Şimdi Ara

NEDİR BU TÜRK TELEKOMDAN ÇEKTİĞİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 15/10/2017

    arkadaşlar konuyu anlatmaktansa şikayetvara yazdığım şikayeti aynen kopyala yapıştır yapacağım. aslında bu dilekçeyi hakem heyeti için hazırlamıştım. hakem heyeti uzun sürer. başka şikayet platformu varsa payalaşabilirmisiniz.

    14.01.2017 tarihinde ttnet firmasına telefon üzerinden 24 ay taahhüt vererek 50 TL karşılığında “tek fiyat kampanyası” kapsamında içeriğinde 50 GB AKK ve 16 Mbps hız olan, sınırsız adsl paketine abone oldum. İl dışına taşınmam nedeniyle 19.09.2017 tarihinde ttnet müşteri hizmetlerini arayarak nakil talebinde bulundum. Yeni adresimde adsl alt yapısının olmadığını sadece fiber alt yapısının olduğunu söylediler.Bende benim için alt yapının farketmeyeceğini, paketimin içeriğinde olan hızın ve kotanın sağlanmasının yeterli olacağını söyledim. “1161545123” bildirim numarası ile kayıt oluşturdular. 3 hafta bekledim geri dönüş yapan olmadı. 06.10.2017 tarihinde tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Durumumu ilettim. 3 haftadır internetimin olmadığını ve kullanmadığım internet için fatura geldiğini, nakil işlemimin biran önce yapılmasını istedim. “1189020573” bildirim numarası ile yeni bir kayıt oluşturdular. Ve yine bir bekleme sürecine girdim. 10 gün sonra 15.10.2017 tarihinde müşteri hizmetleri tarafından arandım. Arayan temsilci taşındığım binada adsl alt yapısının olmadığı için fiber olarak internet verileceğini, ve paketin 90 tl aylık ücreti olacağını söyledi. Ayrıca bu taşıma işlemi için internet peketinin değiştiğinden daha önceki verdiğim taahhütün sonlanacağını, bunun için ücret talep etmeyeceklerini iyilik yaparmış gibi söyledi. Ben alt yapı farketmeksizin, aylık 50 tl karşlığında 24 ay taahhüt edilen internet paketinin bana sunulmasını, sunulamıyorsa cayma bedeli talep edilmeden internet aboneliğimin sonlandırılmasını talep ettim. Bunun mümkün olmadığı söylendi ve oluşturduğum kayıt sonlandırıldı.

    Sonuç olarak TTNET firması bana taahhüt ettiği hizmeti sunmamaktadır. Taşındığım binada gerekli alt yapının olmaması kullanıcıyı değil hizmet sağlayıcısını ilgilendiren bir problemdir. Eğerki adsl alt yapısı yoksa fiber alt yapısı üzerinden tarafıma taahhüt edilen hız ve paket içeriğinin sunulması gerekmektedir. Bunun için benden ekstre bir ücret talep edilmemelidir. Eğerki hizmet sağlayıcı taahhüt ettiği hizmeti sağlayamıyorsa benden herhangi bir cayma bedeli talep etmeden aboneliğimi sonlandırmalıdır. Çünkü burdaki sorun kullanıcıdan değil firmadan kaynaklanmaktadır.

    Sunmuş olduğum bu bilgiler ışığında; İnternet nakil işlemimin biran önce yapılmasını, nakil işlemi yapılamıyorsa cayma bedeli talep edilmeden internet aboneliğimin sonlandırılmasını, ayrıca ilk nakil başvurusunda bulunduğum 19.09.2017 tarihinden itibaren tarafıma faturalandırılan internet kullanım ücretlerinin iadesinin yapılması hususunda:
    Gereğini arz ederm.

    16/10/2017 edit: BTK ya online şikayette bulundum.


    27/10/2017 edit: firma BTK şikayetine cevap verdi: kısaca biz vatandaşa çözüm sunduk kabul etmedi demişler. sundukları çözüm 65 liraya 50 AKN li 24 mb hızlı internet verecekler. onun içinde sıfırdan 24 ay taahhüt vereceğim. böyle bir firmaya bir daha taahhüt verirmiyim. Allah fırsat vermesin bunlara.


