Şimdi Ara

Neden Boğaziçi MIS/ ODTÜ işletmeye göre avantajları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
7
Favori
5.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    Geçen sene bu ikilemde kalıp Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemlerini tercih ettim. Bu sene aynı ikilemde kalanlar için yardımcı olmak istiyorum.

    Öncelikle, şehir avantajından bahsedebiliriz. İstanbul biraz pahalı bir şehir fakat Ankaraya nazaran daha çok fırsatlar barındırıyor. Şirketlerin merkezlerinin çoğu İstanbuldadır. Odtü işletmeden de bazı mezunlara sorduğumda uçak biletlerinin alınıp şirketlere davet edildiğini öğrenmiştim ne kadar doğru bilemiyorum. Buna ek olarak, İstanbulda öğrenci olmak gerçekten çok keyifliydi benim için gezecek ve yapacak birçok şeyiniz oluyor.


    İkinci olarak burs olanakları Boğaziçinde daha iyi, birçok vakıf üniversiteyle anlaşmış durumda. Ayrıca ilk senenizde şehir dışından geliyorsanız kilyos yurduna %99 ihtimalle yerleşiyorsunuz bu sizi ilk sene yurt sorunundan da kurtaracaktır.


    İngilizce eğitimdeki Boğaziçi kalitesi daha önde. Çünkü kullanılan ders materyalleri (Bknz. Read On) gerçekten iyi. ODTÜ de elbette kendi alanında gayet iyidir fakat Boğaziçinin sınavıyla, materyalleriyle daha önde olduğu fark ettim çünkü Odtünün ders materyallerini inceleme fırsatı bulmuştum. Tüm bunlara ek olarak kilyos ortamının insana birçok şey kattığını düşününce daha iyi olduğuna kanaat getirdim.


    Son olarak, Boğaziçi MIS multidisipliner bir bölüm bu yüzden işletmeye oranla öğreneceğiniz şeyler daha fazla. Siz yalnızca yönetim alanında profesyonelleşmek istiyorsanız ODTÜ işletme elbette biçilmiş kaftan fakat siz hem işletme hem bilgisayar bilimleri alanına ilgi duyuyorsanız MIS tercih etmeniz daha isabetli olacaktır ki artık yönetim ve teknolojiyi şu çağda birbirinden ayrı düşünmek doğru değil.


    Evet elimden geldiğince sorularınıza cevap vereceğim. Ben bu sene hazırlığı bitirdim ve gerçekten mutluyum. Tam bir sene önce İdenis sayesinde Odtü işletmeye puanım yeterken burayı yazmıştım. Umarım aynı ikilemde kalan insanlar için bu konu yardımcı olur.

    Boğaziçi MIS Ana konu:
    https://forum.donanimhaber.com/bogazici-yonetim-bilisim-sistemleri-mis-esit-agirlik--120341286



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nabizade Nazım -- 17 Temmuz 2019; 12:17:45 >







  • Merhaba, ben her zaman arkadaşlara Boğaziçi İşletme ve İktisat’ın köklü ve prestijli bölümler olduğunu söylüyorum zaten, hiçbir zaman da Boğaziçi İşletme veya İktisat’a puanı tutan arkadaşlara MIS yazın demedim. Linkedin’den bakın konusunda MIS 1995 de kurulmuş, ilk mezununu 2000 yılında vermiş yeni bir bölüm, ilk mezunları daha max 40’lı yaşında ve mezun sayısı az. Boğaziçi İşletme ve İktisat neredeyse 100 yıldır Türkiyenin en zeki insanlarını mezun eden iki bölüm, tabi ki baktığınızda mezunlara o bölümlerden mezun daha iyi yere gelenlere vardır.

    Yazılım ve kodlamayı kendi kendinize öğrenirsiniz konusuna katılmıyorum, o zaman İşletme veya İktisat bölümlerinde kendi kendine öğrenemeyeceğiniz ne kalıyor? İnsan Kaynakları yönetimi gibi soft skilller kendi kendine geliştirilebilir ama yazılım kodlama öğrenmek oturayım çalışayım öğreneyim demek kadar basit değil. O mantıkla bakarsak her şey kendi kendine öğrenilebilir oluyor, youtube’da bile MIT’nin mühendislik dersleri ücretsiz var. Bilgisayar mühendisliğine bile gereksiz, yazılımı kendin öğrenirsin diyen gördüm yani.

    Yüksekokul olmasının hiçbir etkisi olmadığını kaç kere söylemek gerekiyor daha bilmiyorum. 4 yıllık lisans bölümü bu. Arkadaşınız red almış olabilir, ama farklı örnekler de var. İki sene önce bölüm birincimiz mezun olup direkt Singapur’un en prestijli üniversitelerinden birine kabul edildi.

