Şimdi Ara

Ne kadar eder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2016 da 45 binde aldığım Yaris Hybrid spirit, araç 3 yıldır bende.

    aracımda kusurlar var. zaten aracı direk kusurlu aldım. Araç ağır hasar kayıtlı, hasar kaydını önden ortadan direğe çarparak almış. izmirde 3 yıl kullanılan araç 2016 haziranda kaza yapmış 2 ay başkası tarafından kullanıldıktan sonra benim tarafımdan alındı.
    BU hasarda
    -ön tampon panjur yırtılmış,
    -kaput yamulmuş,
    -radyatör hava filtresine değip plastiğin alt tarafını çatlatmış, motora temas yok. önemli olan üst tarafında her hangi bir sorun yaratmamış. kendi servisinde sordum "havayı alt kutudan çektiği için sorun olmaz, çektiği hava filtreden geçiyor" dedi
    -ön farların üst ayakları kırılmış
    -ön tampon demiri, sökülebilir parça kendisi. direk ile temas ettiği için yamulmuş
    -üstten kaputun kilidinin geldiği radyatörün bağlandığı uzun demir hasar almış
    -davlumbazlarda kırıklar vardı
    -ağır hasara neden olan asıl şey hava yastığı patlamış, yolcu sürücü ve dizlik

    bir farın 4500 tl olduğunu hesap ederseniz bu aracın ağır hasar yazması gayet normal. hava yastığı açmasa bu araç tamir edilip temiz diye satılırdı.


    servise hava yastıklarını sordum içinde hava hastıkları olduğunu söyledi, sadece dizlik kısmı boş muhtemelen kemerlerde direnç var.

    ağır hasar kaydı yazıyordu ama değişen parça ve tutar yok, araç kazadan çekilip düzeltilip satışa koyulmuş aynı kazalı parçalarla plaka alınıp muayeneden geçmiş.

    ben bu aracı bu şekilde piyasanın neredeyse yarı fiyatına aldım. tampon yırtıktı çıkmacıdan aldım boyattım. tampon demirinide yine çıkmacıdan alıp değiştim bana maliyeti 700 tl tuttu.
    ben bu aracı aldığımda kaput hariç boyasız 45 binde araçdı. neden bu aracı tercih ettim; o fiyata otomatik bir araç almaya kalksam 2006 150 200 binde corsa olurdu. bu araç hem az yakıyor hemde sorunsuz bir araç. tahmin ettiğim gibide oldu 3 yıldır bir tek bakıma götürdüm aracı. ayrıca şehir içi 4.7 litre benzin yakıyor, aylık 200 tl ye işe gidip geliyorum.

    bitmedi:
    2 yıl sonra geçen sene 2008 de kaza geldi başıma, öndeki clio ani fren yaptı. durma payımda vardı ama ben adamın direk frenleyip çakıldığını geç farkettim, dur kalk ile gidiyorduk, bu arkadaş önündeki ile farkı açmış sonra hızlanıp ani durmuş. bende öndekine tıkladım sonra arkadan bir c180 bana frensiz çarptı arada kaldım. ben ani frenle girince clionunda arkası üstte kalınca tampon demiri öndeki aracın altında kaldı ve ben direk kaput ile çarpmış oldum.

    bu kaza ile artık aracım.
    kaput yamuldu, sol far kırıldı, panjur kötü haldeydi, sol çamurluk hasar aldı, sol çamuruk az yerinden oynayınca sürücü kapısı açılırken benim tarafımdan kenarı ezildi, ayrıca eskiden kalma bir çiziği vardı. ön deki ağır hasar kaydı alan bölgeyi yaptıracaktım ve vakti geldi yaptırdım. kaput 2 kez kaza görünce değişti, farı çıkmacıdan hallettim panjuru servisten aldım tampon tamir.

    arka kısım arka aracın sigortasından yapıldı ve orijinal tampon ve bagaj kapağı, tampon demiri, stop değişti. bagaj havuzu ve klasik parçalar.

    ben bu araçla 2 kez elazığ yaptım ve genelde şehir içi 40 bin km kullandım. araç 85 binde. bakımları aksatılmadı ve gayet sakin araç kullanırım.

    bu araç şuan kaput ve bagaj kapağı değişen, şöför kapısı ve çamurluk boyalı. sağ kapıda 1 karış dipte lokal boya var. ayrıca çok dikkat çekmeyen tavanda dolu hasarı var. 2 gün sonra farketmiştim dolu hasarını dibinden bakmak lazım.

    Bu aracın tertemizi bu km de 75 bin tl. bu araç sizce ne kadar eder?







  • 60 65 eder.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz aracı kaça almıştınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozaman araç 65 bin di 2. eli ben 38 e aldım 2 sene kullandım kazasan sonra yaptırmış oldum. satarkende bak bunu alırken hava yastıkları çalılmıyor olarak say, serviste hava yastığı var desede kendim yaptırmadım için yok sayıyorum. onunda 6-7 bin civarı masrafı var. isteyen hava yastık yok sayarak biner.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.