Şimdi Ara

Neden sinyal vermiyor çoğu kişi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
2.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sinyal vermeyenler var birde sinyal verdiğin halde anlamayanlar var ikisinide sinir oluyorum .. gelmişiz yol ayrımına sola döneceğim sinyalimi vermişim önceden, ben döneceksin sola adam beni soldan sollamaya çalışıyor.. Allah herkese akıl fikir versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Sinyal vermeyenden geçtim,artık o normal oldu...Ya sinyali açtığı gibi önüne atlayan ve sen kornaya abandığında "Ne var?Sinyali görmüyon mu?" diye dayılanan tiplere ne demeli?
    Dangalak sinyali açtığı anda tüm geçiş hakkının kendine ait olduğunu sanıyor...

    Aynen buda bir sorun maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yaya olarak kavga ettim yakalarsam şoförkende kavga ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afyon'da çalışıyorum. Burada sinyal veren sürücü görünce durdurup tebrik edesim geliyor özellikle de yayayken. Bekliyorsun karşıya geçmek için, tam dibine gelip dönüyor ya da sokak başında karşıya geçerken caddedeki araç yavaşlamadan dönüveriyor.
  • Ben her defasında sinyalimi veriyorum ,ne olur ne olmaz ,zaten kazaların çogu kurallara uymadıgımız için oluyor.Trafik de bütün sürücüler kendilerini rallici sanıyor makas atmalar korna çalmalar sinyal vermeden geçmeler hız kurallarını aşmalar , bu ne özgüven arkadaş biraz sakin soğukkanlı olunmalı öfkeyle sinirle araba kullanılmamalı .Kimileride araba kullanırken aşırı havalara giriyor sanki dünyayı bunlar yaratmış ,altı üstü araba kullanıyorsun arkadaşım bu ne hava böyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Türkiye'ye gelen araçlara koymasalar ve opsiyon olarak satsalar, bizim milletimiz almaz...


    Alemsin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musbab

    quote:

    Orijinalden alıntı: Métropol

    ben bildiğin açıp camı söverim abicim. herkes arabayı kuralına göre kullanacak o zaman. yaşım 20. ehliyeti 18ime girer girmez aldım, o zamandan beridir de arabanın üzerinden hiç inmedim. benden 20-30 yaş büyük adamlara bile açar söverim. hiç çekinmem. sinyal vermeyenlerin yanında, komplek yapıp sol şeritte yol vermeyenleri de ekleyelim. babasının yolu gibi, selektör yapmadan sağa geçmiyorlar. inatla yaklaşıyorum tampona kadar, bana mısın demiyor. en sonunda bir gün birine fena yaslayacağım arkadan, o zaman anlayacak.

    Yaşının vermiş olduğu cehaletle belki açar söversin ama gün gelir başına ummadık iş alırsın o yüzden sakin olmakta fayda var.Haa benim canım kıymetli değil bir maganda kurşunuyla giderim diyorsan o başka

    Öyle basit değil o işler :)




  • Bu iş İstanbul'da iki ucu .oklu değnek misali;

    Sinyal verirsin, sakin sakin giden adam sinyalini görünce bir anda gaza asılır, seni oraya sokmamak için elinden geleni yapar, sinir harbi yaşatır. Sinyal vermeden atlasan yine olmaz, küfür yersin.

    Sağ şeritte gidiyorsundur, bayağı ileride de yavaş giden bir kamyon vardır. Sola çıkmak için aynaya bakarsın, sol şeritte yakınında araba var, geçip gitsin de ben de sola çıkayım diye beklersin. Sinyali yakarsın. Beklersin. Beklersin. Beklersin. Bu esnada kamyona da iyice yaklaşmaya başlamışsındır, sol şeritteki arkadaş ısrarla seni 1 kmh hız farkı ile sollamaya devam eder, kamyonun arkasında sıkışacağını hesap edemez, kafa basmaz. Sonunda o gerizekali seni geçene kadar kamyonun arkasında sıkışıp frene basarsın, "senin süreceğin arabaya edeyim" nidaları ile. Ya da baktın olmuyor, arkadaş duruma uyanmamakta ısrarcı, çok geç olmadan gaza asılır sola, önüne çıkarsın. Bu sefer de "Vay ayı, sinyali verdiği gibi önüme atladı" olur.

