Şimdi Ara

Nasıl Profesyonel F1 simracing yarışçısı olurum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • F1 veya bu tarz alanlarda profesyonel yarışçı olmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?



  • Özellikle corona virüsü sonra simracing olayı çok farklı seviyelere çıktı. Özellikle gerçek serideki pilotlar bile artık zamanlarının çoğunu simlerde geçiriyor . Gerçek yarış serileri bu dönemde simülasyonları kullanarak gerçek takım ve pilotların dahil olduğu şampiyonalar düzenliyorlar.

    Sorunuzu cevabına gelince önecelikle yarışacağınız yarış oyununu sim ya da simcade seçmeniz gerekiyor. Bu seçimi yaparken tabiki e spor tarafında ne derece aktif oyun olduğuna dikkat etmeniz lazım. Şu an aktif olarak e spor camiasında en popüler olarak Formula 1 , Gran Turismo Sport ve iRacing i sayabilirim.

    iRacing sim dünyssında gerçekçilik anlamında zirvede olan platform. Gerçek yarış pilotlarını çoğu iRacing i kullanıyor diyebilirim. İracing ile beraber Rfactor u de sayabilirim. Fakat düzenlene ödüllü şampiyonalara baktığınız iracing çok önde. Porsche GT3 Cup serisi e spor olarak iracing te düzenliyor ve totalde 300.000 € ödül havuzu var. Yine indycar ve Nascar serileri de aynı tutarda ödül havuzuna sahip

    Formula 1 i zaten takip ediyorsunuzdur. Burada da katılım çok yoğun . Rekabet çok fazla. Gerçek takımların desteklemesi cezbedici.

    Gran Turismo Sport ta FİA desteği ile gerçekten çok güzel bir organizasyon yapıyor

    Bunlardan birini tercih ettikten sonra vaktinizi çoğunu antremana ayırmanız ve diğer katılımcıların seviyesine çıkmanız gerekiyor. Oyunun ince detaylarını öğrenmeli ve bunları kullanmalısınız. Bu iş artık çok profesyonel bir hal almaya başladı. Gerçek bir yarışçı gibi sürekli antreman yapıp uzun vakitler ayırmanız gerekiyor.




  • MtkP HuSnU kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam, şu an F1 üzerine yoğunlaşıyorum ve sıralamamı yükseltmek istiyorum. Diğer oyunlarda da aktif olmak isterim lakin dediğiniz gibi zaman ayırmak önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • exotic. kullanıcısına yanıt
    F1 sim için tek nokta lisanslı F1 oyunu olan F1 ve son serisi 2019 olacaktır. sürücüler bile antrenmanlarını bu similasyonla yapıyor. var ve kesinlikle bir oyun olarak değerlendirmemek gerekir

    şu an açamıyorum ama açtığımda SS paylaşırım, orada e-formula için özel bir bölüm var.

    ancak şunu belirtmek isterim iyi bir ingilizce çok önemli. 2. side prof bir driving kite ihtiyacın olacak joypad ile olacak şey değil
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    F1 2019 aldım hocam, şu an ben de sıkıntı yaşıyorum oyunu açamıyorum. Hangi ayarlar gerekli vb. tarzında bilgiler lazim olacak dediğiniz gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • exotic. kullanıcısına yanıt
    bütün sorularının cevaplarını burada bulabilirsin
    https://f1esports.com/


    ama ilk mesajımda da belirttiğim gibi pro bir driving kit şart. benim eskiden logitech g27 vardı - ki bu bile çok prof bir şey değildi. oyuna sürüş performansını ancak bu tarz kitlerle verebilirsin.

    şu an yaş kemale erdiği ve evli olduğum için artık driving kit - yarış koltuğu vs. gibi oyuncaklara ne bütçe nede evin içinde yer ayırabiliyorum :(

    Ama şöyle söyleyeyim, Gran turismo, F1 eski seriler, xbox'ta forza oynayan birisi olarak, özellikle driving asist leri kapalı oynaman için bu tarz kitlere ihtiyacın var.

    mesela ben f1 2016 yı kitlerle oynamıştım, onda breaking asist, traction control hep kapalı idi. çünkü gaz freni ayağınla ve hissederek yaptığın için frene, lastikler kitlenmeden ne şekilde basacağın, apex'i nerede yakaladığın, apex çıkışı gaza ne şekilde ne kadar oturup aracın oversteer olmadan smooth bir dönüş almanı sağlıyor. ve f1 2016 da asistler kapalı ve %94 güçlük seviyesinde yarış kazanıyordum

    yukarıda belirttiğim durumlardan ötürü f1 2019 u joypadle oynuyorum. Manuel vites, breaking asist low, traction control medium ve %60 difficulty ile zar zor ilk 3 e girebiliyorum çünkü gaz fren hassasiyetini ne butonlar ne analoglar nede L tuşları, gaz pedal gibi veremiyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.