Şimdi Ara

Neolotik(Taş devri) Baş yapıtı: Göbekli Tepe (Dünya'nın en eski tapınağı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın M.Ö 9600 yılına ait en eski tapınağı Göbekli Tepe'nin:

    -Urfa'ya yalnızca 20 dakika uzaklıkta olduğunu,

    -Kazı çalışmalarının 15 yıldır devam ettiğini,

    -Bu yapının Windows'un bir zamanlar masaüstü arka planı olarak meşhur ettiği Stonohedge'ten (M.Ö 3000) ve Mısır pramitlerinden (M.Ö 2650) bile eski olduğunu,

    -Taşlar üzerindeki insan kabartmasının cinsel organını örtmek için hayvan postunu beline bağladığını, ve hayvan kabartmalarının günümüzdeki hayvanların bir çoğu ile aynı olduğunu,

    -Gezdirdiğimiz yabancı turistlerin inceleme için en az 1 saat ayırdıklarını ve buna karşın yerli turistlerin 5 dakika platform etrafında dolanıp, tüm bilgeliğiyle 'Taş işte.' şeklinde yorum yaptığını,

    -O koca alanı yalnızca 3 adet köylünün sadece başında bekleyerek koruduğunu ve bir heykelin çoktan çalındığını, bu bekçilerin maaşlarının Almanlar tarafından ödendiğini,

    -Bekçi atanması için Kültür Bakanlığının izni gerektiğini, Kültür Bakanlığının izin verebilmek için alana bilet gişesi kurulması gerektiğini, bilet gişesi kurulabilmesi için Anıtlar Kurulunun onayı gerektiğini, ve projenin Anakara'da bir yerlerde tıkandığını,

    -National Geographic 2011 Haziran sayısının kapağının tüm Dünya'da ''Göbekli Tepe: Dinin doğuşu'' olarak basılırken Türkiye'de ''Çocuk Gelinler'' olarak basıldığını, kazı çalışmalarının yarısının bile tamamlanmamasına rağmen yabancı medyanın belgeselini bile çektiğini ve ülkemizde hiç bir yerli medyanın umurunda bile olmadığını,

    biliyor musunuz?






    Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi isteyen arkadaşlar için:


    Neden önemli, gizemli yanı nedir?

    -11600 yaşında olmasının yanı sıra, Tapınağın yapımında kullanılan taşların boyu 3 ila 30 metre arasında değişiyor. Taşların ağırlığı ortalama 15 ton. Tapınağın kurulduğu yerin zemininde böyle bir taş oluşum yok. Taşları getirmiş olabilecekleri en yakın mesafe 300-400 metre ileride ve tekerlek henüz icat edilmemiş...

    -O tarihteki bilinen en yakın yerleşim yeri 35 km ötede (Nevali Çöri) Ama bu yerin nüfusunun böyle bir yapı inşa etmek için yeterli olmadığı mutlaka başka insanların da katılımının olması gerektiği vurgulanıyor.

    -Yapının yapımında kullanılmış el aletleri bulunamadı, hiç insan kemiği bulunamadı. Yalnızca yenilmiş hayvan kemikleri bulundu. Bu da aklımıza insanların yapıyı inşa etmek için geldiğini, yapıyı bitirdikten sonra ara ara yalnızca ibadet etmek için ziyaret ettiğini getiriyor.

    Bulgulara göre ortaya çıkan ve cevaplanmayı bekleyen senaryolar:

    - Aynı yerlerde başka insan grupları olduğu açık, peki bu insanlar nerede?
    - Birbirleriyle haberleştikleri ve bir araya geldikleri açık. Peki ama nasıl?
    - 50 yıl sonra ilk tapınaklarını gömüp, üzerine yenisini yapmışlar. Neden?
    - Yan yana 20 adet daireler şeklinde tapınaklar yapmışlar. 1000 yıl sonra tapınak yapımından vaz geçmişler. Neden?

    -Neden Göbekli Tepe?

