Şimdi Ara

Nedir Bu Ev Sahiplerinden Çektiğimiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
4
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ev sahiplerinden çektiğimiz nedir vallahi de billahi de sıkıldım artık. Şu ülkede malı mülkü olanın neden bir tarafları oynuyor anlamıyorum. Arkadaşlar kontratımın devam ettiği her ay tıkır tıkır kirasını ödediğim evin ev sahibi bugün telefonuma ;


    '' Oğlumu oturtucam sen kendine bir ev baksan iyi olur '' diye mesaj atmış. Yani bu ne demek? Ben kontratı da devleti de seni de takmıyorum demek değil mi? Benim bu durumda ne yapmam gerekir acaba? İlle de evimden çık diye diretecektir mutlaka.




  • Yazılı ihtar göndermesini iste, resmi belge olsun, zaten sana belli bir süre tanımak zorunda ayrıca şunu da ev sahibine söyle "oğlum/kızım gelecek diye boşaltılan evi 3 yıl boyunca başka kimseye kiraya veremez" böyle bir kanun var, eğer seni çıkarttıktan sonra oğlu/kızı yerine başkasına kiraya verirse evden çıkan kiracının son ödediği kiradan az olmamak kaydıyla en az 1 yıllık kira bedeli + kiracının taşınma bedelleri + çıkan kiracının yeni eve yaptığı tadilat masrafları + ödediği emlak komisyonlarını tazminat olarak çıkarttığı kiracıya öder... Bu yüzden resmi evrakla tahliye talep etsin...

  • bitmez bunlar. hangi şehirde yaşarsan yaşa, ev sahibin ne iş yaparsa yapsın, maddi durumu iyi kötü herkes mi fırsatçılık kollar ya.

  • imkanın varsa avukatlarla bi görüş.

  • bu konuda herkes seni haklı bulur taaaaki ev sahibi olup kiraya verene kadar.

    o zaman karanlık tarafa geçmiş olurlar  

    kemal sunal filmleride bile böyleymiş demekki kiracının kaderi bu.

    umarım her ay tıkır tıkır BANKADAN ödemişsindir. yoksa kiramı ödemiyor der  

  • Bitmedi bu ev sahiplerinin aç gözlüğü !
    Güya müslüman bir ulkede yaşıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılı ihtar göndermesini iste, resmi belge olsun, zaten sana belli bir süre tanımak zorunda ayrıca şunu da ev sahibine söyle "oğlum/kızım gelecek diye boşaltılan evi 3 yıl boyunca başka kimseye kiraya veremez" böyle bir kanun var, eğer seni çıkarttıktan sonra oğlu/kızı yerine başkasına kiraya verirse evden çıkan kiracının son ödediği kiradan az olmamak kaydıyla en az 1 yıllık kira bedeli + kiracının taşınma bedelleri + çıkan kiracının yeni eve yaptığı tadilat masrafları + ödediği emlak komisyonlarını tazminat olarak çıkarttığı kiracıya öder... Bu yüzden resmi evrakla tahliye talep etsin...

  • @UnluckyGuy Hocam sana şu kadar diyeyim. Benim sadece gördüğüm. Adamın 2 tane arabası var. Oturduğu ev kendi evi kiracı değil. En az 2-3 yerden daha kira alıyor. Evde ne kadar yaşayan adam varsa alayını da çalıştırıyor para için. 1 lira bile harcamaya korkan paraya tapan birisi. Eve ilk girdiğim zamanlar bayağı masraf vardı hiç birini ellememiş. Lavabo da sifon çalışmıyordu suyu doldurmuyor yani 50 kere söyledim değiştir şunu diye normalde pahalı bir şey değil bende yaparım ama daha yeni eve gelmişim hiç bir şey yapılmamış daireye. En sonunda geldi elinde malzeme ile baktı etti böyle tamam ya bu çalışıyor dedi ben bunu geri iade edeyim o zaman dedi çıktı gitti adam. Lan getirmişsin işte değiştirsene iki dk. Aynı sifon ertesi gün yine arıza yaptı bende gittim en iyisinden aldım taktım şuan hala sorunsuz çalışıyor. Yani demem o ki her şeyi kiracıdan bekliyor adam. Kimseye sormadan haberimiz bile yok apartman olarak adam gitmiş kafasına göre asansörü bakıma sokmuş 10 bin lira masraf etmiş benden de para istedi durduk yere sebep dedim sordum asansörü bakıma soktum diyor  


    @JQKER Mobil bankacılıktan her ay iban numarasına tıkır tıkır gönderiliyor ücret. O konuda zaten bir şey yapamaz hepsi duruyor telefonda.


