Şimdi Ara

NASA, Ay’da Wi-Fi ağı kurmayı planladığını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre NASA, Ay’da Wi-Fi ağı kurma ihtimali üzerinde çalışıyor. Uzmanlara göre bu çalışmanın amacı; ABD’nin bazı bölgelerinde yaşanan internet sıkıntılarını çözmek ve gelecekteki Artemis Ay görevlerine yardımcı olmak. 



    NASA, Ay’da Wi-Fi ağı kurmayı planladığını duyurdu



    Cleveland’da bulunan Glenn Araştırma Merkezi’nde inovasyon direktörü olan Mary Lobo, yaptığı bir basın açıklamasında, “Bu çalışmamız, Artemis görevi kapsamında Ay’a astronot gönderirken karşılaşacağımız zorluklara çözüm getirebilecek. Buna ek olarak da ülkemizde artan toplumsal bir sorunu ele alabilecek” ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Harvardlı bilim insanı: Evren laboratuvarda oluşturulmuş olabilir



    Artemis görevi kapsamında astronotların 2024 yılında Ay’a gönderilmesi planlanıyor. Bu, 1972 yılından beri Ay’a yapılmış ilk insanlı görev olarak kayıtlara geçecek. Görevin aşamaları ise şu şekilde; önce 2021 yılı içinde ay çevresinde mürettebatsız bir uçuş yapılacak, 2023’te ise ayın çevresinde mürettebatlı bir uçuş yapılacak, bunun ardından da 2024’te Ay’a iniş gerçekleşecek. 



    Çalışmanın yürütüldüğü Compass Lab’ın müdürü Steve Oleson da şu açıklamaları yaptı: “Mürettebat, araçlar, malzemelerin  Ay’da bulunan kamp ve Dünya ile olan iletişimde güvenilir bağlantılara ihtiyacı olacak. Bu yüzden bu çalışma önem taşıyor”



    NASA, Ay’da Wi-Fi ağı kurmayı planladığını duyurdu



    NASA ayrıca yaptığı açıklamalarda “dijital eşitsizliğin” ve yetersiz internet erişiminin ABD’de COVID-19 boyunca önemli derecede arttığını ifade etti. Sağlanan verilere göre Cleveland’da bulunan evlerin %31’inin internet erişimi yok.



    W-Fi yönlendiricileri internet sorununu çözebilir



    Steve Oleson bununla ilgili incelemeler yaptıklarını belirtti. Çalışma süresince, karasal bir ağın Ay’da nasıl görüleceği değerlendirilmek için Cleveland’da araştırmalar yapıldı. Oleson’a göre Dünya ve Ay’ın ortamları farklı olsa da Wi-Fi frekansları aynı olabiilir. Oleson ayrıca, Cleveland’da bulunan 20.000 elektrik direğine Wi-Fi yönlendiricileri takmanın internet sorunlarını çözebileceğini ifade etti. 



    Çalışmaya göre yönlendiriciler, 100 metreden daha uzak olmayacak şekilde yerleştirilirse 4 kişilik bir eve saniyede 7,5 megabit (mbps) internet hızı sağlayabilir. Oleson’a göre böyle bir hizmet oyun veya 4k video gibi işlemler için yeterli olmasa da banka, okul, alışveriş gibi temel işlevler için yeterli olacak.” 



    NASA, Ay’da Wi-Fi ağı kurmayı planladığını duyurdu



    Oleson son olarak çalışmayı Artemis görevlerinde ve olası bir Ay kampı tasarımında kullanmayı umduğunu, Wi-Fi ekipmanlarının Ay’ın tozlu ve aşırı sıcak ortamında nasıl kullanılması gerektiğinin bilim insanları ile paylaşıldığını belirtti.. NASA’da bulunan ekip de bu Wi-Fi çalışması sonucunda ABD’de bulunan birçok şehirdeki internet sorunun çözülebileceğini umduklarını ifade ediyor. 



     




    Kaynak:https://www.businessinsider.com/nasa-lunar-moon-wi-fi-network-earth-digital-divide-cleveland-2021-10







  • iyi bari artık cs oynarız. Local.

  • 16mbit interneti evimize alamıyoruz adamlar uzaya internet çekiyor, dünya bizi harbiden kıskanıyor, fazla geliştik gelişmeye birşey kalmadı diyorlardır 😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aydaki wi-fi ile dünyadaki elektrik direklerine kurulacak wifi cihazlarının arasındaki bağı çözemedim?

  • aliceqper A kullanıcısına yanıt

    5000 ping le dünyadakilere heatshot atarım NASA, Ay’da Wi-Fi ağı kurmayı planladığını duyurdu 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madem oyle, ay'a 4 seritli yolda bizden olsun.

  • Tencere kapaklarını hazırlayın beyler beleş internet kullanmasını öğreticem NASA, Ay’da Wi-Fi ağı kurmayı planladığını duyurdu 

  • Bu işin tekniğini çok anlamıyorum fakat Ay ile Dünya arasındaki mesafe az buz değil ping sorununu nasıl çözecekler acaba? Onun haricinde güneşten gelen sıcaklıklar ve radyasyon wi-fi'nin, dünya'ya ulaşmasına engel olmayacak mı?

  • Koca Amerikada birtane kafası çalışan taşeron yokmu da NASA ya bırakmışlar işi.

    Kur sistemi, MoonFi, aylık 25$ dünyadan bağlantı ücreti ve aylık 25Milyon abone garantisi. Farkınıda Amerikan hükümeti versin, bizi kıskanıyorlar ya bi nebze azalır kıskançlıkları bizim yaptığımızı yapınca...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada ve (Türkiyede) tam anlamıyla internet yok ama ayda var sanki uzaylılar ayda cs turnuvası yapacak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.