Şimdi Ara

Nedir Bu Ev Sahiplerinden Çektiğimiz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
4
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ev sahibi her zaman haklı değildir. Kiracılar sizin köleniz değil. Konuyu ev sahibi karnı toklar basmış gelen cevaplara bakmıyorum kendiniz çalın kendiniz oynayın sizin gibilerin Allah bin belasını versin. Hiç bir kiracı gelipte durduk yere eve zarar vermez. Mutlaka bir şey yapmışsınız ki adam da kendince ceza vermiş. Yalan yok bu adam benimle böyle uğraşmaya devam ederse evden çıkacak olursam zarar verip çıkacağım. Buraya da yazıyorum. O kadar ev kiraladım bir kere bile adam gibi ev sahibine denk gelmedim daha. Önce ki ev sahibi de böyleydi. Kadın namazlı niyazlı dedik abla - teyze dedik kadın daha ilk aydan başladı kirayı 3-4 gün önceden istemeye. 2.ayda da başladı evi kiraladığım emlakçıya beni yalan yanlış şikayetlenmeye. İnsan gibi evini tertemiz bırakıp çıktım boyasını yaptım temizliğini yaptım utanmadan verdiğim depozitonun da üstüne yattı vermedi geri.


    Cimer'e kiracılar olarak şikayet oluşturmaya başladı artık millet. Bende yazıp şikayet ediyorum. Kusura bakmayın son zamanlarda azdınız iyice. Özellikle şu mahalle arası emlakçılar yüzünden iyice malınızı altın sanmaya başladınız. Daha dün emlakçının yanındaydım. Ev sahibini aradı çocuk. Evde ki kiracıyı çıkar zorla da olsa senin evini şu kadar paraya hemen kiracı getireyim diyordu. Allah topunuzun belasını versin doymak bilmez aç gözlüler. Benim ev sahibi eve 1 lira bile harcamadı evin her yerinde masraf vardı hep kendin yaptır dedi bende kiradan düşünce onun bile lafını yaptı. ha şu da var adam daha önce vergi de kaçırdı. Ne kadar kiracısı varsa gerçek verdiğiniz kira bedelini söylemeyin düşük söyleyin diye tembih etmiş tabi millet gerçekleri söyleyince yüklü miktar da ceza yedi. Bunu bile benden bildi beni sen şikayet ettin söyledin diye. Hasta ruhlu yaratıklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByKayseriLi38 -- 24 Temmuz 2022; 22:24:29 >




  • gold5555 G kullanıcısına yanıt

    Kardeşim sen ne istiyorsun bi söyle hele? Tamam ay başı ne kadar para alıyorsak verelim sana sen yeter ki rahat et..

  • git tokiye ağla haha


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen berbat ev sahibine denk geliyorsun gerçi istanbul için normal orada millet harabe kiraliyor 3 bine, Bursa'da o paraya iyi bir semtte biraz yaşlı(10+) ev tutarsin Bursa'da ev sahibi-kiraci arasındaki diyalog çok önemli mesela.

    Benim istediğim şey ev sahibi enflasyona ezilmesin.

    Ülkede %100den fazla enflasyon var. Özel sektörde kallavi işlerde çalısanlar bu oranlara yakın zamlar aldı.En son memur maaşı 8binden 12bine cıktı.Buna karşılık devlet diyor ki sen evinde oturan kiracina %25den fazla zam yapamazsin. Kardesim benim kiracimin maaşı %50 zamlandı en kötü. Sen bana %25 den fazla zam yapamazsin dersen ben enflasyondan dolayi zarar ediyorum.Benim kiracımın maaşina gelen enflasyon farki kadar zammı kira zammi olarak koyabilmem gerekiyor.Bunu yaparken adamin tüm parasini almıyorum zaten

    Mesela adam 3bin liraya oturuyorsa %25i 750 yapiyor.Ancak insanların maaşı %50 arttı hatta daha fazla maaşı artanlarda oldu yani 8binden 12bine cıktı en kötü.Bu sıradada aynı apartmana yeni kiracılar geldi bunların ödedikleri kira en az 6 bin. Şimdi kiracı hem yüksek maaş alıyor hem aldiği maaşa oranla daha az kira ödüyor, ben ise kiraciyi onun maaşına gelen enflasyon farki zammi kadar zam yapamadiğim için en az %25 duruma göre belki daha fazla fonlamis oluyorum. Yani kiraci şuan değeri 6 bin olan yerde 3750 liraya oturmuş olacak devletin yaptiği komunist kurallar ve enflasyon sayesinde. Benim normalde kiracıdan almam gereken tutar en kötü ona gelen zam yüzdesi kadar yani 4500 olmasi gerekiyor.

