Şimdi Ara

Navigasyon Cihazı Seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,bazı konuları inceledim ama herkesin beklentileri ve imkanları farklı olduğundan yeni bir konu açma gereği duydum. Konu kalabalığı için özür dilerim. =)

    iPhone 4 telefonumda IGO navigasyon kullanıyorum fakat sonuçta telefon. Ekranı küçük bazen kapanıyor,sapıtıyor pek verim alamadım. İlk kez bir navigasyon cihazı alacağım,aracımda Hyundai i20.

    Benim için Android olması,youtube video oynatması,içinde oyun olması falan hiç önemli değil hatta olmasa daha iyi olur. Şarjı uzun giden,büyük ekranlı (5" sanırım en çok kullanılan),hızlı sorunsuz,ses seviyesi yüksek,sürekli ve sorunsuz güncelleyebileceğim bir cihaz arıyorum. Bugün Bimex'te Next 555 ve Telefunken'in bir modelini inceledim. Telefunken'in dizaynı daha şık ve zarifti,ekran boyutları aynıydı. Next 280 civarı Telefunken'de 180 civarıydı diye hatırlıyorum.

    Yukarıdaki kriterlere uygun kaliteli ve kullanımı kolay bir cihaz önerebilirseniz çok memnun olurum,max bütçe 300 TL civarı. Teşekkürler.



  • Bu arada cevap beklerken boş durmayıp biraz araştırma yaptım. Sanırım benim amacıma hizmet eden marka Garmin.

    Garmin NÜVİ 50 5" hepsiburada'da 309 TL şu an. Kullanan var mıdır? Dediğim gibi benim cihazdan tek beklentim navigasyon olayı. Bunu hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmesini istiyorum. Başarsoft haritalarını kullanıyor sanırım bu da üzretsiz sınırsız güncelleme var mıdır?

    Next'in 565 ve Piri Reis modellerine de baktım. Muhakkak onlarda iyidir ama dediğim gibi ben kafamı karıştıracak,eğlenceli bir cihaz istemiyorum. Next'lerin işlemcileri daha hızlı ve ekran çözünürlükleri daha kaliteli. Next Garmin'den hızlı mıdır? Teknik olarak öyle görünüyor ama ben şöyle bir mantık geliştirdim. Garmin'in işlemcisi daha yavaş olmasına rağmen tek bir iş yaptığı için daha hızlı işlemciye sahip olup birçok özellik barındıran Next'ten daha hızlı navigasyon yapar diye düşündüm. Yanlış mı düşünüyorum? =)

    EDIT: Garmin Nüvi 1410 diye bir modele rastladım az önce. hepsiburada'da 459 TL Bimeks online mağazada 298 TL. Aradaki fiyat farkı hakkında yorum yapmak istemiyorum. :D Bu cihaz nasıldır? Nüvi 50'den daha mı yenidir yada iyidir?

    Bu işe yeni bulaştığım için Garmin markasını ilk kez duyuyorum. Next tabiki bildiğim bir marka. Garmin anladığım kadarıyla bu alanda itibarlı bir marka peki teknik servis,müşteri hizmetleri olayı nasıldır. İzmir'de yaşıyorum herhangi bir sorunda sıkıntı yaşar mıyım?

    Bir de aklımda genel bir soru var. Bu cihazların şarjları neden bu kadar az gidiyor? En iyi giden 2 saat falan sanırım. Ben 8 sattlik bir yola çıkarsam ne olacak çakmak girişinden şarja bağlı olarak mı kullanacağım?

    Arkadaşlar fikir ve tecrübeleriniz benim için önemli burdan alacağım bilgilere göre şu an bile sipariş edebilirim ürünü internetten. =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we.[AGRA] -- 24 Mart 2013; 0:16:08 >
  • En az 4,3'' almalisiniz, yeterli bir boyut.

    Garmin Nüvi 40 isinizi gorur. Sadece navigasyon.
    Metro Gros markette kampanyadaydı, 159tl. Bulabilirseniz alın.

    Cpu hizi ve ekran akis hizi onemli olmasa Navitech Px405 diyecektim, HB'de 119tl kampanyadaydi. Ama ekran akis hizi 3–+ modda biraz yavas kaliyor.

    Next Ye-g 515 ikinci tavsiyem. Hb'de yanilmiyorsam 178tl, orada yoksa son care olarak Bimes web sitesinden 178tll'ye alin ama urun gelince iyice kontrol edin. Kullanilmis urun yollayabiliyorlar, o zaman iade edersiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garmin sarj suresini bilmem ama Next 515-555 modellerde ilk zamanlar 3 saat dayaniyor. Ben surekli cakmak adaptorune bagli calistiririm. Kontagi kapatinca cakmak gozune gelen akim kesilir ve navigasyon cihazi otomatik kapanir. Pilde calissa bitene kadar acik kalir ve pil bitince cihaz yazilim ve OS calisirken kuralsiz olarak kapanmis olur.

    Linux tabanli Garmin'i bilmem ama WinCE+IGO tabanli cihazlar kuralsiz kapaninca bir sure sonra hata vermeye baslayabiliyor ya da IGO acilmiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Garmin Nüvi 50 siparişi verdim az önce. hepsiburada'dan 309 TL'ye. Yanında 80 TL değerinde şık bir su ısıtıcısı hediyeymiş :D Gelsin bakalım grup falan varsa üye olurum,izlenimlerimi yazarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.