Şimdi Ara

NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kim kazanmazsa bir ekmek parası.. dostunun yüz karası, düşmanının maskarası.


    Mehmet Akif Ersoy


    bir işe girmek istiyoruz yok abi, en çabuk bulacagımız iş; komilik,garsonluk(ki bunlarda corona döneminde yok gibi),motorlu kuryelik..


    bim/a101/şok'a girmek artık torpil olmuş, aras/yurt içi/ups vb kargo şirketleri de aynı torpilin yoksa takmıyorlar.


    ..ki bu işlerde bile insanlar adeta insanlıgını kaybediyor gittiniz zaman insanların o yüzlerine bir bakın...

    bu tür işler sosyal yaşamın kalmıyor paso 6 gün ayakta insani olmayan şartlarda çalışıyosun. valla çalışanlarında çoğu çoluk çocugu var diye çalışıyor NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU) 


    ben yetim aylıgı alıyorum(kesilmesine 800 gün kaldı), diyorum acaba biriktirip silahlı özel güvenlik sertifikası mı alsam? onun içinde alsan bile torpilin olması lazım diyorlar.


    yoksa biriktirip 10 yıllık pasaport mu çıkartsam belki green card'a başvururum giderim bu ülkeden...


    onun içinde çıkmaz, çıksa bile bankada paran olması lazım diyorlar.



    NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)


    NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)


    NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)


    NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)


    NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)




    NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)


    NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)


    NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)


    NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)


    NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hattori- -- 14 Mayıs 2021; 23:7:11 >







  • 1 seneye yakin issiz gezdim, o zaman ki psikolojimi hic unutmayacagim. Akrabalarin, es dostun surekli is bulamadin mi sorulari bir ara cildirtacakti. O psikolojinin etkisiyle mi bilmem ama cebimde para olmadigi icin adam yerine konmadigimi dusunurdum hep. Geceleri uyuyamazdim, cogu zaman sabahlardim, uyudugumda kalkmak istemezdim. Zor gunlerdi.

    Çalışmayan, öğrenci, çocuk veya birilerini ölümüne savunmaya çalışan birinin zırvaları.


    Arayana iş yok. Kendini geliştirene de iş yok. Üniversite okuyana da iş yok. Hatta yüksek lisans ve doktora yapana da iş yok. Sermayesi olup ticareti becerebilene, çok fazla eleman ihtiyacı olan sektörü belirleyip o sektörde çalışabilecek şartları yerine getirebilene, merkezi atama ile atanabilene iş var. Bunlar zaten azınlığı oluşturuyor. Bunların dışındaki pozisyonlar için tek bir şart var. O da torpil. İş imkanları çok fazla kısmına da ne desem bilemedim. Bi akıllı sensin. İşsizlik oranları çarptırıldığı halde boşuna yüksek çıkıyor zaten. Hele hele intihar edenler senin bu söylediklerini düşünememiş, çoluğunu çocuğunu keyfinden arkasında bırakıp intihar etmişler.


    Özel sektörde hiç çalışmamışsın ya da celladına aşık olanlardansın. Patron senin ona ne verdiğine bakmaz. Patron çalışana ne kadar az ücret verebileceğine bakar. Bizzat kayınbabam 3 sene öncesine kadar büyük bir firmanın her şeyinden sorumlu, 1 numaralı adamıydı. Aldığı ücret 3 bin liraydı. Firmaya en az 50 bin lira kazandırdığını ve patronun hakkını vermediğini söylüyordu. Rest çekip ayrıldığında maaşını 4 bin lira yaptı ve birkaç vaat verdi patronu. Biraz çalışınca vaatlerini yerine getirmediğini söyleyip tekrar ayrıldı ve dükkan açtı. Bu sefer de maaşını 5 bin lira yapıp geri çağırdı. Vaatlerini yerine getirmezse yine ayrılacağını ve tekrar gelmeyeceğini söyledi. Patron yine vaatlerini yerine getirmedi ve ayrıldı. İyi ki de ayrıldı. İyi ki de "iş beğenmedi". Şuan aylık ortalama net geliri en az 25 bin lira. Eski firmasında çalışıyor olsa şu şartlarda o firmaya o boyutta sermaye ile en az 100.000 lira kazandırırdı. Eski patronu yalvarıyor ama geri dönderemiyor. Yerine aldığı adamları 15.000 lira maaşla bile tutamıyor. Çünkü o işin hakkı o değil ve hâlâ kimseye hakkını verip de işinin düzgün yapılması gibi bir derdi yok. Eğer çok sıkışmasa yerine getirdiği adamlara da 15.000 lira maaş vermez.


