Şimdi Ara

Nar Pekmezi - Nar Ekşisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nar sevenler narı her türlü tüketebilecekleri için bu konuda istedikleri gibi seçim yapabilirler. Meyve halinde tüketilebilen bu meyvenin tatlı ve ekşi olması bakımından farklı şekillerde işlenerek ürün haline getirilmesi durumunda nar pekmezi ve nar ekşisi ortaya çıkar.

    Nar pekmezi tatlı narların toplanması ve kaynatılarak kıvamını alması durumunda üretilirken, aynı şekilde nar ekşisi de ekşi narlara aynı işlemlerin yapılması ile üretilir. Aralarında oluşan tek fark kullanılan narların ekşi veya tatlı olmasıdır. Bu durumda alacağınız narlara göre yaptığınız işlemin sonunda farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

    Nar Ekşisi Nedir?


    Nar ekşisi, ekşi narlardan üretilen ve ekşi bir tada sahip olan sostur. Özellikle salataların vazgeçilmez bir tatlandırıcısı olan nar ekşisinin hazırlanması kolaydır. Kaynatılarak yoğun bir hale getirildikten sonra soğuması beklenir. Bu şekilde uzun süre saklanarak istenildiğinde her türlü salata içerisinde kullanılabilir.

    Nar ekşisinin faydaları sayesinde vücuda alımı sizlere sağlık açısından da fayda sağlayacaktır. Düşük kalorisi diyet yapanların salatayı tatlandırmak amacı ile bu sosu tercih etmelerini sağlar. Tamamen doğal nar ekşisi elde etmek isteyenler bunu alacakları ekşi narlar ile evlerinde de kolayca yapabilir ve bu şekilde tüketebilirler.

    Nar Ekşisinin Faydaları

     Şeker hastaları tarafından kontrollü kullanılabilir
     Nar ekşisi ile yapılan maskeler saç derisinde oluşan rahatsızlıklar konusunda çözüm olabilir.
     Yüksek tansiyonu olanların kullanabileceği bir üründür.
     Ağız içerisinde oluşan yaralar için nar ekşisi ile yapılan gargara etkili olmaktadır.
     Vitamin yönünden oldukça zengindir.

    Bu gibi faydaları sayesinde rahatlıkla kullanılarak etkisi görülebilir.

    Nar Ekşisi Nereden Satın Alınır?


    Günümüzde hemen hemen her alanda farklı markalar ile satılan nar ekşisinin faydaları ve kullanım alanının fazla olması nedeni alımı oldukça yüksektir. Fiyat konusunda her markaya göre değişiklik olsa da nar ekşisi fiyatı değişebilir.

    Online alışveriş sitelerinden tamamen doğal olan ürünlerin satıldığı güvenilir seçimler ile bu ürünü alabilir ve güvenle tüketebilirsiniz. Farklı ölçülerde hazırlanmış şişeler içerisinde satıldığından alacağınız belli bir miktar sizlere uzun süre yeterli olacak ve bu sayede bütçenizi de zorlamayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jobetevrag -- 4 Ocak 2017; 12:59:0 >







  • Yüzde yüz nar ekşisi arayanlara özel bir ürün önereyim. Bunu okuyanların duasını alsak yeterli.https://www.peynircibaba.com/sosero-nar-eksisi-250-ml-cam-sise şu ürünü deneyin arkadaşlar. Oldukça seçici birisi olarak ender beğendiklerimden. Yurtdışından aldıklarım kadar kaliteli.
  • üzüm pekmezi de böyle yapılıyo.

    ben küçükken bir keresinde yapımında bulunmuştum. 10 kelter üzümü getirdiler, taştan yapılmış bir küvet vardı köydeki evimizin bahçesinde. içine üzümleri yığdılar (aldığı kadarını) sonra dedem lastik çizme giyip küvetin içine daldı ve dans eder gibi ayağını iddirip kaldırarak ezdi üzümleri çıkan üzüm suları geniş bir kazanda toplandı. sanırım iki kazan üzüm suyu çıkmıştı.

    ateş yakıldı ve üzüm suları kaynatıldı. kaynadıktan sonra uzun bir tahta kaşık ile sürekli karıştırdılar, köpürüp taşmasın diye. bu şekilde ateş üzerinde akşama kadar kaynattılar. bi süre sonra kıvamı koyulaşmaya başladı. sonra da rengi koyulaşmaya başladı. ilk başta saydam açık yeşil renkli ve su gibi olan sıvı, günün sonunda kaynaya kaynaya bildiğimiz pekmeze dönüşmüştü.

    kocaman bir bidon pekmek çıkmıştı. tahminimce 40 litre vardır o bidonlar.

    akşama kadar acıkmıştık. yapılmış pekmezi pişi ile yedim, inanılmaz lezzetliydi (biraz çizme kokusu hissetmedim değil )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Şubat 2020; 11:33:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.