Şimdi Ara

neden yahudiler ve araplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yahudiler ve araplar en eski topluluklardandır burada din de biz arap degiliz yahudi degiliz denilemez eğer insanlığa bir mesaj verilecekse onun bu topluluklar üzerinden vermeyi seçmiş olmasına bu iki toplumun yayılmasına ve kalıcılıklarına bakıldığında şaşırmamak gerekir.


    bu iki toplumu ele alıyoruz ondan öncekiler bu iki toplumu oluşturdular bu iki toplumda diğer tüm toplumları etkilediler aslında diğer insanlardan farkları yoktur ancak yaratılış özelliklerinde her toplumun farklı becerileri ve kaderleri vardır eğer diğer insanlara verilecek bir mesaj gerekiyorsa ki öyle oldu zamanı ve o andaki dünyadaki konumları gereği bu iki toplum seçilmiş olabilir yalnız o bilir ancak incelediğimizde hemen bir fikir edinebiliriz.


    yahudiler aslında dünyadaki toplumların çok az bir çoğunluğunu oluşturur sadece yüzde 1 kadarını..fakat dünyeviyata düşkünlükleri hırs ve dünyevi çabaları ve bir arada durma yetileriyle allah onları çokça denemiştir ancak bu yazdığım sebeplerdende sınavları hep unutmuş çeşitli ağır bedeller de ödemişlerdir.


    dinlerine çok bağlıdırlar fakat toplumsal yaradılış gereği dünyadaki hazineler söz konusu olduğunda görevlerini unuttukları olmuştur bu sebeple de allahın onlara elçileriyle çokça mesaj vermesiyle özel olduklarını düşünebilirler fakat tarihleri incelendiğinde sürekli hırslarının peşine düştüklerinden ve görevlerini unuttuklarından allah onlara görevlerini sadece tekrar tekrar hatırlatmıştır gelecekte oynayacakları roller gereği..hepsi bu....tabii bir yere kadar.


    yahudilerin bu dünyeviyata bağlılıkları bu dünya için iyi öteki dünya için ise gerekli olmayan bir özelliği açığa cıkarır......bilim.


    bu dünyevi bağlılık yahudi halkının içinden çokça dünya tarihini değiştirebilen kişilerin çıkışına sebep olmuştur..kısaca sayıları çok olmasada bu kadim halk iyi ve kötü yönde dünya tarihini etkileyebilecek etkiye sahiptir.....yayılmak ve atom bombasının icadı bazı bilim adamları zenginlik edinen nüfuslu bireyler çıkarmak gibi....bkz amerikadaki etkileri ve büyüklüğü.

    her halkın kendine has yetileri vardır insanlar eşittir fakat konu dünya nın her yerine yayılabilme yetisiyse en önemli halklar yahudiler ve araplardır...yayılmaları geçici değildir.


    gerçeği allah bilir elbette ancak halkların tarihine baktığımızda gördüklerimiz bunlardır.


    yahudiler yaşadıkları tüm zorluklara kayıplara rağmen yok olmayan bir arada kalabilen ender halklardandır.


    hristiyanlığın tebliği bile yahudi halkından birine isa ya yapılmıştır...



    gelelim araplara...tarih değişti mesajı yayma görevi onlara geçti.


    neden romalılar değil de araplar...düşünürsek...cevabı basit olur romalılar kibirliydi allah kibirlileri sevmez onu anlamak için zor şartlarda yaşamayı bilmek gerekir ki roma da ihtişamı ile yok oldu gitti.

    mısırlılar persler de büyük halklardı ancak onlarda hırslarıyla yıkıldılar gittiler.çinliler ise büyük ancak sadece kendi halklarını düşünen özelliklere sahiptir mesaj vermede ya da almada paylaşım özellikleri yoktur.


    küçük bir ayrıntı daha var...bu iki halk genelde içlerinden eş seçer.

    ve o zamanlarda insanın dünyaya yayıldığı arap yarım adasına hakim topluluklardır.bu bölge karasal bakımdan da dünyanın tam ortası gibidir uzunda sürse o devir medeniyet olan her yere yuruyerek atla ulaşılabilir.


    neyse...mesaj geldiğinde arapların her ne kadar o zaman teknoloji de geri oldukları fikrini edinsek te roma yıkılmış ve avrupa nın geri kalanı neredeyse taş devrinde yaşıyordu avrupaya ilahi din ulaştığında bile buradaki halklar dinlerini kanla yaymayı denemişlerdir...ilahi dinler amerika bilinmediğinden ulaşamamış okyanusya o devre göre uzak olduğundan ulaştırılamamıştı tam arapların yayılma dönemiydi ilmi bilgileri yüksekti mesajı ve ilmi diğer insanlara yaymak için en uygun topluluk onlar görünüyordu...yine de burada gerçeği yine yazalım doğrusunu allah bilir bu bir inceleme yazısı.


    islamiyeti ve ilimlerini her yere yaydılar tam fas civarından ispanyaya geçtiler burada o zamanın en büyük ilim devleti endülüs ü kurdular..işte teknoloji nin avrupaya ulaştığı an bu andır daha sonra avrupa insanı bu silahı geliştirip araplara karşı kullanacaktı.


    avrupalı bir bilim adamı söyle der..endülüs ü yakıp yıktığımızda yaktığımız 1 milyon civarı kitaptan da sadece 30 kadarı elimizde kalmıştı eğer yarısı bile kalsaydı şimdi gezegenler arası seyahat ediyorduk...


