Şimdi Ara

Neden Sakarya Üniversitesi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir sınav maratonu sona erdi. Üniversite yerleştirme sınavı sonuçları açıklandı. Üniversite tercihi yapacak adaylar için:

    Neden Sakarya Üniversitesi'ni tercih etmeleyim?


    MÜKEMMELLİKTE SÜREKLİLİK ÖDÜLÜ ALAN TEK ÜNİVERSİTE

    Sakarya Üniversitesi, Avrupa ve Dünyada tanınan en saygın ödüllerden bir olan Mükemmellikte Süreklilik ödülüne sahip Türkiye’de tek üniversitedir. 2010 yılında “Ulusal Kalite Büyük Ödülü”nü alan Sakarya Üniversitesi, 2013 yılında da “Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü” ile de başarısının kalıcılığını belgelemiştir.



    GÜÇLÜ VE NİTELİKLİ AKADEMİK KADRO

    232 Profesör, 207 Doçent, 541 Yardımcı Doçent ile toplamda 2.433 kişilik nitelikli, yetkin akademik kadro.

    Bütün öğrencilerine eşit ve kaliteli biçimde eğitim vermeyi sürdüren Sakarya Üniversitesi sürekli olarak akademik kadroyu hem kalite hem de sayı olarak artırmayı hedefliyor. 1992 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne sürekli gelişim içerisinde olan Sakarya Üniversitesi uluslararasılaşmaya verdiği önemle biliniyor. Her öğretim üyesinin yurtdışı deneyimi kazanmasını zorunlu hale getiren SAÜ bu alanda yurtdışı desteklerini de arttırmış durumda.

    ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE

    GENİŞ ULUSLARASI ÖĞRENCİ YELPAZESİ

    60 ülkeden 3 binin üzerinde öğrenciye eğitim veren Sakarya Üniversitesi, her geçen gün uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor.

    ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞE SAHİP DİPLOMA

    Sakarya Üniversitesi mezunları, diplomalarının yanında aldıkları diploma eki ile uluslararası tanınırlık kazanıyor.

    Diploma eki ile ilgili ayrıntılı bilgiyehttp://www.disiliskiler.sakarya.edu.tr/diplomaeki.php adresinden ulaşabilirsiniz.

    ÇİFTE DİPLOMA İMKANI

    Çift Anadal ve Yandal uygulamalarının çokluğuyla dikkat çeken Sakarya Üniversitesi'nde Fen-Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi, başta olmak üzere çeşitli fakülte ve bölümlerde çift anadal ve yandal yapılmasına olanak sağlanıyor. Başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrenciler Sakarya Üniversitesi'nde iki ayrı programdan eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilme imkanına sahip.

    AKTİF ÜNİVERSİTE

    130 Öğrenci Topluluğu

    Sakarya Üniversitesi'nde yıl boyunca panel, seminer, konferans, kongre ve söyleşi hiç eksik olmuyor. Yıl boyu düzenlenen onlarca etkinlikle sosyal açıdan gelişen öğrenciler kariyer topluluklarının sayesinde de iş hayatıyla mezun olmadan yakından tanışma fırsatı yakalıyorlar.

    Öğrenci toplulukları ile ilgili ayrıntılı bilgiyihttp://www.sks.sakarya.edu.tr/index.php?pid=topluluk adresinden öğrenebilirsiniz.


    GÜÇLÜ BİLİŞİM ALTYAPISI

    Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilere kimlik karşılığı ödünç dizüstü bilgisayar hizmeti sunulmaktadır.

    Sakarya Üniversitesi öğrencileri SABİS (Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi) sayesinde elektronik ortamda hızlı bir şekilde kayıt olmakta, kayıt yenilemyebilmekte, notları görüntüleyebilmekte ve daha birçok hizmete çevrimiçi erişebilmektedir.



    BİLGİYE SINIRSIZ ERİŞİM

    7/24 AÇIK KÜTÜPHANE

    Öğrencilerin ders dışı boş zamanlarını kütüphanede geçirmeleri, kitap ve çevrimiçi (online) kaynaklara zaman sınırlaması olmadan ulaşmalarını amaçlayan SAÜ, bu doğrultuda Merkez Kütüphanesini 7 gün 24 saat açık tutmakta.

    Öğrencilerin ders dışı boş zamanlarını kütüphanede geçirmeleri, kitap ve çevrimiçi (online) kaynaklara zaman sınırlaması olmadan ulaşmalarını amaçlayan SAÜ, bu doğrultuda Merkez Kütüphanesini 7 gün 24 saat açık tutmakta.
    2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında özellikle öğrencilerin geç saatlere kadar ders çalışmak için yoğun olarak kullandığı Merkez Kütüphane, bir ders çalışma ortamıyla birlikte bilgisayar laboratuvarı, kablosuz internet erişimiyle de internetin getirdiği sonsuz bilgi erişimine de imkân veriyor.

    Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 10 bin metrekarelik alanda aynı anda bin 300 kişiye 7/24 hizmet vermektedir. Merkez Kütüphanesi ile fakülte ve meslek yüksekokulu kütüphanelerinde; 190 bin adet kitap, 7 bin 376 adet tez, bin 699 adet dergi ile 4 bin 54 adet CD-DVD bulunmaktadır. Elektronik veri tabanı abonelikleri ile 55 bin 530 adet e-dergiye, 3 milyon 394 bin 292 e-kitaba, 2 milyonun üzerinde e-teze ve Time gazetesinin 200 yıllık arşivine elektronik ortamda tam metin erişim sağlanmaktadır.

    Kütüphane ile ilgili ayrıntılı bilgiye:www.kutuphane.sakarya.edu.tr adresinden erişebilirsiniz.

    MEZUNLARI EN KOLAY İŞ BULAN ÜNİVERSİTE

    Yapılan çeşitli araştırmalarda Sakarya Üniversitesi mezunları en kolay iş bulan üniversiteler arasında yer alıyor. İnsan kaynakları sitesi Secretcv.com'un verilerine göre Türkiye'de mezunları en kolay iş bulan üniversiteler arasında Sakarya Üniversitesi öne çıkıyor. Açıklanan verilere göre Sakarya Üniversitesi, İstanbul, Marmara ve Kocaeli Üniversitesi'nin ardından 4. sırada yer alıyor. Türkiye'de mezunları en kolay iş bulan ilk 10 üniversite ise şöyle sıralanıyor: İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Ünidversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi.


    HUZUR DOLU EŞSİZ BİR KAMPÜS

    Sakarya Üniversitesi’nin Sapanca Gölü manzaralı yemyeşil kampüsünde öğrencilerin rahat bir eğitim alması için her türlü olanak düşünülmüştür. Öğrenciler posta ve banka hizmetleri için kampüste bulunan şubelerden yararlanmaktalar. Beslenme ihtiyaçlarını ise, merkez yemekhane ile birlikte kampüs içerisinde bulunan birçok kafeden karşılamaktalar. Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Kütüphane hizmetleri ise merkez ve fakülte kütüphanelerinden verilmektedir. Öğrenciler, İstanbul’a yakın ama İstanbul’un karmaşasından uzak, rahat, dingin ve tam bir öğrenci atmosferinde eğitim göreceklerdir.

    ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM

    Dünyaya açık, yüksek nitelikli mezunlar yetiştirme Sakarya Üniversitesi’nin temel misyonudur. Üniversitedeki tüm etkinlikler bu anlayış çerçevesinde tasarlanmaktadır. Çalışma ortamları, akademisyenler, altyapı, yönetim biçimi bu anlayış çerçevesinde şekillenmektedir.

    155 BİN MEZUN SAYISI İLE BÜYÜK BİR AİLE

    Sakarya Üniversitesi kurulduğu 1992'den bugüne 155 binin üzerinde mezun verdi. Sakarya Üniversitesi'nin hür düşünceli, insan haklarını gözeten, insanlığa saygılı, milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyon sahibi, demokrat, ekip ruhuna inanan, araştırmacı ve sorgulayıcı, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü ve yüksek donanımlı öğrencileri mezun olduktan sonra Türkiye’nin geleceğini inşa etmektedirler.

    UYGULAMALI EĞİTİM

    İş Hayatına Bir Adım Önde Başlayın

    Üniversite-Sanayi İşbirliği ile geliştirilen 3+1 ve 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli ile İş Yaşamına Bir Adım Önde Başlayın.

    Türkiye'de ilk defa Sakarya Üniversitesi tarafından uygulamaya başlanan 3+1 Eğitim Modeli ile öğrenciler teorik bilgilerini uygulama ile bütünleştirerek ezbergi bilgi yerine uygulamalı bilgi ve beceriye sahip oluyorlar. 3+1 Modeli ile öğrenciler 3 dönemi okulda teorik ve pratik eğitim alıyor, 1 dönemi ise tamamen işletmelerde uygulamalı eğitim alarak geçiriyor. Sakarya Üniversitesi’ne bağlı tüm Meslek Yüksek Okulları’nda uygulamaya başlanan sistemle okullarında yeterli teorik eğitimi alan öğrenciler, son dönem gittikleri kurumlarda uygulamalı eğitim alıyor ve iş hayatını yerinde görerek alanlarının gerektirdiği pratik beceriyi ediniyor.

    3+1 Modeli ile ilgili ayrıntılı bilgiyihttp://www.meyok.sakarya.edu.tr/sites/meyok/file/3_1BrosurYeni.pdf adresinden öğrenebilirsiniz.

