceksiniz madem vardi da neden boyle yokmus gibi yaziliyor diyeceksiniz....vardi lux her yerde var ama parasini verene...bu cihazlari yurt disindaki akrabaniz getirmiyorsa lux semtlerde dukkanlarda goruyordunuz ama fiyatlar tipki bugun ki gibiydi...eeee simdi alabiliyoruz diyeceksiniz.... Yine yazalim...sebebi sartlar...milli gelirle ilgili..geliri cok olan kisitli bir kesim o fahis fiyati basar alirdi....ama bu kisilerin sayisi o kadar azdi ki gariban milletin arasinda...bu gariban cocuklarin tek oyun oynama ihtimali atariciden alinan o 1 tl lik jeton du.....tabii cihaz jetonu yutmazsa.

    Cankayada dedigim dukkanin vitrininde bundan yillar once tika basa game boy game gear ozellikle cakma neon genesis girla doluydu ama fiyatlari bir acaipti...isimlerini tam hatirlamasakta bu dukkanlarin sahiplerini hala goruyorum ama dedigim gibi simdi yaptiklari isler baska..konsol satmadan once de bu dukkan plakciydi bu dukkani ornek olarak veriyorum ismini hatirladigim icin ama ismini hatirlamayip bildigim 20 ya da 30 dukkan vardi izmirde...karsiyaka da her kosede vardi mesela bu dukkanlar el degistirdi hepsi nin hikayesini biliyorum cogunlukla ilk musterileriyim ama gerek yok simdiki sahipleri biliniyor...peki oncekiler neden gitti simdikiler kaldi derseniz..onceki sahipleri zarar etti kopya olayi konsollar icin ozellikle snes game boy ve mega drive icin bu arkadaslari teget gecti....ama kopyayi yakalayanlar buyuk karlar yapti kaldilar..bir ara bulgaristandan iceriden cinden yagmur gibi kopya cd yagiyordu sokaklar kopya cdlerle kapliydi bunlar bitti oyunlar internete dustu karlar artti herkeste internet yoktu....alsancakta buyuk bir magaza vardi mesela ust uste yigilmis master systemleri hala gozumun onunde fiyatlar kol gibi..ama alan az o bile kapandi..millet neyden kar yapacaksa o isi yapiyor.
    Daha playstation turkiyeye girmemis ama ben girdim dukkana bastim tezgahin ustune playstation 1 in resmini egm magazin deki.......adama dedim boyle bir cihaz cikmis kaca getirirsin bu cihazi...daha kimsenin haberi yok adamin bile haberi yok ...akrabasina yazdi....550 mark verdim o zaman...7 ay calismistim biriktirmek icin...kolay degil yani ama vardi.........PARAYI BASANA.
    asil sok edici olansa su...cok eskiden bahsediyor gibi olsakta...dedik ya insan omru kisa..dejavu lar ve beynin onemsiz gordugu gunleri silmesi dikkate almamasi sadece onem verileni hatirlamasi gibi bu hatirlanan gunlerin rahatsiz edici bir sekilde daha dunmus gibi gelmesi...yani benim o tezgaha baktigim gun bu yaziyi okuyanlarin onemli bolumunun daha dogmamis olmasi ancak o gun bugun gibi..insan omru bu yuzden kisa..degerini bilin..oynamayin uretin...size de oyle gelecek.zaman kisa.retro dedigimiz sey aslinda dun.

    https://www.youtube.com/watch?v=ex1Ye6_GRRU&app=desktop

    https://www.youtube.com/watch?v=29nWIqiCDpQ&app=desktop

    bir yerde 70 yasinda dede terminatorler goruyorsaniz iste o bunun kanitidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 16 Ağustos 2019; 1:43:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Sega Saturn'ümü İzmir Karşıyaka Çarşısında ismini anımsamadığım ama camekanında bol bol iştah açıcı demo oynatan bir yerden 2 oyunla allem kallem edip sıfır olarak almıştım,halis muhlis yerli Anadolu çocuğu idim ancak gurbetçi çocuğu sanmışlardı beni;eskiden çok fazla yer vardı,güncel halini az çok tahmin edebiliyorum oraların.
  • ben biliyorum ismi ama reklama girmesin.zaten de artik oralarda ne demo kaldi ne de retro bir sey dukkanlar cin mali muzikcalar dolu....gecen girdim..eski konsollara ait bir sey satiyormusunuz dedim orada ise aldiklari cocuk bana soyle bir goz ucuyla bakti ve erol tas kahkahasiyla konustu...oyle seyleri ancak hurdacilar satar bizde pe se dort vaaaaar yaaaaa satmiyooooz....garibim ne bilsin dun yok pahasina cope attiklari parcalarin su anda dukkaninda satmaya ugrastigi seylerden daha degerli hale geldigini...bende ona icten bir riza silahlipoda gulusu cektim uzuldum haline ne bilsin yahu cocuk..daha minicik.ogrenir bir gun.ustasi anlar ciragi bilmez.cunku daha once 25 kurusluk cd ye kucuk cocugun yanindaki babasina soyleyip istedigi donen mikifareli roketli hop hop oyunu internetten indirilip bolca yazilmis 10tl den 20tl den verilmistir..cok sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 16 Ağustos 2019; 20:25:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.