    @elturco78 Hocam ben biraz da oğlumu eve oturtacam ayağına sanki eve yeni kiracı sokacak gibi düşünüyorum yani cüzdanı dolu birini buldu bana oğlum gelecek diye numara mı yapıyor diye düşünmüyor da değilim. Bir de hocam bu şahıs evini kiraya verdiği için vergi ödüyor ya tek kiracısı ben değilim bu arada bir kaç yerde daha kirada dairesi dükkanı var diye biliyorum ailecek aralarında mal paylaşımı yapıp abi kardeş tüm sülale kiraya vermiş neyi varsa bu kişi şimdi vergi falan kaçırmış hep kiracı dairede 1000 liraya oturuyorsa hep düşük göstermiş sanırım apartmanda bir iki kişi şikayet edince de binaya maliye gelip bütün dairelere sormuş ne kadar kira veriyorsunuz diye hatta önceden de herkesi uyarmış gelen olursa kirayı düşük söyleyin falan diye tembih etmiş heralde tabi herkes gerçeği söyleyince de abi kardeş ikisi de toplu şekilde ceza yediler. Ve bu adam bunu bile benden bildi yani :) Sen çağırdın beni sen şikayet ettin adım gibi biliyorum dedi bana :) Bu vergi muhabbetini de koz olarak kullanmak şansım var mı?





  • Versin mahkemeye kanıbozuk.Diret çıkayım falan deme...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam zaten neden çıkayım ki benim sürem devam ediyor hala devlet ev sahipleri kiracısını evden çıkartmasın diye bu kontratı yapmış zaten bu halde bile hala ev benim istediğimi yaparım kafasında takılıyorlar.

  • kiraci, asansor bakim ucretini odemez hocam, ev sahibi oder.. ister 1 tl isterse 100000000 tl olsun. bina ve demirbaslarin bakimlari ev sahiplerine aittir. aidat disinda bir sey odemeyin.

  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Ödemedim zaten utanmadan sürekli arayıp yada mesaj atıp para istiyordu bende vermiyorum dedikten sonra kaldı öyle. Bina da oturan komşularda haberimiz olmadan para harcamış bize danışmadan asansör yaptırmış şimdi de para isteyip duruyor biz de ödemiyoruz falan demişlerdi. Zaten aidat veriyorum kirayı da ödüyorum benim ödemem bu kadar zaten. Adam ne zaman apartmana bir şey yapacak olsa ilk iş benden para istemek oluyor. Çok cins değişik insan bunlar ya.

  • @voodoo child @SarıBıyık87 @elturco78


    Arkadaşlar ev sahibi olacak kişi rahatsız eder gibi yine whatsapp üzerinden mesaj atmış ve bayramdan sonra evimi boşalt kendine bir ev bul falan yazmış. Haksız duruma düşmemek için cevap bile vermiyorum şuan eminim benden korkuyor diye düşünüyordur kendi kendine cevap vermediğim için. Bu durum da ne yapayım sizce? Yani bu nasıl insanlık ben anlamadım. Yemin ederim müslüman değil bunlar. Bayram şunun şurasında 3 gün falan hadi tatiliyle beraber 9-10 gün sürüyor. Yahu el insaf bu kadar kısa zamanda bir insan nasıl ev bulup taşınacak? Hadi evi buldun diyelim. Bunun abonelik işlemleri var taşınması var bir sürü işi var yazık günah değil mi durduk yere borca sokmak için elinden geleni yapıyorsun. Yemin ederim zor tutuyorum artık kendimi.


    Kendimce biraz araştırma yaptım da son günler de bu olaylar çok fazla artmaya başlamış facebook gruplarında da görüyorum kiracıların paylaşımlarını. Aynı benim olayı yaşayan bir sürü insan gördüm. Bu olayların artmasının büyük çoğunluğu ise emlakçılar. Aslında devletin hem emlakçılara hem de ev sahiplerine ciddi yaptırımlar uygulaması gerekiyor bence. Abi sen kiracını çıkar ben şu fiyata hemen kiracı getireyim sana diyorlar bunlarda hemen evde ki kiracıya çıkması için her türlü yolu deniyorlar yok oğlum gelecek yok ben oturucam gibisinden. Adım gibi de eminim başka kiracı sokacaklar eve bu yüzden benimle uğraşıyor paragöz. İnat ettim çıkmıyorum evden..





  • Bende ev sahibiyim bir eve 1,5 2 milyon TL yatırım yapıyorum dolayısı ile sermayeye yakışır bir kira beklentisi var.



    Ama yine de şunu diyeyim ev sahibine de ki "beni oğlum gelecek yada ben oturacağım bahanesi ile evden çıkarırsan 3 yıl kiralayamazsın. " Takipçisi olurum kiraladığını anladığım an dava açarım bana tazminat ödemek zorunda kalırsın.