    Tapınağın kurulduğu tepede aslında böyle bir yer mevcut değil. Tapınağı yaptıktan sonra üzerine toprak taşıyarak kapatıyorlar. Bunun için çeşitli görüşler ileri sürülüyor. Bir saldırıdan korkmuş ve tapınağın zarar görmemesini istemiş olabilirler. Göç etmeleri gerekmiş ve geri dönünceye kadar tapınağın başkaları tarafından görünmesini engellemek istemiş ve geri döndüklerinde gömdükleri yapıyı yeniden açmak istemiş olabilirler. Neticede bu toprak birikintisi orada aslında var olmayan, düz bir alanda tıpkı bir göbek gibi sonradan meydana gelmiş yapay bir görünüm sergiliyor, bu yüzden adına göbekli tepe deniyor.

    Neden dinin doğuşu deniliyor?

    Bazı arkadaşların aklına başka şeyler geliyor. Ama aslında hiç alakası yok. Dünya üzerinde ibadet yapılmak için kurulan daha eski başka bir yer olmadığı için böyle diyorlar. Yoksa burada dinin ne zaman başladığını tartışmıyoruz, daha da önemlisi konumuz din değil, lütfen bu konuda yanlış yorumlar yapmayınız.

    Eksilerimiz çok ama artılarımız hiç yok mu?

    - Alman ekip çok iyi bir şekilde çalışıyor ve kazı çalışmaları devam edecek.
    - Yurt dışında ünü hızla yayılıyor.
    - Dünya Mirası ilan ediliyor.
    - Urfa'ya güzel bir müze ve yeni oteller yapılacak.

    Ayrıca yabancı yapım bir video var konu hakkında: (Mesaja video ekleyemedim biri ekleyebilirse sevinirim

    http://www.youtube.com/watch?v=Xo0ZkgqM1TE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 19 Şubat 2012; 11:36:33 >







  • su gecenlerde beyaz show a gelen yabancı manken beyaz showda bunu diyince herkes gülmüstü
  • Utanıyorum milletimden.
  • artık insanlar neye ne kadar değer vereceğini kestiremiyor yıllardır tarih dersleri okutuyorlar ama tarihi miraslarımızı gram değer vermiyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    su gecenlerde beyaz show a gelen yabancı manken beyaz showda bunu diyince herkes gülmüstü

    Yabancıların çok ilgisini çekiyor, çünkü dünyada dini oluşum olarak bilinen tüm değerleri yıktı. M.Ö 9600 gibi bir tarih. Tapınak yapımında kullanılan taşlar o dağa ait değil, başka bir yerden getirilmiş. Günümüz teknolojisi ile araçlarla zor ulaştığımız bir zirve noktasına taşımışlar taşları o yıllarda ve taşlar üzerinde sanat yapmışlar, inanılmaz bir olay gerçekten. Gülenlerinde çok suçu yok aslında, tanıtımı için kimse çaba göstermiyor çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 18 Şubat 2012; 23:54:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: |Ne-Yo|

    Utanıyorum milletimden.

    Utanmak bir şey kazandırmıyor bize maalesef, utanmak yerine, bir şeyler yapabilirsiniz. Bu alanın tanıtımı yapıldıkça, ziyaret sayısı arttıkça, yetkililer de duruma sessiz kalamayacak ve çok daha güzel bir yer haline gelecektir zamanla. En basitinden bu yazdıklarımı facebook hesabınıza kopyala yapıştır yapabilirsiniz. Belki geziye giden birileri sizin yazınızı hatırlayacak ve gitmişken de burayı da görmek isteyecek. Birazcık çaba, zaman ve emeğe ihtiyacımız var, sonrasında her şey çok daha güzel olacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Starhe

    artık insanlar neye ne kadar değer vereceğini kestiremiyor yıllardır tarih dersleri okutuyorlar ama tarihi miraslarımızı gram değer vermiyorlar

    Sorun sadece yöneticilerde de değil. Bizde de var. Mesela bakın kimse ilgi göstermiyor. Ama aynı şey Amerika'da veya başka bir Avrupa ülkesinde olsaydı da öyle konu açsaydım herkes deli divane olurdu. Nedense ülkemizde olan şeylere insanlarımız çok ilgisiz, bize ne içirip ne yediriyorlar, neden böyle oluyor hiç anlamıyorum gerçekten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KüçükPrens

    quote:

    Orijinalden alıntı: Starhe

    artık insanlar neye ne kadar değer vereceğini kestiremiyor yıllardır tarih dersleri okutuyorlar ama tarihi miraslarımızı gram değer vermiyorlar