    Meslek Yüksekokullarında başlayan uygulamalı eğitim modeli 7+1 UMDE (Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi) adıyla fakültelerde de hayata geçiriliyor.

    AVRUPA’DAN ASYA’YA 40 ÜLKE 240 ÜNİVERSİTE İLE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

    Sakarya Üniversitesi’nin, Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim programları çerçevesinde 40 ülkede, 240 üniversite ile anlaşması bulunuyor. Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de Erasmus öğrenci değişim programlarına en fazla bütçe ayıran üniversite olmanın yanısıra, bu sayede yurtdışına en fazla öğrenci gönderen ikinci üniversite durumunda.

    Erasmus programıyla ilgili ayrıntılı bilgiyehttp://www.erasmus.sakarya.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.
    Mevlana Değişim Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiyehttp://www.mevlana.sakarya.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

    YURTDIŞINA EN ÇOK ÖĞRENCİ GÖNDEREN ÜNİVERSİTE

    Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de Erasmus öğrenci değişim programlarına en fazla bütçe ayıran üniversitelerden birisi olmanın yanı sıra, bu sayede ikili anlaşmalar çerçevesinde yurtdışına en fazla öğrenci gönderen üçüncü üniversite durumunda.

    YURTİÇİNDE 81 İLDE 93 ÜNİVERSİTE İLE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

    Sakarya Üniversitesi öğrencileri, ‘Farabi Değişim Programı’ çerçevesinde Türkiye’nin 81 ilinde anlaşmalı 94 üniverstide eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etme imkanına sahiptir.

    Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

    Farabi programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye:http://www.farabi.sakarya.edu.tr/index.php adresinden ulaşabilirsiniz.


    ZENGİN PROGRAM ÇEŞİTLİLİĞİ

    15 Fakülte, 5 Enstitü, 4 Yüksekokul, 15 Meslek Yüksekokulu

    183 Ön Lisans, 151 Lisans, 170 Lisansüstü Program

    Temelleri 1970’li yıllarda atılan Sakarya Üniversitesi, halihazırda 15 fakülte, 4 yüksekokul, 15 yüksekokulunda 489 farklı bölümde eğitim-öğretim faaliyeti sürdürüyor.



    Fakülteler

    Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fak.

    Diş Hekimliği Fakültesi

    Eğitim Fakültesi

    Fen-Edebiyat Fakültesi

    Güzel Sanatlar Fakültesi

    Hukuk Fakültesi

    İlahiyat Fakültesi

    İletişim Fakültesi

    İşletme Fakültesi

    Mühendislik Fakültesi

    Siyasal Bilgiler Fakültesi

    Spor Bilimleri Fakültesi

    Teknoloji Fakültesi

    Tıp Fakültesi

    Turizm Fakültesi



    Enstitüler

    Eğitim Bilimleri Enstitüsü

    Fen Bilimleri Enstitüsü

    Orta Doğu Enstitüsü

    Sağlık Bilimleri Enstitüsü

    Sosyal Bilimler Enstitüsü

    Yüksekokullar

    Beden Eğitimi ve Spor YO

    Devlet Konservatuvarı

    Kaynarca Uygulamalı Bilimler YO

    Sağlık Yüksekokulu

    Yabancı Diller Yüksekokulu

    Meslek Yüksekokulları

    Adapazarı Meslek Yüksekokulu

    Akyazı Meslek Yüksekokulu

    Ali Fuat Cebesoy MYO

    Arifiye Meslek Yüksekokulu

    Ferizli Meslek Yüksekokulu

    Geyve Meslek Yüksekokulu

    Hendek Meslek Yüksekokulu

    Karasu Meslek Yüksekokulu

    Kaynarca Seyfettin Selim MYO

    Kırkpınar Turizm MYO

    Kocaali Meslek Yüksekokulu

    Pamukova Meslek Yüksekokulu

    Sağlık Hizmetleri MYO

    Sakarya Meslek Yüksekokulu

    Sapanca Meslek Yüksekokulu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isletmekonomist -- 5 Temmuz 2015; 3:23:00 >



