Şimdi Ara

NASA, Artemis 1’in kritik öneme sahip roket yakıt testini başarıyla tamamladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
58
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA, Artemis 1’in kritik öneme sahip roket yakıt testini başarıyla tamamladı



    NASA’nın insanlı ay görevi için kritik öneme sahip Artemis 1 görevi önümüzdeki hafta fırlatmaya hazır gibi görünüyor. Artemis 1’i Dünya’dan havalandıracak olan güçlü SLS roket sistemi, yaşanan aksaklıkların ardından nihayet başarılı bir şekilde yakıt dolum testini geçti.



    İlk olarak 29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Artemis 1 görevi yaşanan motor arızası nedeniyle ileri bir tarih ertelenmişti. Bir sonraki denme 3 Eylül tarihinde gerçekleştirilmişti ancak yaşanan sızıntının tamir edilemediği gözlemlenerek süreç bir kez daha ertelendi. Bugüne kadar aksaklıklardan kurtulamayan SLS roketi için gerçekleştirilen yakıt dolum testinden ise olumlu sonuçlar elde edildi.



    Test sırasında yine yakıt sızıntısı gerçekleşti



    Ayrıca Bkz.James Webb Uzay Teleskobu, Neptün ve halkalarının en net fotoğrafını çekti



    NASA tarafından yapılan açıklamada yakıt dolum testinde yine sızıntı olduğu bildirildi fakat bunun kabul edilebilir ölçekte olduğu söylendi. Artemis 1 görevinin direktörü Charlie Blackwell-Thompson ise testin son derece iyi geçtiğini ve ekibin ulaşmak istediği tüm hedefleri gerçekleştirdiğini aktardı.



    Artemis 1 görevi 27 Eylül'de olabilir



    NASA, Artemis 1 görevi için fırlatma penceresi olarak 27 Eylül tarihini hedeflemiş durumda. Ancak şimdilik uzay ajansı tarafından görevin bu tarihte gerçekleştirileceğine dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Yakıt dolum testinden elde edilen verilerin incelenmesinin ardından NASA tarafından görev hakkında net bir tarih verilmesi bekleniyor. Artemis 1 görevinin ardından 2024 yılında Artemis 2 ve sonrasında ise Artemis 3 görevinin gerçekleştirilerek Ay'a insan indirilmesi hedefleniyor.






    Kaynak:
    https://www.engadget.com/nasa-completes-artemis-1-rocket-fuel-test-034656131.html







  • Yakın bir tarih = 2025

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.