Şimdi Ara

NASA, Jüpiter’in etrafındaki gök taşlarını inceleyecek olan Lucy görevini başlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA’nın Lucy uzay sondası, Jüpiter’in etrafında bulunan Truva asteroitlerini incelemek için cumartesi sabahı erken saatlerde Florida’da bulunan Cape Canaveral Hava Üssü’nden fırlatıldı.



    NASA, Jüpiter’in etrafındaki gök taşlarını inceleyecek olan Lucy görevini başlattı



    12 yıl sürecek olan mürettebatsız görevde Lucy aracı, Jüpiter etrafında bulunan Truva asteroitlerini inceleyecek. NASA’nın açıklamasına göre Lucy, bu kadar çok farklı asteroidi keşfetmeye yönelik olan ilk görev olarak tarihe geçti.



    Ayrıca Bkz.Uzayda uzun süre geçirmek beyin hasarına yol açıyor



    6.5 milyar kilometrelik bir yol katedecek olan Lucy’nin ilk olarak 2025 yılında Donaldjohnson isimli gök taşına varması bekleniyor. Daha sonra Lucy Truva asteroitlerine doğru ilerleyecek ve 2027 yılında bu asteroidlerden birine ulaşacak. Bundan sonraki Truva asteroidi ziyareti ise 2033 yılında olacak.



    NASA, Jüpiter’in etrafındaki gök taşlarını inceleyecek olan Lucy görevini başlattı



    Güneş sisteminin kökeni araştırılacak



    Southwest Araştırma Enstitüsü baş araştırmacısı Hal Levison da bu görev hakkında, “Lucy görevi üzerinde 2014 yılında çalışmaya başladık, bu nedenle uzun süredir bu misyon üzerinde çalıştığımızı söyleyebilirim. İlk Truva asteroidine ulaşmamıza daha süre var, ancak bu nesneler ‘muazzam’ bilimsel değerlere sahip olduğu için bu kadar süre beklemeye değer. Gökyüzündeki ‘elmas’ gibiler.”





    Atlas V roketi ile fırlatılan Lucy’nin incelediği Truva gök taşlarının “gökyüzündeki elmas” olarak nitelendirilmesinin sebebi; güneş sistemimizin kökenleri ve gezegenlerin oluşumu hakkında bilgiler sağlama ihtimalinin yüksek olması. Bilim insanları bu asteroitlerin güneş sisteminin erken dönemleri hakkında önemli bilgiler içerebileceğini düşünüyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/10/16/22729626/nasa-launches-lucy-probe-study-jupiter-trojan-asteroids







  • bu kadar elmas muhabbetinin donmesinin nedeni beatles'in lucy in the sky with diamonds (lucy elmaslarla gokyuzunde) sarkisina gonderme. yanlisda degil, lucy aracinin icindeki optik cihazlarda elmas parcalar mevcut, lucy in the sky with diamonds.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Bu güzel bilgiler için teşekkürler hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.