    Örnekler daha da çoğaltılabilir.

    Evet sinyal vermemek büyük sıkıntı ama, yukarıdaki örneklerdeki gibi psikopat ruh hali içindekiler, etrafındaki trafiğin akışını okumaktan aciz, sağında solunda ne olduğundan bihaber, sadece önüne bakarak araç kullananlar da büyük sorun.




  • onların çoğu benim gibi fenerbahçeli kırmızı stopalrın içinde sarı allerji yapıyor bünyede

    şaka bir yana gerçekten gerçekten öyle.ben her manevra için sinyal yakan biriydim.ama son zamanlarda bazen verip bazen vermemeye başladım.gittikçe barzoluğa evriliyoruz.inşallah tarfik bizler doğal seleksiyona maruz bırakmaz.ne diyeyim.
  • Kendilerine sövdürmeyi seven kişiler bunlar . ama kendilerini ben usta şöförüm sinyal vermem diye nitelendiren cahil odunlar aslında . en çok ayar olduğum konu trafikte gene ayar oldum . makas atsın sollasın umrunda değil ama şu sinyalini versin . antalya tarfinde 34 plakalara hayranım adamların parmağı yapışık sinyal koluna resmen .
  • Daha yakın zamanda at, eşekle seyahat eden bir millet üretmediği bir şeyi anlayamaz, dahası bu sahip olma çok kısa sürede olursa -kıroyum ama para bende felsefesi- ; çok da düşünecek bir şey yok
  • Şimdi sinyal kolundan bihaber hödükler var ama daha kötüsü var ki sağdan sola ya da soldan sağa dönenler. Bir de ikisi bir arada olan tipler var ki onlara söyleyecek hiç bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k2fg9 -- 27 Ocak 2015; 11:22:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinyal vermeyi asla ihlal etmem, edenlere de çok söverim, hani olur hep karşınıza gelmiştir şu tür bayan ablalar; sağdan sağdan yavaşça gider ama sağda duracağına dair hiçbir izlenim oluşturmaz ne durmak için sinyal verir ne başka bir şey ve bi anda aradığı kuaförü bulunca frene sonuna kadar basarak arkadaki dikkatli şoförlerin kaza yapmaması için çaba sarfetmelerine neden olur.
  • Özellikle lokanta elemanı motorcular için sinyalsiz dönüş yada şerit değiştirme yapmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben motor kullanirken sinyal veriyorum diye gulen var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da çoğu insan sinyal kullanmaz. Önünde kaza olsa ani bir olay olsa dörtlü yakıp arkasındakileri uyarmaz tenezzül etmez buna. Biz ağır vasıta kullanıyoruz ve sinyalsiz uyarısız asla trafikte yol almayız.
  • gerekli görmedikleri için
  • Son 6 aydir bosnadayim daha bir kere olsun sinyalsiz yola cikan,kornaya basan araba gormedim.

    Ki bosna bizden kat kat kucuk ve fakir bir ulke.

    Korna sesini unuttum diyebilirim.Ozledim tr ye gidince bol bol duyarim artik

    Yaya seridleride cok guzel isliyor.Tabela felan yok yaya seritlerinin oldugu yerde yayalarda her yerden gecmiyor zaten.Bir yaya karsiya gecmek icin yolun kenarinda bekliyorsa bilki yaya seridinde ve duracaksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her alanda sinyal veririm, bence de kazanılması gereken bir alışkanlık.

    Ayrıca sinyal vermeden şerit değiştirmeye çalışanlara yol vermem, zorlarsa kendi bilir.
  • Bir de dönmeye başladıktan sonra Son anda aklına sinyal vermeyi düşünenler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.