    Ondan sonra hala ısrarcı ise yasal haklarından faydalanarak kendine ev bak ve taşın. Evden çıkman için çok zamanın var. Öyle 9 10 günde çıkaramaz seni mahkemelik olsanız bile en kötü kontrat bitiminden sonra hala bir 6 ayın var.


    Acele etme yani o istiyor diye öyle olmayacak..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 10 Temmuz 2022; 20:31:16 >
  • Treth kullanıcısına yanıt

    Hocam tamam eve yatırım yaparsın eyw da benim oturduğum daire zaten eski bina yapım yılı 2013 falan yani o zamanlar en kral bir daire 70 binden başlıyordu benim oturduğum arakat ve 2+1. 2+1 dediğime de bakmayın öyle çok büyük metrajı yüksek bir daire değil. Bu dairenin zaten parasını 50 kere çıkartmıştır rahat olun. Adamın benden hariç bir sürü kiracısı var kafayı sadece bana taktı nedense.. Ki şu da var yani 800 liraya girdiğim eve de kusura bakmayın anında 2000 lira para veremem. Öyle bir şey yok.


    Oğlum gelecek falan zaten bahane ben biliyorum adım gibi de eminim ben çıkar çıkmaz ya başka birini sokacak daireye yada hemen sarı siteye ilan verecek..


    Adamın attığı mesaj duruyor resmen bayramdan sonra evimi boşaltman lazım kendine de ev bak bir an önce falan yazmış  


    Ben zaten hiç bir insanın lafıyla yaşantımı sürdüremem kusura bakmasın yani evimden çık dediği an çıkmam anında kiraya zam yap derse de yapmam bu ülke de devlet var hukuk var kusura bakmasın kimse bir de elimiz de kontrat olduğu halde böyle azdı bunlar bir de kontratımız olmasa ne yapacaklar kim bilir....


    Haa bir de beyefendinin daha önceden vergi kaçırma muhabbeti vardı onu koz olarak kullanma şansım var mı acaba? Bina da kim varsa verdiğiniz kirayı düşük söyleyin gelip sorarlarsa diye tembih etmiş tabi herkes gerçeği söylediği için de yüklü miktarda ceza yemişti.





  • En uzun 5 yıl önce yapılmış bir kontratın varsa başka hiç bir şeye ihtiyacın yok. En fazla kira belirleme davası açar. Kontrat her yıl aksi bir kontrat yapılmamışsa kendiliğinden yenilenir. Elinde yatırdığın kiraların dekontları olması yeterli.


    İlk kontratının bitiş ayı neyse bu seferki de o olacak ondan sonra belirli bir zaman veriyor devlet sana o süre içinde boşaltman için ihtar çekiyor anlaşamazsanız dava açması lazım. Dava bitiminden sonra bir 6 ayın var. Dava zaten 2 yıl sürüyor. Yani onun işi zor o yüzden sen kendini en sonunda çıkacakmış gibi ayarla ama acele etme.

  • Şimdi yasal detayını bilmiyorum.Size ihtarname çekmesi falan lazım sonra dava diye biliyorum.Detaylara hakim değilim sen şimdiden araştır ama hemen çıkma yokuşa sür...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 10 Temmuz 2022; 23:25:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya beyler ben sizi yine etiketliyorum kusura bakmayın lütfen bu ev sahibi olacak şahıs bana yine mesaj atmış bugün ev buldun mu ne zaman çıkacaksın oğlum öyle istiyor falan yazmış ben ne yapayım buna şimdi dövsem adam yerine koyacaklar elin çocuğunun s**nin keyfine göre mi hareket edeceğiz biz?


    @SarıBıyık87 @Treth @elturco78 @voodoo child

  • Valla benim anladığım sen taşınacaksın o garanti gibi görünüyor ama bir sürü yasal hakkın var örneğin evi onun dediği gün boşaltmak zorunda değilsin. O evi boşaltman için ihtar filan çekecek sana en azından 6 ay kadar yasal süreç tanınacak ev bulman için.


    Eğer ev sahibinin samimiyetinden şüpheleniyorsan yani oğlu filan gelmeyecek sırf seni çıkarıp fahiş fiyattan tekrar kiraya vereceğini düşünüyorsan o evi sen çıktıktan sonra 3 yıl boyunca kiralayamaz. Kiraladığı anda sen dava açıp tazminat alma hakına sahipsin istersen bununla biraz uğraşıp taşınma depozito vb masraflarını ev sahibinden çıkarabilirsin.


    Şu an aklıma gelenler bunlar.

  • Treth kullanıcısına yanıt

    Yahu benim sürem devam ediyor adam istiyor diye neden evden çıkayım ki? Sebep yok ortada. Oğlu falan da hikaye 2 gün sonra eve kiracı sokacak onun derdinde. Adım kadar da eminim buna. Aile boyu paragöz çünkü bunlar.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.