Şimdi Ara

Neden Emevilerin 12.000 Türk katliamı tarih kitaplarımızda yok ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
8
Favori
7.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Talkan ve Cürcan olayında Kuteybe bin Müslim denen herifin 12.000 Türk askerinin boynundan kesilerek öldürülmesi ve Türklerin asimile edilmesi neden tarih kitaplarımızda yok . Onlarca sayfa Arap tarihi görüyoruz neden ? Aynı Rusların çeçenleri ve diğer birçok toplumu asimile etmesi gibi asimile edildik yavaş yavaş .


    Munzevi_Oblamov adlı kullanıcının iletilmesini istediği ekleme


    O rakam bir şey değil Talkan ve Cürcan katliamlarında 100 bin Türk katledilip 50 bin köle alındığı tahmin ediliyor. Bildiğin soykırım, o dönemin dünya nüfusuna göre çok çok büyük bir rakam, bugünki 100 bin gibi düşünmemek lazım.


    Katledilen Türklerin ağaçlara asıldığı 24 km'lik bir yol, nehir kenarında katledilen bir halkın kanıyla kızıla boyanmış bir nehir...


    Yağmalanmış zengin şehirler...




    Konu hakkında bir yazı okumuştum, Zekeriya Kitapçının kitabına ve Taberi'ye dayanıyormuş bu yazı, ama bu adam hakkında ekşide yazılanlar ters duruyor, kaba etimden sallayıp bir tahminde bulunmam gerekirse belki sonradan baskı falan görüp geri vites yapmıştır bilemiyorum.




    Yazının linkini aşağı bırakırım ama aslında Türgişlerin ve Hazarların tarihini okumak lazım bu ikisi İslamın yayılmasına karşı savaştılar, Hazarların bu olaylarla ilgisi yok ama Türgişlerin Sulu Kağanı önemlidir; kendisi ölünce halife şükür orucu tutulmasını söylemiş.






    Tarih-i Taberi / cilt 3/ (alıntı)




    70 sene süren Türk-Arap savaşlarının en ehemmiyetli noktaları ve sonuçları:


    1- 100.000’in üstünde Türk katledilmiştir.


    2- 50.000’in üstünde Türk genci köle ve cariye yapılmıştır.


    3- Şehirler yağmalanmış , ganimet diye halkın herşeyi talan edilmiştir.


    4- Tüm zenginlikler , tarihi yapıtlar yok edilmiş , yakılmış , yıkılmıştır.


    5- Dünyanın en büyük katliamlarından biri olan “Talkan katliamında” 40.000 Türkün kesilerek 24 kilometre yol süresince ağaçlarda sallandırılmıştır.( tarihte örneği çok azdır.)


    6- Aynı şekilde “Curcan katliamında da esir alınan 40.000 Türk’ün nehir kenarında kafaları kesilmiş , nehrin suyu kıpkızıl olmuş , cesetler yine ağaçlarda sallandırılmıştır.


    7- “Teslim olursanız canınız bağışlanacak” sözü hiç bir zaman yerine getirilmemiş , “şeriat söz tanımaz” denilerek kadın-erkek kılıçtan geçirilmiştir.


    8- Araplar tarihte yaşadıkları bu en büyük yağma ve talandan çok büyük servet ele geçirmişlerdir.


    9- Türkler böyle bir vahşet ve mezalimi Çinlilerden bile görmemişlerdir.


    10- Türkler bu katliamların ardından arap dinine zorla geçirilir ve asimile edilir. bu tarihi gerçekler “İslam etkilenmesin” düşüncesiyle gizlenmekte , söz edilmemektedir.


    (syf-349-350)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11 Kasım 2020 -- 27 Haziran 2022; 21:39:26 >







  • Ortalıkta 'yalan yazan tarih utansın' diye gezinenlerin işine gelmediği için bu hakikat gizlenir.Hatta ''Türklerin tengri inancı ile islam inancı birbirine çok benziyordu o nedenle Türkler Talas savaşından sonra akın akın müslümanlığa geçmişlerdir' şeklinde bir palavra övüne övüne okul tarih kitaplarında yer alır.Halbuki Türgişlerin kağanı Sulu Kağan'ın İslam ordularına karşı gösterdiği destansı direnişten hiç bahsedilmez.Dahası Hazarlar'ın Kafkasların islamlaşmasına karşıda büyük bir direniş gösterdikleri hiç anlatılmaz.


