Şimdi Ara

Nasılsınız dostlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar selam belki bileniniz vardır beni birkaç konu açmıştım 2.mezun yılım hayallerim için ailemin de çevremin de çok şaşırdığı kararı vererek tekrardan mezuna kaldım.Buradaki mezun dostlarım gibi de değilim 253k gibi söylerken üzüldüğüm sıralamadan kaldım ve en büyük hayalim tıp.Bu sıralamalardan çeken çok az kişi var biliyorum umarım ben de onlardan biri olurum.Ama bu aralar istediğim şekilde çalışsam da mutlu değilim.Verdiğim emeğin netlerime yansımayışı inanılmaz üzüyor öyle olunca kitap açasım bile gelmiyor.Bu konuyu benim gibi sınava hazırlanan dostlarımın halini hatrını sormak için açtım sizler nasılsınız süreç nasıl ilerliyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • nolsun hocam iç güveysinden halliceyiz

    bende mezunum 36kdan

    netlere yansımamasını şuan kafanı takmamanı tavsiye ederim daha ekimdeyiz

  • Haklısınız hocam ama ister istemez üzülüyor insan özellikle hedef yüksek olunca ne yapsan sanki az yapmışsın gibi geliyor umarım atlatacağım bu durumu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam durmaksızın çalışmaya devam

    elbet alırsın karşılığını

  • Umarım ikimiz de başarırız hocam teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rica ederim hocam umaırm

  • Herşeyin bir sınırı var yalnız birincide hadi hatadır.Ama ikincide belli bir sıçrama yapmadı iseniz.Yüksek bir sıralama elde edemezsiniz.


    Bilgi %60


    Şans %30


    Moral %10


    Şimdi diyelim 300 bin sıralama yaparsınız hata sıkıntıdır.Kaza geçirmişsinizdir.Ailevi probleminiz vardır.Hırslısınızdır.Moral motivasyonunuz düşüktür olabilir.Potansiyelde o durumu görüyorsanız.Yoksa normal belli bir seviyede başarı elde etti iseniz misal 300 200 gibi buradan öyle tıpa girmeniz filan çok zor.Neden mi denirse bir süre sonra özgüven kaybı yaşarsınız.Altyapınız iyi ise sorun yok.Tabi bu size bağlı birşey.300 200 bin yapan kişi maksimum özel ders filan alsa düzenli disiplinli olsa sanıyorum ancak 70-80 bine ulaşır.Tabi sağlıklı bir yapıda ise.Stres filan olmazsa.


    Misal 30-40 bin yapanında ilk 1000 e girmesi zordur.Maksimum 15-20 bin olur oda.


    Başarılar.

  • IIRunneRII kullanıcısına yanıt

    trollüğüne demiyorum.Bilgili görmüş geçirmiş bir abiniz olarak diyorum.Hayatınızda başarılar.

  • "Bu aralar istediğim şekilde çalışsamda netlerime yansımıyor" demişsiniz
    Hocam bu uzun bir süreç -bu aralardan kastın ne tam bilmiyorum ama- netlerin bir anda yükselmeyebilir yani çalışmaya devam şuanki netler önemsiz hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt
    Doğruluk payı var fakat durduk yere konu açan kişinin moralini bozmaya gerek yoktu neyse

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    Sınırlarımızı çizen biziz hocam bana göre.Dediklerinize yer yer katılıyorum ama bir kişi de olsa önümüzde örnek varsa olmayacak bir şey değildir.Dediğiniz gibi kesinlikle zor olacak ama maksimumuzu belirleyen biziz bence.Teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IIRunneRII kullanıcısına yanıt

    Moral bozmaktan öte bence hayal kırıklığına uğramaması için diyorum.Hırs yüzünden intihar edende çok.Herşeyin bir oluru var.Maalesef bende zamanında(2008) 1 puanla odtü ee'ye giremeyip odtü makine okumuştum.


    Başta belli bir noktaya gelmedi iseniz sonrasında bunu elde etmek cidden çok güç.beklenti olumsuzluk insana daha çok hayal kırıklığı yaratır .Başta bunu bilmek ona göre takıntılı olmamak daha iyi.İlla şunu bunu olmak zorunda değilsiniz.Kişiler kendini zorlamasın.Hayatta en önemli şey sağlık.Az stresli bir yaşam.

  • Marvin9ducksch kullanıcısına yanıt

    Yani hocam yaklaşık 3 haftada fiziği halettim optik konusu dışında ama denemelerde yapamadığım sorular üzüyor.Yapacak bir şey yok doğrularını öğrenip önümüze bakacağız dediğiniz gibi teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NEGANYRSA kullanıcısına yanıt

    Umuyorum ki başaracağız hocam hakkınızda hayırlısı olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt
    Hocam dedikleriniz de haklılık payı var ben ona bir şey demiyorum zaten de 200 k dan 80-90 k ya çekmek özel ders disiplin falan yazmışsınız. Arada Max 15 ayt sorusu var bunu da ben deneyimledim 2021-2022 yks de benim sıralamalar da buna benzerdi ama ne dershane ne özel ders hatta adam akıllı ders bile çalışmadım bu bı başarı değil farkındayım 2. Kez mezuna da kaldım fakat bahsettiğiniz kadar zorluğu yok abartmışsınız. 30 k dan 8 kya 125 kdan 24 kya çeken bizzat arkadaşlarım da var. Biraz gereksiz moral bozmak olmuş. saygılar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tabiki öyle ama açığını kapatman için zaman ihtiyacın var kafana takmama filan misal şuan seviyen nedir bilmiyorum ama 2 yılda düzgün bir çalışma pes etmeme ile olabilir.Ama diyorum ya kişide biter iş.İmkansız diye birşey yok ama o açığı kapatmak içinde belli bir zaman program bunun dışına çıkmama filan gerekli.


    Lise döneminden beri az öz çalışan açığı varsa yerinde kapatan kimseler pratikle çok rahat yani ciddi bir sıkıntı yaşamazlarsa sınav öncesi hedefine ulaşıyor.Sonradan büyük bir açığı kapatmak istiyorsanız süreç stres yapmama sonucu amacınıza ulaşabilirsiniz.Ben sadece daha sıkıntılı ve daha çok efor gerektiriyor ondan bu manada söyledim.Kişide bitiyor iş yine.

    Yoksa emin olun birinin diğerinden farkı yok.Bu zıkkım sınav zeka filan ölçmüyor.Sadece bir şekilde her sene sıralamaya sokuyor gençleri.Yani hayatı buna eşdeğer görmek saçma.


    Stres yapmaz düzenli çalışırsanız.3 senede ilk 15-20 binde yapabilirsiniz.ilk 5-10 bin cidden zor.Ama pratik kazandıkça bazı şeyler kolay gelir.Tıpa girmek ise hedefiniz puanlara göre şuan bilmiyorum ama 25 bin yeterlidir herhalde kontenjanlar artmış yeni kurumlar açılmış.Ama dediğim gibi bu senin elinde.Potansiyelini en iyi kendin bilirsin.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.