Şimdi Ara

NEFES DARLIĞI BAŞLADI CORONAMIYIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
3.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 5-6 gündür geçmeyen bir boğaz ağrısı var hep boğazım ağrıyo diye ciddiye almadım ama dünden beri nefes darlığıda başladı ailem göndermiyor hastaneye virüs olursun diye napıcam sizce coronamıyım öksürük yok ateş 37.4 felan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kalp rahatsızlığı bulunup, koronavirüs kaparım diye korktuğu için hastaneye gitmeyen ve tırında kalp krizi geçirip ölen tırcı geldi aklıma. Git testini yaptır hatta şimdi git en azından için rahat olur, virüs varsa daha da kötü olur durumun.
  • Doktor değilim ama bildiğim kadarıyla ateş orta seviyede.
    Saydığınız belirtiler Covid-19 semptomlarına yakın.
    Alo 184 ü aramanızı tavsiye ederim. Basit bir teste gireceksiniz hem içiniz rahatlar.
    Hem de çevrenizdekilere bulaştırmamış olursunuz.
    Tavsiyem maskesiz dolaşmayın.
  • her ihtimale karşı gidip test yaptırmanı tavsiye ederim. Eğer enfekte olmuşsan erken evrede tedavi olman çok daha iyi daha hızlı tedavi olursun.
    Hem dışarı çıkmak zorunda kalıyorsan başka kişilere bulaştırma ihtimalinde yüksek. Bu nedenle bir an önce gidip test yaptırman gerekiyor.
  • Ailene de bulastircan dostum. Butun aile gidip test yaptirin acil. Artik ölüm riski azaldi sayilir. Hemen tedavi olmalisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Qbert1903

    Ailene de bulastircan dostum. Butun aile gidip test yaptirin acil. Artik ölüm riski azaldi sayilir. Hemen tedavi olmalisin
    ailem pandemi hastanelerine kesinlikle göndermiyor hocam gidip orda virüs olursun diye öksürük yok ama bende napıcaz
  • Maskeni tak.

    Paracetamol etken maddeli ateş düşürücü al. Kendini izola et. Semptomlarını takip et.

    2-3 gün içerisinde daha da kötü olma durumu olursa kimseyi dinleme hemen test yaptır.
  • geçmiş olsun, korkunun ecele faydası yok misali, linki incele;
    https://www.cnnturk.com/turkiye/corona-virusu-testi-saglik-bakanligi-online-corona-testi-covid-19
  • Öncelikle sakin olun. 184'ü arayıp mutlaka danışma alın. Sonrasıda en yakın test merkezine ulaşıp test olun ve sağlık görevlilerinin talimatları doğrultusunda hareket edin.
  • hastanelerde hasta sayısı azaldı ve hijyen üst seviyede bence gidip test yaptır, ilaçlar ilk aşamada çok etkili 1 dk. bekleme git, birde tüm arkadaşlara tavsiyem günde 2-3 defa nane şekeri yemeniz, bu virüs boğazda kuluçka olup çoğalıp ciğerlere saldırıyor, kendi denemem ama nane şekeri boğazı dezanfekte ediyor, en etkili boğaz dezanfekteni doktorların dediği gibi tuzlu suyla gargara
  • Kesinlikle test yaptırmalısın hocam, burada kimse sana evet covitsin yada değilsin gibi bir tanı koyamaz. Bence vakit kaybetme
  • 184 u ara eve gelip test ederler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bogaz agrisi bende de var cogu arkadasimda da var mevsimsel mi nedir bilmiyorum. Nefes darligi yasaman sikinti bence. Bogaz agrisinin cok sebebi olabilir de nefes darligi daha bir ozel durum gibi. Bence arayin bir durumunuzu soyleyin arkadaslarin evine gelmislerdi test icin. Gelir test ederler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam boğaz ağrısı için gitmiyorsun hastaneye. ölümcül bir virüsü kaptıysan tedavi ol diye gidiyorsun.
    aynı şey karantinada başıma geldi. boğaz ağrım vardı ama ateşim yoktu. doktorun ilk sorduğu nefes darlığı var mı oldu? sende nefes darlığı var.

    hemen 184ü ara ve sağlık personeli ne diyorsa onu yap. sağlıkçılara güvenmek lazım.
  • hiiç bekleme kardeşim. 184 ü ara gelip alsınlar seni.
  • Kardeşim yanlış yönlendirmek ya da bilgilendirmek olmasın ama aynı durum 1,5 ay önce benim başıma da geldi. Başta önemsemedim ama boğazımda batmalar oldu. Sonra yanma hissettim, gırtlak tarafında da ağrı başladı. Sonra gıcık gibi bir şey oluyordu ki öksürmemek için kendimi zorladım. Bana da ailem hastaneye gitmeme engel oldu. Bir gece bir de baktım nefes almakta zorlanıyorum. Önce boğaz tarafında sonra göğüse doğru daralma hissettim. Kalbimin ritimleri de artmaya başladı. Sonra lanet olsun deyip her riski alarak hastaneye gittim. Doktor sadece dinledi ağzıma bir çöp soktu sonra iltihap ilaçlarıyla sprey ağrı kesici felan verdi. 2 hafta kullandım geçmedi. Sonra KBB ye gittim. Durumu anlattım. O da enfeksiyon kapmoşsın deyip yine başka iltihap ilacı ve sprey verdi. Yaklaşık bir aydır kullanıyorum ama boğazımdaki daralma ygezmedi nefes almakta zorlanıyorum. Sanırım corona değilim eğer o olsaydı 1,5 ay içinde diğer tarafı boylardım. Ama bu hastalık da çok kötü nefes almakta ara ara zorlanıyorum. Geççmiş olsun kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih34381 -- 20 Mayıs 2020; 14:39:1 >




  • Hiçbir şey yapamıyorsan 184'ü ara durumla ilgili bilgi al. Gerekli görürse onlar gelir evinde test yapar zaten. Kendini biraz odana kapat. Tedbir almak kolay. Ama vurdumduymazlık yaparsan eğer hasta isen sorun olabilir.
  • Durduk yere nefes darlığı olmaz,nefes darliği ciddiye alinmalı normalde de. Griptir nezledir nefes darlığı yapmaz corona olabilir,olmasa bile ciddi bir şey olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 20 Mayıs 2020; 14:58:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tansiyonunu takip et ve belirtilerini gün gün bir yere not al.
    tek başına ateş sadece korona belirtisi değil hocam ki ateşin 38 altı yani düşük ateş.
    alerjik bir reaksiyon sonucu boğazından kaynaklı bir sorun olabilir.
    normal bir KBB uzmanına görün beta benzeri bir bakteriyel enfeksiyon da olabilir. her ateş her boğaz kaynaklı sıkışma hissi korona değildir.
    astım geçmişin veya bakteri nedeniyle bronşlarla alakalı bir sorun da olabilir.
    herhangi bir özel hastaneye gidip KBB uzmanına görünmeni tavsiye ederim. Zaten koronavirüs isen orda hekim gereken tedavi sürecine yönlendirecektir.
    geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spysoul -- 20 Mayıs 2020; 15:11:5 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.