    Dahası İslama giren Türklerin yüzlerce yıl Arapların kölesi ve cariyesi konumunda olduklarından da hiç bahsedilmez.Bunun yerine ''Türkler savaşçı özellikleriyle kısa sürede İslam ordularında görev almaya başlamışlardır'' denilerek bu dönem yüceltilir.Halbuki Araplar savaşlarda 'araplar öleceğine' Türkleri savaşlara göndermişlerdir.Bugünde mesela Suriyeli gençler Türkiye'de keyif yaparken bizim gençlerimiz Suriye'de savaşıyor,can veriyor,kan veriyor..Yüzlerce yıllık Osmanlı hakimiyetinde dahi Araplar hiçbir zaman askere alınmamıştır.Bunun yerine hep Türkler cephelere sürülmüştür ve sanki bu çok iyi birşeymiş gibi bugün anlatılır.


    Türkiye'de İslam tarihi ve Türklerin İslamdaki yeri bir tek Atatürk'ün hazırlattığı tarih kitaplarında olabildiğince objektif ve tarafsız birşekilde anlatılır ancak onun vefatından sonra bu tarih kitapları okullardan toplatılır ve yerine 'Türk-İslam' sentezine uygun kitaplar hazırlatılır.Üstelik bu kitaplar birilerinin 'dinsiz' ilan ettiği İnönü döneminde okullarda okutulmaya başlanır.


    Ancak tabii ki her hakikatte olduğu gibi bu katliamları ve soykırım girişimlerini tamamen unutturmak mümkün değil.Eğer bir Türk,'Türk-İslam' sentezi saçmalıklarından arınarak tarihi hakikatlere ulaşırsa bu kez araplaşmış Türkler ona ''Türkler iyi ki katledilerek,köleleştirilerek müslümanlaştırılmış.Yoksa ahiret hayatımızı kaybedecektik'' derler.Evet,bunu diyen tipler maalesef aramızda yaşıyor.


    Dahası Türkler sadece katliamlara maruz bırakılmamış tüm örf ve adetlerinden zorla kopartılmıştır.Orhon alfabesi yerine zorla Arap alfabesi dayatılmış,Türk isimler yerine Arap kökenli isimler almaya zorlanmış (bugün hepimizin ismi arap ismidir),Türk bozkır kıyafetlerinin giyilmesi engellenerek yerine Arap kıyafetleri Türklere zorla giydirilmiştir.Türkler çok ağır bir köksüzleştirme,geçmişi unutturma,örf ve adetlerden koparma yani asimilasyon politikasına maruz bırakılmışlardır.Ancak Türk kültürü o kadar sağlam temeller üzerinedir ki yüzlerce yıl süren bu köksüzleştirme,geçmişi unutturma,örf ve adetlerden koparma politikalarına rağmen ruhlarını ve bilinçlerini araplaştıramadıkları milyonlarca Türk hala daha var.

    Cumhuriyetin ilk yıllardında bir avuç aydının yazdığı kitaplarda anlatılmaya çalışıldı fakat toplumun eğitim seviyesi bunları kavrayacak seviyede değildi.Kimine göre 1940 kimine göre ise 1950 sonrası aydınlanma yerine gericilik hükümet tarafından uygulanmaya başlanmıştır ve bugün de aynı sistem devam ediyor.

    Bu floodu okuyunuz ;
    https://twitter.com/aklingozu_7yy/status/1511023174976258051?s=21

    Osmanlı nın, Türk lerin atası olduğunu düşünen biri ile münakaşaya girmem hocam. Kaldı ki bilinen Anadolu Türkleri nin tarihi bile milattan önce 2000 li yıllara dayanıyor. Benim nereden geldiğimin bir önemi yok, ben bu topraklarda doğdum, bu topraklarda doydum, bu topraklarda hizmet veriyorum. Senin gibi kafa yapısına sahip insanlar için büyük bir insan şu sözleri kullandı ; Ne mutlu Türk üm diyene. Senin dilin, dinin, ırkın, nereden geldiğin ya da nereye gittiğinin bu topraklarda bir önemi yok. Burası Türkiye, Yüce Türk Milletinin yaşadığı topraklar. Dili Türkçe, bayrağı Ay Yıldız, para birimi Türk lirası, dini olmayan Laik ve demokrasi ile yönetilen bir ülke. O bakımdan ya bu ülkeyi bir Türk e yaraşır biçimde seversin ya da def olur gidersin. Daha da fazla yazmana gerek yok, yorumlarının bir değeri yok benim nezdimde.

    Büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk ile Tanrının bedevisi kuteybeyi tabikii bir tutamayız.

    Kendine Türküm diyen ve Türklük bilincine sahip olan hiçkimse de Atatürk gibi büyük bir adam ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ile öyle çerçöpü bir tutmaz.

    Biz 12.000 askerin kafasını kesecek kadar vicdansız bir orduya sahip değiliz, hiç olmadık.

    Söylediklerimi tabii Türk olan ve kendisini Türk hisseden biri anlayabilir.

    Edit : batıya temizlik dersi verirken bir bakmışsın batının arabası, telefonu, televizyonu ve kısaca elektronik herşeyi ile hayatını sürdürüyorsun. 500 yıl öncede yaşamaya devam edin.

    Edit 2 : allahı tanımadığım ve bir gücü olduğuna inanmadığım için kendisinden bir talebim yok. Sen istemeye devam edebilirsin oda senin inanç şeklin.
  • Gerçekler milleti dinden soğutmasın diye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O şerrin Türklerin müslüman olduğu gibi bir hayra vesile olduğunu düşünenler o bilginin bilinmesini istememişler demek ki...

  • cokbaska kullanıcısına yanıt

    hocam neden yapılıyor bu . hükümet değil devlet erkan'ı diye hitap ettiğimiz kesim neden buna izin veriyor gittikçe daha da araplaştırışmamıza


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben müslüman değilim pek umrumda değil

  • 12.000 en düşük estimate bu arada

  • Öğrenmek isteyen İslam tarihi kitaplarını okusun adamlar övüne övüne yazmışlar Türkleri nasıl katlettiklerini

  • Yazar tabi neden yazmasın ama
    eleştirmek için cumhuriyet dönemi
    Övünmek içinde osmanlı dönemi anlatılır.
    Kimse ilk dönemlerle ilgilenmez. Çünkü Prim yapmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baykent katliamı da yok.

    Onu bırak İslam tarihinde Ebu Süfyan 'dan bahseden de pek yok.
    Kimdir Ebu Süfyan?
    Sahr bin Harb bilinen adıyla Ebu Süfyan, Mekke'nin fethi sırasında Müslüman olmuş ve 624-630 yılları arasında Mekke lideri. Tam adı "Ebu Süfyan Sahr bin Harb bin Ümeyye"dir.

    Peki Emevi devletinin ilk kurucusu kimdir?
    Muaviye bin Ebu Süfyan, İslam Devleti'nin Ali'den sonraki halifesi ve Emevi Hanedanı'nın kurucusudur. Müslüman olmadan önce Uhud Savaşı'nda ve Hendek Savaşı'nda Mekkeli paganların komutanı olarak Muhammed komutasındaki Müslümanlara karşı savaşan Ebu Sufyan bin Harb'in oğludur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 Kasım 2020 1 kullanıcısına yanıt
    Cumhuriyetin ilk yıllardında bir avuç aydının yazdığı kitaplarda anlatılmaya çalışıldı fakat toplumun eğitim seviyesi bunları kavrayacak seviyede değildi.Kimine göre 1940 kimine göre ise 1950 sonrası aydınlanma yerine gericilik hükümet tarafından uygulanmaya başlanmıştır ve bugün de aynı sistem devam ediyor.

    Bu floodu okuyunuz ;
    https://twitter.com/aklingozu_7yy/status/1511023174976258051?s=21

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalıkta 'yalan yazan tarih utansın' diye gezinenlerin işine gelmediği için bu hakikat gizlenir.Hatta ''Türklerin tengri inancı ile islam inancı birbirine çok benziyordu o nedenle Türkler Talas savaşından sonra akın akın müslümanlığa geçmişlerdir' şeklinde bir palavra övüne övüne okul tarih kitaplarında yer alır.Halbuki Türgişlerin kağanı Sulu Kağan'ın İslam ordularına karşı gösterdiği destansı direnişten hiç bahsedilmez.Dahası Hazarlar'ın Kafkasların islamlaşmasına karşıda büyük bir direniş gösterdikleri hiç anlatılmaz.


