Şimdi Ara

Amerikada bilgisayar toplama ve ülkemizdeki alım gücü düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gerçekten anlamak güç. Bu kdv'ler, verdiğimiz vergiler nereye gidiyor arkadaşlar ? Herhangibi bir youtube videosuna bakıyorum , adamlar ülkemizde 1000tlden satılan işlemciyi 40$'dan alıyor.

    Örnek olarak aşağıdaki bir arkadaş 800$'a , babası için 'iş görür' diye nitelendirdiği bir bilgisayar topluyor.





    Yani adam gidiyor 800 birim paraya türkiye şartlarında oldukça iyi bir bilgisayarı toplayabiliyor.

    Peki bu para için ne kadar çalışıyor ?

    eyaletler arası 'asgari' ücret 10 ila 15 dolar arasında değişiyor. Günde 6 saat çalıştığını farz edersek (ki tr şartlarında bu saatte bir iş imkansıza yakın) , takribi olarak 12-13 iş gününde bir bilgisayar alabiliyor. Peki türkiye'de videodaki deyişe göre bir bilgisayar bizde ne kadara geliyor ?

    2.324,70 TL'den yemeyip içmessek yaklaşık 4-5 ay gibi bir sürede 'idare eder' diye nitelendirilen bilgisayarı alabiliyoruz. Ki videodaki arkadaş parçaları acele ile topladığını , normalde çok daha ucuza bulacabileceğini de ima ediyor.

    Ben şimdi size soruyorum. Biz ülke olarak bu dünyaya köle olmak için mi geldik , yoksa gerçekten şanssız mıyız? Ülkemi seviyorum ve birşeyler yapmak istiyorum. Ama bu tarz videoları gördükçe gerçekten moralim bozuluyor ve ister istemez nitelikli bir eleman olup gidesim geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mew The Legend -- 21 Şubat 2020; 17:31:46 >







  • Bunlar daha iyi günlerimiz hocam. Üretmek yerine tüketmeye devam ettikçe yaşanması kaçınılmaz olan şeyler bunlar maalesef.
  • Akli olan kaçar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55+ emekliye dedim ki
    Dayıııııı doğalgaza zam geldi zammm
    adam istifini bozmadan
    Benene len ben doğalgaz mı yakıyom.

    Bunu söyleyen zihniyetin yarattığı TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nde yaşıyoruz. Sence de bu fiyat farkları normal değil mi ?
  • Aynı kişi muhtemelen haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır falan diyordur ama bu konuda iki yüzlülük yapıp kendisini sokmayan yılan bin yaşasın demiştir...

    Bende bir akboyla tartışmıştım otoyol köprü zammına bana demişti ki şehrin ulaşımı çok iyi ben araç kullanmıyorum sende araç kullanma. yaklaşık 7 ay sonra araç aldığını gördüm :) yüzüne vurmadım onlar kendilerinin farkında değiller alkolü sık tüketen cehapeliler kafasını her saniye yaşayan akboylar...

    Kimsenin ne tarafa oy verdiği umrumda değil ama iki yüzlülük yapmasınlar dürüst olsunlar çok mu zor abi dürüstlük denesinler valla çok iyi anlaşmaya başlıyacaz kutuplaşma azalıcak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.