Şimdi Ara

Nasıl covid negatifim ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öksürük, burun akıntısı, halsizlik. Bu şikayetlerim 2 gün önce başladı. Dün acile gittim test yaptırdım ve bugün açıklanan korona testim negatif çıktı. Bugün dünden daha kötüyüm ateşim 38 yataktan kalkamıyorum ciğerlerim yanıyor öksürmekten boğazım tahriş oldu. Ben anlamadım bu test %100 doğru gösterir mi arkadaşlar? Bir daha test yaptırmam gerekir mi? Varsa bu illet virüse yakalanıp yenen bilgi verebilir mi?
    Edit: 2 gün sonra tekrar gittim ve bütün tahlillerim ve tomografim tertemiz çıktı pcr testim de negatif çıktı. Temiz olduğuma eminim artık ilginiz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardhungry -- 30 Ağustos 2020; 20:22:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Testin doğruluk oranları %57-60 civarlarında. Anlayacağın yanılma payı bayağı bir yüksek ve alan kişi de çok önemli bir faktör. Nazofarenks ve orofarenks bölgesine çubuğu iyice yedirmesi lazım ki üstünkörü iş yapılmamış olsun. Numune yeterli gelebilir ancak oranlar yayınlarda kanıtlandı. Thorax BT çekildi mi peki? Tomografi üzerinden de tanı koyulabiliyor.
  • Bahsettiğin belirtiler başka hastalıklarda da mevcut. Ama tabii ki testin yanılma ihtimali var
  • Testin yanılma payı teorik olarak %40 fakat benim etrafından çıkardığım istatistik %70. Kendini karantinaya al. Senin gibi bilinçli insanlar sayesinde durumun kötü olmasına birşey yapamayız ama daha kötü olmasını engelleyebiliriz. Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therkut -- 28 Ağustos 2020; 1:32:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Testin doğruluk oranları %57-60 civarlarında. Anlayacağın yanılma payı bayağı bir yüksek ve alan kişi de çok önemli bir faktör. Nazofarenks ve orofarenks bölgesine çubuğu iyice yedirmesi lazım ki üstünkörü iş yapılmamış olsun. Numune yeterli gelebilir ancak oranlar yayınlarda kanıtlandı. Thorax BT çekildi mi peki? Tomografi üzerinden de tanı koyulabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Play Hard -- 28 Ağustos 2020; 1:32:39 >
  • öncelikle geçmiş olsun kardeşim. verilen ilaçları kullanmanı öneririm. hemen paniğe kapılma. normal gribal bir olay da olabilir. böyle çok hasta olduk önceden. tabi şimdi oklar onu gösterdiği için şüpheleniyor insan. bana sorarsan verilen ilaçları kullan ama yine de virüsü kapmış gibi tanıdığın insanlardan uzak dur yeter. tekrardan geçmiş olsun.
  • Bir doktora gidersin fıtık var sende ameliyat der, ama içine sinemz bıçak altına yatmadan gidip bir doktora daha göstereyim dersin ya , işte o mantık . Ne güzel bilinçli bir arkadaşsın git bir test daha yaptır. Belkide taşıyıcısındır vs. Tabi inşallah Covid değilsindir de. Forumda bir çare bulamazsın zaman kaybetme kendinede yakınlarınada zararın olmasın git 2. test yaptır. Gelmiş geçmiş olsun inşallah .
  • İlk testin ne çıktığı önemli değil. 1 hafta sonra aynı testten tekrar yaptırın. Sonuçları karşılaştırın.
    Not: ilk testten sonra mutlaka 1 hafta boyunca karantinadaymış gibi hareket etmek gerekli. 1 hafta sonra tekrar test yaptırmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 28 Ağustos 2020; 0:59:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özel hastaneye gidip kandan (covid2-sars ) antikor testi yaptırın . En doğru sonuç o olacaktır . Hastalık belirtileri varken iqm max seviyelerdedir o yüzden sonuç doğru çıkacaktır .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nezlede olabilirsin
  • Tek başına hiçbir test işe yaramıyor. Ciğer tomografisine bakılıyor, kandaki antikora bakılıyor ve ek olarak sürüntü testi yapılıyor.

    Sadece sürüntü testinin sonucuna güvenmek, hele hele %50 gibi bi yanılma payından bahsediyolar aman diyim. Muhtemelen var sende bu lanet hastalık.