    ODTÜ İşletme/İktisattan daha iyi diyerek adayları etkilemek konusunda da, hiçbir zaman böyle bir cümle kurmadım, veri falan yok diyorsunuz ama ana konudaki ilk mesajlara bakarsanız gayet net somut bir şekilde arkadaşlarımın ve kendimin staj yaptığı şirketleri, mezunların yaptıklarını, erasmus ve exchange hakkındaki bilgileri görebilirsiniz. Ben arkadaşlara bölüm hakkındaki somut bilgileri veriyorum, karar onların asla kimseyi etkilemek istemem neden yapayım ki bana ne yararı var?

    Şu an çalıştığım yerde ben gayet prestijli üniversitelerinden mezun İşletme mezunu insanların teknoloji konusundaki cahilliğini görünce üzülüyorum yani, IT’nin önemini üstüne basa basa söylüyorum ki tüm dünya bu konuda hemfikir. Yapay zekanın, big datanın önemini ben insanları etkilemek için söylemiyorum tüm dünya söylüyor.

    Ek olarak Bölüm dışında Boğaziçi’nin de ODTÜ’den daha iyi olduğuna inanıyorum. Staj/iş konusunda da İstanbul’da uluslararası şirket sayısının Ankara’dan daha fazla olduğuna ve İstanbul’da daha fazla fırsat, seminer, kurs, yarışma, fuar olduğuna itiraz edemezsiniz diye düşünüyorum. En büyük fark ise kulüpler olabilir. Ben Bilişim Kulübü sayesinde o kadar çok insanla tanıştım, networkümü o kadar genişlettim ki iyi şirketlerdeki yüksek konumlu insanlarla iletişimim var şu an. Bunların hepsi Boğaziçi ve İstanbul’un size sundukları

    Şu anki ve gelecekte yaşayacağımız dünyada teknolojisiz yapılmayacağını insanlar görüyor artık. 10 yıl sonra, Üst düzey bir CIO bir Business Intelligence raporunu hazırlayamayacaka bence rezalet bir durum bu.
    1)Introduction to Algorithms and Programming

    2)Object Oriented Programming


    3)Introduction to Database


    4)Web Based Application Programming


    5)Computer Hardware and System Software

    6)Business Data Communications

    7)Systems Analysis and Design

    8)object Oriented Modeling

    9)Data Mining

    10)Database Systems

    ve harici seçmeli dersler :))
    Bilmediğimiz konularda atıp tutmayalım


    kaynak :
    http://www.boun.edu.tr/tr-TR/Content/Akademik/Lisans_Katalogu/Uygulamali_Bilimler_Yuksek_Okulu/Yonetim_Bilisim_Sistemleri_Bolumu
  • Çok güzel bilgilendirici bir yazı olmuş hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende burayı kazandım odtü işletme iktisat ve galatasaray işletme gibi bölümlere rağmen.İşletme iktisat artık çok yaygın bi bölüm ve gelişen dünyada bu tarz bölümlerin güncellenmesi gerekiyor.Bilişim çağındayız ve artık tek disiplin yetmiyor,iş verenler birden fazla beceri istiyor.Yönetim Bilişim tam günümüze ve isteklere uygun bir bölüm zaten boğaziçi nin kalitesini anlatmama gerek yok gerek kampüs gerek prestij olarak.
    Bölüme ilk sıralardan giren biri olarak sıralamamı boşa değil, en verimli şekilde kullandım.Sorularınızı cevaplarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu açanlara ve mesaj atanlara Teşekkürler Hatırlıyorum hepinizi geçen senelerde bol bol konuşmuştuk, sizin de yeni arkadaşlara yardımcı olmanız çok güzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 17 Temmuz 2019; 9:39:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de AI ve Data processing/analytics alanında çalışmalarda bulunan bilgisayar mühendisi olarak bu alanın EA bölümlerinin tümünden daha önemli ve iyi olduğuna inanıyorum. Yakın gelecekte AI ile ortak çalışabilen, AI-insan ilişkisini kurabilen ve yönetirken veri havuzundan en yüksek katma değeri yaratabilen insanlar/yöneticiler/şirketler yükselecek. Bunu yapabilecek insanlar da bu bölüm gibi teknolojiye entegre olabilmiş yerlerden çıkacaktır; klasikleşmiş, eskimiş, insanların evde okuyup anlayabileceği müfredat ve eğitimlere sahip olan işletme bölümlerinden değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IAbuzerI kullanıcısına yanıt
    Hocam sen daha hazırlığı yeni bitirmedin mi?
  • Hocam yüksekokulun fakülteye dönme durumu falan var mı? Bu durum ubyo bölümlerinin hakkı olan sıralamalara yaklaşmasını zor duruma sokuyor bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir büyüğünüz olarak allah yardımcınız olsun demek istiyorum. Şu an mezun olduğum bölüm ile yaptığım iş arasında hiçbir bağlantı yok. Günümüz Türkiye'sinde iş olanakları çok sıkıntılı olmaya başladı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LawLove kullanıcısına yanıt
    Biz de bölüme girerken bunu sorun yapıyorduk. Bölümün ubyoda olmasının herhangi bir dezavantajı yok. Boğaziçi yakında business school adı altında bu disiplini işletme ve iktisatın yanına alabilir. Fakat bundan bağımsız zaten lisans bölümü olduğumuz için sorun yok belki sıralama olarak düşük kalıyor. Zaten bölümün derslerini bilen kendisini ne kadar geliştereceğini öngören insanlar seçip geliyor çok takılmamak lazım sıralama olayına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar öncelikle hepinize geçmiş olsun sınavı atlatan arkadaşlarım ve beni de konuya davet ettiğin için ayreten teşekkür ederim nabizade :)) ben de geçen sene Boğaziçi MIS e yerleştim bu sene de hazırlığı geçtim sorularınız varsa ben de seve seve cevaplarım

