Şimdi Ara

Neden kimse bu ustamızı konuşmuyor ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Youtube
    Youtube 2

    videoları izleyin hayran kalacaksınız, ben kendim açıklama yapmak yerine direk video yayınlayıcısının açıklmasını paylaşıyorum zira herşey burada açıklanmış;



    Tekirdağ Oto Sanayi Sitesi'nde motor tamirciliği yapan ve 1978 yılında LPG'yi otomobilde kullanma fikrinin mucidi olarak tanınan Halit Avcıoğlu (69), şimdi de yerli ve milli biri kare pistonlu diğeri yuvarlık pistonlu olmak üzere iki araç motoru tasarladı. Avcıoğlu, test çalışmalarını sürsürdüğü yeni tasarımıyla yüzde 70 yakıt tasarrufu sağlanacağını belirti.

    Tekirdağ Oto Sanayi Sitesi'nde motor tamirciliği yapan ve 1978 yılında LPG'yi otomobilde kullanma fikrinin öncüsü olarak tanınan Halit Avcıoğlu, o dönem kamuoyunda büyük ilgi gördü. Yıllardır motor tamirciliği yapan Avcıoğlu, şimdi de yerli ve milli biri kare pistonlu diğeri yuvarlık pistonlu olmak üzere iki araç motoru tasarladı. Yıllarca araştırıp yeni motor tasarladığını ifade eden Halit Avcıoğlu, danıştığı uzmanların da tasarladığı motora şaşırdığını söyledi.

    Tasarladığı motorun bilinen motorlardan farklı olduğunu kaydeden Halit Avcıoğlu, "Bilinen tüm motorların aksine 100 CC'lik bu motoru 2 bin 500 CC gücüne çıkarıp ve bu gücü elde ederken de yüzde 70 yakıt tasarrufu sağlayacağız. Dünya üzerinde böyle bir tasarım yok. Bunu çok araştırdım. Bu işin uzmanlarına sordum şaşırdılar. Bu motorla 1 litre benzin ile 100 kilometre yol kat edilebilecek. Bu tasarımda karbüratör yok, enjektör yok. Bu motor benzini buharlaştırıp yakacak. Kesinlikle hava kirliliği yaratmayacak bir motor olacak" dedi.

    'BİR HAFTA SONRA MARŞA BASACAĞIM'

    Tasarladığı motorun bütün parçalarını yaptırdığını söyleyen Avcıoğlu, "Şu anda bütün parçalar hazır montaj çalışmalarım sürüyor. Sanırım bir hafta sonra kontağına basacağız. Motoru test etmek için bir araba aldım. Arabaya bu motoru monte ettikten sonra kendimiz önce bir sürüş yaparak provasını yapacağız. Bütün testlerimizi geçtikten sonra artık TÜBİTAK veya hangi kuruluş ilgilenecekse oraya başvuracağız. Ben bu işe yürekten inanıyor ve kendime güveniyorum. Şu ana kadar sadece bir motor tasarımına 100 bin lira bütçe harcadım. Yaptığım her iki tasarım içinde patent başvurusunda bulundum ve patentlerini de aldım sayılır. Bu tasarım tamamen yeni bir icat olacak. Dünyada olmayan bir çalışma olacak. Ayrıca bu tasarım sadece otomobillerde kullanılmayacak. Motosiklet, traktör, çim makineleri ve teknelere kadar bir çok alan da kullanılabilecek" diye konuştu.

    LPG'li otomobil fikrinden sonra hep böyle bir motor tasarlamayı daima arzu ettiğini belirten Avcıoğlu, "Yurt dışına çalışmaya gittim. Ve oradan emekli olup Türkiye'ye döndüm. Emekli olduktan sonra zamanım bol olunca bu tasarımı hayata geçirmeye karar verdim. Ve bu icadım tamamen Türk malı olmasını, Türkiye'de böyle bir motor artık üretilsin istiyorum. Tek arzum bu. Bu motor hem ekonomik hem güçlü, yüksek performanslı sessiz ve asla hava kirliliği yaratmayacak. Şu kare pistonlu motorun özelliklerini anlatmakla bitiremem. Bu kare pistonlu tasarımda sekman ve tırnak aralığı diye bir şey yok. Kartele kompresör yapmayacak. Motor ustaları bilir kartele kompresör yapmayan bir motorun, motor yağının evsafı bozulmaz. Günümüz motorlarında 15-20 bin kilometrede motor yağı değiştiriliyor ise, bu motor tam randımanla çalıştığında belki yılda bir kere motor yağı değiştirme ihtiyacı duyulabilir" dedi.

