Şimdi Ara

Ne zor işmiş! (Max 700 Eur makine tavsiyesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba herkesin yazdığı konuları elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum ama çok kafam karışık. Maksimum 700 euroya kadar bir makine arayışındayım. Profesyonel bir fotoğrafçı değilim ancak ilgiliyim beni uzun süre götürebilecek giriş/orta/orta üst olarak tarif edilebilecek bir makina almak istiyorum. Aslında iyice üstüne düştükten sonra artık bu bana yetmiyor demek istemiyorum kısa süre içinde amaç bu.

    Canon veya Nikon taraftarıyım araştırmalarımda tabii sona 4-5 makine kalıyor ama yine de karar veremiyorum. Ben özellikle sizlerin fikirlerini etkilememesi adına bunları yazmayacağım şimdilik. Siz benim yerimde olsanız hangi modelleri tavsiye ederdiniz ve neden?



  • 600D + Canon 10-18 + 55-250 + Dcr250
  • Arranger. kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler tavsiye için araştıracağım! :)
  • Yeni başlıyorsan çok pahalı makine almana gerek yok. Sahibinden.com da 2. el temiz kitler var. Piyasa fiyatının yarısına alabilirsin.
    Nikon D3100-d3200 leri tavsiye ederim. ancak 18-55mm lensi olan makineleri tercih etme fotoğrafçılıktan soğursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: steelarc

    Yeni başlıyorsan çok pahalı makine almana gerek yok. Sahibinden.com da 2. el temiz kitler var. Piyasa fiyatının yarısına alabilirsin.
    Nikon D3100-d3200 leri tavsiye ederim. ancak 18-55mm lensi olan makineleri tercih etme fotoğrafçılıktan soğursun.

    Hocam yeni başlıyorum doğrudur. Ama ücret konusunda 700 euroya kadar sıkıntım yok. Mantığım mevcut şartlarda alabileceğim en iyisini alayım sonradan upgrade etmek/farklı makineye geçmek yerine hem iyice alışayım hem de en ince ayrıntısına kadar öğreneyim istiyorum makineyi.
  • 700 euroya makine alayım ömrümün sonuna kadar beni götürsün mantığı olmuyor hocam ben de öyle başlamıştım:) önce kit lensi sattım ardından lens almaya başladım. Sana tavsiyem önce fotoğrafçılığı öğrenebileceğin ve çok pahalı olmayan bir giriş seviyesi DSLR ile başlaman.
    Nikon D810 ile başla derdim ama başlangıç seviyesi için seni fotoğrafçılıktan soğutur. Makineden daha önemli olan şeyin lens olduğunu unutma.
    Ben Nikon D3100 ve 18-55 kit lens ile başladım, internetteki çekilen resimlere bakarak...Sonra 50 mm 1.8G prime lens aldım o zaman fotoğrafçılıktan keyif almaya başladım ardından 55-200 mm VR lens aldım ve zoom ile harika portre fotoğraflar çektim. Şimdi instagram fotoğrafçılığı yaptığım için telefonum bana yeterli oluyor o yüzden bu ekipmanı satışa çıkardım.
  • steelarc S kullanıcısına yanıt
    Tabii ki hocam evladiyelik olmaz ama en azından olabildiğince götürsün derdindeyim ondan olabildiğince kalbur üstü olsun diyorum 700 euroya kadar :) Gerçi zorlasam biraz daha çıkar da şimdilik okay olur sanıyorum.
  • Nikon D7000+Nikon 18-105mm sizi epey götürür. Yada Canon 7D+18-135mm.
  • AhmetSelçuk kullanıcısına yanıt
    Düşündüklerim arasında olan modellerden biri hocam. Teşekkürler tavsiye için.
  • theycantmeasureheart kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle tavsiye ederim. Pişman olmazsınız. Hatta uygun bulabilirseniz D7100 bile bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.