    Sorun sadece yöneticilerde de değil. Bizde de var. Mesela bakın kimse ilgi göstermiyor. Ama aynı şey Amerika'da veya başka bir Avrupa ülkesinde olsaydı da öyle konu açsaydım herkes deli divane olurdu. Nedense ülkemizde olan şeylere insanlarımız çok ilgisiz, bize ne içirip ne yediriyorlar, neden böyle oluyor hiç anlamıyorum gerçekten.

    yabancıların yaptıklarına ilgi gösteriyorsak ki öyle birşey yok bunun bir nedeni varsa sunuşları başarılıdır. hollywood filan mesela.
    bi tane mono lisa ları var mesela öve öve öküz ettiler. resimde başka ayrıntılar buldular. da vinci'nin bile o kadar çok şey çizdiğinden haberi yoktur kesin.
    aşağılamıyorum tamam başarılıdır ama,
    picasso'nun resimleri var adam bişeyler çizmiş, ben anlamam o resimlerden ama anlatan uzun uzun anlatıyor yok şöyleymiş kırılan hayatları çizmiş. filmlerinde bile bunu bize kazıyorlar.
    çinliler taa çinden, japonlar felan ülkemizi geziyorlar, Mevlana'yı defalarca ziyaret edip doyamıyorlar, 5 senedir Konya'ya gider gelirim bir kez merak edip gitmedim Mevlana'ya.
    Mevlana dediklerinde küçüklümden beri tasavvuf felan diyorlar. tasavvuf şarkılar aklıma geliyor. çelişiyor bunlar kafamda. ahmet özhan'ın uyutan şarkıları bayıyor beni. böyle öğretmişler o yüzdendir belkide gitmeyişim.
    Mevlana ile devam etmek gerekirse Tasavvufa felanda karşı bir ülkeydik zamanında. Dini olan herşeye karşı tutumumuz vardı.
    Konuya gelirsek "Göbekli Tepe" diyorsunuz, ilk kez duyuyorum. Yani ben seneler boyu Mısır Pramitlerine ilgi duydum, Mısır hakkında vakti zamanında bir sürü kitap okumuş birisiyim, az buçuk ilgiliyim böyle şeylere, bu dediğiniz yeri ben bile ilk kez duyuyorsam sorun bende değildir.
    Bugün Nevşehir'deki Derin Kuyu mevzusu, çok ilgimi çeken bir yerdir hep. Daniken ismindeki adam kitaplarında bahseder dururdu. Ama maalesef ben daha Türk Televizyonlarında Derin Kuyu'yu bir kez bile duyduğumu hatırlamıyorum.
    Az çok medyayı takip ediyorum ama kimse ülkemizdeki değerlerden bahsetmiyor.
    Burada Türk insanını yargılamak yerine bizi yönlendiren insanları yargılamak en doğrusudur. Bir şekilde bizim cahil kalmamız istenmiş gibi. Bu durum hala devam ediyor.




  • Yazilarini destekledim kardes. Bilgilendirdigin icin sagolasin.
  • taş işte
  • Yeri gelmişken NG dergisinin Türkiye/Usa baskıları arasında uçurum var bilgi bakımından.8 lirayı da baskı kalitesine ve 2 gram bilgiye veriyoruz işte.

    Neyse konu için konuşursak hadi işin ciddiyetini anlamadık ama bari yok olmasın orası.Korumaya alsınlar, başka bir şey istemem.Şu ülkemizdeki tarihi eserleri, bölgeleri, tatil mekanlarını, tarih kokan sokaklarını evlerini bir biz bilmiyoruz ülke olarak.Bizden başka herkes biliyor.
  • Bunu beğenmeyen milletimiz İtalya'da Pompei'yi ağızları açık şekilde geziyorlar. Bilgisiziz arkadaş.
  • Değerini bilmiyoruz.

    quote:

    -Bu yapının Windows'un bir zamanlar masaüstü arka planı olarak meşhur ettiği Stonohedge'ten (M.Ö 3000) ve Mısır pramitlerinden (M.Ö 2650) bile eski olduğunu

  • Konu başlığı ve içeriği dinin doğuşu olunca yazılanlarda dinle ilgili olur.