    'TASARIM ÇANTA MOTOR OLACAK, AKÜ GİBİ DEĞİŞTİRİLECEK'

    Avcıoğlu, bilinen motor arızalarının yeni tasarladığı motorda olmayacağını ve uzun ömürlü olacağını savunarak şunları kaydetti:

    "Bu motorun tamiri gerekmeyecek. Aküler nasıl değişiyor ise çanta gibi yerinden alınıp yenisi konulabilecek. Bir motorun kompresörü ne kadar iyi ise o kadar güçlü olur."

    Seri üretim yapmaya kendi bütçesinin yetmeyeceğini belirten Avcıoğlu, "Benim ne bütçem ne de imkanım buna yetmez. Ancak ülkemizde varlıklı müteşebbislerimiz var. Ya da birkaç kuruluş bir araya gelir bir konsorsiyum oluşturur, üretimini yapabilirler. Ben ülkemde bir şeyi var etmeyi istiyorum, bu tasarıma ilgi göstersinler. Tabii ki hayata geçtiğinde biz de ekmeğimizi kazanacağız. Benim tasarladığım LPG'li otomobil tasarımımdan binlerce insan ekmek yiyor şu anda" diye konuştu.



  • saçmalık olduğu için olabilir mi? bir motoru 1 lt yakıtla 100km nasıl götürebilirsiniz? benzin değeri enerji değeri belli, motoru bir araca koyunca harekete geçirmek için gerekeceği enerji belli. çok basit fizik bilgisi olan kişi enerji hesaplamasını yapar. 1lt benzimle 100km yapan motor. hangi arabaya koyunca 1lt benzin motoru sadece bir şanzımanlı bir el arabasının üstüne koyarsan evet belki gider 1lt ile.
    1tona yakın arabayı dahi bu şekilde götürebilecek enerjiyi sağlamak için içten yanmalı motorun verimlilik oranın arttırmak lazım bunun için de motorun termal olarak mükkemmel hale getirilmesi lazım. daha fazla yakmak demek daha fazla ısı yayması demek. bu "mucit " arkadaş napmış bizim bilmediğimiz bir alaşım mı kullanmış da yanma verimini çok yükselttiği motor dayanmış. ha bu arada 1lt ile 100 km giden motor yapılabilir. ama o motor normal bir araca takıldıysa ömrü de ancak 100km olur. jet yakıtı koyun mesela zamanlamasını ayarlayın alın size 1lt "yakıtla" 100km yol
    Malesef motor meslek lisesi mezunu ve Otomotiv öğretmenliği mezunu biri olarak, ısı transferi ve mukavemet ve motor dinamiği ve yakit ve yanma kimyası bilgilerime dayanarak sunu soyleyebirim ki, hiçbir özelliği olmayan bir deney.

    Kare piston mukavemete aykırı ayrıca köşelerde çok yüksek kopma gerilmelerine sebep olur. O kuvvetlere dayanacak malzeme hele ki bahsedilen sıkıştırma oranlarında yapabilmek, malzeme biliminin şu anki ilerleme durumunda imkansız.

    1 lt ile 100 km gitmek demek muazzam bir sıkıştırma oranı ister. Su an malzeme teknolojimizin izin verdiği oranın kat kat üzerinde. Ayrıca o kare piston bilime tamamen aykırı, yüksek devir ve yüksek basınçta çalışması imkansız. O piston o sıkıştırmaya ulaştırılırsa paramparça olur.

    Dünya bu kadar yüksek bir sıkıştırma oranına dayanacak malzemeti urettiginde belki elektrik motorları bile antika olacak.

    Ustanın iddia ettiği işi yapabilecek malzeme formula1 motorlarında kullanilandan kat kat sağlam olmalı.
    Ayrıca öyle bir tasarım ve ısı transferi olmalı ki bu denli sıkıştırılan motor kendi kendini erismesin.