    Öncelikle ben bu bölümü tercih ederken herhangi bir ikilemde kalmamıştım hele ki İstanbul dışına çıkmak gibi bir fikir hiç yoktu aklımda şu ana kadar da hazırlığı okuduğum süre zarfında daha fazla araştırma fırsatım oldu ve MIS in gerçekten kendim için biçilmiş kaftan olduğuna emin olabilidim.

    Başka okullar hakkında araştırma yapmadığım için başka okullar hakkında konuşmayacağım ama Boğaziçi,MIS vs eksenli sorulara ben de yardımcı olabilirim :))

    Takipteyim

    Ayreten : Bilişim sektörüyle uzaktan yakından bir şekilde tanışmış olan ya da ilgisi olan herkes tanıyordur belki ama ben yine de belki tanımayanlar da vardır diye Sadi hocanın videosunu atacağım kendisinin geniş bir MIS oynatma listesi var tercih yaparken hem okuyan arkadaşlardan hem de hocalardan bilgi edinmek faydanıza olacaktır




    https://www.youtube.com/watch?v=N3ej9ZtMzts&list=PLh9ECzBB8tJPm-iEUY1uMdHvKExAeS3go



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaktozSuzSüt -- 17 Temmuz 2019; 13:21:45 >




  • Nabizade Nazım kullanıcısına yanıt
    Hocam say 4600 ea 4400 sıralamam var bilgisayar istiyordum ancak itü veya odtü gelmeyecek o yüzden yine bilişimle ilgili bir bölüme gitmek istiyorum. İTÜ Ehb yerine eadan tercih yapıp MISe gitmem ne kadar mantıklı olur ?Görüşünüzü almak isterim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhaer_ys -- 17 Temmuz 2019; 13:39:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ gibi Bi üniversitenin işletme bölümüyle kıyasladığınız bölüme bak.Çok değil iki sene öncesi de kadar ygs ile alıyordu o bölüm,hakettiği o çünkü.Bunun doğrusu odtü işletme vs boun işletmedir, bu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen sene burayı kazanamadım, içimde yaradır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boun işletme,devletteki tüm işletmelerin fersah fersah ötesindedir.Ybs ile odtü işletmeyi kıyaslarsak da kişiye göre değişir bence.
  • LawLove kullanıcısına yanıt
    Neden Boğaziçi MIS/ ODTÜ işletmeye göre avantajları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TM'de disiplinlerarası sadece 1 bölüm (YBS) mü var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jaskier

    buna itibar etme. ranking lerde hocaların çalışmaları, atıf sayıları vs. göz önüne alınıyor, bunlar akademik değerlendirmeler. sabanci'nin odtü nun gerisinde olması için en ufak bir sebebi yok. yurtdışı ve yurtici network u çok kuvvetli ve fiziksel olanakları açık ara daha iyi. zaten işletme okuyan birinin akademiyle muhtemelen işi yoktur. seneler önce odtü hocaları yurtdışında birkaç önemli etkinliğe kayildifinda okul 150lere kadar çıkmıştı, şimdi tekrar düştü 500 gerisine. güvenilir veriler değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki odtü uluslararsı ilişkiler mi boun ululslararası ticaret mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    İTÜ ehmb hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Aranan şey tam olarak mühendislikse MIS size uymayabilir. Çünkü işletme dersleri de en az bilgisayar kadar ağırlıklı ama siz hem yönetim hem de bilgisayar alanına ilgiliyseniz bu bölümü gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nabizade Nazım kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.