Şimdi Ara

Ne oldu Suriyeliler ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
10.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
325 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dahiliye bakani acikladi"Suriyeli kardeslerimize 20.000 adet ev yapilmakta sinirda,hizla tamamlanacak bu gurur abideleri hemde cebi bereketli olan Türk halkinindan cikmak uzere.Ne abd ne ab nede araplar yardim.etmis nede para vermis bu hicret etmis kardesleri için".


    Yine iyiyiz Türk halkı olarak.Bu gaz ile cennetin anahtari tuttuk bir tarafından.


    Allah ve kanunlar ne gerekiyorsa yapacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenim istanbul başakşehire tayin oldum. Ev tutacağım ama 2000'den aşağı ev bulamıyorum maaşım 4300. Bakmayın haberlerde çıkanlara gerçek bu. Eşim hamile çocuk bekliyoruz. Neden kiralar fazla diyorum Suriyeliler yüzünden deniliyor. İstanbula gitmeseydin diyeceksiniz, Alternatifim yoktu ya yozgata ya istanbula gidecektim. Durum bu

  • Mülteciler, gençlerin beğenmediği (beğenmemekte haklılar) işlerde ucuz paralara çalısıyorlar. Çoğunun sigortası falan yok tabiki. İşverenin her istediğini sorgusuz sualsiz yapmak zorundalar. Yoksa kapı dışarı edilip yerine başkasının konulacağını çok iyi biliyorlar. İşverenin yok paraya, istediği kadar çalıştırıp istediği şeyi yaptırabileceği köleler duruken bizimkilerle niye uğraşsın?

    Mülteci denilen bu insanları da biraz anlamak lazım. Hiç bir insan mecbur kalmadıkça vatanında ayrılıp yabancı bir ülkede olmak istemez. İstisnalar var ama çoğu can korkusu veya açlık nedeniyle buraya gelmiş, sığınmış. Nitelikli olanlar batıdaya gitmiş, bize de vasıfsız ve çaresizler kalmış. Mülteciler yalnız bizim değil başta ABD olmak üzere tüm Dünya'nın sorunu. Ama ülkemiz konumu itibari ile sorunlu bir bölgede olduğumdan, mülteci sorunun daha yoğun yaşıyor. "Coğrafyanın kaderi" diye bir şöz var ya, tam anlamıyla durumumuzu açıklıyor Bu konuda bence yapacak çok fazla birşey yok. Orta doğuda yaşıyorsak, çevreye göre nispeten iyi durumdaysak bu kaos ve savaş ortamında mülteci sorunu yaşamamak imkansız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Onu ülkeyi vermeden önce yapacaktık. Şuan cabalasam ne olacak. Yarın ne ilan edileceğim bile belli değil bi anda linç edilme durumum var neye kime ne için çalışayım. Yeni nesil baya baya kötü durumda ve hak ettiler daha beter olsunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diğer noktalara değinmeden sadece Yemen için söyleyeceğim. Yakında Yemen diye bir ülke bırakmayacak şerefsiz Suudiler hala çıkıp " Yemen savaşa girdi de bizim mi haberimiz yok? " diyorsanız biraz sosyal medyayı doğru kullanın. Bu kadar ilgisiz ve empati yoksunu davranmayın.


    Asıl konuya gelirsek, tabii ki mültecilere yardım etmek lazım ama maalesef hükümet bunu hem içeride hem de dışarıda birilerine karşı koz olarak kullandı ve en az savaşın tarafları kadar o insanları değersizleştirdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crow in cornfield

    evdeki kişi başı 1000 lira alıyorlar. paralar kaymakamlıktan ödeniyor. yemek de bedava. adam hava parası alıyor yani. ben olsam bi 10 çocuk yaparım.

    Ben 3 yıl önce falan 800 TL yattığını kendi gözümle görmüştüm. Muhtemelen buraya yazmışımdır. Şuan 1000 lira olabilir dediğiniz gibi ama çocuk başına veremezler bence. Devletin bunu karşılayacak gücü yoktur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jimmy Vulmer kullanıcısına yanıt

    ailedeki fert başına ! sorgu sual yok . çat çat yatıyor . surilere bak biri yanında biri arabada biri karnında . devletin parası sana bana yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soner Sarıtaş

    Öğretmenim istanbul başakşehire tayin oldum. Ev tutacağım ama 2000'den aşağı ev bulamıyorum maaşım 4300. Bakmayın haberlerde çıkanlara gerçek bu. Eşim hamile çocuk bekliyoruz. Neden kiralar fazla diyorum Suriyeliler yüzünden deniliyor. İstanbula gitmeseydin diyeceksiniz, Alternatifim yoktu ya yozgata ya istanbula gidecektim. Durum bu

    memurun cehennemi istanbul. zorunlu tayin yoksa hiç işim olmaz. ev sahibine çalışırsın. gider yozgatta oturur para biriktiririm.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: froster2006

    Dahiliye bakani acikladi"Suriyeli kardeslerimize 20.000 adet ev yapilmakta sinirda,hizla tamamlanacak bu gurur abideleri hemde cebi bereketli olan Türk halkinindan cikmak uzere.Ne abd ne ab nede araplar yardim.etmis nede para vermis bu hicret etmis kardesleri için".


    Yine iyiyiz Türk halkı olarak.Bu gaz ile cennetin anahtari tuttuk bir tarafından.


    Allah ve kanunlar ne gerekiyorsa yapacaktır.

    ev yapıp kurtulacaksak ben raazıyım defolup gitsinler başımızdan.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.