    Dünya bu bahsedilen motoru yapabilecek malzemeyi urettiginde elektrik motorlu klasik araba toplantıları yapılıyor olabilir.

    Tamamen zaman kaybı. Herkes konuyu bilmeyebilir, ciddiye alabilir. Tamamen bilgilendirmek amacıyla söylüyorum. Kare piston artı o denli sıkıştırma oranları ve buna uygun yakıt ve dayanıklı malzeme.Bu abimiz yakıtı daha fazla sıkıştırmak istersek daha fazla güç ve verimlilik alacağını düşünen ilk insan değil dünyada.

    Sadece malzeme teknolojisinde geldiğimiz noktanın izin verdiği oranlarda motor yapıyoruz.Engel sıkıştırma oranını arttıramamak değil. Engel malzeme.
    Hemen yerli milliye karşı durdular kafasına girmeyin.
    İmkansız imkansızdır. Saçma olan saçmadır.

    İster Fransız olsun ister yerli.

    Malesef zaman kaybı.
    benim 1978 yılında amerikan chrysler van tipi 6 silindirli arabamda 100 litrelik lpg sistemi vardı. burada lpg nin mucidi diyor.
    mesela o yıllarda ben sigaramı kendim yapıyordum. Gümrükte etrafa saçıldı.Beni saatlerce sorguladılar. Sigaranın kendin tarafından yapıldığını hiç görmemiş bizim gümrük memurlari.
    Şimdi o olayı nbir gazeteci görse elle yapma sigaranın mucidi ben mi oluyorum? İşte buna benzer bir haber. Keşke doğru ve gerçekten icadı bize ait bir şey olsa.
    Uygulama teorik bilgiden farklıdır doğru, fakat bağımsız değildir. Bir şey o formüllere uymazsa pratikte uygulanabilir değildir. O yüzden burada fizik bilimini kullanarak argüman öne sürenlerin söyledikleri o kişilerin pratik beceresinden ve tecrübesinden bağımsız olarak doğrudur. Fizik formüllerinin ve teoremlerinin sanki süs olsun, sınavlarda soru olsun diye uydurulup müfredata konuluyormuşçasına muameleme görmesinin nedeni başarısız eğitim sistemi olsa gerek.
  • Bizde ne degerler ne ustalar var ama iste kim kiymetini biliyor ki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X_S!nS! kullanıcısına yanıt
    forumun bu kısmında muhalifi hükümet yanlısı birbirine girmiş, siyasi konularda birbirini eleştirip durmaktan ülkede olan bu tarz güzel şeyleri göremiyorlar.
  • Öfff çünkü insanlar 2 sn araştırma yapabiliyor.

    Lpg'nin taa 1930'larda ilk kez motorlarda kullanıldığını, silindir piston dışında her şeyin daha önce denediğini biliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreadfrost

    forumun bu kısmında muhalifi hükümet yanlısı birbirine girmiş, siyasi konularda birbirini eleştirip durmaktan ülkede olan bu tarz güzel şeyleri göremiyorlar.
    Sadece o degil bu adamin ortaya cikardigi basarilari once iceriden engelliyecek insanlar var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    eğer videoları izlersen görürsün ki dediği şey şu: "Türkiye'de 1978 yılında otomobillerde lpgnin kullanılmasını ilk ben sağladım." yani adam ilk ben icat ettim demiyor.
  • X_S!nS! kullanıcısına yanıt
    bak biri ilk videoda çok güzel bir mesaj bırakmış demiş ki


    Angaralı TamirCi 1 gün önce Devrim arabaları Ustalarından bir söz "HİÇBİR BAŞARI CEZASIZ KALMAZ EVLATT..."