    dinin doğuşu ne demek? İslami kaynaklara ve bize bozulmadan gelen Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizden beri gelen kaynaklara göre din Adem a.s zamanından beri var ve Allah indinde din İslamdır. Hz. İsaya gelen dinde İslamdır. Hz. Musaya gelen din de İslamdır. Bu hangi din oluyor o zaman? kaldı ki tarihler hesaplandığında insanın dünyadaki tarihi 7 bn sene kadar çıkıyor. vs. vs. konu hakkında ayrıntılı bilgiler ve ek bilgiler sunulabilir.

    olsa olsa yeni dünya düzenine hizmet eden tek dünya devleti kurma yolunda milletin aklını bulandırma çalışmaları bunlar. müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmak olmuş biraz bu. millet yemez bizde. o yüzden kimse ilgi göstermemiştir. ha maksat gişe koyup turistlere bilet kesip para kazanmaksa iyigelir getirir.

    yabancı turist 1 saat ayırmış yerli turist taş işte demiş şeklinde, entel geçinen yabancı özentilerinin dillendirme faaliyetlerine konu çıksın muhabbetleri de sıktı gerçekten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    Konu başlığı ve içeriği dinin doğuşu olunca yazılanlarda dinle ilgili olur.

    dinin doğuşu ne demek? İslami kaynaklara ve bize bozulmadan gelen Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizden beri gelen kaynaklara göre din Adem a.s zamanından beri var ve Allah indinde din İslamdır. Hz. İsaya gelen dinde İslamdır. Hz. Musaya gelen din de İslamdır. Bu hangi din oluyor o zaman? kaldı ki tarihler hesaplandığında insanın dünyadaki tarihi 7 bn sene kadar çıkıyor. vs. vs. konu hakkında ayrıntılı bilgiler ve ek bilgiler sunulabilir.

    olsa olsa yeni dünya düzenine hizmet eden tek dünya devleti kurma yolunda milletin aklını bulandırma çalışmaları bunlar. müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmak olmuş biraz bu. millet yemez bizde. o yüzden kimse ilgi göstermemiştir. ha maksat gişe koyup turistlere bilet kesip para kazanmaksa iyigelir getirir.

    yabancı turist 1 saat ayırmış yerli turist taş işte demiş şeklinde, entel geçinen yabancı özentilerinin dillendirme faaliyetlerine konu çıksın muhabbetleri de sıktı gerçekten.



    Yani yazacaktim bir cevap ama vazgectim. Siz de yazmayin. Kafayi one egip dusunsun biraz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    Konu başlığı ve içeriği dinin doğuşu olunca yazılanlarda dinle ilgili olur.

    dinin doğuşu ne demek? İslami kaynaklara ve bize bozulmadan gelen Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizden beri gelen kaynaklara göre din Adem a.s zamanından beri var ve Allah indinde din İslamdır. Hz. İsaya gelen dinde İslamdır. Hz. Musaya gelen din de İslamdır. Bu hangi din oluyor o zaman? kaldı ki tarihler hesaplandığında insanın dünyadaki tarihi 7 bn sene kadar çıkıyor. vs. vs. konu hakkında ayrıntılı bilgiler ve ek bilgiler sunulabilir.

    olsa olsa yeni dünya düzenine hizmet eden tek dünya devleti kurma yolunda milletin aklını bulandırma çalışmaları bunlar. müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmak olmuş biraz bu. millet yemez bizde. o yüzden kimse ilgi göstermemiştir. ha maksat gişe koyup turistlere bilet kesip para kazanmaksa iyigelir getirir.

    yabancı turist 1 saat ayırmış yerli turist taş işte demiş şeklinde, entel geçinen yabancı özentilerinin dillendirme faaliyetlerine konu çıksın muhabbetleri de sıktı gerçekten.