    Dahası İslama giren Türklerin yüzlerce yıl Arapların kölesi ve cariyesi konumunda olduklarından da hiç bahsedilmez.Bunun yerine ''Türkler savaşçı özellikleriyle kısa sürede İslam ordularında görev almaya başlamışlardır'' denilerek bu dönem yüceltilir.Halbuki Araplar savaşlarda 'araplar öleceğine' Türkleri savaşlara göndermişlerdir.Bugünde mesela Suriyeli gençler Türkiye'de keyif yaparken bizim gençlerimiz Suriye'de savaşıyor,can veriyor,kan veriyor..Yüzlerce yıllık Osmanlı hakimiyetinde dahi Araplar hiçbir zaman askere alınmamıştır.Bunun yerine hep Türkler cephelere sürülmüştür ve sanki bu çok iyi birşeymiş gibi bugün anlatılır.


    Türkiye'de İslam tarihi ve Türklerin İslamdaki yeri bir tek Atatürk'ün hazırlattığı tarih kitaplarında olabildiğince objektif ve tarafsız birşekilde anlatılır ancak onun vefatından sonra bu tarih kitapları okullardan toplatılır ve yerine 'Türk-İslam' sentezine uygun kitaplar hazırlatılır.Üstelik bu kitaplar birilerinin 'dinsiz' ilan ettiği İnönü döneminde okullarda okutulmaya başlanır.


    Ancak tabii ki her hakikatte olduğu gibi bu katliamları ve soykırım girişimlerini tamamen unutturmak mümkün değil.Eğer bir Türk,'Türk-İslam' sentezi saçmalıklarından arınarak tarihi hakikatlere ulaşırsa bu kez araplaşmış Türkler ona ''Türkler iyi ki katledilerek,köleleştirilerek müslümanlaştırılmış.Yoksa ahiret hayatımızı kaybedecektik'' derler.Evet,bunu diyen tipler maalesef aramızda yaşıyor.


    Dahası Türkler sadece katliamlara maruz bırakılmamış tüm örf ve adetlerinden zorla kopartılmıştır.Orhon alfabesi yerine zorla Arap alfabesi dayatılmış,Türk isimler yerine Arap kökenli isimler almaya zorlanmış (bugün hepimizin ismi arap ismidir),Türk bozkır kıyafetlerinin giyilmesi engellenerek yerine Arap kıyafetleri Türklere zorla giydirilmiştir.Türkler çok ağır bir köksüzleştirme,geçmişi unutturma,örf ve adetlerden koparma yani asimilasyon politikasına maruz bırakılmışlardır.Ancak Türk kültürü o kadar sağlam temeller üzerinedir ki yüzlerce yıl süren bu köksüzleştirme,geçmişi unutturma,örf ve adetlerden koparma politikalarına rağmen ruhlarını ve bilinçlerini araplaştıramadıkları milyonlarca Türk hala daha var.





  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    çok haklısınız

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Bu çöl bedevileri o kadar beceriksiz ki bırakın asimilasyonu bunların yanlarına onları koruyalım diye aldıkları bir boyumuz onların tüm coğrafyasını 500 yıl yönetti . Ağzınıza sağlık bu rezil rüsva anlayışa en güzel cevabı vermişsiniz.

  • cokbaska kullanıcısına yanıt

    sağolun hocam

  • eğer yazarlarsa dinden çıkış çok olur. o yüzden yazamazlar.

  • Neden ?
    Çünkü iicmizde kirma Araplar ve kuteybiyenin artıkları milyonlarca olduğu için.
    Git anket yap bu ülkenin yarıdan fazlası türk olmak yerine Arap olmayı tercih eder ana kimlik olarak.

    Ben hayatımda hiç bir ülkenin inancı, inanmayı bu kadar yanlış anlayarak inandığı değerleri değilde inancın geldiği ırkı yuceltmeyi bu asimile olma noktasına kadar ileri gitmeyi hatta o cizgini geçmeyi SEREF OLARAK gören başka bir millet görmedim.

    Lan hadi senin ırkın boktan bir ırk olsa derim ki bi nebze ya aşağılık bir irkiz o yüzden yüce bir ırka yamanmanin pesindeyiz.
    O da yok. Türk ırkı tarihe ağırlığını koymuş bir çok tarihi olayla dünya tarih ve siyayatine damgasini vurmuş bir ırktır.

    Ama yukarda bir arkadaşın dediği gibi iyi ki bizi kesmişler diyen adam bı ünide rektör. Düşünün yani ülkenin , ülkenin umilerinin düştüğü halı ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fransa'da terör olayları olduğunda Macron müslümanlara "bu dininizi güncelleyin" dediğinde en başta ses Kılıçdar'dan gelmişti. Kim koyacakmış bu katliamları kitaplara?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.