    Özel sektörde kimse kimseye hakkını vermez. Burası Türkiye. Herkes karşısındakini ne kadar sömürebileceğine bakar. Vizyon bu kadar çünkü. Çalışanına değer verip daha iyi işler yapmayı hedeflemek gelişmiş ülkelerdeki patronların vizyonudur, bu ülkede bulamazsın. O yüzden ya memur olacaksın ya da kendi işini kuracaksın. Yoksa kölelikten kurtulma ihtimali çok ama çok düşük.

    Valla baya zor. Ben kardeşimin birini yurtdışına gönderdim şuan orada çalışıyor ayrıca mimarlığı için denkliğini alabilmek adına da okuyor. Bir diğeride liseyi bitirdiğinde göndereceğim orda devam edecek okula. Ben kendim de zaten şu pandemi furyası bittiğinde ailemide alıp gideceğim. Canım memleketim çok seviyorum ama maalesef geçim burada çok zor. Kıyıda köşede birikmişin yoksa, babadan atadan bişey kalmamışsa zor bu işler artık maalesef.
    Halk istedi bunu. Sen hem bilime, okumaya, liyakata önem verme. Sonra de ki iş yok. Şu an da iş imkanlarının az olması normal çok olması anormal. Artık kabul edin. Her 5 gençten 2 si işsiz. Ve bu uzuuun yıllar böyle devam edecek. Hatta aynı tas aynı hamam devam ederse her 2 gençten birisi işsiz olacak. Muhtemelen işsiz gençler evlenmeyecek. Fazla değil 10 sene sonra dış göç hariç nüfus eksilmeye gidecek. Zaten projeksiyonlara bakın yaşlı nüfus çok ciddi artıyor.

    Çok üzgünüm ki tren ülkemiz için kaçtı, katma değeri yüksek ürün üretip ihraç etmek yerine, rantı yüksek beton projelere paralar gömüldü. Pandemi dönemine de -60 milyar dolar rezervle yakanıldı üzerine saçma sapan kararlar ile yanında eleman çalıştırabilcek esnafta battı. Sonuç olarak bu sarmaldan çıkmamız çok zor. Tüm Cumhuriyetin kazanımlarını satan akp malesef ki ülkemizin gençlerinin geleceğine el attı.

  • Çok üzgünüm ki tren ülkemiz için kaçtı, katma değeri yüksek ürün üretip ihraç etmek yerine, rantı yüksek beton projelere paralar gömüldü. Pandemi dönemine de -60 milyar dolar rezervle yakanıldı üzerine saçma sapan kararlar ile yanında eleman çalıştırabilcek esnafta battı. Sonuç olarak bu sarmaldan çıkmamız çok zor. Tüm Cumhuriyetin kazanımlarını satan akp malesef ki ülkemizin gençlerinin geleceğine el attı.

  • Milleti bitirdiler, milleti. Haramboğazlar beslenecek diye bir millet, bir nesil bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dk 5:07 gelen abla tam olarak söylemek istediklerimi söyledi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hattori- -- 15 Mayıs 2021; 0:53:8 >
  • 1 seneye yakin issiz gezdim, o zaman ki psikolojimi hic unutmayacagim. Akrabalarin, es dostun surekli is bulamadin mi sorulari bir ara cildirtacakti. O psikolojinin etkisiyle mi bilmem ama cebimde para olmadigi icin adam yerine konmadigimi dusunurdum hep. Geceleri uyuyamazdim, cogu zaman sabahlardim, uyudugumda kalkmak istemezdim. Zor gunlerdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç işsizliği 35%'e dayanmış olan bir ülkede, dünyanın neresinde olursa olsun ....


    Neyse yazmayın silivri soğuktur şimdi

  • Valla baya zor. Ben kardeşimin birini yurtdışına gönderdim şuan orada çalışıyor ayrıca mimarlığı için denkliğini alabilmek adına da okuyor. Bir diğeride liseyi bitirdiğinde göndereceğim orda devam edecek okula. Ben kendim de zaten şu pandemi furyası bittiğinde ailemide alıp gideceğim. Canım memleketim çok seviyorum ama maalesef geçim burada çok zor. Kıyıda köşede birikmişin yoksa, babadan atadan bişey kalmamışsa zor bu işler artık maalesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işsizlik %30-40 ve bu önümüzdeki 10 yıl boyunca %30un altına inmesi zor

