Şimdi Ara

Navigasyon kullanmadan uzun yol yapabilir misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    sürekli tabelaları kullanırım uzun yolda. Aşırı dalgın biriyim. Her uzun yolda muhakkak ideal yoldan çıkarım. Eşim navigasyonu açıp yanlış yoldan gidiyorsun diye söylenir durur. Ama bu şekilde yolculuk yapmayı seviyorum.

    Enteresan bir durummuş hocam gerçekten. ne hikayeler olmuştur bu yanlış yola girmelerde.

  • Eski telefonun navigasyonu çalışmadığından yola çıkmadan haritaları açıp güzergahın fotoğrafını çekerdim. :) Şehirlerarası yollarda tabelalar yeter ama şehir içinde hele hele de durma imkanı olmayan sıkışık trafikte sora sora bir yer bulmak mümkün olmaz. Bu açıdan navigasyon büyük şehir merkezlerinde çok daha önemli bir hale geliyor.

  • artık adam akıllı yol tabelası olmadığı için kullanamazsınız. karayolları tasarruf tedbiri için tabelaları kaldırıyor. ben 90 dan beri sürüyorum. o zaman tabela ile karsa giderdin çok rahat . şimdi ilk büyük şehirde çakarsın . adam akıllı tabela yok,yollar saçma sapan . konyada adanada bazı yollar var insan navigasyonla karıştırıyor saçma sapan çarpık çurpuk.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Senkei

    Enteresan bir durummuş hocam gerçekten. ne hikayeler olmuştur bu yanlış yola girmelerde.



    Alıntıları Göster

    evet oldukça komik ve ilginç olaylar yaşadık ama geriye dönüp baktığımda insanın aklında kalan güzel hatıralar haline gelivermiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: trak76

    artık adam akıllı yol tabelası olmadığı için kullanamazsınız. karayolları tasarruf tedbiri için tabelaları kaldırıyor. ben 90 dan beri sürüyorum. o zaman tabela ile karsa giderdin çok rahat . şimdi ilk büyük şehirde çakarsın . adam akıllı tabela yok,yollar saçma sapan . konyada adanada bazı yollar var insan navigasyonla karıştırıyor saçma sapan çarpık çurpuk.

    bu yoruma katılmamak elde değil. özellikle geçen ay yine yolu şaşırdım. diyarbakırdan malatyaya gitmek için adıyaman şehir merkezinden geçiyordum. Adıyaman merkezde Malatya tabelası 2 yerde var ve tamamen yanlış yönü gösteriyor. Asıl sapılması gereken noktada Malatya tabelası yok. dediğiniz gibi eski özen kalmamış karayollarında.

  • anyhill kullanıcısına yanıt

    navigasyon konusunda da bir parantez açayım. türkiyede çok özensiz. çanakkalede üniversitenin orada yol değişmiş, yol yukarıdan üst geçit gibi kıvrılıp gidiyor ve yol değişeli 3 yıl olmuş bizim başarsoft zahmet edip güncelleme yapmamış. 3 yıl ! koca il merkezi !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    bu yoruma katılmamak elde değil. özellikle geçen ay yine yolu şaşırdım. diyarbakırdan malatyaya gitmek için adıyaman şehir merkezinden geçiyordum. Adıyaman merkezde Malatya tabelası 2 yerde var ve tamamen yanlış yönü gösteriyor. Asıl sapılması gereken noktada Malatya tabelası yok. dediğiniz gibi eski özen kalmamış karayollarında.



    Alıntıları Göster

    küçükkuyu'dan assos'a giderken; küçükkuyu'yu geçeli bir kaç km olmuştu, navi sola keskin dönüş uyarısı verdi, baktım toprak patika bir yol orman içine gidiyor, uymadım ana yoldan assos tabelasını takip edip 70 km yol gittim assos girişinde tepede bir küçük beyaz bir tabela assos 20 km yazıyor haybeye 50 km yol gitmiş oldum dönüşte o kestirme yoldan geldim sahilden 1 gidiş/gelişli asfalt yol 20 km sonra yol bitiyor toprak bir yoldan ana yola çıkıyorsun





  • ben uzun yolda genelde otomobil kullanıyorum. Navigasyon kullanmıyorum.

  • Uzun yolda daha önce gitsem bile navigasyonu açıyorum, alışkanlık olmuş artık hiç olmazsa trafik durumu ve yol gidişatını sapakları falan önceden görebilmek büyük rahatlık oluyor. Ancak insan navigasyon rahatlığına alışınca yolu öğrenmek için uğraşmıyor bir süre sonra. Bazen de tabela ve navigasyon çelişince hep tereddüt ediyorum hangisini takip edeyim diye.  

  • İlginçtir ki navigasyon olmadığı dönemlerde gideceğim sehirdisi yerlere tabela ile görebiliyordum. Son 7-8 senedir navigasyon ile gidiyorum çok rahat oluyor. Yalnız önceden tabelalar daha fazlaydı sanki. Şu anki mevcut tabelalarla çok zor. İstanbul Gaziantep arası gidecektim. Gece yolun yarısında şarjım bitmesin diye navigasyonu kapattım. İlk gittiğim için çok zorlanarak gittim. Tereddutte kaldim sürekli. Sanki tabela sayısı azalmış gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer navigasyon'u iphone dan bakmayacaksam kullanırım. iphone'dan olacakasa kendim bulurum daha çabuk hızlı ve stressiz olur.

  • bildigim guzergahta bile navigasyon kullaniyorum. trafik yogunlugunu gostermesi harika birsey.


    gecen otoyolda selimpasa'nin orada trafik birden bire kirmiziya dondu. hemen sag seride gecip yavasladim. sol seritten gelen beyaz sirket aracinin biri akordeon oldu.

  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

    karayolları bir karar aldı . tabelaların gereksiz olduğuna kanaat getirdi paşar ve artık eskisi gibi tabela konulmuyor. çok masraf oluyormuş. adamlarda haklı passat mı çeksin bahçeye.

  • Uzun yoldan kasıt şehirlerarası sanırım. Şehirlerarası yolu navigasyonsuz gitmek rahat bence, anayollarda tabelalar yeterli durumda, şu ana kadar yaptığım yolculuklarda gördüğüm kadarıyla. Ama gideceğimiz yerde şehir içine girdiğimde navigasyonu açarım genelde.

  • Tabela okuyanmi var artik, hiz limitlerine bile bakan cok az kisi var.

    Navigasyon kolayligi tabela okuma konusunda tembellik yaratti. Motor kullanan insanlar ayri. Onlarin hayati daha riskli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep kullanırım. Bildiğim yolda bile açarım. İleride kaza mı var trafik mi anlık gösterir ona göre yol seçerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.