    30/10/2017 edit: bugün internet aboneliğimi 6 ay süre ile dondurdum. çünkü kullanamadığım halde halen fatura geliyor. yarın gidip hakem heyetine başvuracağım. bu 6 ay içinde sonuçlanır inşaALLAH. bu 6 aylık dönem için Türk.net' e abone olacağım. thh aleyhime kara verirse türk.neti iptal ettirip mecburen türktelekome 24 taahhüt verip internet almaya devam edeceğim.


    31/10/2017 edit: E-Devlet üzerinden THH ye başvurdum. güzel sistemmiş, savcılığa felan gitmeden online olarak tamamladım başvurumu. hayırlısı bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exponent -- 31 Ekim 2017; 10:41:50 >







  • Turketici heyetine sikayet edin sikayetvardan pek birsey cikmaz turketici heyetine verin ve caymasiz ve faturayida odemeden kapatirlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cronaldo2

    Turketici heyetine sikayet edin sikayetvardan pek birsey cikmaz turketici heyetine verin ve caymasiz ve faturayida odemeden kapatirlar

    hocam az önce şikayetimi 1500 karaktere sığdırabildiğim ölçüde BTK ya yazıp gönderdim. BTK yeterli değil midir?
  • exponent kullanıcısına yanıt
    Btkdan cok birsey cikmiyor onlarda alip telekoma iletiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam direk iptal etseydiniz cayma bedeli çıkmazdı çünkü sözleşme imzaladığınız hizmetin aynısını nakil yerin de vermesi gerekiyo adsl veremediği için cayma bedelsiz iptal etmesi gerekiyor diye biliyorum çünkü forumda fiber olan yerden adsl olan yere taşınanların önce diretip sonra cayma bedelsiz iptal ettiği çok var iss firmaların o yüzden bu yolu keşke deneseydiniz belki 3 ay indirimli fiyattan taahhütlü olarak hizmet alamazdınız 3 ay alabilceğiniz en ucuz fiber paketi alırdınız 3 ay sonra taahhüt yapardınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Görkem3535

    Hocam direk iptal etseydiniz cayma bedeli çıkmazdı çünkü sözleşme imzaladığınız hizmetin aynısını nakil yerin de vermesi gerekiyo adsl veremediği için cayma bedelsiz iptal etmesi gerekiyor diye biliyorum çünkü forumda fiber olan yerden adsl olan yere taşınanların önce diretip sonra cayma bedelsiz iptal ettiği çok var iss firmaların o yüzden bu yolu keşke deneseydiniz belki 3 ay indirimli fiyattan taahhütlü olarak hizmet alamazdınız 3 ay alabilceğiniz en ucuz fiber paketi alırdınız 3 ay sonra taahhüt yapardınız