    Sonuçta ne oluyor benim yaşam kalitem kiracimin maaşina gelen enflasyon zammı kadar zam yapamadiğim icin dusuyor. Kiracinin ise maaşı enflasyon farkindan dolayi sürekli yükseliyor ödediği kira aldiği maaşa oranla düşük kalıyor onun hayat kalitesi artıyor. Sonrada ekonomi çok iyi diye dışarda geziyor. 5.yilin sonundada kira tespit davasi yiyip kiram 3750den nasil 8bine çıkabilir diye ağlıyor. Ev sahibinin onu fonladiğini biliyor ama işine gelmiyor gerçekleri konuşmak. Bunun gibi adaletsiz durumlarin yaşanmamasi için devletin ev sahibine kiracinin maasina gelen enflasyon farki kadar zammi, kiraya zam yapma hakki vermesi gerekiyor.

    Normalde zam efe-tüfe oranina gore yapiliyordu ancak o bile yetersiz kaliyordu enflasyon karsisinda,sahte rakamlarla o bile %40 olduğu için %25 sınırı koydular oy toplamak için.Devlet eliyle ev sahiplerinin malına çöküldü resmen.Hele kiraciya iyilik yapip düzgün bir evi ucuzdan evini kiralayanlar (2 sene önce 1000 liraya kiraladi iyilik olsun diye)şuan çok zor durumda. 2 yil once 1000 liranin bir değeri vardı market alisverisini yapip faturalarini odeyebiliyordun.2 sene icinde 1000 liralik evin kirası 1.yılda 1200 oldu 2.yilda %25 zam kuralıyla 1500 oldu ancak maaslara gelen zam orani daha yuksek olduğu icin ayni apartmanda yeni gelen kiraci 4 bin kira veriyor. Sonuç olarak ne oldu 1500 lira çerez parası oldu ve ev sahibi düşükten kiraya verdiği için %50 zam yapsa bile kiraci bedavadan biraz pahaliya oturmus oluyor yani % olarak bakınca yuksek zam yapiyor gibi gozukse bile aslında öyle olmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kaybol

  • maaşına hangi oranda zam aldıysan aynı oranda kirana zam yapmalısın. yapmıyorsan ev sahibi de kendini korumak isteyecektir. sor ev sahibine bu evi almak için zamanında ödediğin parayla kaç çeyrek altın alınıyordu diye sor.

    malların fiyatları 4e katlıycak,devlet enflasyonu bilmemkaç açıkladı diye adam kira zammı alamıycak,kiracı da safa yatıcak, eee ev sahibine başka yol bırakmamışsınız ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada bende kiracıyım olaya tarafsız bakıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hiç yukarıdaki moronlara bakma..gitsin mahkemeye versin.. Kaç sene sonra o haklı çıksa bile ev bulup cikarsiniz.. Bu haliyle haklı siz sizsiniz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet ev sahiplerinin cebinden alıp, kiracılara verdi ona da ses çıkarın.

    kiracı çıktıktan sonra evi tadilata sok 3 yıl boyunca ödediği kira bedeli evin tadilatına yetmez.

    şuan düşük kirada oturanlar, ev sahiplerinin ceplerine zarar.


    evi boş tutarım bu fiyatlarla kiraya vermezdim. bir mutfak dolabını yeniletin kaç para vereceksiniz..


    bir gün 2 kiracı anlaşamadı, anlaşamıyorsanız biriniz çıkın gidin dedim. adam çıkarken evi komple tavanlara kadar pastel boya ile boyamıştı (hırsını benden aldı) :)



    devlet olarak orta yolu bulacaksın iki tarafı da mağdur etmeyeceksin. benim evde kirada ama ben kiracıya yasal zam neyse onu yaparım dedim.


    ev sahiplerinin malı var aman ne olacak diye küçümseniyor. malım varda hangi şartlarla hangi borçların altına girerek aldım o evi ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 25 Temmuz 2022; 9:41:14 >
  • Bir de evsahiplerine sorun bakalım ,kiracılar neler neler yapıyorlar .Bir ev kolay alınmıyor ,inşaat malzemeleri ,bir kapı ,bir fayans dünyanın parası .Herkes keseri kendine yontuyor .Kiracılardan bıktığım için evleri satıp arsa aldım.Lanet olsun kiradan gelecek paraya.