    araplar dünyaya yayılma konusunda başarılı bir halktır onlar güçsüz düştüğünde mesajı yaymakta bayrağı türkler almıştır...görev artık onlardadır ılımlı islamın temelleri türklerin elindedir..türkler diğer halklarla bir arada kalmayı bilen mesajları iletebilecek yayabilecek kültüre sahiptiler bu sebeple bu görev islamiyeti yaydıkları ve araplara hakim oldukları dönemde onlara bırakılmış olabilir osmanlı nın yayılabilmesindeki kudretini bu inançtan aldığını söyleyebiliriz.


    tabii ki her halkın görevi ayrıdır devir değişir onun mesajlarını anlamakta tarih ve insanlık değiştikçe de elden ele geçecektir...onun mesajlarına bakarsak ta yahudi halkı son gün burada olacaklar o günün belki de sebebi.


    araplar bayrağı neden devrettiler....sebep kader.....allah onları yeni bir sınava aldı..adı..zenginlik ve sonuçları.


    yahudilerin şu andaki görünen sınavları....büyük israil i kurma hayalleri ve sonuçları.


    dünya nın kaderine göre kimbilir islam bayrağını koruma görevi de şimdi bizdedir...


    araplar en zengin kaynaklarla sınanıyorlar ancak anlamış görünmüyorlar...yemendeki kardeşlerine yardım etmiyorlar zengin olmalarına rağmen açlıktan ölmelerini izliyorlar


    allah insanı bazen zenginlikle bazen yoksullukla dener.


    tabii filistinde de aynı sınavı kaybetmiş görünüyorlar.


    ancak......geçmiş sınavlara bakarsak sonuçta bir fikir edinebiliriz.


    bir gün petrol önemini yitirecek...kaynaklar tükenecek zenginlik çölün kumlarında kaybolacak o zaman o zengin araplar görevleri nin bitip bitmediğini soracaklar..görev bitmez ancak görecekleri sadece kendi azapları olacak.


    parayı kontrol eden güc ü kontrol eder....bugün amerikayı ve avrupa nın kritik kesimlerini zengin yahudiler yönetmektedir..büyük israil i oluşturmak için her yolu kullanırlar buna kripto para düzeneği de dahil....mesajlara baktığımızda ve arapların ve yahudilerin özelliklerini incelediğimizde büyük israil hayali bu bölgede başta biz olmak üzere dünya nın geleceğinde çok büyük sorunlar oluşturacaktır.kaderde bu senaryo...... ya duracak ya da yutacaktır.

    türkiye araplar ve dünya.. ya engelleyecek ya kabullenecektir.


    fakat şunu söylemek gerekir ki...para ve teknolojiye ulaşma hırsıyla israil ve israil oğulları gelecekte de dünyayı ve tarihini çokça etkileyecektir.


    mesajı iletme görevi bu halkların ve içlerinden seçilen peygamberlerin kaderiydi gelecekte bu görevde kimbilir hangi halkların hangi görevleri olacak..japonların zekaları disiplinleri almanların üretim gücü ingilizlerin halkların üstündeki etkileri afrika insanı nın dayanıklılığı vs..ve en önemlisi insan mesajı anlayıp ders alacak mı..zira onun seçtikleri kişiler ve halkları dışında bu göreve talip olanlar rızayla bunu yapmadıklarını hemen anlatırlar sadece kan dökmüşlerdir...haçlılar ve sömürgeciler.


    tabii bunlar mesajlara göre bir inceleme o dilerse bir göktaşıyla dünyadaki hayatı toptan bitirebilir ya da göktaşının yarattığı külü gübre yapıp hayatı tekrar canlandırabilir..gerçeği sadece o bilir.


    o bizi değişik ırklarda birbirimizi anlamayacak gruplara ayrılacak şekilde yarattı

    daha sonra kaynaşıp birbirini anlayan tek insan ırkına ulaşabilmemiz için


    birbirimizi anlayıp bunu başarabilirsek ..ya anlayacağız ya da aynı olduğumuzu unutup farklılıklarımıza takılıp hırs savaşlarında birbirimizi yok edeceğiz..dünya nın ömrü insandan daha uzun olabilir insandan sonra dünyaya başka bir canlı hükmedebilir önce büyük kertenkeleler vardı sonra insanlar ya sonra...insanoğlu onsuz acizdir.kararı sadece o verir.


    inançsızlarda olabilir...

    bazı yaşama henüz gelmiş olanlar genç beyinleriyle yaşamı tecrube etmeden ön yargıyla o yok dememelidir ilahi dinlerde zorlama yoktur ama en azından çevrelerine bakmak ve kendilerine bahşedilen milyon çeşit nimete şükretmek göreviniz olmalıdır o bunu fazlasıyla ve hakkıyla sizden ister...bugün olmasada gelecekte herkes gibi onu sizde anlayacaksınız.onu göremiyorsanız sebebi gözlerinizi kör eden kibirinizdir dedik ya insan acizdir hepsi nin yeteneği farklıdır ama hiç birinin diğerine üstünlüğü yoktur.herkes bu döngüdeki görevini yapar ve ona döner.

    peki neden 1 den fazla kitap vardır...çünkü son kitaptan öncekileri insan kendi eliyle değiştirmiştir.


    o size tevratı gönderdi siz ise süleyman ın hazinesi nin peşine düştünüz.


    o size tek bir incil gönderdi...şimdi insan eliyle yazılmış 4 tane var.

    neden yahudiler ve araplar



    peki siz hangileri allahın sözleri nereden bileceksiniz.


    daha beterini yaptınız onu inkar ettiniz.


    daha da beterini yaptınız kendinize dinler uydurdunuz.


    elinizde değişmeyen son bir kitap kaldı...ya ona uyacaksınız ya da onsuz kaderinize razı olacaksınız.


    neden yahudiler ve araplar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 9 Mayıs 2021; 6:0:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.