Şimdi Ara

Neden sinyal vermiyor çoğu kişi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'ye gelen araçlara koymasalar ve opsiyon olarak satsalar, bizim milletimiz almaz...
  • eğitimsizlik cahillik bunun adını ne istersen koyabilirsin. işin kötü tarafı bunların çocuklarıda böyle yetişiyor.
  • Bir de şu var, mesela seyrettiğim şeritte herhangi bir sebepten ötürü sıkışacağım. Kamyon seyrediyor olabilir, minibüsün duracağını anlamış olabilirim ya da başka bir sebepten ötürü büyük bir aracın arkasına sıkışacağım. Aynadan bakıyorum gelen bir araba görüyorum (Şehir içi, standart şartlar), sola sinyalimi veriyorum, arkamdaki adam değil ayağını gazdan kaldırıp bana yer açmak bir kenara dursun, daha çok gaza basıp benimle yan yana geliyor. Çoğu zaman o geçene kadar ben fren yapmak, hatta durmak zorunda kalıyorum. Ya da sinyal verdiğim zaman tamamen kayıtsızca yollarına devam etmekten geri kalmayan bir sürü sürücü var. Ya da değil sinyal verdiğimi, beni bile görmeyen sürücüler var.

    Sinyali niye kullanmıyorlar diyorsunuz. Sinyali görüp yapmak istediğiniz manevrayı kolaylaştırmayı geçtim zorlaştırmak isteyen, hatta verdiğiniz sinyali hiç görmeyen ve hatta sizi hiç görmeyen insanlar ile aynı trafikte ilerliyorsunuz. Sinyali veren arabayı dahi görmeyen bir canlıdan sinyal vermesini bekleyemezsiniz arkadaşlar lütfen.

    Ben ise mümkün mertebe sinyal veririm. Sinyal veren adama da her türlü kolaylığı sağlarım. Mesela geliş gidiş caddede sola sinyal vermişse (Yani karşıdan gelen trafiği kesip sola girecekse) ayağımı gazdan biraz kaldırırım ki adam rahatça durup dönüş manevrası için fırsat kollasın. Ya da ne bileyim bir yerde sıkışacaksa ve sinyal vermişse yolu açıyorum falan...




  • geçmişte sinyal kollarıyla kötü anıları olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaki herkes sinyal veriyormuş. Bu dışarıdakiler kim o zaman ?
  • özellikle ankara da sayıları fazladır..her gördüğümde içimden eliniz mi kırık derim..
  • Ben bazen bayanlarin direksiyonunda o sinyal kolunun olmadığından supheleniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen ihmal edıyoruz ama en az emnıyet kemerı kadar önemlı ihmal edılmemelı tabı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Forumdaki herkes sinyal veriyormuş. Bu dışarıdakiler kim o zaman ?

    Genelde bilinçli insa lar var forumda yapanda yazmiyordur belki görür bu konuyu düzeltir kendini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben en çok daracık bir sokakta hani sen ona yada o sana yol vermek zorunda kalırsında iki araç yanyana geçemez, nereye döneceğini göstermek için sinyalini yakmadan mal mal yüzüne bakıp tahmin etmeni bekleyen hanzolar var ya en çok onlara sinir oluyorum
  • İnsan bir kere alıştı mı gerisi gelir.
    Ben gece 2 de bomboş yolda bile mutlaka sinyal veriyorum yoksa içim rahat olmuyor.
  • İstanbulda sinyal vermeyene pek rastlamadım ama ankaraya gittiğimde sinyal vereni göremedim ,hatta trafik ışıklarına bile uymuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokakta bizden başka kimse olmadığı için araba sürerken sinyal vermeye gerek yok, istediğimiz yere park etmekte, ters yöne girmekte, kırmızı ışıkta geçmekte, yolun ortasında dörtlüleri yakıp alışverişe gitmekte de sakınca yok. Çünkü bizim kimseye saygımız yok, ailede ana babaya saygı duymak yeter, biz toplum içinde yaşamayı bilmiyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendim de ankaralıyım, iç Anadolu insanı çok saygısız kaba ve düşüncesizdir. Ege marmara insanı ne güzel otur muhabbet et ama iç anadoludan uzak duracaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinyal kolunu evde kullanacaklarmış. (Anlayan anladı)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok vermezler sonra bi anda önüne kırarlar korna çalarsın bir de laf ederler.
    Bizim ülkede böyle şeyler ustalık sayılıyor maalesef ki...
    Bunların daha tatlı versiyonu var onlarda sinyal verip sinyal vermediği tarafa dönenler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drfree1

    quote:

    Orijinalden alıntı: kingofthejuba

    Başlığı görünce Ankara'daki suruculerden şikayetçi sandım(duzgun kullananları kastetmiyorum).Ben de çok uyuz oluyorum. Adam sinyal vermiyor bir de üste çıkmaya çalışıyor.cahillikten başka bir şey değil.

    bende ankarada kullanıyorum belki diğer illerde daha iyidir.

    Semtten semte bile farkediyo hocam.
  • Sadece sinyal değil bu çok dallı budaklı bir konu. Birçok insan bilmeden bir sürü donanım satın alıyor, donanım satın aldığı gibi ehliyet alan insanlardan bahsediyoruz. Aynı o donanımlar gibi trafik kurallarından da birşey anlamıyorlar. Birçoğunuz hangi kural nerede nasıl uygulanır bilmiyoruz, açıkçası kural koyucular da bilmiyoruz.

    İnsan kalitesi eğitimle artar, kitap okumakla, kültür, bilim ve sanatla artar. Sadece eğitim hiçbir şeyin çözümü değildir. Çözüm olsaydı bunca yıldır eğitim şart deyişi birşeye yarardı. Bediuzzaman Said Nursi'nin bir sözü vardır "Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayattan lezzet alır". Bizim toplumumuzda agresiflik en öne çıkan genetik özellik. İşyerinde gerginlik, otobüste gerginlik, yolda gerginlik, evde gerginlik, her yerde gerginlik...

    Öncelikle insanları iyi ve dürüst olmaları konusunda eğitmek gerek. Sonra iyi bir sürücü eğitimi vermek gerek. Okulda eğitim verirken diğer sosyal alanlarla (kültür, sanat, edeniyat, müzik vb.) desteklemek gerek. O zaman insanlar o sinyal kolunu kullanacak, kimseye haksızlık etmeyecek, saygısızlık etmeyecek. Kısacası toplum olgunlaşmaya ihtiyacımız var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sinyal veren adam aynaya bakar ve Şerit değiştirir. Sinyal vermeyen adam dikkatsiz çıkar diğer şeride. Her türlü zarar ziyan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her gün toplumun halinden şikayet edip duruyoruz, ne düzeldiği var ne de kimsenin çözüm için birşey yaptığı.. Hadi hayırlısı...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.