Şimdi Ara

Ne istiyorum? Bilmiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaptığım şeyden hatta hayatımdan memnun değilim. Pat diye konuya girdim ama nasıl başlanır bilemedim. Şuan Hukuk okuyorum ama bu bölümü de bunun bana sağlayacağı mesleği de ben secmedim. Bunu ailem seçti. Tabi ki iyiligim için istediler. Ben ne istediğimi bilmiyordum bir ara Kamu Yönetimi veya Uluslararası İlişkileri de düşündüm. Bunu da sarf hedefimi sorduklarında verecek cevabım olsun diye. Ailem de dedi ki Hukuk oku en azından Avukatlık mesleğin olur sonra yine istersen başka yaparsın. Ama şuan 2 senedir okuyorum, mutlu değilim. Hala geçen senenin derslerini tekrar ediyorum çünkü 3 kez geçemedim.Hatta tam şuan bunları yazarken dersteyim. Dinlemeliyim ama zaten üçüncüye dinliyorum bu dersi artık. Kardeşim istediği bölümü okuyor. O yüzden de galiba başarılı.

    Ne istediğimi ben de bilmiyorum peki nasıl bulabilirim ne istediğimi. Belki zorlamanın anlamı yoktur. Çok geç olmadan belki başka bir bölüme gecmeliyim. Nasıl bulabilirim ne istediğimi?



  • Hocam aynı şekilde ben de hukuk okuyorum. Seçerken amacım kişiselden çok ülkem içindi. Çünkü adalet kısmında gerçekten vatanını seven evlatlara ihtiyaç var. Bunun dışında hukuk çok geniş bir alan hukuk okuyup siyasete atılabilirsin veya kamu gibi sınavlarına girip kaymakamlık vs. düşünebilirsiniz. Bölümümüz gayet güzel, şuan çok fazla hukuk fakültesi açıldığı icin hakettiği değer verilmiyor fakat ilerleyen zamanlarda tekrar iyi bir bölüm olacaktır. Bunun dışında nasıl bir karakter yapınız var bilmiyorum fakat savcılık hakimlik ne kadar mülakattan dolayı zor olsa da çok güzel meslekler oldukları kanaatindeyim. Bence boş umutsuzluğa düşmek yerine kendinizi geliştirecek şeylere yönelmelisiniz. Ufkunuz genişledikçe illaki kısa ve uzun vadeli hedefleriniz olacaktır. Umarım cevap verebilmişimdir.

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etherion -- 25 Haziran 2019; 13:13:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etherion

    Hocam aynı şekilde ben de hukuk okuyorum. Seçerken amacım kişiselden çok ülkem içindi. Çünkü adalet kısmında gerçekten vatanını seven evlatlara ihtiyaç var. Bunun dışında hukuk çok geniş bir alan hukuk okuyup siyasete atılabilirsin veya kamu gibi sınavlarına girip kaymakamlık vs. düşünebilirsiniz. Bölümümüz gayet güzel, şuan çok fazla hukuk fakültesi açıldığı icin hakettiği değer verilmiyor fakat ilerleyen zamanlarda tekrar iyi bir bölüm olacaktır. Bunun dışında nasıl bir karakter yapınız var bilmiyorum fakat savcılık hakimlik ne kadar mülakattan dolayı zor olsa da çok güzel meslekler oldukları kanaatindeyim. Bence boş umutsuzluğa düşmek yerine kendinizi geliştirecek şeylere yönelmelisiniz. Ufkunuz genişledikçe illaki kısa ve uzun vadeli hedefleriniz olacaktır. Umarım cevap verebilmişimdir.