    +1 katılıyorum çok güzel açıklamışın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    Konu başlığı ve içeriği dinin doğuşu olunca yazılanlarda dinle ilgili olur.

    dinin doğuşu ne demek? İslami kaynaklara ve bize bozulmadan gelen Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizden beri gelen kaynaklara göre din Adem a.s zamanından beri var ve Allah indinde din İslamdır. Hz. İsaya gelen dinde İslamdır. Hz. Musaya gelen din de İslamdır. Bu hangi din oluyor o zaman? kaldı ki tarihler hesaplandığında insanın dünyadaki tarihi 7 bn sene kadar çıkıyor. vs. vs. konu hakkında ayrıntılı bilgiler ve ek bilgiler sunulabilir.

    olsa olsa yeni dünya düzenine hizmet eden tek dünya devleti kurma yolunda milletin aklını bulandırma çalışmaları bunlar. müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmak olmuş biraz bu. millet yemez bizde. o yüzden kimse ilgi göstermemiştir. ha maksat gişe koyup turistlere bilet kesip para kazanmaksa iyigelir getirir.

    yabancı turist 1 saat ayırmış yerli turist taş işte demiş şeklinde, entel geçinen yabancı özentilerinin dillendirme faaliyetlerine konu çıksın muhabbetleri de sıktı gerçekten.

    dostum senin dunyadan haberin yok anlasilan bugun hiristiyan, musluman yahudi toplami dunyanin yuzde 49 una denk geliyor yani dunyanin yaridan fazlasi icin bu tek tanri, seytan, cinler, cennet, cehennnem vs. kavramlari yok, herkesin , her bolgenin kendine ait bir inanisi yada inanmayisi var, ben amerikada master yapiyorum burda her milletten arkadaslarim var, hintliler kirmizi et yemiyor sordum neden diye hintli arkadasim gayet ciddi bir sekilde dedi ki bizim tanrimiz inek, hadi canim dedim gercekten mi diyorsun bana evet dedi ki bu adam sinifin en caliskanlarindan diger cinli arkadasa ise sordum dininiz ne sizin bana benim bir dinim yok dedi, dedim annen baban neye inaniyordu, bana onlarda biseye inanmiyor din kavrami yok dedi, hemen aklima dedesini sormak geldi cunku bizim turk kulturunde herkesin dedesinin dinle bir iliskisi vardir, neyse cocuk onlarin da dini yoktu dedi sonra arastirdim gercekten cinde cogu kimse hic bir dine bagli degilmis, tabi seni de anliyorum bu tarz dunya kulturlerini bilmedigin icin saniyorsun ki senin babanin dini en mukemmel ve gercek hak dini halbuki dunyada o kadar islam memeleketi var, hatta bir dinle yonetilen devletler olarak dunyada en cok islam devleti var ve en sorunlu ulkelerde bunlar yani biraz dusunce diyorum bu kadar saftirik olma biraz saksiyi calistir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    Konu başlığı ve içeriği dinin doğuşu olunca yazılanlarda dinle ilgili olur.

    dinin doğuşu ne demek? İslami kaynaklara ve bize bozulmadan gelen Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizden beri gelen kaynaklara göre din Adem a.s zamanından beri var ve Allah indinde din İslamdır. Hz. İsaya gelen dinde İslamdır. Hz. Musaya gelen din de İslamdır. Bu hangi din oluyor o zaman? kaldı ki tarihler hesaplandığında insanın dünyadaki tarihi 7 bn sene kadar çıkıyor. vs. vs. konu hakkında ayrıntılı bilgiler ve ek bilgiler sunulabilir.

    olsa olsa yeni dünya düzenine hizmet eden tek dünya devleti kurma yolunda milletin aklını bulandırma çalışmaları bunlar. müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmak olmuş biraz bu. millet yemez bizde. o yüzden kimse ilgi göstermemiştir. ha maksat gişe koyup turistlere bilet kesip para kazanmaksa iyigelir getirir.

    yabancı turist 1 saat ayırmış yerli turist taş işte demiş şeklinde, entel geçinen yabancı özentilerinin dillendirme faaliyetlerine konu çıksın muhabbetleri de sıktı gerçekten.