    ki ben 26 yaşındayım ve kendi dönemimde de buna rastladım, ben küçükken pardus işletim sistemi/linux distrosunun yerli ve milli tabanını devre dışı bırakıp bunu geliştiren ekibi tasfiye edip yerine debian'ı temel aldılar ve pardusun ubuntudan isim dışında farkı kalmadı.yani o yerli ve milli "pisi" paket yöneticisini ve daha birçok güzel özelliği geliştiren ekibi tasfiye ettiler cezalandırır gibi, bizim ülkemiz gerçekten bir garip, umarım bu ustamızın eliden tutarlar da aynı şey burada da olmaz
  • Ne gerek var! İthalini almak işimize geliyor!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • saçmalık olduğu için olabilir mi? bir motoru 1 lt yakıtla 100km nasıl götürebilirsiniz? benzin değeri enerji değeri belli, motoru bir araca koyunca harekete geçirmek için gerekeceği enerji belli. çok basit fizik bilgisi olan kişi enerji hesaplamasını yapar. 1lt benzimle 100km yapan motor. hangi arabaya koyunca 1lt benzin motoru sadece bir şanzımanlı bir el arabasının üstüne koyarsan evet belki gider 1lt ile.
    1tona yakın arabayı dahi bu şekilde götürebilecek enerjiyi sağlamak için içten yanmalı motorun verimlilik oranın arttırmak lazım bunun için de motorun termal olarak mükkemmel hale getirilmesi lazım. daha fazla yakmak demek daha fazla ısı yayması demek. bu "mucit " arkadaş napmış bizim bilmediğimiz bir alaşım mı kullanmış da yanma verimini çok yükselttiği motor dayanmış. ha bu arada 1lt ile 100 km giden motor yapılabilir. ama o motor normal bir araca takıldıysa ömrü de ancak 100km olur. jet yakıtı koyun mesela zamanlamasını ayarlayın alın size 1lt "yakıtla" 100km yol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Philae

    saçmalık olduğu için olabilir mi? bir motoru 1 lt yakıtla 100km nasıl götürebilirsiniz? benzin değeri enerji değeri belli, motoru bir araca koyunca harekete geçirmek için gerekeceği enerji belli. çok basit fizik bilgisi olan kişi enerji hesaplamasını yapar. 1lt benzimle 100km yapan motor. hangi arabaya koyunca 1lt benzin motoru sadece bir şanzımanlı bir el arabasının üstüne koyarsan evet belki gider 1lt ile.
    1tona yakın arabayı dahi bu şekilde götürebilecek enerjiyi sağlamak için içten yanmalı motorun verimlilik oranın arttırmak lazım bunun için de motorun termal olarak mükkemmel hale getirilmesi lazım. daha fazla yakmak demek daha fazla ısı yayması demek. bu "mucit " arkadaş napmış bizim bilmediğimiz bir alaşım mı kullanmış da yanma verimini çok yükselttiği motor dayanmış. ha bu arada 1lt ile 100 km giden motor yapılabilir. ama o motor normal bir araca takıldıysa ömrü de ancak 100km olur. jet yakıtı koyun mesela zamanlamasını ayarlayın alın size 1lt "yakıtla" 100km yol
    motor henüz çalışmamış bile, arabaya takılmamış bile, denenmemiş bile,
    belki de bu yakıtla motor sadece kendini götürüyordur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreadfrost

    eğer videoları izlersen görürsün ki dediği şey şu: "Türkiye'de 1978 yılında otomobillerde lpgnin kullanılmasını ilk ben sağladım." yani adam ilk ben icat ettim demiyor.
    "Tekirdağ Oto Sanayi Sitesi'nde motor tamirciliği yapan ve 1978 yılında LPG'yi otomobilde kullanma fikrinin öncüsü olarak tanınan Halit Avcıoğlu"....

    Haberi yazana anlat derdini

    Adamın söyledikleri ise saçmalık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede yerli milli bir icat,buluş,üretim oluyorsa bu ya tamamen yalandır siyasi olarak yaranmak için yada gerçektir ama devlet destek olmaz ithal etmek daha "ucuz" ve kolay çünkü.

    Bende buna inanmak istemiyordum ama herseferinde devlet bu işlerin böyle olduğunu bana gösterdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın talimatı ile Avcıoğlu ile görüşüp, motor üzerinde inceleme yapan heyet, ön raporunda olumlu görüş bildirmiş.

