Şimdi Ara

Naraka: Bladepoint - İnceleme: “Yine battle royale”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Naraka: Bladepoint - İnceleme: “Yine battle royale”



    Battle royale birkaç yıldır bildiğiniz gibi oyun dünyasın bir tür olarak kabul ediliyor. Her ne kadar bunu daha öncesinde olsa da PUBG ile birlikte popülerleştiğini ve ardından Fortnite’ın da bu yolda ilerlemesiyle battle royale türünün oluştuğunu söyleyebiliriz. Türü kısaca “bir bölgeye silahsız bir şekilde atılıyorsunuz ve bölge yavaş yavaş darılırken bulduğunuz silahlar diğer oyuncuları öldürüp hayatta kalan son kişi olmaya çalışıyorsunuz” şeklinde özetleyebiliriz. Bunun bir benzerini Açlık Oyunları serisinde de görmüştük. Tür bu kadar popülerleşince de haliyle birçok örneğini görmeye başladık. Bugün inceleyeceğimiz oyun da yine battle royale türünde bir oyun olan Naraka: Bladepoint.



    Yayıncılığını NetEase Games Montréal’in yaptığı, geliştiriciliğini ise 24 Entertainment’ın yaptığı Naraka: Bladepoint geçtiğimiz günlerde çıkışını gerçekleştirdi. Daha öncesinde birkaç kez açık betası düzenlenen oyun hakkında aslında oyuncuların da bir hayli fikri var diyebiliriz. Ancak yine kısaca bu oyunu Asya kültüründen esinlenerek yaratılan bir evrende daha çok yakın dövüş silahlarının kullanıldığı bir battle royale oyunu olarak özetleyebiliriz. Peki o kadar battle royale oyunu arasında bakılmaya değer mi?



    Naraka: Bladepoint - İnceleme: “Yine battle royale”



    Oyunun oynanış kısmı ile başlayalım. Oyun aslında klasik bir battle royale. Öncesinde karakterinizi seçiyorsunuz, sonra haritada doğmak istediğiniz yeri. Maç başlıyor ve sağda solda eşya arayarak kendiniz için uygun silahları buluyorsunuz. Sonra da alan daralırken düşmanlarınızı öldürerek veya iyi bir şekilde saklanarak son kalan kişi olmaya çalışıyorsunuz. Diğer battle royale oyunlarına göre farkı ise menzilli değil, yakın dövüş silahlarının ön planda olduğu ve yeteneğinizin olduğu bir oyun diyebilirim.



    Karakter Seçenekleri



    Oyunda birden fazla karakter bulunuyor. Temel oynanışta hepsi aynı olsa da birkaç farklı yetenekleriyle farklılaşıyorlar diyebilirim. Rütbeniz ilk zamanlarında bu yetenekler pek de işinize yaramıyor çünkü oyun sizi gerçek bir maça soktuğunu iddia etse de botlarla oynuyorsunuz. Ancak oyun bunu size söylemek istemiyor. Ancak gerçekten oyuncularla oynamaya başladığınızda bu yetenekler işe yarıyor çünkü birçok kombo yapma şansı yakalıyorsunuz ve oyun bu kombolarla keyifli diyebilirim. Bu kombolarınızı yapmak için yeteneklerinize yakın ve uzun menzilli silahlarınızda eşlik ediyor. Ayrıca bir de kancanız bulunuyor. Aksiyon kısımlarında yakın mesaja silahınız asıl hasarı veren öncelikli silah ancak farklı yollarla uzun menzilli silahınızı da öncelikli hale getirebilirsiniz. Kancanız ile birlikte hep düşmanların üzerine atlayabilir hem de çatılarda veya ağaçlarda pusularda bekleyebilirsiniz. Silahların genelde ikiye kendi içlerinde ise birkaç farklı tarz ayrılıyor. Saldırı hızı ve hasara bağlı olarak. Bu yüzden savaş kısımlarının eğlenceli olduğunu söylemek gerek ki kombo yapmak cidden keyifli.



    Naraka: Bladepoint - İnceleme: “Yine battle royale”



    Oyunun Dünyası



    Oyuna dair şahsi olarak bir diğer sevdiğim nokta ise dünyası diyebilirim. Asya kültürüne göre yaratılan dünya gerçekten keyifli. Tapınaklar, ormanlar ve araziler gerçekten dönemi ve kültürü hissettiriyor. Aynı şekilde karakterler de öyle. Güçlü bir PC’ye sahipseniz görsellik açısından da online bir oyuna göre tatmin eden bir deneyim yaşayabilirsiniz. Ancak dediğim gibi eğer bu kültüre dair bir sevginiz varsa önemli oluyor. Yoksa sadece bir haritadan öteye gidemiyor. Ancak Fortnite veya PUBG’nin haritasına göre bakmanın daha keyifli olduğunu söyleyebilirim. Haritalar gayet geniş ve sadece yatay değil dikey olarak da size özgürlük sunması haritayı daha büyütüyor. Ayrıca kancanız sayesinde yükseklerde geçen enteresan savaşlara da tanıklık edebilirsiniz.



    Naraka: Bladepoint - İnceleme: “Yine battle royale”



    Puan



    Sonuç olarak aslında çok da söyleyecek bir şey yok. Evet, oyun keyifli ve daha farklı battle royale deneyimi sunuyor. Özellikle savaş kısımları ekstra keyifli. Ancak bu oyun için kritik nokta tek bir kişiye değil çoğunluğa bağlı. Sonuçta PUBG ve Fortnite’ın bu kadar sevilmesi popülerliğiyle doğru orantılı. Bu iki oyunun oyuncu sayısı düşerse, oynamaya devam eden oyuncuların da keyfi azalır. Bu yüzden Naraka: Bladepoint’in oyuncu sayısı eğer belirli bir seviyenin üzerinde kalmaya devam ederse aradığınız yeni online oyunun bu olduğunu söyleyebilirim. Ancak eğer oyuncu sayısı düşerse sadece dönemlik bir oyun olarak kalır ve bir süre sonra tamamen ortadan kaybolur. Bu haliyle oynaması keyifli bir oyun ama ne kadar daha keyifli kalacak orası belli değil.



    0 puan için her şeyiyle kötü rezalet bir oyun, 10 puan için eksiksiz muazzam bir oyun ve 5 puan için de ortalama bir oyun dersek, Naraka: Bladepoint için puanım 6.5 olur. Puan olmadan son bir cümle kurmam gerekirse de “Battle royale türünü sevenlere ve yeni bir deneyim arayanlara hitap eden bir oyun.” derim.









  • Kapalı betasına katılmıştım oldukça keyifli mmorpg ile battle royal mantığını harmanlanmış diyebiliriz ama 129 TL çok pahalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapalı betadan oyunculardan yarısından fazlası bottu hala o şekilde mi ?

  • Çöp desem iltifat olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun bayağı eğlenceli görünüyor aslında. Böyle hack n slash tarzı oyun pek fazla da yok. Gunz hissi var sanki. Samuraylık için bile alırım da 130 tl çok fazla geldi bu oyun için. 60 tl filan olsa çok rahat alırım.

  • Böyle oyunlar f2p olmali, b2p mantigi ile tutmaz hicbir zaman. Skin sat koseyi don, onemli olan oyuncun cok olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.