    dostum senin dunyadan haberin yok anlasilan bugun hiristiyan, musluman yahudi toplami dunyanin yuzde 49 una denk geliyor yani dunyanin yaridan fazlasi icin bu tek tanri, seytan, cinler, cennet, cehennnem vs. kavramlari yok, herkesin , her bolgenin kendine ait bir inanisi yada inanmayisi var, ben amerikada master yapiyorum burda her milletten arkadaslarim var, hintliler kirmizi et yemiyor sordum neden diye hintli arkadasim gayet ciddi bir sekilde dedi ki bizim tanrimiz inek, hadi canim dedim gercekten mi diyorsun bana evet dedi ki bu adam sinifin en caliskanlarindan diger cinli arkadasa ise sordum dininiz ne sizin bana benim bir dinim yok dedi, dedim annen baban neye inaniyordu, bana onlarda biseye inanmiyor din kavrami yok dedi, hemen aklima dedesini sormak geldi cunku bizim turk kulturunde herkesin dedesinin dinle bir iliskisi vardir, neyse cocuk onlarin da dini yoktu dedi sonra arastirdim gercekten cinde cogu kimse hic bir dine bagli degilmis, tabi seni de anliyorum bu tarz dunya kulturlerini bilmedigin icin saniyorsun ki senin babanin dini en mukemmel ve gercek hak dini halbuki dunyada o kadar islam memeleketi var, hatta bir dinle yonetilen devletler olarak dunyada en cok islam devleti var ve en sorunlu ulkelerde bunlar yani biraz dusunce diyorum bu kadar saftirik olma biraz saksiyi calistir.

    "bugun hiristiyan, musluman yahudi toplami dunyanin yuzde 49 una denk geliyor" demişin Ben sana diyorumki müslümanlar dahil dünya toplumunun %70 i neye inandığını bilmiyor okumuyor.
    O çinli arkadaşına sor Hiç hayatında şansa uğura reankarnasyona vb. inanmışmı veya herhangibi bi bağtıl inanca eminim inanmıştır.

    "bu tarz dunya kulturlerini bilmedigin icin saniyorsun ki senin babanin dini en mukemmel ve gercek hak dini halbuki dunyada o kadar islam memeleketi var, hatta bir dinle yonetilen devletler olarak dunyada en cok islam devleti var ve en sorunlu ulkelerde bunlar" demişin

    Yukarıdaki arkadaşı bilmem ama şahsen benim dinler hakkında bilgim çoktur. Ben öyle okumadan kulaktan dolma bilgilerle bşyi reddetmem. Müslümanlığa çocukken bukadar değer vermezdim. Okuyup araştırıp gerçekleri görüp değerini öğreninceye kadar.

    müslüman ülkeleri sorunlumu ? hadi canım kimin yüzüden acaba ? avrupa ülkeleri sömürdü o şuan bulunduğun ülkedeki amerikalılar yüzünden öyle orta doğu projesi adı altında müslüman ülkelerin canına okudular. Sırf petrol için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    Konu başlığı ve içeriği dinin doğuşu olunca yazılanlarda dinle ilgili olur.

    dinin doğuşu ne demek? İslami kaynaklara ve bize bozulmadan gelen Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizden beri gelen kaynaklara göre din Adem a.s zamanından beri var ve Allah indinde din İslamdır. Hz. İsaya gelen dinde İslamdır. Hz. Musaya gelen din de İslamdır. Bu hangi din oluyor o zaman? kaldı ki tarihler hesaplandığında insanın dünyadaki tarihi 7 bn sene kadar çıkıyor. vs. vs. konu hakkında ayrıntılı bilgiler ve ek bilgiler sunulabilir.

    olsa olsa yeni dünya düzenine hizmet eden tek dünya devleti kurma yolunda milletin aklını bulandırma çalışmaları bunlar. müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmak olmuş biraz bu. millet yemez bizde. o yüzden kimse ilgi göstermemiştir. ha maksat gişe koyup turistlere bilet kesip para kazanmaksa iyigelir getirir.

    yabancı turist 1 saat ayırmış yerli turist taş işte demiş şeklinde, entel geçinen yabancı özentilerinin dillendirme faaliyetlerine konu çıksın muhabbetleri de sıktı gerçekten.

