Şimdi Ara

NERO KOPYALAMA SORUNU(deli olacam)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar yenı bı sıtem tyopladım basıma bela aldım sanırım..hersey mukemmel makıne super hızlı fakat neroda cd kopyalarken yuzde 6 da duruyor..bazen cekıyor ama genelde duruyor bı surucd yanıyor..dvd cekımınde cekıyor fakat cok yavas 15 20 dakkada cekıyorum bı dvd yı normalde bazende hıc cekmıyor..ıkı tane dvd wrıgtarım var..eskısınde sorun yoktu oda sorun yapmaya basladı 3 gun sonra..sankı dıgerınden hastalık kaptı..3 tane dvd wrıgtrer degıstırdım 3 de farklı marka fakat sorun hala devam edıyor..sata kablosunu degıstırdım yıne aynı..wrıgtarlın bırı ıde bırı sata..ıde olan cekıyor su anda ama bazen 100 de 100 oldugunda cd yı vermıyor bekletıyor ıcınde sonra cektıgım cd calısmıyor...bı suru sorun var yanı..sımdı bu sorunun nedenı ne olabılır..pc yı topladıgım kısıde hersey normal dıyor..arastırdım bıkac yerde bısuru sey yzılkmıs kımı power suplly yetersız demıs kımı sanal cd romları kaldırın demıs..kımı drıverları guncelleyın demıs..hepsını yaptım kasam 520 waatt drıverlar guncel..arkadaslar uzun uzun anlatmak ıstedım aslında ılk adlgıımda hersye nrormaldı sadece mesela bı vcd fılmı pc ye atarken 10 dakkada atıyor 700 mb lık cd ..bu anormal geldı dvd yı 3 dakada kopyalıyorum.tekrar tekrar kopyalarken bırden bısey oldu 1 dakkada attı delı gıbı döndü cd rom...bı dengeıszlık oldugunu hısssettım sonra..tuttum dvd wrıgtarı degısıtrım dedım usttekı yenı aldıgımı..degıstırdım buseferde yavas cekmeye basladı onuda degıstırdım bu sefer hıc cekmemeye basladı ve eskı saglam ceken dvd romumdada sorun cıkmaya basladı oda cekmıyo arada sırada..ben bu ısın ıcınden cıkamadım..lutfen yardım edın..acıl bı sekılde halletmem lazım bu sorunu..yada makıneyı gerı yollıcam..topladım bıde nası yollıcam onuda bılmıyorum bı suru ıs cıktı basıma..bu sorun neden kaynaklnıyor olabılır..







  • isletim sisteminiz nedir? şu yamali xp lerden mi kullandiniz kurulum esnasinda... anakart driverlerinizi kurulu mu? ide yada sata kablonuz eski mi degistirip denediniz mi?
  • ya sistem yada ana kart
  • wın 7 64 bıt kurdum anakart drıvernıı yukledım ıde sata kablom saglam sata zaten yenı taktım wrıgtarı ıdede 3 aylık eskı olan yanı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indiana79 -- 16 Şubat 2010; 15:35:55 >
  • arkadaslar yardım..bu ıs burda çözülmezsse hıc bı forumda çözülmez..acaba bu wın 7 nın bı sorunumu..ısletım sıstemı cok yenı..herseyı dusunuyorum ısın ıcınden cıkamadım..ısım geregı bu sorunu cozmem lazım benı cok zor durumd abırkaıyor bu cekım olayı..help
  • Win7 ok de neden 64bit?? yani 4gb dan fazla ram mi var? yada ne bileyim ona benzer bir durum mu??... kurabiliyorsaniz baska isletim sistemi ile deneyin. dvd yazıcınız veya diger adi ile dvd writer inizin firmware lerini guncelleyin. driver kurdum diyorsunuz gidipte 32bit driver kurmayin. isiniz geregi derken siz ne is yapiyorsunuz sormasi ayip?
  • fılm dukkanım var benım..ve 4 gb ram var o yuzden 64 bıtı kurduk..32 bıt 3 ten fazlasını gormuyormus ramın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: indiana79

    fılm dukkanım var benım..ve 4 gb ram var o yuzden 64 bıtı kurduk..32 bıt 3 ten fazlasını gormuyormus ramın..


    Sürücünün firmware'ı değiştir diyecem ama 3 ayrı sürücüde de aynısını yaptığına göre olay sürücü değil...

    Belki yazmak için kullandığın software'dır sorun... Nero ile değil de, Win7 ile yazmayı dene bi... (Önce sürücüye boş bir CD koyup dosyaları copy ile E:'ye (veya neyse artık DVD sürücü) taşı ve üstteki "Bu dosyaları CD'ye yaz" sekmesine tıkla.)

    Eğer o da yavaş yazıyorsa, olay Nero'dan kaynaklanmıyordur...

    Belki UFS ISO tarzı filesystemlerden birini bozmuşundur diyecem... Onun düzeltmesi kasış işi... Paşa paşa işletim sistemini sıfırdan kurmak en güzeli.

    Olmadı anakartta CD sürücüye giden devrede bir sakatlık çıktıysa ve lazere dengesiz güç verip de kısa sürede bozulmasını sağlıyorsa, o zaman anakartı değiştirmen gerekecek.

    Yazıcıları başka bir bilgisayara takıp deneyerek de onlarda kalıcı bir donanım sorunu oluşup oluşmadığına da bakabilirsin.




  • yazıcılar saglam..ıde olan wrıgtarda saglam sata olan wrıgtarlar calımsıyor ...anakartın sata yolu bozuk olabılır..acaba baska yer varmı anakartta sata gırısı olarak yanı ıkı sata gırısı olan yer varmı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.