Şimdi Ara

Neden Samsung Notebook Alınmamalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    İlk piyasada sürüldüğü günden beri samsung notebook satan ve müşterilerinin çok memnun olduğunu, hiçbir problem yaşamadığını söyleyen arkadaşlarım vardı.
    Gerçekten birkaç tane sattıktan sonra kaliteli sorunsuz olduğunu ve servis noktalarınında yaygın oluşu sebebiyle sıkıntı yaşamayacağımı düşündüm.

    Sonrasında büyük bir hata yaparak çalıştığım şirkete Samsung R522 serisi bir notebook aldık. Sabit olarak masada kullanılan cihazın 15. gün harddiski kafa takılması sebebi ile bozuldu.
    (sarsıntı vs. gibi bir sebep yok, içerisinde bulunan Hitachi disklerin standart sorunu. Bu sorun sebebiyle Hitachi Deskstar serisi, Deathstar olarak anılıyor)

    03 Ekim tarihinde servise verildi ve tahminime göre aynı gün servis merkezinden harddisk değişimi için istanbul merkeze sipariş geçildi.

    Ve bugün itibariyle cihaz için halen harddisk gelmedi. Yanlış duymadınız HARDDISK ÜRETİCİSİ firma SAMSUNG tan 27 günde bir harddisk gelmedi!

    Servis noktasından ve Samsung çağrı merkezinden verilen tek cevap yurtdışından parça beklendiği. Uçak ile gelen İstanbulda Mecidiyeköy, Kadıköyde binlerce bulabileceğiz harddisk 27 gündür gelemedi.

    Bence Samsung almadan önce birkez daha düşünün.



  • Turkforce, bunlar tüm teknik servislerde olan olaylar. Sadece samsunga özel değil. Türkiye'deki teknik servislerin mentalitesi bu. Senin mantığına göre o zaman hiçbir notebook alamayız. Bence konuya bir de bu taraftan bak.
  • Bu kadar kotu oldugu dusunmuyorum. Tamam notebook piyasasina gireli belki 1-2 sene oldu ama cikardigi urunler hem guzel hemde uygun fiyatli ayrica yabanci marka notebook alan herkes 30 IS GUNU kavraminin negatif yonunu tatmayi kabul etmis demektir. Hem "HDD yi Samsung uretiyor diye neden gecikti benim HDD" diyemezsin cunku zaten notebokun icerisinde Hitachi var diyorsun.
    Ustelik bu isler basit isler degil. Yil sonu geldigi icin butun firmalar ellerindeki mali eritmislerdir ve sendeki gibi ufak tefek sorunlar icin illaki yurtdisindan siparis usulu calisirlar. Bununda anlami bu aralar bozulan her notebook yaklasik 1 ay beklemek zorundadir.
    Dert etme yakin zamanda notebookun calisir vaziyette gelir. Ama seninde aradabir mesela haftada bir yada 2 kere firmayi arayip maduriyetini belirtmen gerekirdi. Cunku senin 1 notebookun var adamlarda ama o adamlarin ellerinde belki binlerce cihaz var yapilmasi icin sira bekleyen. Bu yuzden onceligini ve aciliyetini belirtmedigin surece belki 1 ay daha bekleyebilirsin.
  • Benim tavsiyem her gün araman ve sıkıştırman. Ne kadar çok rahatsız edersen işini o kadar çabuk hallederler. Bu da bir başka Türkiye gerçeği.
  • Kuralları okuyun önce...

    Forum anlaşması - 16.madde.

    http://forum.donanimhaber.com/m_34494164/tm.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.