    İstersen başka bi hastaneye gitmeyi dene.
  • Git bir daha test ol, hafif belirtilerle ciğerlere yerleşirse bir anda nüksediyor. Nurofen theraflu sakın kullanma. Benim bir akrabam 10 gün önce halsizlik ve soğuk algınlığı belirtileri ile doktora gitti, ateş olmadığı için nurofen falan verip yollamışlar. 2 gün önce nefes darlığı başlayıp test oldu, dün akşam pozitif sonucu geldi, ancak gece evde nefes alamayarak vefat etti. Maalesef doktorun teşhisi, ateş olmadan test yapılmaması ve verdiği ilaçların etkileri gizlemesi sebebiyle çok geç kaldı.
  • performer999 kullanıcısına yanıt
    Hocam doktor bana kongest forte verdi ama reçeteye kaşe basmayı unutmuş eczaneye gittiğimde fark ettim. Eczacı da bana kongest forte yerine daha ucuz olsun diye theraflu verdi. Kullanmayayım o zaman bu ilacı. Geçmiş olsun Allah mekanını cennet eylesin hocam akrabanız kaç yaşındaydı öğrenebilir miyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hardhungry kullanıcısına yanıt
    62 hocam, halam kendisi. Bir sağlık sorunu yoktu öncesinde. 12 gün önceki gittiğinde doğru işlem yapılsaydı iyileşirdi, 75 yaşında şeker hastası dedem (diğer taraftan,babası değil) atlattı bu hastalığı zamanında tedaviyle, 3 gün yattı çıktı. 12 gün önce test yapılıp ilaç verilseydi keşke. Nurofen ve therafulu belirtileri gizler, anlamazsın diye diyorum. Gripse zaten sorun olmaz yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi performer999 -- 28 Ağustos 2020; 11:52:23 >
  • Hocam imkanınız varsa özel bir sağlık kurumuna gidin. Veya test yaptırdığınız yerde koşullar iyi ise tekrar gidin. Bunda belirti varsa kafanızda soru işareti oluşuyorsa tek test yerine 3 aşamalı test yapıyorlar.Bir tanıdığım yaptırdı ordan dolayı biliyorum. Boğaz-burun sürüntü örneği , kan tahlili ve ciğer filmi. Bu 3 işlem uygulandıktan sonra kafanızda soru işareti kalmayacak şekilde net sonuç alırsınız. Geçmiş olsun şimdiden.
  • Hemen paniğe kapılmayın. 15 temmuz günü bende de burun akıntısı hariç(burnum tıkalıydı) ateş, halsizlik, ishal , bağ ağrısı içşn gitmiştim. Ateşim olduğu için direk pandemi bölümüne sevketmişlerdi. Ciğer filmi ve kan testi yaptılar. Filmde bişey çıkmadı sanırım, onla ilgili bişey dememişti doktor fakat kan testi çok yüksek çıkmıştı. Corona testi yaptılar ve hemen hastaneye yatırdılar. Serum ve ilaç vermişlerdi. Ertesi gün corona negatif çıktı fakat karın ağrısi ve ateş devam ettiği için ertesi gün bir tane daha corona testi yaptılar oda negatif çıktı. 4. Gün düzelmiştim. Sonraki günde taburcu olmuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka bir özel hastanede tekrar test yaptırın bence
  • togiksk T kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 tüp kan aldılar pcr testi yaptılar birde tomografi çektirmemi söylediler ama ben yanlışlıkla röntgene girip röntgen çekilmişim. (benim hatam.. hastanelerde bu güne kadar fazla işim olmadığı için ikisini karıştırdım) tomografi için tekrar gitsem mi? Kanda bişey yok demişti doktor, test de negatif çıktı. Bir tek tomografiye bakamadılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hardhungry kullanıcısına yanıt
    Hocam kan tahlilinizde temiz çıktıysa eğer endişeye mahal yok. Siz yinede 1 hafta 10 gün istirahat edin ve çevrenizdekilere mesafenizi koruyun. Stres yapmayın ayrıca pcr ve kan tahliliniz temiz çıkmış sonuçta. Muhtemelen mevsim geçişleri ile alakalı rahatsızlığınız. Geçmiş olsun
  • İşin tuhafı, negatif olunca ilaç ta vermiyorlar değil mi? Arkadaşın semptomları covid ile baya baya örtüşüyor.

  • kardeşmi aynı şikayetleri ben de yaşıyorum ciğerlerim yanıyor pcr testim negatif çıktı nasıl oldu durumun geçti mi? antibiyotik kullanıyorum şu an.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.