    sen iş bulsan bile başkası bulamayacak. nasıl ki kpss'ye giren bazıları memur olup çoğu olamıyor . Yakın zamanda asgari ücretle iş

    bulmak bile memurluk gibi olacak

    99 ve 2008 deki emeklilik düzenlemeleri sonraki nesillerin önceki nesle çalışmasını sağladı ( iş bulamayanlarda işsiz kalmasını ) , kamu sektörleri her zaman diğer vatandaşların iktidar partililere çalışmasını sağlar, kamu ihalelerdeki yolsuzluğu engellemek için yargı bağımsız olmalı, işsizlik ile asgari ücret arasında bağlantı vardır... Bunları düzeltecek parti var mı? ilk 3 parti sol parti uygulamalarını savunur bu nedenle bunları düzeltemez millet ittifakı sadece Erdoğan'ın ülkeyi yıkmasını engelleyebilir ve yolsuzluğu engelleyebilir yıllık 50-100 milyar tl bu da %2 lik zenginleşme sağlar sadece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 15 Mayıs 2021; 6:34:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş 35 altıysa bir sene düzgün hazırlanıp çiftli yıllardaki kpss ye gir.


    Minimum 85 civarı bir puan yap ilan gov tr deki açıktan memur alımlarından tut polisliğe kadar in, şansın yaver giderse memur olursun.


    Şu an yatıyorsan benim gibi hocam özelde çalışmanı tavsiye etmiyorum 12 saat ayağa dikip üç kuruş para veriyorlar eline sınava çalış bence, olmazsa zaten özelde bir yere girersin.


    Ben de 2022 de gireceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 15 Mayıs 2021; 10:3:48 >
  • NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU) 



    NASIL İŞ BULACAZ BE ABİ? (İŞSİZLİK SORUNU)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Hattori-

     



    Merkezi atamada mülakat yok ama açıktan atamada böyle can sıkıcı muhabbetler olabiliyor ama yine de çok ön yargılı olma hocam demek istediğim belki o kişinin bir soruşturması vs. vardı.


    Ve kısmen benzer sebepten her yere başvurmanı tavsiye etmiştim pomem e kadar in bence, hayırlısı olsun hakkımızda.





  • Mülteciler nasıl iş buluyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merkezi atama var mı ki hocam? nerelerde var?


    mülakat tamamen akplileri/eş dostu atamak için kullanılıyor.. o kadının bir suçu yok fizikte tr birincisi oldu akepeli değil diye az puan verdiler.


    şuan 4 yıllık tarih okuyorum daha mezun olmadım polislige filan başvuramam kpss ile uni mezunları kpss ile polislige girebiliyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Hattori-

    merkezi atama var mı ki hocam? nerelerde var?


    mülakat tamamen akplileri/eş dostu atamak için kullanılıyor.. o kadının bir suçu yok fizikte tr birincisi oldu akepeli değil diye az puan verdiler.


    şuan 4 yıllık tarih okuyorum daha mezun olmadım polislige filan başvuramam kpss ile uni mezunları kpss ile polislige girebiliyor

    Özelden yazıyorum hocam

  • kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt

    ucuz iş gücü.


    sigorta yok


    asgari ücret altında maaş


    şark kurnazı iş veren olunca mülteciler işe alınıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

    Mülteciler nasıl iş buluyor ?

    TC vatandaşı ile mülteci arasında işveren açısından maliyet farkı var. TC vatandaşının maliyeti 5-6 bin lira var sanırım mülteciye 3-4 bin lira verse işveren yine kârlı ama 2-3 bin lira veriyorlar galiba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞokBıçaklıZed

    Yaş 35 altıysa bir sene düzgün hazırlanıp çiftli yıllardaki kpss ye gir.


    Minimum 85 civarı bir puan yap ilan gov tr deki açıktan memur alımlarından tut polisliğe kadar in, şansın yaver giderse memur olursun.


    Şu an yatıyorsan benim gibi hocam özelde çalışmanı tavsiye etmiyorum 12 saat ayağa dikip üç kuruş para veriyorlar eline sınava çalış bence, olmazsa zaten özelde bir yere girersin.


    Ben de 2022 de gireceğim.

    Çift yıl tek yıl farkı?


    Ayrıca polislik için yaş şartı aranır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Çift yıl tek yıl farkı?


    Ayrıca polislik için yaş şartı aranır.



    Alıntıları Göster

    Tekli yıllardakilerin öğretmenler ve a kadrolar için olması lazım.


    Yaş olarak genel olarak 35 civarı altı kabul diye biliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.