    dostum senin dunyadan haberin yok anlasilan bugun hiristiyan, musluman yahudi toplami dunyanin yuzde 49 una denk geliyor yani dunyanin yaridan fazlasi icin bu tek tanri, seytan, cinler, cennet, cehennnem vs. kavramlari yok, herkesin , her bolgenin kendine ait bir inanisi yada inanmayisi var, ben amerikada master yapiyorum burda her milletten arkadaslarim var, hintliler kirmizi et yemiyor sordum neden diye hintli arkadasim gayet ciddi bir sekilde dedi ki bizim tanrimiz inek, hadi canim dedim gercekten mi diyorsun bana evet dedi ki bu adam sinifin en caliskanlarindan diger cinli arkadasa ise sordum dininiz ne sizin bana benim bir dinim yok dedi, dedim annen baban neye inaniyordu, bana onlarda biseye inanmiyor din kavrami yok dedi, hemen aklima dedesini sormak geldi cunku bizim turk kulturunde herkesin dedesinin dinle bir iliskisi vardir, neyse cocuk onlarin da dini yoktu dedi sonra arastirdim gercekten cinde cogu kimse hic bir dine bagli degilmis, tabi seni de anliyorum bu tarz dunya kulturlerini bilmedigin icin saniyorsun ki senin babanin dini en mukemmel ve gercek hak dini halbuki dunyada o kadar islam memeleketi var, hatta bir dinle yonetilen devletler olarak dunyada en cok islam devleti var ve en sorunlu ulkelerde bunlar yani biraz dusunce diyorum bu kadar saftirik olma biraz saksiyi calistir.

    "bugun hiristiyan, musluman yahudi toplami dunyanin yuzde 49 una denk geliyor" demişin Ben sana diyorumki müslümanlar dahil dünya toplumunun %70 i neye inandığını bilmiyor okumuyor.
    O çinli arkadaşına sor Hiç hayatında şansa uğura reankarnasyona vb. inanmışmı veya herhangibi bi bağtıl inanca eminim inanmıştır.

    "bu tarz dunya kulturlerini bilmedigin icin saniyorsun ki senin babanin dini en mukemmel ve gercek hak dini halbuki dunyada o kadar islam memeleketi var, hatta bir dinle yonetilen devletler olarak dunyada en cok islam devleti var ve en sorunlu ulkelerde bunlar" demişin

    Yukarıdaki arkadaşı bilmem ama şahsen benim dinler hakkında bilgim çoktur. Ben öyle okumadan kulaktan dolma bilgilerle bşyi reddetmem. Müslümanlığa çocukken bukadar değer vermezdim. Okuyup araştırıp gerçekleri görüp değerini öğreninceye kadar.

    müslüman ülkeleri sorunlumu ? hadi canım kimin yüzüden acaba ? avrupa ülkeleri sömürdü o şuan bulunduğun ülkedeki amerikalılar yüzünden öyle orta doğu projesi adı altında müslüman ülkelerin canına okudular. Sırf petrol için.

    musluman ulkelrin sorunlu olmasinin avrupa ulkelerinin somurmesiyle ne alakasi var, nereyi somurdu avrupa, islam ulkelerinde kadina deger yok, demokrasi yok, insan haklari yok, escinselleri idam ediyorlar, hirsizlik yapanin elini kolunu kesiyorlar, dinden doneni olduruyorlar, zina yapani idam ediyorlar kirbacliyorlar, alkol alani kirbacliyorlar, porno site yapani idam ediyorlar la bu mu senin bati tarafindan somurulen islam ulkeleri, bunun batiyla ne alakasi var, bati mi diyor escinseli idam et yada zina yapani tasliyarak oldur, biseyden caktgin yok gelmis burda yaziyorsun, muslumanligi okuyup arastirdiktan sonra deger verdim diyorsun, batida onca papaz var, onca asiri dindar hiristiyan musevi var, onlar da okumus arastirmis gercekleri kendi dininde bulmus yani senin dediginin mantiken gecerli bir yani yok, sonucta babanin dinini okuyup arastirip benimsemissin tipki digerleri gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    Konu başlığı ve içeriği dinin doğuşu olunca yazılanlarda dinle ilgili olur.

    dinin doğuşu ne demek? İslami kaynaklara ve bize bozulmadan gelen Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizden beri gelen kaynaklara göre din Adem a.s zamanından beri var ve Allah indinde din İslamdır. Hz. İsaya gelen dinde İslamdır. Hz. Musaya gelen din de İslamdır. Bu hangi din oluyor o zaman? kaldı ki tarihler hesaplandığında insanın dünyadaki tarihi 7 bn sene kadar çıkıyor. vs. vs. konu hakkında ayrıntılı bilgiler ve ek bilgiler sunulabilir.