  • Dostum yakın zamanda avukat aracılığı ile sürdüğüm hem evlilik hem kiracı çıkartma maceram şudur.


    Babamın 2 evi var kendileri ve kirada 32 gün önce evlendim. 3 ay öncede4n karacıya evleneceğimi bu yüzden çıkmasını istedim. Hali hazırda kontrat olduğu için avukat filan girdi araya ve tek kelimelik şu cümle geçti aramızda.

    Avukat babama söyledi Oğlun için kiracıyı çıkartıyorsan problem yok çıkmak zorunda sonuçta ev senin her ne kadar kiracı olsa da. Ama çocuğun hariç belirtilen tarihler ve yıllar arasında oturmayıp başka kişilik haklarına kiraya verilirse Cezai Durumu ve tazminat hakkı doğar kabul ediyormusunuz.

    Olay bundan ibaret evini oğlu için çıkartıyorsa çıkacaksın. Ama oğlu değil de hatta 2 yıl içinde başka birine kiraya verirsen direk tazminat hakkın doğuyor.

  • Second sister kullanıcısına yanıt

    Oğlu için değil çıkayım diye oğlunu bahane ediyor adamın derdi hemen eve kiracı sokmak. Adamın zaten sülalesi paragöz. Adam 1 lira için canını bile verir ben hayatımda hiç böyle insanlar görmedim çok tuhaf cinsler hal ve hareketleri falan nereden bulaştım bunlara bilmiyorum evi kiraladığım emlakçı bile bıkmış bunlardan isterse dünyanın parasını versin bana daha bulaşmam evlerini ilana falan vermem uzak olsunlar diyor. Düşün bunu emlakçı adam söylüyor. 2 sene de bıktım usandım şu eve girdiğime bin pişman oldum. 2 sene de yapmadığı kalmadı adamın. Apartman da 10 daire var 8 tanesi bunların. 8 tane kira geliri demek. 8 tane kiracının için de sadece benimle uğraşıyor adam. Kafayı sadece bana takmış. Hiç bir şey yapmadım laf etmedim olay çıkartmadım ama nedense sadece bana oynuyor. Yukarıda ki kendi yazıp kendi çizen okuyan ev sahibi olan tipler var onlar da okusun bu yorumu.


    Adam geldi evimi bastı kardeşiyle beraber hani kavga çıkar şu olur bu olur yanımda dursun diye kardeşini getirmiş bir şey demedim. Yine kapıma geldi eşime ters düz laf konuşmuş ben yokken sen sus konuşma sen kimsin ki falan gibi cümleler kullanmış sineye çektim. Adam vergi kaçırdı ne kadar kiracı varsa herkesi tembihlemiş maliyeden gelecekler ne kadar kira veriyorsunuz diye sorarlarsa düşük miktar söyleyin demiş millette gerçeği söyleyince vergi kaçırdığı için yüklü miktarda sülalecek ceza yediler onu bile benden bildi. Ben şikayet etmişim de ben söylemişim benim yüzümden ceza yemiş. Kafasına göre kimseye sorup danışmadan gider apartmanda ki asansörü bakıma sokar 10 bin lira para harcadım der kiracılardan para dilenip durmaya başlar yok 300 lira vereceksin 400 lira vereceksin diye para vermediğim zaman da aynısını yaptı evimden çık falan dedi bu kadar şeye rağmen ben mi suçlu oluyorum şimdi?





  • Dostum senin yapman gereken tek bir şey var ama biraz canını sıkacak tarzdan.

    Adamın suyuna git deki tamam çıkıyorum her şeye evet de ama ben çıktıktan sonra sen eve geçmezsen ben çıktıktan sonra eve kiracı alırsan direk mahkemeye veririm de haberin olsun. Ama bunu böle şunu yaparım bunu yaparım tarzında değil sert bir dille kalın kafasının anlayacağı tarzda söle.

    Bak benim dayı oğlu ev sahibi çıkarttı başka kiracı koydu tazminatı direk aldı haberin olsun ben takipçisiyim işin de en kısa sürece de çıkacağım de. Bak götü nasıl büzüşüyor

  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    Yıllar sonra o ev sahibi haklı çıkarsa tüm geçmiş dönem borcunu faiziyle konuyu açan arkadaştan alırlar, öyle bir şey yapmasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adnansetek kullanıcısına yanıt

    Kanundan yasadan haberiniz yok bari insanları yanlış yönlendirmeyin.. Ortada faizlik bir durum yok. Evden çıkartma var. Önce bir mesajı okusaydiniz yorum yapmak yerine.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.