    Avcıoğlu'nun tasarımını Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) gündeme getirmesinin ardından kendisine yoğun ilgi gösterilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tekirdağ Valiliği, Namık Kemal Üniversitesi devreye girdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın talimatı üzerine AK Parti Tekirdağ il yönetiminden Bekir Kiremitçi, Bayram Başelma, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçıl ile Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknokent Güney Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Motor Bölümü bölümü öğretim üyesi, Dr. Erdal Kılıç, KOSGEP Tekirdağ Güney İl Müdürü Esin Sayın, sanayi sitesine giderek, Halit Avcıoğlu ile görüştü. Avcıoğlu, tasarladığı motorun tüm ayrıntılarını heyete anlattı.Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, hazırladıkları raporu Valiliğe sunduklarını söyledi.


    "Prof. Dr. Bülent Eker,Bu incelemeler sonucunda motor aksamını krank mekanizması ve yanma ünitesinin özgün özellikte olduğu ve bunun seri imalat aşamasında geliştirilmesi durumunda motor veriminin benzer özellikte bulunan motorlara oranla avantajlı olabileceği düşünülüyor. Motorun diğer aksamları ve motorun araç üzerinde yerleştirileceği yer, göz önüne alındığında boyutsal açıdan avantajlar içereceği ve bunun yanın da yerli ve milli imalatın yapılması ile birlikte ülkemizi uluslararası alanda başarı ile temsil edebilir.Yapılan değerlendirme sonucunda motorun çalışma karakteristikleri elde edildikten sonra daha net görüşler ortaya çıkacağı umulmaktadır. Ancak bu aşamada emek ve düşüncenin birleştirilerek yıllardır bu konu da çalışan ve çalıştığı ortamlarda zorlukla karşılaşan Halit Avcıoğlu'nun bu çabasının desteklenmesi gerektiği ve bilimsel açıdan takviye edilerek Ar-Ge özelliklerinin artırılması ile ülkemiz önemli bir kazanıma kavuşacaktır.Hali hazır da bu motor üzerinde çeşitli kaynaklara ilgi odağı olması pazarda da önemli kazanımları beraberinde getireceği ve yine şehir içi ulaşımda kullanılacak küçük yapılı otomobillerin motor aksamı olarak değerlendirilebileceği görülmüştür. Üzerinde çalışmaların sürdürülebilmesi ile sanayimize motor boyutun da önemli katkılar yapacağı tahmin edilmektedir."dedi

    KAYNAK:DHA
  • Yok olup gidecek bir emek daha..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dreadfrost kullanıcısına yanıt
    "Tekirdağ Oto Sanayi Sitesi'nde motor tamirciliği yapan ve 1978 yılında LPG'yi otomobilde kullanma fikrinin mucidi olarak tanınan Halit Avcıoğlu (69)"

    öyle mi dersin ? Aptal yerine konmayı sevmeyen insanlar neden bu kadar rahatsız ediyor bazılarını hiç anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç fizik formülü bilmeyle alim olunmaz.
    Çoğu makina mühendisi de motorla ilgili teorik bilgilerin bazisini bilsede uygulamada birsey bilmez.
    Bu usta hayal etmiş. Emek zaman ve para harcamış. Haberlerden anlaşıldığı kadarı ile mesleğini yıllardır severek yapan, başarılı ve çalışkan biri.
    Motor henüz çalışır durumda değil test edilmemiş. Fakat çalışması dikkat cekmiski motor hocaları incelemeye gitmişler. Emeğe değer verilmesi güzel birsey. Sonucu görüp öyle karar vermek gerekir.
    Fizik dersi gördüğü için işin sırrını çözmüş havasında burada baya kişi varmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Uygulama teorik bilgiden farklıdır doğru, fakat bağımsız değildir. Bir şey o formüllere uymazsa pratikte uygulanabilir değildir. O yüzden burada fizik bilimini kullanarak argüman öne sürenlerin söyledikleri o kişilerin pratik beceresinden ve tecrübesinden bağımsız olarak doğrudur. Fizik formüllerinin ve teoremlerinin sanki süs olsun, sınavlarda soru olsun diye uydurulup müfredata konuluyormuşçasına muameleme görmesinin nedeni başarısız eğitim sistemi olsa gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 15 Şubat 2020; 15:7:9 >
  • Pistonların silindir olmasının bir nedeni var, ilk basınçlı ateşlemede ustamız görecektir. Yine de bir ürün var ortada, ellerine sağlık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.