  • Adatoria Yükseköğrenim Sakarya Kız Öğrenci Yurtları, 2012 Öğrenim - Öğretim döneminde Sakarya Üniversitesi Esentepe Serdivan Merkez Kampüsüne 4 dk. yürüme mesafesinde Sakarya Üniversitesinde öğrenim gören kız öğrenciler için, özel kız öğrenci yurdu kompleksi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Projelendirilirken kız öğrenci yurdu olarak tasarlanan ve öğrencilerin eğitimden barınmaya, sosyal yaşama kadar tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılamayı ve bu yönde hizmet vermeyi amaçlayan Özel Adatoria Sakarya Kız Öğrenci Yurdu, 14 farklı fiyata ve tasarıma sahip 2 farklı yurt ve villa konaklama konseptiyle sağladığı mükemmel ve kesintisiz hizmet anlayışıyla kısa sürede Sakarya'nın en iyi, en kaliteli ve en güvenilir ve fiyat bakımından en ekonomik özel kız öğrenci yurdu olmayı başarmıştır. Herşey dahil sistemle hizmet veren ve Sakarya'da özel kız öğrenci yurdu denince tek akla gelen Özel Adatoria Sakarya Kız Öğrenci Yurdu, güvenlik, konfor, ekonomik fiyat, fiyat çeşitliliği, ulaşım kolaylığı ve kampüse yakınlığı bakımından Sakarya'daki tek özel kız öğrenci yurdu adresidir ve öyle olmaya da devam edecektir.‘’Bizi en iyi kendi öğrencilerimizden öğrenebilirsiniz.’’


    Adatoria Sakarya Kız Öğrenci Yurdu, 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar (Deprem) Yönetmeliği ve Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği'ne göre inşa edilmiştir. Toplamda 5 kattan oluşan yurdumuz da Asansör, Online Ups kesintisiz Güç Kaynağı, Jeneratör, 250 (ton) m3 temiz su deposu, Hidrofor, Ankesörlü Telefonun yanı sıra, 95 adet tam donanımlı, ısı ve sese karşı yalıtımlı Suit oda, Kafeterya, Kuaför ve Spor Salonu, Dinlenme, Oyun ve Aktivite Odası, Sinema ve Etüd Salonu, Sağlık Odası (Revir), Bilgisayar ve İnternet Odası, Misafirhane ve Mescid te bulunmaktadır.

    http://www.adatoriaogrenciyurdu.com
     Neden Sakarya Üniversitesi? Neden Sakarya Üniversitesi? Neden Sakarya Üniversitesi? Neden Sakarya Üniversitesi? Neden Sakarya Üniversitesi? Neden Sakarya Üniversitesi? Neden Sakarya Üniversitesi? Neden Sakarya Üniversitesi?
  • ADATORIA SAKARYA SERDİVAN YURT APART VİLLA VE ÖĞRENCİ KONAKLAMA HİZMETLERİ


    2016 - 2017 YENİ EĞİTİM DÖNEMİ AYLIK HER ŞEY DAHYL 400 TL'DEN BAŞLAYAN ÇOK ÖZEL FİYATLARLA


    Adatoria Sakarya Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurt, Apart, Villa ve Konaklama Hizmetleri, 2012 Eğitim döneminde Sakarya Üniversitesi Esentepe Serdivan Merkez Kampüsüne 4 dk. yürüme mesafesinde Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören kız öğrenciler için, özel kız öğrenci yurtları, öğrenci apartları ve lüks villa konaklama kompleksleri olarak hizmet vermeye başlamıştır.

    Projelendirilirken öğrencilere yönelik kız öğrenci yurdu, öğrenci apartları ve lüks öğrenci villaları olarak tasarlanan ve öğrencilerin eğitimden barınmaya, sosyal yaşamlarından psikolojik danışmanlıklarına kadar tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılamayı amaçlayan ve bu yönde hizmet veren Özel Adatoria Sakarya Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurt, Apart, Villa ve Konaklama Hizmetleri, 14 farklı fiyat ve tasarıma sahip yurt, apart ve villa konaklama konseptiyle sağladığı mükemmel ve kesintisiz hizmet anlayışıyla kısa sürede Sakarya'nın ve Sakarya Üniversitesi’nin en iyi, en kaliteli ve en güvenilir ve fiyat bakımından en ekonomik kız öğrencilere yönelik konaklama konsepti olmayı başarmıştır.

    Herşey dahil sistemle hizmet veren ve Sakarya'da özel kız öğrenci yurdu, öğrenci apartı ve lüks konaklama konsepti denince tek akla gelen Özel Adatoria Sakarya Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurt, Apart, Villa ve Konaklama Hizmetleri, güvenlik, konfor, ekonomik fiyat, fiyat çeşitliliği, ulaşım kolaylığı ve kampüse yakınlığı bakımından Sakarya'daki tek özel kız öğrenci yurdu, öğrenci apartları ve lüks öğrenci villaları adresidir ve öyle olmaya da devam edecektir.
    ‘’Bizi en iyi kendi öğrencilerimizden öğrenebilirsiniz.’’

    http://www.adatoria.com

     Neden Sakarya Üniversitesi?
     Neden Sakarya Üniversitesi?
     Neden Sakarya Üniversitesi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adatoria -- 1 Haziran 2016; 22:56:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.