Şimdi Ara

Nedir bu Solaris

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuyu umarım doğru yere açmışımdır. arkadaşlar benim sorum solarisle ilgili. bu işletim sistemi nedir, hangi durumlardan kullanılır, ne işe yarar. değerli bilgilerinizi benimle ve bizlerle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • Solaris, Sun Microsystems firması tarafından geliştirilip dağıtılan UNIX tabanlı bir işletim sistemidir. Son derece yüksek güvenlikli ve kararlıklı (stabiliteli) bir işletim sistemi olup, savunma sanayi, bankacılık ve arge laboratuvarları gibi kurumsal (enterprise) kullanım sahaları vardır.

    Solaris ayrıca zengin bir geliştirme ortamına sahiptir. Günümüzde dağıtımı yapılan Solaris 10, CDE ve Java tabanlı GNOME masaüstü yöneticileri ile gelmektedir.

    Özellikle işletim sisteminden yüksek güvenlik ve kararlılık bekleyen kurumsal ve bireysel kullanıcılar için Solaris işletim sistemi, mükemmel bir tercihtir. Sunucu uygulamaları kurup çalıştırmak ve yazılım geliştirmek solaris ile yapılabileceklerin ilk başında gelmektedir. Özellikle java uygulamaları geliştirmek için en ideal işletim sistemidir.
  • peki arkadaşım bu solarisi evimdeki bilgisayarımda kullanabiliyormuym. yani nasıl bir sistem istiyor minimum olarak. vede nasıl temin ediyoruz, fiyatı ne kadar.
  • Tabi ki evindeki bilgisayarda kullanabilirsin.

    Solaris 10 en az (minimum) sistem gereksinimleri şunlar:

    - SPARC-bazlı veya x64/x86-bazlı sistem
    - En az 256MB fiziksel bellek
    - En az 2GB sabit disk alanı
    - SPARC platform-bazlı işlemciler için en az 250MHz saat hızı
    - x64- veya x86-bazlı işlemciler için en az 120MHz saat hızı
    - DVD veya CD-ROM sürücü

    Win kullanıcısı olduğun belli, fiyatta sormuşsun.

    Solaris 10 ücretsizdir.
    Yapacağın tek yatırım kendin için, solaris'i kullanabilecek seviyeye gelinceye kadar bilgi yatırımıdır. Bundan başka herhangi bir lisans ücreti vs şey yoktur.
  • hakkat beleşmi. mecburen kullanıyoruz bu microsoft ürünlerini ne yapalım. bi denemek isityorum bu solarisi ben. iyice merak sardım. bu kadar övüldüğüne göre var muhakkak birşey. bu işletim sistemini türkiyede nasıl temin edebiliriz. izmirde oturuyorum ben. yurt dışındanmı getirmek gerekiyor yoksa.
  • Sun Microsystems firmasının kendi internet sitesinden çekebilirsin. Yada birkaç başlık altta ücretsiz solaris 10 isteyebilirsiniz yazısının üstüne tıklayarak, adresine talep edebilirsin. Beklerim diyorsan bir kaç hafta içerisinde posta yolu ile geliyor.

    Sun Microsystems'e göre dünyanın en iyi işletim sistemi Solaris.
    Win gibi örnekler varken haksız da değiller doğrusu

    Senin amacın eğer sunucu platformu kurmak, güvenlik duvarı yapılandırmak yada yazılım geliştirmekse, Solaris mükemmel bir çözümdür.

    Bu arada GNU/Linux deneyimin varmı bilmiyorum ama Solaris'i kullanmak için belirgin bir nedenin yoksa, ben sana Ubuntu 7.04 Feisty Fawn'da tavsiye edebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 28 Temmuz 2007; 21:30:56 >
  • şimdilik meraktan denemek istiyorum solarisi sadece. microsoftun aptal sistemlerinden bıktım artık. ama işime ne derce yarayacak bilmiyorum. sıradan bir ev kullanıcısıyım sadece. amatörce web sitesi falan tasarlıyorum arasıra o kadar. birazda visual basic ile ilgileniyorum. bi sitelerine bakayım isteyeyim bari. çok makbule geçti hocam bilgilerin. sağol bilgilendirdin bizleri
  • Yalnız bunun Microsoft işletim sistemleri ile uzaktan yakından bir alakası olmadığını unutmayın. Yani Windows işletim sisteminde çalışan hiç bir uygulama bu işletim sisteminde çalışmayacak.

    Bu işletim sistemi son kullanıcılar için pek uygun bir çözüm olduğu söylenemez. Bir linux dağıtımı olan Ubuntu'yu kullanabileceğiniz gibi TÜBİTAK 'ın geliştirdiği bir Linux dağıtımı olan Pardus'u da web sitesinden indirip bilgisayarınıza kurarak destek olabilir, ilk Linux macerasına atılmış olabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaviAteş

    Yalnız bunun Microsoft işletim sistemleri ile uzaktan yakından bir alakası olmadığını unutmayın. Yani Windows işletim sisteminde çalışan hiç bir uygulama bu işletim sisteminde çalışmayacak.