    hocam asıl amacım o zaten. cayma bedelsiz iptal ettirmek. ama firma buna yanaşmıyor. illede cayma bedeli çıkar diyor. ve 300 liradan fazla bu bedel bugün için.
  • BTK nın son yayınladığı bildiriye göre tüketici hakları diye bir şey varmış. Geçen DH dan biri paylaşmıştı. Şuan konunun linkini hatırlamıyorum. Orada yazana göre nakil talebi 7 gün, tüm altyapı ile max 10 gün içinde müşteriye bu hizmeti getirmek zorundalarmış. Ayrıca TTnet Mh dakiler çok bilgisiz veya bilgisiz ayağına yatıyor, arayıp kanser olmana gerek yok. Hakem heyetine ver dilekçeni, 1 hafta içinde sana dönüş yapıp bedelsiz taahhütün fesh edilir. Uğraşma TTnet ile yoksa akıl sağlığını kaynedersin (:
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    haklısın hocam. tam bir sinir harbine girdim bu süreçte. bugün başvuru yaptım thh ye
  • Superonline 249 tl ücret çıkardı bana, sürekli arayıp itiraz etmekten sıkıldım. Kadın bana illa ödeyeceksin diyordu. Mecburmuşum. BTK dan defalarca şikayet yeniledim, baktım olmuyor, tüketici hakem üyetine gönderilmek üzere evraklarımı hazırladım. yaklaşık 3-4 sayfa bir şey. fotoğrafını çekip BTK üzerinden superonline a gönderdim. Dedim sizle uğraşmaktan sinir hastası oldum. Evraklar bunlar, gerekli işlemleri yapmadığınız takdirde bu evrakları mahkemeye sunacağım. Bana 249 tl ücret çıkarttınız, kabul etmedim. Eğer bu evraklarla yasal işlem başlatırsam yaklaşık 25 günlük süre zarfında sizinle 600 dakika arayıp görüşmem sonucunda çözülmeyen sorunlardan ve elinizdeki ses kayıtlarından sonra artık bırakın 1 kuruş ödemeyi, o 600 dakikanın her saniyesini sizden geri ödeme talebinde bulunurum dedim. Bu sabah resmi açıklama yapmışlar. Yaşamış olduğunuz rahatsızlık ötürü vs. vs. vs. sizden taahhüt iptal bedeli ve o aya ait indirim ve tarife bedeli alınmayacaktır. Sadece binde bir oranında hazırlanan damga vergisi alınacaktır diye açıklama yapılmış. Ama ne kadar damga vergisi bir açıklama yapmamış. MH tekrar arayıp sordum onlar da bilmiyor. 5-10 lira gibi bir şeydir denildi.Fatura daha çıkmamış. Ben işimi sağlama alayım; Tek kuruş ödemeyi kabul etmiyorum diye tekrardan şikayeti yeniledim. Şu süreç sonuçlansın faturalandırma çıksın bekliyorum. DH dan konuyu uzun uzun yazıp izlediğim yolu anlatacağım.




  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    hocam geçmiş olsun. demekki firma farketmiyor. bunların hepsi müşteriyi öpmeye çalışıyor. konunuzu merakla bekliyorum. 3-4 sayfa evrak dediğiniz evraklar nedir?
  • işin kötü tarafı. binamızda sadece fiber alt yapısı olduğundan türk.net internet veremiyormuş. şimdi nerden alacağız interneti?
  • exponent kullanıcısına yanıt
    netspeed'in tt ile fiber anlaşması var, bölgenizde varsa deneyebilirsiniz.
  • Evraklardan kastım, sürecin başından sonuna kadar geçen evreleri ayrıntılı şekilde anlattım. 5 sayfa tuttu. Mesela benim taahhüt başlangıcım 28.09.2017 olmasına rağmen, superonline bana 18.10.2017 olarak resmi açıklama yaptı. Adamlar aradaki 20 gün boyunca hiçbir şey çözmedikleri için taahhüt başlangıcını akılları sıra ileri almışlar, benim açımdan daha iyiymiş ücretlendirilmemişim o 20 günlük süre boyunca. Ahahaha yutar mıyım ben bunu zaten bu sürelerde yaşadığım sorunlar nedeniyle taahhütün fesh edilmesini ve ücretlendirme yapılmamasını söyledim. Adamlar iptal talebimden 2 gün önceye almışlar taahhüt başlangıcını. Yani benim artık illallah edip aramaktan usandığım evraklarımı hazır edip hangi haklarım olduğunu öğrendiğim ve iptal için işlemleri başlatacağım sıralar. Onlar da sistemi alt etmek için düşündükleri çözüm " bu tüketicimiz 2 gün internet kullanmış, bu 2 gün süre boyunca hiç şikayet kaydı oluşturmamış, hiçbir sorun yaşamamış, hiçbir neden yokken taahhütü iptal ettirmiş, 249 tl iptal bedeli ödemesi lazım." Akıllarından geçen buydu. Ama bana tutmadı (:




  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Bizim ilde yokmuş hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    Sizinki daha karışık bir olaya benziyor. Konuyu bekliyoruz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.