    olsa olsa yeni dünya düzenine hizmet eden tek dünya devleti kurma yolunda milletin aklını bulandırma çalışmaları bunlar. müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmak olmuş biraz bu. millet yemez bizde. o yüzden kimse ilgi göstermemiştir. ha maksat gişe koyup turistlere bilet kesip para kazanmaksa iyigelir getirir.

    yabancı turist 1 saat ayırmış yerli turist taş işte demiş şeklinde, entel geçinen yabancı özentilerinin dillendirme faaliyetlerine konu çıksın muhabbetleri de sıktı gerçekten.

    dostum senin dunyadan haberin yok anlasilan bugun hiristiyan, musluman yahudi toplami dunyanin yuzde 49 una denk geliyor yani dunyanin yaridan fazlasi icin bu tek tanri, seytan, cinler, cennet, cehennnem vs. kavramlari yok, herkesin , her bolgenin kendine ait bir inanisi yada inanmayisi var, ben amerikada master yapiyorum burda her milletten arkadaslarim var, hintliler kirmizi et yemiyor sordum neden diye hintli arkadasim gayet ciddi bir sekilde dedi ki bizim tanrimiz inek, hadi canim dedim gercekten mi diyorsun bana evet dedi ki bu adam sinifin en caliskanlarindan diger cinli arkadasa ise sordum dininiz ne sizin bana benim bir dinim yok dedi, dedim annen baban neye inaniyordu, bana onlarda biseye inanmiyor din kavrami yok dedi, hemen aklima dedesini sormak geldi cunku bizim turk kulturunde herkesin dedesinin dinle bir iliskisi vardir, neyse cocuk onlarin da dini yoktu dedi sonra arastirdim gercekten cinde cogu kimse hic bir dine bagli degilmis, tabi seni de anliyorum bu tarz dunya kulturlerini bilmedigin icin saniyorsun ki senin babanin dini en mukemmel ve gercek hak dini halbuki dunyada o kadar islam memeleketi var, hatta bir dinle yonetilen devletler olarak dunyada en cok islam devleti var ve en sorunlu ulkelerde bunlar yani biraz dusunce diyorum bu kadar saftirik olma biraz saksiyi calistir.

    olur mu, üstelik yalnızca bu dünyadan değil diğer dünyadan haberim var. o yüzden müslümanım elhamdülillah. merak etme haberim var diğer dinlerden de, dünyanın diğer yerlerinden de. islamı gerçekten okuyarak okutarak değil, adet, gelenek, görenek kabilinden bize gösteren, öğreten büyükler yüzünden senin zihniyetin gibi ara dejenere jenerasyonlar türedi. bunun suçlusu senin deden, benim dedem de aynı şeyi yaptı ama Allah hidayet vermek isteyince araştırıyosun, öğreniyosun. Allah sana da hidayet versin. çinde kimsenin dine bağlı olmamasından, ineğe tapmalarından banane. benim yaradanım bana da benzemez, diğer yarattıklarına da. 50 sene önce bu dünya da değildim, 50 sene sonra da olmayacam büyük ihtimal. sende öyle. ona göre yap hesabını. toprağın altına giren bedenin olacak gerisi ne olacak? 10 bin sene önceki medeniyetin konusunda 50 sene sonra vücudum toprağın altına girdiğinde ruhum nerde olacak sorusunu sormayan adamın aklına da ihtiyacım yok. çinli dedelerin ve hindistandaki ineklerinle mutlu saksılar.

    bana diyprsun ancak dünyadaki sistem ve islam devleti dediklerinin yönetimleriyle ve paygamber efendimizin (s.a.v) hadislerinde bahsettiği 72 fırkaya bölünme ve mezheplerden haberin yok. iran şıa, suriye nusayri, arabistan vahhabi. ehli sünnet olan bi yer yok. olanda sömürge zaten. islamı yanlış anlayanların yüzünden islamın şerefine kimse zarar veremez. bunun dışında söylenecekler anca laf olur ve ağızdan çıktıktan sonra mizana konur, mesul olunur. konuşurken aleyhte de ona göre konuşun.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.