    Edit: imla
    Cevabınız için teşekkür ederim Hocam. Ama mesela ders çalışasım gelmiyor; çalışmaya oturuyorum telefona ilgim kayıyor, telefonu attık bir kenara diyelim bilgisayara bu sefer, onun da fişini çektik diyelim mutlaka beni meşgul edecek bir şey buluyorum. Hiçbir fiziki unsur olmasa bile gerçekçi veya uçuk kaçık hayallere dalıyorum. Belki yapımla ilgilidir bilmiyorum. Oturup da saatlerce ders çalışanlara yeminle imreniyorum. Ama kendim yapamıyorum. Bir plan olustursam ona bağlı kalamiyorum. Kütüphaneye gitmeyi de denedim orda da aynisi oluyor.
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Ders çalışma konusunda benimde sıkıntım çok. Yumurta kapıya dayanana kadar asla çalışmam. Derslerde eğer çok ilgimi çeken bir konu yoksa telefonla oynarım ya da derse girmem direk. Sınavdan 2-3 gün önce çalışmaya başlarım. Çalışırken telefon asla elimden düşmez. 1 saat çalışıp 2 saat ara veririm ama daha sıkıntı yaşamadım. Garip bir şekilde iyi gidiyor dersler. Fakat şunu fark ettim aslında öğrendiğimiz şeyler ilgi çekici ama sınavı düşünüp çalışınca çok sıkıcı. Şınav dışında o kitaplar daha rahat okunuyor. Ama dediğiniz gibi ben de ders çalışma konusunda çok sıkıntılıyım. Gerçi kendimi bildim bileli böyleyim. Sizinki sonradan mı oldu yoksa en baştan beri bu şekilde miydi? Eğer ders çalışmaya yardımcı bişey bulursanız bana da yardımcı olun. Bunun dışında sporun derse faydası olduğunu düşünüyorum, tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etherion -- 25 Haziran 2019; 13:33:21 >
  • etherion kullanıcısına yanıt
    Aslında bende her zaman böyleydi. Lisede bile çoğu sınava son gün hatta son bir ders saati kala çalışırdım.

    Dediğinizde haklısınız sınav için çalışmak sıkıcı konular ilgi çekici aslında.

    Sizin durumunuzun iyi olduğunu duymak sevindirici bazen düşünüyorum da ben malım galiba.
  • Ben ne istediğimi meslek olarak 23 yaşında buldum. 18-19da ilgim vardı ama bilemiyordum.23te kesinleştirdim. Bir arkadaşım 24te buldu. Mühendisliği bırakıp istediği okula bölüme gitti. Ben de bu sene gidemeyecek olsam da ne istediğimi bildiğim için davranmam daha kolay oluyor okul adına.

    Neye ilgin olduğunu keşfetmen gerekiyor. Kendine sor ne seviyorsun?

    Geçenlerde bir yazı okumuştum. Yurtdışında bir süre yaşamak kendi benliğini bulmada yardımcı olmasıyla ilgiliydi.

    İkincisi, ilgili olunan ve sevilen şeyle bile uzun zaman uğraşınca bunaltıp sıkabiliyor insanı. Ders çalışma isteği veya her neyse onunla uğraşmak sıkıyor insanı
    Nefes alınca yorgunluk geçince tekrar uğraşıyorsun sonradan severek.

    Neleri seviyorsun? Ne yapmak isterdin? Uçuk hayal değil, realist de olmak gerekiyor. Realistliği elden bırakmadan ne olmayı isterdin onu düşün.

    Aileni falan boşver sen yaşayacaksın hayatı. Onların istediği güzel mesleğin olsun para kazan muhtaç kalma insanlara. Mesleği genellikle önemsemezler. Prestij ve parası iyi diye yöneltirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rarels

    Ben ne istediğimi meslek olarak 23 yaşında buldum. 18-19da ilgim vardı ama bilemiyordum.23te kesinleştirdim. Bir arkadaşım 24te buldu. Mühendisliği bırakıp istediği okula bölüme gitti. Ben de bu sene gidemeyecek olsam da ne istediğimi bildiğim için davranmam daha kolay oluyor okul adına.

    Neye ilgin olduğunu keşfetmen gerekiyor. Kendine sor ne seviyorsun?

    Geçenlerde bir yazı okumuştum. Yurtdışında bir süre yaşamak kendi benliğini bulmada yardımcı olmasıyla ilgiliydi.

    İkincisi, ilgili olunan ve sevilen şeyle bile uzun zaman uğraşınca bunaltıp sıkabiliyor insanı. Ders çalışma isteği veya her neyse onunla uğraşmak sıkıyor insanı
    Nefes alınca yorgunluk geçince tekrar uğraşıyorsun sonradan severek.

    Neleri seviyorsun? Ne yapmak isterdin? Uçuk hayal değil, realist de olmak gerekiyor. Realistliği elden bırakmadan ne olmayı isterdin onu düşün.

