Şimdi Ara

NASA ve Tide uzayda çamaşır yıkamak için bir araya geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
23
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsanların Mars'ta yaşayabilmesi için barınak, hava, su ve yiyecek bulunması gerekir. Ama çamaşır ne olacak? NASA ve Procter & Gamble, bunu çözmek için birlikte çalışıyor.

    P&G Salı günü yaptığı açıklamada, "Tide, çamaşır deterjanı çözümlerinin geliştirilmesine ve uzayda teknoloji gelişimine yardımcı olmak için NASA ile bir Uzay Yasası Anlaşması imzaladı." dedi. "Anlaşma kapsamında NASA, uzayda Tide temizleme çözümlerini test edebilir ve inceleyebilir."

    NASA ve Tide, Uluslararası Uzay İstasyonunda bazı deneyler yapacak. ISS'de çamaşır yıkamak için bir çamaşır makinesi yok. Astronotlar şu anda bir giysiyi kirlenene kadar giyiyor ve sonra kirlenince dışarı atıyor. Düzenli ikmal görevleri sayesinde astronotlara temiz giysiler ulaştırılıyor, ancak bu Mars gibi daha uzak yerler için mantıklı bir seçenek olmayacaktır.

    P&G, "Tide, derin uzay görevlerinde kullanılan yıkanabilir öğeler için kötü koku, temizlik ve leke çıkarma sorunlarını çözmek için uzayda kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış, tamamen parçalanabilir bir deterjan geliştirdi ve bu aynı zamanda kapalı döngü bir su sisteminde kullanıma uygun." dedi.

    P&G, ISS koşullarında temizleme ve leke çıkarma bileşenlerinin güvenilirliğini test etmeyi içerecek olan 2022 deneyleri için hazırlanıyor. Şirket ayrıca NASA Artemis ay görevleri ve düşük yer çekiminin bir sorun olacağı gelecekteki Mars görevleri için kullanılabilecek bir kombine yıkama-kurutma makinesi geliştirmeyi düşünüyor.



    Kaynak:https://www.cnbc.com/2021/06/22/tide-partners-with-nasa-to-create-detergent-for-astronauts.html







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.