    Eğer kullanacağımız yazılım JAVA tabanlı ise, bu uygulamayı Windows, Solaris, Linux, AIX....vb işletim sistemlerinin hepsinde kullanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi JAVA uygulamaları işletim sistemi bağımsızdır, Java Sanal Makinasının çalıştığı heryerde çalışır.

    Sadece eksik bilgilendirmeyi tamamlıyayım dedim

    Başka bir söyleyeceğim de şudur.

    Elbette ki, Solaris ve Linux tabanlı işletim sistemleri UNIX tabanlıdır.
    Fakat, birbirinden ayrıldığı noktalar da muhakkak var.

    Örneğin kullanacağız bir komutun parametreleri, her iki işletim sisteminde ayrı olabilir.
    Ama şu da vardır ki, Solaris ya da Linux işletim sistemlerinden birini iyi kullanan, diğerini de biraz uğraşla (man ya da Howto okumak gibi) çabukça halledecektir.

    Masaüstü Linux kullanımı için, arayüz olarak Windows işletim sistemine yakın bir sistem arıyorsanız, arkadaşın dediği gibi Ubuntu ya da (halen kullandığım) Fedora iyi bir seçim olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odut -- 30 Temmuz 2007; 19:29:03 >
  • İkisi de Linux değil ama yakın aileden olduğu için bende masaüstü görüntülerimi paylaşayım.

    Oracle Solaris 11.4

     Nedir bu Solaris

    FreeBSD 12.1

     Nedir bu Solaris



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wakanda -- 3 Temmuz 2020; 22:54:36 >
  • penguin P kullanıcısına yanıt
    "Java tabanlı GNOME masaüstü yöneticisi" derken GNOME Java tabanlıdır mı demek istediniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    "Java tabanlı GNOME masaüstü yöneticisi" derken GNOME Java tabanlıdır mı demek istediniz?
    Hayır, Gnome masaüstü C tabanlı GTK+ kütüphanesiyle yazılmıştır. Orada Sun Solaris ile birlikte Java geliştirme ortamı beraber geliyor, ayrıca kurulum yapılması gerekmiyor demek istedim.
  • penguin P kullanıcısına yanıt
    Okey. Cunku Gnome'un Java ile bağlantısı yok. Bu arada Gnome en favori masaüstü ortamlarımdan biridir cunku düşük RAM'li sistemlerde bile oldukça seri çalışıyor ve görüntüsü de oldukça güzel.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gnome'yi KDE'ye nazaran bende daha çok seviyorum. Hafif, şık ve kararlı. Ama bunun tersine Qt ile uygulama geliştirmeyi de GTK+'a nazaran daha çok seviyorum. Qt, arayüz geliştirme dışında bir çok ekstra kütüphaneye sahip. Bunların dışında Mate, Cinnamon, Pantheon, Unity, Budgie, LXDE, XFCE gibi masaüstleri de var. Gnome'yi beğendiysen XFCE'yi de beğenebilirsin ki ben en çok bu masaüstünü kullandım. Gnome'den çok daha hafif, buna karşın şıklık ve kararlılıktan ödün vermiyor.
  • Çalığan Solaris sistemden ekran görüntüsü bekliyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azizfikri

    Çalığan Solaris sistemden ekran görüntüsü bekliyoruz.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144142187



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wakanda -- 13 Temmuz 2020; 13:13:27 >
  • Wakanda W kullanıcısına yanıt
    Sağolasın. Böyle sistem çalıştıran arkadaşlarımızın olması gurur verici.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mate gtk3 e port edileli baya uzun zaman oldu bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azizfikri

    Sağolasın. Böyle sistem çalıştıran arkadaşlarımızın olması gurur verici.
    Teşekkür ederim hocam. Diğer çalıştırdığım ve aktif olarak kullandığım sistemlerinde ekran görüntülerini burada paylaşıyorum.

    Biraz uğraş ve heves ile sizde alternatif işletim sistemlerini kurup aktif olarak kullanabilirsiniz. Forumdaki emek harcayan kullanıcıların hemen hepsi bu sistemleri kullanabilir, abartılacak büyütülecek bir durum değil.

    Önemli olan kullanmaktan ziyade üstlerinde uzmanlaşmak, bir sorun olduğunda yardım almadan çözebilmek, başka işletim sistemine ihtiyaç duymadan sadece o işletim sisteminde ihtiyaçlarınızı giderebilmek. Solaris ve BSD dağıtımları bunu sağlıyor.
  • Geçen gün kurmaya kalktım, işlemci desteklenmiyor uyarısı geldi.

     Nedir bu Solaris
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.