    Aileni falan boşver sen yaşayacaksın hayatı. Onların istediği güzel mesleğin olsun para kazan muhtaç kalma insanlara. Mesleği genellikle önemsemezler. Prestij ve parası iyi diye yöneltirler.
    Iste sorun bu neyi sevdigimi bulamiyorum. Edebiyta ilgim yok, sayisal yönüm berbat. Fiziki yönden de ytersizim hani profesyonel olarak spor yapsam ki ona da ilgim yok.
  • parasiz olmaz o yuzden ilgi alaniniza gore secim yapmalısıniz.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kullanımda Uygun -- 19 Temmuz 2021; 9:7:45 >
  • Ya da şöyle bişey yapacaksın eskiden bir hocamın kocası hukuk fakültesi bitirip Avrupa Birliği ile ilgili bir görevdeydi. Şöyle demişti işimi sevmiyorum ama aldığım para iyi ve mesai saatim az, kazandığım parayla ve boş zamanımla eğlenceme bakıyorum. Benim düşüncem ters buna ama sonuçta herkes farklı düşünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etherion

    Ya da şöyle bişey yapacaksın eskiden bir hocamın kocası hukuk fakültesi bitirip Avrupa Birliği ile ilgili bir görevdeydi. Şöyle demişti işimi sevmiyorum ama aldığım para iyi ve mesai saatim az, kazandığım parayla ve boş zamanımla eğlenceme bakıyorum. Benim düşüncem ters buna ama sonuçta herkes farklı düşünüyor.
    bizimde " olm ben tip kazanip parami kazanmaya bakarim, kazandigim parayla da full pc oyun falan filan" diyen eleman vardi
    kazanamadi.
    iyi ki de kazanamadi, sevmedigi isi yapan adam hem kendine hem de musteri,hasta vs neyse ona eziyet oluyor
    isini sevmeyen insanlari goruyoruz her yerde, mumkunse ilgi alaninizi kesfedip ona gore okul degistirin derim ben
    ya da hukuku bi sekilde bitirip is bulacaksiniz cunku bu devirde ekmek parasi kazanmak hic kolay degil, işsizlik artiyor, baska bolume gecip is bulamazsan o zman da sıkınti olacak senin icin
  • SHADOW kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ben de insanın sevdiği işi yapması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa zaten işini gereği gibi düzgün ve iyi şekilde yapamaz.
  • Rarels kullanıcısına yanıt
    Hocam mesleğiniz ne ve arkadaşınız hangi bölüme gitti özel değilse söyleyebilir misiniz
  • Esnaf yada sanatkar ol güzel sanatlara git



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 25 Haziran 2019; 18:24:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighDamagE

    Esnaf yada sanatkar ol güzel sanatlara git
    Sanat yeteneği de yok ben de hocam. Esnaf olacak para da ben bu dünyada fazlalığım galiba
  • Hocam ben de hem yazar hem matematikçi hem mühendis hem müzisyen olmak istiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Tolstoyevski.

    Hocam mesleğiniz ne ve arkadaşınız hangi bölüme gitti özel değilse söyleyebilir misiniz
    Hocam bölüm işletme, iş muhasebe alanıydı. Arkadaşım elektrik elektronik mühendisliğini bıraktı sağlam bir okuldaydı. Dile yöneldi. Ben de dile yöneldim, kader işte. Dursam iyi paralar kazanabilirdim ofis vs her şey tamamdı zaten(aileden dolayı) ama sevmedikten sonra bir önemi yok. Sabaha söverek uyanmak istemiyorum diyip her şeyi bıraktım yöneldim. Pişman mıyım? Değilim. Sevdiğim ve ilgilendiğim şeyi yapacağım/yapmaya çalışıyorum. Bunu yaparken hoşuma gidiyor. İnsanların bakış açısı beni ilgilendirmiyor. Erken fark etseydim kendimi güzel olacaktı ama bulduğum için mutluyum en azından. Farklı ilgi alanlarım da var ama onları meslek olarak değil, boş zamanlarımda yapacağım şeyler olmasını istiyorum. Zaten farklı ilgi alanlarından dolayı karışıklık yaşadım. Karar verdim sonrasında da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rarels -- 25 Haziran 2019; 22:0:25 >
  • Rarels kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de mühendislik okudum fakat hayatım boyunca ekran başında kod yazmak artık güzek gelmiyor.Birbirinden alakasız şeyler yapmak istiyorum.
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    2 sekilde yetenek gelişir
    Kendiliğinden yada çalışarak

    Okuluna gidersen kendinde bir sanatcı büyütebilirsin
    Sanatcının kafası senin gibi çalışır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.